Packers Hungary Club

Zöld arany feketén-fehéren #1

Undraft & Develop, avagy a Packers 2016-os keretének értékelése

Oké, akkor kezdjük azzal, hogy Ted Thompson kivágta Josh Sittont, aki egy napon belül felöltötte a macik mezét és köszönte szépen a ropogós 21,75 millás szerződését. Ettől keserűbb pirulát még nem kellett lenyelnem szurkolóként (a héten). Tagadás-harag-alkudozás-depresszió-elfogadás. Köszönöm szépen! Túl vagyok mind az öt lépésen. Már a telesírt párna is megszáradt. Én arra jutottam, hogy ez a szituáció tipikus ”versenybaleset”.

Sitto1

Visszavágás Peppers-ért?!

1. Igaza van Ted Thompsonnak, mert Josh Sitton egy 30 éves lerobbant hátú guard, aki a harmadik szerződésével szeretne jó nagyot szakítani. Még az év végéig a kezdő left tackle-lel, running backkel, a másik guarddal és még három rotációs pass rusherrel kell alkudozni. Ez egy ilyen liga. Aki szeretné kifizetni a veteránjait, az egy-két éven belül nagyon korán választhat majd a drafton. (Ha ott fog még ülni a General Manager székében)

2. Igaza van a szurkolóknak, mert ha egyszer valakit prémium játékossá nevelünk, akkor óriási pazarlás a semmiért elveszíteni. Főleg úgy, hogy Aaron Rodgers, Jordy Nelson és Clay Matthews nem fiatalodik. Nyerjünk meg mindent, nyerjük meg most!!! Egy franchise életében hányszor fordul elő, hogy elit irányítója, futója, elkapója és pass rushere legyen egy időben, egy keretben? Na, most itt ez a helyzet! Mégis minden évben ugyanaz a nóta.

Forrest

Nyerünk 11 meccset, már megint…

Megnyerjük az NFC North-ot, már megint…

Wild Cardon bedarálunk valami gagyi csapatot, már megint…

Aztán jön valami tündérmese történet a futóbolond irányítóval és az erőszakmániás edzővel, a kistestvér semmiből előkotort nyerőszériájával, az utolsó pillanatban feltámadó 12. emberekkel. Mi marad? 11 hónap várakozás, hogy újra lássuk ezeket a szerencsétleneket elvesztegetni Aaron újabb évét. Tiszta Cleveland Browns, leszámítva a zsinórban 7 playoff részvételt és az 5 csoportbajnoki címet és 1 bajnoki gyűrűt. Nyilvánvalóan nem tudják, hogy mit csinálnak!

Ha azon fog múlni minden, hogy a Lane Taylort bedaráló OLB eltöri egy nagyon csúnya tackle-lel Aaron Rodgers kulcscsontját, akkor nyilván a szurkolóknak lesz igaza és az „in Ted we trust!” másodpercek alatt „Thompson takarodj!” lesz. Tegyük hozzá teljesen jogosan!

shoetofill

“Nyugi Lane, nincsenek nagy elvárásaink! Már egy pro bowler teljesítménnyel is beérjük!”

Ha mondjuk Sitton 3 meccs után a padon találja magát a Bearsnél, míg a Packers 14-2-vel, hazai pálya előnnyel megy a playoffba, akkor meg szépen le lehet nyugodni. (Hogy utána újra ordibálhassunk, miután hosszabbításban esünk ki az NFC döntőben 🙂 )

Az egész üggyel kapcsolatos érzelmeimet a legjobban egy másik csapat szurkolójának kommentje foglalja össze legjobban, aminek a lényege az volt, hogy csak egy Packers szurkoló lehet, aki elveszti a Super Bowl reményét, mert elment a csapattól egy 30 éves guard. Sok sikert kívánok Josh Sittonnak a jövőben és nézzük, hogy teljesítenek a fiatalok. Van 16 mérkőzésük felkészülni januárra.

Így, hogy ezt a témát kibeszéltük, lássuk az 53-as keretet!

QB: A. Rodgers, Hundley, Callahan (UD)

Kisebb meglepetésre az előszezon során sokat használt Callahan is a keretre került. Talán egy jövőbeli cserét ki lehet hozni belőle, ha a csapat körül tartják.

RB: Lacy, Starks, Pressley (UD)

Szegény Brandon Burks. Egy teljes napig 53-as kerettagnak érezhette magát… Reméljük nem vett házat még Green Bay-ben… Bár nyilván ezen a szinten tisztában vannak azért azzal, hogy ez a lejelentett lista nem életbiztosítás, de akkor sem lehetett egy jó érzés. Jött egy viking futó, reméljük jó lesz.

WR: Nelson, Cobb, Abbrederis, Adams, Janis, Montgomery, Davis

Itt még lesz mozgás bőven. Figyelembe véve, hogy a PS-ben is van két elkapó, itt mindenki teljesítményét patikamérlegen mérik majd. Ha Nelson visszanyeri régi formáját, akkor nem lesz baj. Ha a tavalyi elkapó teljesítmény köszön vissza, akkor hosszú év lesz.

TE: Cook, R. Rodgers, Perillo (UD)

A villámléptű Rodgers mellé egy elkapó specialista TE nem ártott. Az offseason tekintetében ez volt az egyetlen csapategység, ahol érdemi előrelépés történt tavalyhoz képest. Nyugtával kell dicsérni a napot.

OL: Lang, Bulaga, Bakhtiari, Tretter, Barclay (UD), Spriggs, Taylor (UD), Murphy

Sitton elment (lásd fent). Vagy beáll Lane Taylor a helyére és legalább elfogadhatót nyújt, vagy megindul a domino. Izgalmasak lesznek az első meccsek. Szerintem ha a szünetig Aaron kibírja, akkor már nem lesz gond.

DL: Daniels, Guion, Lowry, Clark, Ringo

Állítólag Dean Lowry akár kezdő is lehet. Újabb 4. körös csodapick? Itt jelentős előrelépésnek kell történnie, mert fel kell nőni Daniels mellé valakinek.

LB: Matthews, Peppers, Elliott (UD), Perry, Ryan, Thomas (UD), Martinez, Fackrell

Nagy dírrel-durral beharangozta McCarthy, hogy a holtszezon elsődleges feladata, hogy megteremtsék a lehetőségét annak, hogy Clay visszakerüljön szélre. Hogy ez alatt arra gondolt-e, hogy kivágjuk a legtapasztaltabb (értsd: 8 meccs kezdőként) belső védőt, de a helyére beállhat a 4. körös választott, azt nem tudom, de hogy nem hengereltek le, az tuti. Az addig rendben van, hogy bizonyos csapatok kísérleteznek a hibrid ILB/SS zsebtorpedókkal, de nehezen látom magam előtt Joe Thomast, ahogy negatív yardon viszi földre Adrian Petersont; vagy Jake Ryant, ahogy 1 méteres súlypont emelkedéssel halássza le a lasztit Kyle Rudolph elől. Lehet, hogy az én fantáziám szegényes, de szeretném, ha ebben rám cáfolna az élet.

pack16

CB/S: Shields (UD), Burnett, Clinton-Dix, Rollins, Randall, Hyde, Banjo (UD), Gunter (UD), Hawkins (UD), Brice (UD), Evans (UD)

Ha Shields és Burnett hozza a szokásos formáját és ketten nagyot durrantanak idén, akkor megvan a válasz arra, hogy miért nyerünk idén Super Bowlt.

Spec.: Crosby, Goode (UD), Schum (UD)

Érdekes módon érkezett haza Goode, de itthon van. Schumnak is sok sikert kívánok. Reméljük, hogy nem kell emlegetni a nevét.

Sérült/eltiltott, de várhatóan keretbe visszatérő: Linsley, Pennel, Goodson

Zárógondolatok

Az 53-as keretben 15 olyan játékos van, akit eredetileg nem draftolt senki. Nem csak kiegészítőemberek. Sam Shields a csapat egyik sztárja. Lane Taylorra, Joe Thomasra, Jayrone Elliottra kezdő feladatok várhatnak idén. Óriási közhely, de a jövő most kezdődött el. Papíron a két legnehezebb ellenfelünk a Minnesota és a Seattle. A vikingek elvesztették a kezdő irányítójukat és a porcelánboltból választottak egy újat. A Seattle meg vendégként érkezik. Idegenbeli meccsek közül a Washington és az Atlanta lehet érdekesebb. Nem játszunk se a Denver, se a New England, se az Arizona, se a Carolina ellen. Itt tényleg az a lényeg, hogy ezek a nyers tehetségek mennyi tapasztalatot tudnak magukba szívni addig, amíg tényleg számítanak a meccsek. December, január, február. Akkor jön majd az igazi foci!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful