Packers Hungary Club

Week 2 – Értékelő

Green Bay Packers - Minnesota Vikings

14 - 17

 final-stats

Nehéz vereség - már ha lehet így jellemezni egy elvesztett mérkőzést. Persze sosem könnyű értékelőt írni egy vereségről, most is keserű szájízzel teszem. Előrebocsájtanám, hogy ez az értékelő nem kifejezetten a bűnbakok kereséséről, a hibák mélyreható elemzéséről és a sajnálkozásról fog szólni, csupán egy rosszul sikerült rangadó tényeit-számait és eseményeit fogja feleleveníteni, illetve néhány gondolattal, észrevétellel kiegészíteni.

A meccs

Míg az előző héten a hőség, úgy most a teltházas (vadonatúj) Vikings stadion légköre volt az első kellemetlenség, amivel meg kellett birkóznia csapatunk tagjainak. Bár a szép, új stadion mindkét csapatnak ismeretlen lehetett, ám az őrjöngő tömeg egy fedett stadionban sosem a vendég csapat játékát segíti.

Statisztikák

box-score

stadion-befutas

 

d-in-action-peterson-ellen-3


A hatalmas ováció övezte kickoff után a Minnesotában éppen debütáló Sam Bradford nem sokat vacakolt, azonnal a Vikingek legfélelmetesebb támadófegyverét, a futófenomén Adrian Petersont kezdte mozgatni rövid passzokkal, illetve azonnali átadásokkal. 

Nem volt túl meglepő, hogy rögtön őt dobták be ellenünk, viszont Dom Capers a védelmünk koordinátor guruja természetesem számított erre, és a futás elleni védelmünk szemmel láthatóan jól funkcionált. Peterson mindent megpróbált, de a Mike Daniels vezérelte front7 mindig résen volt és időben megfogták a veterán RB próbálkozásait. Bradford (és a Vikings stáb) belátván a futások kezdeti kudarcát, színezni próbálta a játékot egy-két passzal, de sem az elkapó Adam Thielen, sem pedig a tight end Kyle Rudolph felé indított átadás nem ért célba. Jött a punt Jeff Locke jóvoltából, majd érkezett a támadóegységünk.

adams-drop


Ami ezután történt, azt hívhatnánk stadionavató fumble-parádénak, vagy éppen fumble-rumble-nek is, ami egy baloldalra, Davante Adams felé repülő rövid passzból indult. A jó ütemben érkező Eric Kendricks linebackernek sikerült elhalásznia 17-esünk kezéből a disznóbőrt, egyenesen a csapattársa, Andrew Sendejo safety kezébe. Bang! Igen ám, de a szemfüles slot recieverünk, Randall Cobb is résen volt, szélsebesen lecsapott Sendejora és miközben földre vitte, neki is sikerült kipecáznia a labdát a védőjátékos kezei közül. Libabőr!

Sebaj, mentünk tovább!

lacy-fut

Eddie Lacy taposott ezerrel, kigyötört néhány yardot, majd A-Rod is próbálta színezni, megcélozta Jared Cookot és Jordy Nelsont is, de mindkét passz incomplete lett. Végül Jacob Schum puntja zárta le az első drive-unkat.

Jöhetett ismét Bradford és a hazaiak támadósora. Az elsőbálozó Viking irányító passzjátékokkal próbálta meglepni a védelmünket, amit Mike Daniels egy impozáns sackkel jutalmazott.

Ezután érkezhetett a lilák puntja, ám a másodéves elkapónk Ty Montgomery közbeszólt (vagyis inkább ugrott) és szépen blokkolta a rúgási kísérletet, több tíz (értékes) yardot nyerve ezzel Rodgerséknek.

monti-block-punt


Végre egy jó kezdőpozíció, ki kéne használni! Karmesterünk ekkor meglódult és sorban egy gyors rövid passz Cobbnak (5 yard), egy Lacy passzírozás (3 yardért), majd egy hosszú (közel 40 yardos) passz kísérlet következett, amit Adams nem tudott elkapni, de nem véletlenül. Terence Newman szabálytalankodott, ezzel a Vikings redzone-ban vagyunk!

Most mi jön? Naná, hogy Lacy futás, repül is a 106 kiló színhús, de tart a Vikes védelem. 2 yard a mennyország, mi legyen? Jordy lesz a megoldás!

nelson-sarga-zaszlo


Nem jön be, de őt is csak szabálytalanul tudták levédekezni (Terence Newman megint nem bírt magával), már csak 1 yard kell és újabb 4 próbálkozás van rá. Ki következik? Na, majd Lacy betolja azt az egy yardot!

Csitt-csatt, bimm-bumm! Megint megfogják! Őrület! Most mi legyen? A-Rod időt kér, Mike McCarthy majd megmondja! Megy a rövid passz balra... YESSSSS! Jordy Nelson TD! Huh! Előnnyel fordulunk a második negyedre. Ekkor még úgy látszott, nem lesz gond a támadásokkal. A válasz sajnos nem váratott sokat magára.

Sam Bradford ezután jól variálta a játékokat és ugyan egy fumble becsúszott, de a szerencse melléjük állt és még abból is jól jöttek ki a folytatásban. A fiatal elkapó Stefon Diggs révén (akit bizony szinte az egész meccs alatt csak szemmel tudott követni a secondary-nk) hamar a red-, majd rögtön utána Kyle Rudolph elkapásával az endzone-unkba értek a lila-fehérek. 7-7. Kissé megült az iram a két TD után, a félidőig a védelmek domináltak inkább. Julius Peppers is beköszönt Bradfordnak egy szép sackkel, Clay Matthews pedig jó iparosként tartotta Peterson ellen a frontot.

secondary-mist

Támadóoldalon ekkor kezdtek repkedni egymás után az egyre aggasztóbb incomplete passz sorozatok. A nagyszünetre végül a hazaiak sikeres 46 yardos field goaljával 7 -10-re módosult az állás.

A második félidőben Rodgers sajnos továbbra sem, sőt egyre inkább nem találta a ritmust és rendre sack vagy sikertelen passz lett a Sajtfejű kísérletek vége. Nem úgy a hazaiak irányítója, hiszen Bradford meglepően fegyelmezetten és pontosan játszott tovább. Később újonc linebackerünk Kyler Fackrell egy szerelésnél maga alá gyűrte Adrian Peterson lábát, aminek sajnálatos módon sérülés lett a vége, a 31 éves klasszis futó pedig kénytelen volt elhagyni a játékteret és nem is tért vissza a meccs hátralévő részére. Bradford emiatt kénytelen volt serényen dobálni, aminek meg is lett az eredménye, hiszen amikor ismét agilis elkapóját, Stefon Diggset kezdte keresni a passzaival, ő végül egy 25 yardos TD elkapással hálálta meg a belé fektetett bizalmat. 7-17.

A negyedik negyedet támadással kezdő csapatunknak össze kellett kapnia magát, ha győzelmet akart kicsikarni a hajrában. Ez úgy tűnt, meg is valósulhat, miután egy jól megdobott hosszú passzal sikerült Jordy Nelsont megtalálni az ellenfél redzone-jában. Ezután Aaron Rodgers testi épségét sem féltve megfutott egy erős 10 yardos TD-t, ami után már az indulatok is kezdtek eluralkodni a játékosokon, kisebb balhét eredményezve a Vikingek sárga villája alatt.

arod-fut

Újra feléledt a remény, 14-17. De kellett a labda, kellett a D! A védelemmel nem is volt gond, tette a dolgát ahogy kell, ám a visszaszerzett labdát, tőle nem megszokott módon A-Rod könnyelműen el is fumblizta. Néztünk csak, mint a vett malac, nem vagyunk mi az ilyenhez szokva...

Nincs veszve még így sem minden, a D megint segíthet, és segített is. 4:38-at mutatott az óra az új stadion kijelzőjén, amikor sztárirányítónk újra a kezébe vehette a tojáslabdát egy végső nagy rohamra. A két perces figyelmeztetésig eljutottunk a félpályáig, nagy a nyomás, de tudjuk, hogy Rodgers az ilyen kiélezett szituációk nagymestere. 1:56 van hátra, Aaron megcélozza Davante Adamset...

adams-elol-leszedik-a-paszt


A korábban többször is szabálytalankodó, Terence Newman helyére behozott másodvonalas cornerback, Trae Waynes köszönte szépen, és a gyengécske és pontatlan labdát könnyedén "zsebrevágta". DÖBBENET.

A hátralevő 1 perc 50 másodpercet a hazaiak már könnyedén lemenedzselték Matt Asiata második számú futójuk közreműködésével, mi pedig lógó orral konstatálhattuk, hogy nem sikerült elrontanunk a stadionavató bulit a csoportrivális otthonában.

Szép reményekkel indultunk neki a mérkőzésnek, hiszen joggal hihettük, hogy a csapatban minden és mindenki a helyén van. Még az amúgy legtöbbször nagy mumus sérülések sem hátráltattak minket a múlt hétvégén (eltekintve Sam Shields hiányától). Az offense-be visszatért Jordy Nelson, így a legjobb három elkapónkkal operálhatott Aaron (Nelson, Cobb, Adams), nem beszélve a Jared Cook és Richard Rodgers TE párosról. Eddie Lacy remek formában van, James Starks pedig szokás szerint jól egészíti ki. A védelmünk összeállni látszik, bíztunk a secondary javulásában is, illetve abban, hogy főként Adrian Peterson futásaira épül majd a frissen igazolt Sam Bradford támadójátékának a zöme.

arod-csalodott

Pozitívumok

1. Front7

Mindenképpen dicséretet érdemel a védelem ezen része, hiszen a falembereink és a linebackereink szinte tökéletesen megoldották a futás elleni védekezést még egy ligaelitnek számító Adrian Peterson ellen is, aki mindössze 19 yardot tudott produkálni a mérkőzésen!

d-in-action-peterson-ellen-2


2. Jordy Nelson

 

Negatívumok

1. Aaron Rodgers érthetetlen dekoncentráltsága és hezitálása olyan szituációkban, amikben ezidáig a legjobban teljesített. Kicsit túl sokat tartjuk a labdát, akár sematikusan, akár bátorságból, de érdemes lenne tipikus west cost offence módjára a gyors passzokat erőltetni.

arod-idot-ker

2. A secondary a szezon előtt a csapat - és mindenképpen a védelem - egyik legerősebb sorának tűnt, de az elsőszámú corner Shields kiesése, és Burnett meccs közbeni sérülése nem tett jót az alakulatnak. Az első héten Rollinsnak, a Vikings ellen Randallnak volt nehéz napja - hosszú távon sokat fognak ebből tanulni, de egyelőre drága ára volt a tapasztalatlanságnak. 

randall-hibaz

Összefoglalás

Kesereghetnénk emiatt az elvesztett meccs miatt, de ha belegondolunk (vagy visszagondolunk) minden szezonban van 1-2, rosszabb esetben 3-4 borzalmas mérkőzése a csapatnak, egy vereség még semmit sem jelent. Nem előny, hogy éppen egy csoportriválistól kaptunk ki, hiszen az alapszakasz végén a végelszámolásnál ez még lehet meghatározó tényező a rájátszásba jutásért folytatott harcban. Az edzői mantra igaz: le kell vonni a tanulságokat, tovább kell lépni és ki kell javítani a hibákat, pótolni a hiányosságokat. Főleg a támadósor idézi tavalyi formáját, a sokat szidott schedule azonban segíthet most rajtunk. Már csak egy meccs van ugyanis hátra a bye weekig, amikor akár nagyobb újratervezése is következhet a játékunknak (emlékezzünk csak vissza, két éve a védelemben Dom Capers javított hatalmasat a csapat védekezésén Matthews ideiglenes ILB posztra átképzésével). A következő héten pedig egy teljesen más mérkőzés vár majd a csapatra, az ugyancsak csoportellenfél Detroit Lions gárdája ellen, de ezúttal már ebben az idényben először hazai pályán, a Lambeau Field gyepén. Véget ért tehát végre a 4 hetes PackTour.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful