Packers Hungary Club

Week 2 – Beharangozó

Green Bay Packers at Minnesota Vikings
2016.09.19. 2:30, U.S. Bank Stadium, Minneapolis

week2lead

Előző héten, egy szoros mérkőzésen sikerült a feltörekvő Jaguars csapata ellen behúzni a W betűt. A második héten sem lesz egyszerűbb Rodgersék dolga, ugyanis a csoportrivális, Minnesota Vikings vadonatúj stadionjába látogat a csapat. 1924 óta nem fordult elő, hogy a szezon két első mérkőzését idegenben játssza a csapat, akkor mind a Duluth Kelleys, mind a Chicago Cardinals gárdájától vereséget szenvedtünk. 2016-ban az első már megvan, és minden esély megvan arra, hogy 2-0-ás mérleggel várhassuk a folytatást.

Packers előzmények

A Jaguars ellen, a nyitófordulóban három nagy kérdés foglalkoztatta a szurkolókat. Jordy Nelson visszatérése újra elhozza-e a lehengerlő offense-t, amit megszoktunk az elmúlt években? Nelsonnak volt egy könnyebb térdsérülése a felkészülés alatt, a változatosság kedvéért most az ACL-szakadás mentes oldalon. A jelek szerint sem ez, sem az egy évvel ezelőtti ACL-szakadás nem hátráltatja a pályán. Az előző héten 39 passzjátékból, 34-szer pályán volt, 6 elkapásból 32 yardot és 1 TD-t ért el. Ez elkapásonként 5,3 yard, ami jól mutatja, hogy azért még odafigyelnek rá, és nem küldik fel a darálóba. Szakáll Kapitány semmit nem bízott a véletlenre, a Giants mellett a Packers volt az egyetlen együttes a nyitó fordulóban, akik minden passzjátéknál 3 elkapóval álltak fel. Ennek hozománya, hogy 8 játékos is fel tudott mutatni érvényes elkapást a 60. perc végére.

vikespacks

A másik nagy kérdés Eddie Lacy formája volt. Az offseason alatt rengeteg kép megjelent róla, ami alapján lehetett sejteni, hogy bőven leadott a felesleges kilókból, és újra képes lesz Hulk-mode-ban nyomni. Nos a Jags ellen, egy egész vállalható 4,4 yardos átlagot produkált 14 kísérletből, amit nyugodtan fel lehet fogni amolyan belemelegítésnek. A Vikes az előző héten kemény 64 futott yardot engedett a Titans együttesének, de ebből messzemenő következtetéseket egyelőre nem szabad levonni. DeMarco Murray akárhonnan nézem, nem említhető egy lapon Lacy-vel. 2014-ben, a dallasi elit fal mögött villogó Murray, tavaly igen csalódást keltő szezont produkált az Eagles színeiben, a Titansben sem fog újra 1800+ yardos szezont produkálni. Egy szó mint száz, Lacy formája eddig bizakodásra ad okot, főleg ha figyelembe vesszük, hogy Lacy az a típus, aki mérkőzésről mérkőzésre lendül egyre jobb formába, és jellemzően a szezon második felében éri el csúcspontját. Ha zsíros szerződést akar, muszáj lesz neki idén 1000+ yardos szezont lerakni az asztalra. A vele egy évben draftolt Bakhtiari már megkapta a szerződését, most Eddie-n a sor, hogy ugyanezt a bizalmat kiérdemelje.

lacy_1

A harmadik sarkalatos pont az offense-fal volt. Sitton kivágása mindenkit hidegzuhanyként ért, hiszen egy stabilan magasan teljesítő guardot engedett el a csapat. Különösen fájó volt annak tudatában, hogy láttuk tavaly mi történik, ha a kezdő ötös OL nem tud odaállni a snaphez. Nos mint utólag kiderült, Sitton háta nem volt egészséges, és sokat fogyott is. Ezen tények, meg Bakhtiari szerződés hosszabbítása utólag magyarázza a cut jogosságát. Egyelőre úgy néz ki, a hiánya nem befolyásolja nagyon az OL teljesítményét, az előző mérkőzésen mindössze egy sacket és 3 QB-hitet engedett az egység, ami bőven belefér az egészséges kategóriába.

Josh Sitton 8 évig szolgált a Packersnél, a 2008-as draft negyedik körében került a Fagyott Tundrára. Az NFL történetének egyetlen olyan guardja, aki december közepén, a fenti északon strandpapucsban viszi bevásárolni a hátrányos helyzetű gyerekeket.

sittonpapucs

Vikings előzmények

A Vikings szezonja horrorba illő módon indult, ugyanis már az előszezonban elvesztették kezdő irányítójukat, Teddy Bridgewatert. Az első héten Shaun Hill irányította a Vikingek támadósorát, ami olyan "jól" sikerült, hogy a teljes Minnesota offense a Titans ellen egy TD-t nem sok, annyit se tudott felpakolni a táblára. Petersont gyakorlatilag kivették a játékból, kemény 31 yardig jutott a leendő Hall Of Famer running back. Hill se jutott touchdownig, de legalább nem is adta el a labdát.

A hiányt pótolandó, a Vikings leigazolta az igencsak kétes hírnevű Sam Bradfordot, aki karrierje elején sokkal több reménnyel vágott neki az NFL világának, mint ahol most tart. Ki fog kezdeni? Ez egyelőre rejtély, Zimmer semmit nem árult el eddig, csak sejteni lehet, hogy a jobb képességekkel megáldott Bradfordot küldi fel a pályára. Ha így lesz, az több szempontból is a malmunkra hajtja a vizet. Egyrészt alig két hét alatt esőembernek kell lenni, hogy tökéletesen bemagoljon valaki egy tök idegen playbookot, másrészt az irányító és elkapó közötti elengedhetetlen kémia sem jöhet létre ennyi idő alatt.

A Vikes ilyen előzmények után csak Petersonban bízhat. Tehát a védelem legfontosabb feladata lesz őt limitálni, ha ezt sikeresen abszolválja a defense, akkor attól nem kell tartani, hogy akár Hill, akár Bradford szétpasszolná a secondaryt.

A mérkőzés

Apropó secondary, Sam Shields vélhetően az egész mérkőzést ki fogja hagyni, ugyanis a Jags ellen elszenvedett agyrázkódásán még nem sikerült túllendülni. A péntek esti, tehát legfrissebb hírek szerint a játéka kétséges, ami 25%-ot jelent, tehát mindenki nyugodtan barátkozzon meg a gondolattal, hogy a Randall - Rollins duót látjuk majd kezdeni a CB sorban.

Ami nem feltétlen jelent rosszat, Randall volt ugyanis az egyetlen az egész csapatból, aki a PFF értékelési szisztémája alapján az elit fokozatot érte el az előző heti teljesítménye alapján. A passz elleni védekezéssel nem lesz nagy gond szerintem ezen a mérkőzésen; ha sikerül elkerülni, hogy pár alkalommal nagy játékokat hajtsanak végre ilyen szituációkból, akkor csak Peterson megfogása lesz a feladat.

vikingssack

A Titans ezt előző héten egészen mesteri módon megoldotta, és ismerve a védőink képességeit, nem hiszem, hogy nekünk ne menne szintén. Amennyiben ez sikerül, és a futójátékukat egészséges keretek között tudjuk tartani, akkor muszáj lesz passzolniuk. A kényszeres helyzeteket pedig sem Hill, sem Bradford nem fogja tudni hiba nélkül lehozni a Clinton-Dix nevével fémjelzett secondary ellen, ezért minimum egy, de inkább kettő interceptionre számíthatunk.

Érdekes statisztikák

  • Az örökmérleg az alapszakaszban 58-49-2 a Packers javára.
  • Letroy Guion azon kevesek egyike a csapatban, akit nem a Packers draftolt. Őt a Minnesota Vikings választotta ki, abban az évben, amikor Jordy Nelson a csapathoz került, 2008-ban. 
  • Jared Cook tight endnek mind Shaun Hilltől, mind Sam Bradfordtól van érvényes elkapása, amikor a St. Louis Rams csapatát erősítették.
  • 2006 óta 20-ból 18 mérkőzésen minimum 20 pontot ért el a Packers a Vikings ellen.
  • Aaron Rodgers a Vikings ellen eddig: 354/514 (68,9%), 35 TD, 5 INT. 112,7-es passer rating.
  • Mike Zimmer vezetőedző eddig négy alkalommal vezetett csapatot a Packers ellen, ebből mindössze egy meccset tudott megnyerni.

Összegzés

A mérkőzésen, mint említettem egyetlen feladat van, amit a védelemnek meg kell tudnia oldani. Ha Petersont sikerül limitálni, akkor sem Hill, sem Bradford nem lesz képes tartani hiba nélkül a tempót a Rodgers vezette támadókkal. Ez lesz a kulcsa az egész mérkőzésnek, és ezt a feladatot meg kell tudni oldani! Tavaly letaszítottak minket az NFC North éléről, ezzel az esetleges győzelemmel nagy lépést tennénk a trón felé.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful