Packers Hungary Club

Week 3 – Beharangozó

Detroit Lions at Green Bay Packers

2016.09.25. 19:00, Lambeau Field, Green Bay

14441191_10154261706195073_5617043067164165481_n


Két idegenbeli meccs után egy győzelem és egy vereség van a csapat neve mellett. Az alapszakasz harmadik játékhetére végre hazaérkezik a társaság, ráadásul nem csak a Detroit Lions elleni mérkőzést vívhatja a Szentélyben a Packers, mivel egészen a 8. hétig itthon is maradnak a srácok. Így a Lions vendégül látása és a bye week után érkezik majd sorban a Giants, a Cowboys és a Bears is. Reméljük nem leszünk jó házigazdák, és szomorúan és (pontokra) éhesen távoznak majd a vendégeink. 😀

A Lions-Packers rivalizálás egészen 1930-ra nyúlik vissza. A Green Bay stadionja akkor még a City Stadium volt, itt győztük le az Oroszlánokat 47-13 arányban, ezzel kezdődött minden. A két csapat azóta 173 alkalommal találkozott egymással (2 playoff meccset is beleszámolva), az eddigi mérleg az alapszakasz mérkőzéseket tekintve 96-68-7, a Sajtfejűek vezetésével, valamint az említett 2 rájátszás meccset is a Green Bay nyerte meg. Érdekesség, hogy ez a Lions elleni 96 győzelem a legtöbb, amivel a Packers rendelkezik bármelyik csapat ellen.

Azonban ha csak a hazai találkozókat nézzük, akkor az örökmérleg már sokkal impozánsabb: 58-25-4 a zöld-arany alakulat javára.

Packers előzmények

Mint a bevezetőben is említettem, a Packers 1-1-es mérleggel áll jelenleg, egy Jaguars elleni szoros meccsen elért győzelem és egy szomorú minnesotai vereség után.

Az első két mérkőzés során néhány meglepő pozitívum (a run defense a tavalyihoz képest történő jelentős feljavulása, az O-fal változatlanul jó teljesítménye Sitton hiányának ellenére) mellett sajnos számos negatívumra is fény derült. A támadósor valahogy nem akar összeállni. Rodgers nem érzi az elkapóit és talán nem is bízik bennük, ráadásul néha olyan homály passzokat enged el, hogy csak pislog az ember, nem a szertáros vette-e fel titokban a 12-es mezt. (nem beszélve a Vikings elleni fumble-parádéról…) Ennek köszönhetően sem az elkapók, sem a tight endek nem igazán tudtak kibontakozni. A secondary-nek is bőven van mit javulnia… A Jacksonville-i mérkőzésen az akkor még Shieldsszel a soraiban felálló hátsó védők hatékonyan semlegesítették Allen Robinsont, a 15 felé szálló labdából csak 6-ot tudott elkapni, összesen 72 yardért. Ezzel szemben a Vikings elleni meccsen, immár Shields nélkül felállva Bradford és Diggs gyakorlatilag a Maddenben érezhette magát rookie nehézségi szinten… Stefon Diggs 11 labdából 9-et elkapott, ezzel elképesztő 182 yardot szerezve csapatának, a Minnesota total yardjainak kétharmadát egymagában bezsebelve.

Persze két meccs alapján nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, de mindenesetre annyi biztos, hogy az edzői stáb számára világossá váltak a feladatok, amiken dolgozni kell majd a következő hetekben.

Hall of Fame Game - Green Bay Packers v Indianapolis Colts

 

Lions előzmények

Hozzánk hasonlóan a Detroit is 1-1-es mérleget tudhat magáénak. Az első héten az Indianapolis Coltsot győzték le egy roppant izgalmas, a végletekig kiélezett mérkőzésen, 39-35-re, a második héten pedig 12 pontos előnyt leadva szenvedtek vereséget a Tennessee Titans csapatától, 15-16-os végeredménnyel.

Nehéz volt megjósolni a szezonkezdet előtt, hogy az Oroszlánok támadósora hogyan fog muzsikálni a tavalyi szezon után visszavonult Calvin Johnson nélkül, hiszen Megatron volt a Lions offense mozgatórugója. Matthew Stafford állandóan őt kereste a labdáival, nem számított az sem, ha a védők duplázták, vagy esetenként triplázták is az elkapót, Stafford akkor is bízott játékosában, és feldobta a lasztit, amit általában elkapás is követett.

Persze ott van Golden Tate, Eric Ebron, vagy a passzjátékoknál is sűrűn alkalmazott futó Theo Riddick, ráadásul a San Francisco 49erstől is átigazolt a nyáron Anquan Boldin, mégis úgy tűnik, hogy a Cincinnatitől még márciusban érkező elkapó, Marvin Jones lesz Stafford új kedvence. Bár az irányító az utóbbi két meccsen szép testvériesen osztogatta el a labdákat az elkapói között, Jones rendelkezik eddig a legtöbb targettel. 2 meccsen 21 labdát kapott Staffordtól, amiből ugyan csak 12-t tudott érvényes elkapásra váltani, ám abból 203 yardot szerzett, és mindenképp meg kell említeni, hogy ebből a 200 yardból 79-et ő hordott ki lábon az elkapásai után.

Stafford pedig szintén nagyon jó formában van idén, jelenleg 101.2-es passer ratinggel rendelkezik, ha ezt fenn tudná tartani a szezon végéig, az karrierje legjobb eredménye lenne.

New York Giants v Detroit Lions

A mérkőzés

A meccs egyik döntő tényezője lehet, hogy a csapatok hogyan tudják majd pótolni sérüléssel bajlódó kulcsjátékosaikat.

A Detroitból egész biztosan hiányozni fog az IR-listára került futó, Ameer Abdullah, rajta kívül Ezekiel Ansah defensive end és DeAndre Levy linebacker is Out státuszt kapott a meccsre, valamint több játékos pályára lépése is kérdéses.

Ahogy megírtuk, a Packersnek Shields, Burnett és Matthews játékát egész biztos nélkülöznie kell, továbbá Guion és Jones játéka erősen kétséges, tekintve, hogy egész héten nem edzettek. T.J. Lang “kérdéses” besorolást kapott, ám az ő játékára még van esély, hiszen a pénteki edzésen legalább limitált edzésmunkát tudott végezni.

matthewstaffordgreenbaypackersvdetroit0botxuyw0r-l

Ami döntő lehet

  • Staffordnak mindig is jó karja volt, de amióta Jim Bob Cooter személyében új támadókoordinátort kapott, még gyorsabban engedi el a passzait. Viszont a megfelelő nyomás alkalmazásával könnyen hibázásra lehet késztetni, ezért kulcsfontosságú lesz, hogy a pass rushereink rajta legyenek a Lions irányítóján.
  • Ameer Abdullah kidőlése után Theo Riddickre minden eddiginél nagyobb feladat hárulhat, mind futásban, mind a passzjátékok során. Emiatt a Packers ILB-knek fel kell kötniük a felkötnivalót, muszáj lesz tartani az előző két meccs során “megszokott” színvonalat, ha nem akarunk sok futott yardot benyelni. Márpedig nem akarunk...
  • Jordy Nelsontól is szükségünk lesz néhány nagy játékra, valamit a régi formájára, hogy megkönnyítse kicsit A-Rod dolgát, amíg ő is visszarázódik a “normál” elit irányító állapotába..
  • A secondary továbbra is Shields nélkül kell, hogy felálljon, így ezúttal is Damarious Randallre és Quinten Rollinsra hárul majd a feladat, hogy megakadályozza az ellenfél elkapóinak túlzott fickándozását. Ti mit gondoltok, hogy fognak teljesíteni?
  • Eric Ebron karrierje legjobb szezonkezdését produkálta az eddigi 9 elkapásával 99 yardért, szóval rá is fokozottan figyelnie kell majd a védelemnek, különösen a vörös zónában.

497776306

 

Érdekes statisztikák

  • A Mike McCarthy érában a Packers-Lions mérleg: 16-4.
  • A 16 győzelemből 9 is legalább 10 pontos különbséggel zárult, ebből 4 alkalommal több, mint 20 ponttal nyertünk.
  • 1924 óta ez az első alkalom, hogy 2 idegenbeli mérkőzéssel kezdjük a szezont.
  • Utoljára 2008-ban történt meg, hogy a szezon első 3 meccséből kettőn is csoportrivális ellen játszott a csapat.

Összegzés

Reméljük a hazai pálya segítségével sikerül végre magára találnia az offense-nek, igazán ránk férne már egy sima meccs, szívinfarktusok nélkül...

A mérkőzést a Sport TV is közvetíti, egészen pontosan a Sport 2 csatornán lesz látható a meccs, magyar idő szerinti 19:00-s kezdési időponttal. Emellett persze mindenkit szeretettel várunk az oldalon is a szokásos chatablakkal, ahol ki lehet majd beszélni az eseményeket.

Go Pack Go!

la-sp-sn-green-bay-packers-best-fans-20140822-001

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful