Packers Hungary Club

Szezon eleji pillanatkép – Family Night után

Vasárnap egy közel 24 órás buszútban volt részem hazafelé a nyaralásról. A sok kényelmetlenség pozitívuma, hogy mivel éjszaka nem tudtam aludni, idén először végignéztem élőben a Family Night edzést, az első alkalmat egy szezonban amikor a Packers játékosok bemutatkoznak a közönségnek.

Eleinte a Family Nightokon teljes edzőmeccset játszott le a csapat egymás között (scrimmage), de a sérülések és a kontakt minimalizálása óta már több éve a bemelegítő gyakorlatok után inkább különböző szituációkat (X down és Y távolság) játszanak le egymás után. Ezeken a gyakorlatokon nincs teljes tackle-zés, elég átölelni vagy jobban megfogni az ellenfélt, hogy a spori fújjon (valahol a flag és a tackle foci között). Bár természetesen korai még tapasztalatokat levonni és 5 előszezon meccs és 18 edzés áll rendelkezésre minden hibát kijavítani, a focihiányban égő Packers fanoknak hasznos látni, hogy hogyan is áll néhány sokszor felmerülő kérdéskör jelenleg.

temp160731-practice-5-55--nfl_mezz_1280_1024

 

Elkapókérdés

A felépülő Jordy Nelson és Randall Cobb mögött a többi elkapó helye a keretben és a depth charton az előszezon egyik nagy kérdése. A továbbra is lábadozó Montgomery, Adams, Janis, Abbrederis és Davis közül akármelyik találhatja magát a 3. számú WR viszonylag sok snapet jelentő pozíciójában, vagy akár a vélhetően kerettagságot nem érő 7. helyen is. Fontos megemlíteni, hogy az eddigi edzéseken mindegyikőjükről jöttek pozitív hírek, így csak ez az egy “mérkőzés” nem feltétlen jelent sokat. Ha ez így van, az Davante Adams nagy szerencséje, aki tavalyi formáját ismét hozva kétszer dropolt teljesen üresen (egyszer a védők elrontották a coverage-t, egyszer lehagyta emberét). Janis is hasonlóan a tavalyi hibái árnyékát mutatta, egy Rodgers pontatlan passz inkább azt jelenti, hogy ő futott rossz helyre, mint hogy a 2-szeres MVP hibázott. A legjobb teljesítményt Abbrederis mutatta, aki 4-5 elkapást is bemutatott – ahogy tudjuk neki azonban nem a teljesítménye, hanem a sérülékenysége a legnagyobb problémája. Összességében az elkapók nem kápráztatták el a nézőket, a sikeres playek nagy része zónavédekezés ellen jött, emberfogás esetén nem sokat tudtak felmutatni. Tavaly is ez volt az ellenfelek receptje, így amíg nem tudjuk megoldani a felbontását, addig nem is fognak ettől eltérni az ellenfél defense koordinátorai. Hozzátehető ehhez, hogy Nelson nem volt játékra alkalmas állapotban, erre, illetve a WR-ek további edzésére még biztatóan nézhetünk előre. Persze ennek a történetnek van egy másik oldala is, mégpedig:

tempFamilyNight073116sh02WEB--nfl_mezz_1280_1024

 

Az ifjú cornerbackek felemelkedése

Egyszerűen nem lehet más magyarázatot találni, mint hogy a scoutok és Joe Whitt Jr egyszerűen zsenik. Sorozatgyártásban készítjük az undrafted kezdőcornereket, egy olyan posztra, ahol más csapatok első köröseket is bustolnak. Szinte minden offseasonban van jó UDFA corner, akár nálunk marad és sztár lesz (Tramon Williams és Sam Shields), akár mégsem fut be nálunk végül karriert (Jumal Rolle), már fiatalon jó teljesítményt nyújtanak az előszezonban. A tavalyi UDFA Ladarius Gunter most is jól játszott, és a practice squadból felemelt Daniel Robertsonnak is volt két nagy playe. A tavalyi két top draft pick, Quinten Rollins és Damarious Randall is remekül játszottak, pedig láthatóan kísérletezett velük a stáb. Rollins, Randall és Gunter mind kipróbálták magukat a pálya szélén (boundary) és középen (slot) is. A bőség zavarából jövőre kinéz egy top 5 secondary (főleg ha idevesszük Clinton-Dix fejlődését is). Szintén örülhetünk annak, hogy:

 

A kezdőfal még mindig jó

Tavaly volt néhány botrányos falteljesítmény, de aki benézett a kezdők névsorába, az láthatta, hogy főleg olyankor, amikor sérülések miatt hiányoztak belőle. Vasárnap Linsley és Lang nem játszott, de a kezdő egység így sem engedett pressure-t (Tretter és Lane Taylor voltak a beugrók). A fal ekkor annyira fickós volt, hogy még a TD utáni Lambeau Leapbe is beszálltak. Az idei szerzemény Spriggsnek és Murphy-nek még fel kell vennie a tempót. Bár igazán komoly hibát ők sem vétettek, de sokkal kevésbé voltak magabiztosak mind az 1v1 gyakorlatok, mind a 11-11 elleni játék során – Hundley-nak már sokkal többször omlott össze a zsebe, rövidebb ideje volt passzolni mint Aaronnak.

tempFamilyNight073116sh01WEB--nfl_mezz_1280_1024

 

Támadók vs védők összbenyomás

A többi posztra való külön kitérés nélkül, ha pontozással kellene győztest hirdetni, a napot a védelem vinné. Rodgers bár betuszkolt egy TD-t a 2 perces gyakorlatban (Cobb kapta el), ez 16 playbe és a teljes idejébe került, miközben 4th downt is konvertálni kellett. Neki legalább sikerült, a 2. és 3. számú offense-nek nem. A WR-ek egyelőre ahol tavaly, a 2015-höz képest új emberek (Nelson és Cook) pedig nem játszottak. Lacy nem kapott sok futólehetőséget, így az ő állapotáról sem tudtunk meg sokat. Az egyetlen látványos pozitív változás tavalyhoz képest Richard Rodgers volt, aki láthatóan sokat fogyott, és robbanékonyabbnak tűnt.

A védelem biztos volt, az olyan UDFA-k, mint Reggie Gilbert (OLB) vagy budget igazolások, mint Lerentee Mccray is tudtak nyomást hozni a játékba. Az igazi kemény tackle-zés hiánya miatt a linebackereket és védőfalat nehéz megítélni, a coverage mindenesetre jól ment nekik, Gilbert még interceptiont is szerzett, és Martinez is folyamatosan az ellenfele érintőközelségében tartózkodott. A védőfal az egyik kulcskérdés lesz Raji visszavonulásával és Pennel eltiltásával, erre a későbbiekben az igazi tackle-zős meccseken még mindenképpen visszatérünk.

Az utolsó tanulság pedig, hogy:

Mortell jó sztori, de a puntolás még nem megy annyira

Packers szurkoló srác Wisconsinból, akinek nagyapja a Lambeau-n dolgozott, tündérmeseszerű a kulturális illeszkedés, de sajnos ez alapján az edzés alapján esélye sem lesz Masthay ellen. Ami rendben van, ha Masthay a 2013-as formáját hozza majd, nem azt, amit az utolsó két évben láttunk – hiába döntöttünk tavaly franchise rekordot, ez a punt coverage csapat érdeme, mindannyian emlékezhetünk egy-két 20 yard körüli rúgásra.

Tartsatok velünk már az előszezon során is, ahol a meccseken egyre többet tudunk majd meg a fenti témákról, és figyelemmel kísérjük a csapat fejlődését!

tempFamilyNight073116sh04WEB--nfl_mezz_1280_1024

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful