Packers Hungary Club

Week 1 – Értékelő

Green Bay Packers - Jacksonville Jaguars

27 - 23

 

14322193_10154228897005073_7317837899690987358_n

Megvan! Nem hittem volna, hogy ekkora megkönnyebbüléssel fogok felkiáltani a lefújás pillanatában, gondolom nem voltam egyedül vele úgy, hogy a Jaguars elleni nyitómeccsre még nem prognosztizáltam magamnak szívinfarktus közeli állapotokat, mégis kapkodtam a levegőt a végére...

A meccs

Az első nagy ellenfél a meleg volt, még el sem kezdődött a mérkőzés, de máris a 40°C körüli hőséggel kellett megvívnia mindkét csapatnak. Ennek ellenére nem volt finomkodás, már az első drive-ban látszott, hogy ezek a Jaguárok bizony harapni készülnek a sajtba, nem is kicsit. Egészen addig, amíg nem érkezett Quinten Rollins, hogy Marqise Lee kezéből kivarázsolja a dadogó forró krumplit, kisebb burleszk jelenetet eredményezve. Végül Joe Thomas linebackerünk és Micah Hyde "mindenesünk" hathatós közreműködése révén mi kerültünk ki nyertesen.

 

 

 

Statisztikák

stat

int-1

Jöhetett a támadóegység A-Roddal az élen, és jött is! Már az első támadásunknál jól látszott az offense-ünk dominanciája, jöttek sorra a first downok. Lacy tolta a szekeret, taposott becsülettel, Cobb szedte a rövid passzokat. Nemsokára érkezett az első TD-nk is, amit nem is bízott másra Aaron Rodgers, hanem inkább ő maga futotta meg azt a 6 yardocskát, ha már éppen nem volt előtte senki az útban.

arod-fut

Ám a Jaguars támadóegysége sem zuhant össze az első hiba után, Blake Bortles jól osztogatott, TJ Yeldon pedig kapkodta a lábát, amennyire csak tellett tőle. A házigazdák passzjátéka eleinte még nem tudott igazán hasznosan kibontakozni, a főszerep Yeldonnak jutott, aki élt is a lehetőségekkel és egészen az endzone-ig  menetelt, döntetlenre hozva az első negyedet. A folytatásban jöttek a rövid passzok a Jags irányítójától és a gondok a mi secondary-nkben. Becsületére váljon a védelmünknek, végül a drive végén sikerült field goalon megfogni a már-már vérszemet kapó jaguárokat. A vezetést nem sokáig birtokolhatták, hiszen rögtön a következő remek támadásunk végén A-Rod felavatta a nagy visszatérő Jordy Nelsont, aki egy 6 yardos TD elkapással villantotta régi fényét.

jordy-td

A hazaiak ettől sem szeppentek meg, a félidő előtt még belehúztak, hátha visszaszerzik a vezetést, ami egy alig 2 perces drive végén Blake Bortles 22 yardos löketének Julius Thomas általi elkapásával meg is valósult. A maradék alig több, mint egy perc a félidőig telhetett volna akár némi "lötyögéssel" is, de nem a Rodgers vezette Packersnél! A no huddle uptempo az egyik fő specialitása kedvenc karmesterünknek, aki nem volt rest bemutatni, olyannyira belendültünk, hogy a villámgyors támadás végén a káprázatos Davante Adams (ilyet is régen írhattunk le értékelőben) TD elkapás után még maradt is 13 másodperc az eredményjelző táblán, miután ismét átvettük a vezetést.

adams-td

A második félidőben is mi kezdtük a pontgyártást, egy kissé botladozó támadó drive végén Mason Crosby 25 yardos (számára ujjgyakorlatnak mondható) field goaljával. 24 - 17.  A válasz szintén casak egy mezőnygól volt, többek közt a védelmet remekül rendezgető újonc linebackerünk Blake Martinez, és a rutinos öreg róka Clay Matthews hatékony munkájának köszönhetően. A folytatásban kipróbálgattuk az új felállású TE mixünket is, Jared Cook és Richard Rodgers révén, illetve szóhoz jutottak a negyed-ötödvonalas elkapóink (Ty Montgomery, Jared Abbrederis) egy-egy passz erejéig, Lacy pedig bepasszírozott még néhány yardot a statisztikájába, mellyel le is pergett a harmadik negyed.

lacy-fut

A végére már mindkét csapatnál jelentkeztek a fáradás jelei, ami nem meglepő, hisz a jó iramú mérkőzés és a nagy meleg rohamosan fogyasztotta a játékosok erőtartalékait. A harmadik negyed végén elkezdett támadás ugyan sikeres mezőnygóllal végződött és megnyugtatónak tűnt a 27-20, de ekkor sajnos a védelmünkön is kezdtek mutatkozni az összeforratlanság, no meg persze a fáradás jelei. A Jaguars offense (fáradtság és meleg ide vagy oda) továbbra is erőltetett menetben folytatta a harcot és jöttek a nagy izgalmak a végjátékra. Ugyan a drive elején még Morgan Burnett mutatott be egy szép sacket a hazaiak irányítóján, ám ezután Bortlesék elverekedték magukat a mezőnygól távolságig, amit Jason Myers 50 yardról értékesített. Jöhetett a nagy kérdés, vajon 5:12 másodpercet el tudunk-e tölteni egy támadással, vagy érdemesebb további pontokért kockáztatni? Az ekkorra már megfáradó támadóegységünk végül három próbálkozásból sem jutott el a meccs végét jelenthető first downig, így Jake Schum nemrég igazolt új punterünk 3:23-nál rúghatott minél nagyobbat a tojáslabdába. A 34 yardos punt további aggodalmakra adott okot, mindössze az vigasztalhatott minket, hogy a hazaiaknak TD-ig kell jutniuk a maradék időben, csak így nyerhetnek. Jöttek is becsülettel, azonban mi sem álltunk feltett kezekkel. 1:53-nál majdnem sikerült a 35 yardosunknál Joe Thomasnak (Micah Hyde segítségével) elcsípnie egy INT-et, ám szabálytalanság miatt folytathatta a Jags.

randall

Az izgalmak egészen 0:23-ig fokozódtak, amikor végül 4th & 1 szituációnál végre egyszer nekünk jött össze jobban a play és az Allen Hurns felé szálló sikertelen átadásnál végleg fellélegezhettünk.

Üdítő volt látni a a támadósorunk magabiztosságát, főleg a fal stabilitását Josh Sitton nélkül is (Lane Taylor állta a sarat), Aaron Rodgers nem is okozott csalódást, hisz bőven volt ideje célpontot választania a meccs nagy részében. Az endzone közeli szituációk "átka" is eltűnt végre, ismét azokat a magabiztos befejezéseket láthattuk támadóinktól, amiket már régebbről megszoktunk. Nagyon jól integrálódtak az új játékosok a védelembe, az éppen csak összeállt, újoncokkal teletűzdelt defense derekasan állta a sarat, a mérkőzés második részében nem engedett több TD-t a nagymacskáknak. Az igaz, hogy látszottak még a teljes összhang hiányára utaló jelek (több bosszantó negyedik kísérlet is összejött a hazaiaknak), illetve helyenként a secondary se állt teljesen a helyzet magaslatán, de ezek a kisebb hibák még betudhatók a szezonkezdetnek és jól orvosolhatók a remek edzői stábunk gyors közreműködésével. Rutinos, tapasztalt veterán játékosaink hozták a tőlük elvárt teljesítményt, és akadnak olyan playerek is, akik végre visszatérni látszanak a tőlük elvárt szintre (Nelson, Adams, Cobb).

Pozitívumok


1. Eddie Lacy RB
Lacy úgy tűnik, összeszedte magát, amire nagy szüksége is van szerződésének utolsó évében. Ha jó szerződést akar akasztani magának, nagyot kell idén robbantania, ennek megfelelően tapossa is rendületlenül a yardokat, Hulk mode on!

eddie-hulk


2. Davante Adams WR
Ez az az Adams, akit draftoltunk, és akit rookie szezonjában megismerhettünk. Remekül visszatért a tőle elvárt szintre, mindig jól helyezkedett, rendre jól futotta az útvonalait és fegyelmezetten játszott végig, aminek meg is lett az eredménye, egy szép TD elkapás.

adams-mutat


3. Packers védelem
A defense összességében elégedett lehet magával. Az igaz, hogy nem liga elit támadók ellen sikerült elfogadható játékot produkálniuk, mégis (a bosszantó hibák ellenére is) megsüvegelendő a teljesítményük, figyelembe véve, hogy egy újjászervezett, zömében újoncokkal teli, és még formálódó alakulatról beszélünk. Blake Martinez kiváló karmesternek bizonyul középen, a secondary pedig - bár hullámzónak tűnhet néha a teljesítménye, mégis - stabil, amikor nagyon kell.

hyde-clinton-dix


4. Punter
Bejönni látszik Ted Thompson váratlan húzása, Jake Schum eddig megállja a helyét, annak ellenére is, hogy a meccs végén az a bizonyos 34 yardos punt nem lesz éppen a statisztikájának dísze.

jacob

Negatívumok

  • Azok a fránya negyedik kísérletek! Csóválhattuk a fejünket, hisz nem vagyunk ehhez szokva, reméljük a jövőben "rágyúrnak" a védelmi koordinátoraink az ilyen esetek ismétlődésének megszüntetésére.
  • Apró hibák. Szokatlan kis hibák is becsúsztak, pl: A-Rod nem vette észre, hogy lepereg az idő a támadás megkezdésénél, (kétszer nem lehet időt kérni egymás után)
  • A secondary "hullámvölgyei" ugyancsak felvetnek kérdéseket, melyeket az edzői stábnak sürgősen illene orvosolni. (Rollins volt főleg, aki sokat hibázott)
  • A védőfal újoncai sajnos gyengén muzsikáltak, Dean Lowry és Kenny Clark max. 15 snapet játszottak, emiatt Guionnak és Danielsnek a meccs nagy részében a pályán kellett lenniük.

Összefoglalás

Szezonnyitó mérkőzés után felettébb elhamarkodott lenne bármilyen messzire menő következtetést levonni, de az azért mindenesetre nagyon biztató, hogy a csapategység láthatóan rendben van. A felmerülő hibákat természetesen orvosolni kell majd a továbbiakban, de annak mindenképpen örülhetünk, hogy láthatóan nincsenek hatalmas gondjaink, egyik csapatrészben sem.

Mindent összevetve nagyon jó, izgalmas mérkőzésen vagyunk túl, és a veresége ellenére megérdemli a dicséretet a Jacksonville-i gárda, hiszen végig meccsben voltak velünk az utolsó pillanatig. Nem lennénk meglepve, ha a Jaguárok még sok borsot törnének a leendő ellenfeleik orra alá a szezon további részében...

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful