Packers Hungary Club

Zöld arany feketén-fehéren #2 – Bakhtiari vs Sitton és 5 ok, amiért meg fogjuk verni a vikingeket!

Az előző héthez hasonlóan egy személyes véleményt tükröző írás következik, mégpedig a hét két legfontosabb kérdésével kapcsolatban. Megszáradt a tinta David Bakhtiari vakoldali tackle új szerződésén, ami bizony elég vaskos. Valamint hamarosan kezdődik az őszi hajnali murik időszaka.

Egy héttel azt követően, hogy a pro bowler guardot kirakta Ted Thompson, az LT orra alá tolt egy majd félszáz millió dolláros szerződést (a spotrac 48 milliót ír). Ezzel őt az egyik legjobban fizetett ilyen poszton játszó játékosok közé emelte. Valószínűleg kevés Packers fan merné elitnek nevezni Davidet, de vajon akkor elgurult az öreg gyógyszere? Sajnáltunk a liga legjobb guardjától francos húsz misit, de a középszert meg kitömi lóvéval? Mi folyik ott Wisconsinban?

bakhsitt

-“A terv jövőre, hogy ketten együtt megkeressük a mezszámodat millió dollárban! Rendben?”

-“Ha te mondod papa!”

A válasz egyszerű, csak befektetési szemlélettel kell gondolkodni! Egy befektetés értékeléséhez „csupán csak” három dolgot kell figyelembe venni: a múltat, a jelent és a jövőt. Ezzel az égvilágon senkinek nem mondtam újat. Azonban, amit a legtöbb ember nem vesz figyelembe, az a következő logika:

  • A múltbeli teljesítmény alapján életgörbe-elv szerint előrejelzem a jövőbeli teljesítményt.
  • A jövőbeli potenciál alapján megállapítom a játékos jelenlegi értékét.
  • Megnézem, hogy a piacon hasonló értékért mennyit fizetnek.

Ha a második két pontban megállapított érték közül a saját értékem nagyobb, mint amit a piacon kell fizetni, akkor aláíratok egy piaci áras szerződést. Ha a saját értékem alacsonyabb, mint a piaci ár, akkor hagyom elsétálni a játékost. Nézzük ezt két konkrét példán keresztül!

1. Míg Josh Sitton múltbeli teljesítménye egészen kiváló, addig a pályafutásának életgörbéjén a hanyatló szakasz határán jár. David Bakhtiari múltbeli teljesítménye átlagos, de folyamatosan felívelő teljesítményt nyújt és még csak 24 éves. Első évétől kezdő és az alapszakasz 38 lehetséges pályára lépéséből 36 meccsen elérhető volt. Sérülésének hatását meg is érezte a csapat. Ráadásul most egy eddig 453 snap-et számláló sorozatban van, amikor meg tudta védeni Rodgers-t a sack-től, ami jelenleg a leghosszabb a vakoldali tackle-ek közül.

2. A múltbeli teljesítmény alapján míg Sitton esetében egy leszálló ág, addig Bakhtiari esetében még valamennyi felszálló ág és egy 2-3 éves plató várható. Nagyon nem mindegy! Ráadásul a vakoldali tackle lényegesen értékesebb pozíció, mint a guard. A tackle általában a védelem legjobb és legatletikusabb játékosával néz farkas szemet: Meg kell védenie az irányítót az ellen, amit ő nem lát. Egy jó tackle sokkal ritkább, mint egy elfogadható teljesítményű guard.

3. A piacon jelenleg a hasonló értékű LT-kkel 50 millió körüli szerződést íratnak alá. A Bakhtiari korában járó tackle-ek (Tyron Smith, Cordy Glenn, Eric Fisher) hasonló szerződéseket kaptak éves átlagos összeg tekintetében. Ráadásul a garantált pénz aránya is teljesen átlagosnak tekinthető. Tehát a szerződés egy átlagos szerződés volt. Sitton szerződése is átlagos a guardok között, de az ő esetében nem látták az átlagos értéket, így hagyták, hogy a Chicago fizesse meg ezt az árat.

vincent

Bakhtiari új szerződésért jöttek!

A matek tehát Bakhtiari oldalán állt. Ám Jason Spriggs már sorban áll, hogy ha majd 3 év múlva átesik a platón Bakhtiari, akkor beállhasson és övé legyen a következő zsíros kontraktus. Ilyen ez a gépezet! Szóval a klasszikus kérdésre az a válasz, hogy: „Igen, örülünk!” Ez viszont nem jelenti azt, hogy kockázatok nincsenek. Jöhet sérülés, forma hanyatlás, pályán kívüli problémák és még egy sor egyéb dolog. Lábon lőheti magát, lerobbanthatja az ujját petárdával, narkóval és fegyverrel furikázhat, bármi… Na, de ezért nem minimálbéres meló a GM-é sem.

Na ennyit a heti Ted Thompson mosdatásból és, akkor itt a lényeg: az 5 legfontosabb dolog, ami miatt elverjük a vikingeket, mint a kétfenekű dobot!!! (Ha érzékeny lelkű északi harcos vagy, akkor csak saját felelősségre olvasd tovább az alábbi sorokat! Nyomokban iróniát tartalmazhat!)

!!4!!Dobpergés!!4!

lol

#1 Nem szerzett az O pontot a Tennessee ellen!

A Vikingektől kidőlt Hídvíz Úr és ez bizony rá is nyomta a bélyegét a Minnesota játékára. A Shaun Hill projekt eredményezett pár szép játékot, de a zene városában adósak maradtak a TD-vel. Ugyan egy sima győzelem volt, de ehhez kellett két defense TD és jó pár field goal, ami még úgy is elég volt, hogy Blair Walsh átmentette a playoff formáját a szezonnyitóra is. Igaz, hogy mi benyeltünk egyharmad mérföldet Blake Bortlestől, de Jacksonville-ben még a portás is Pro Bowler elkapó. A csorbát itt az ideje kiköszörülni! Sam Shields agyrázkódás-gyanúja nem jó hír, de Rollins és Randall készen áll.

#2 Az inside egyszerűen H.A.R.A.P.!

Blake Martinez, Jake Ryan és Joe Thomas várakozáson felül teljesítettek. A Jaguars beugrós futóját sikerült 39 yard-on tartani. Innentől kedzve Adrian Peterson sima pite. Jó… Ha esetleg mégsem sikerülne ezt megismételni akkor sem olyan kilátástalan a helyzet, mint amilyennek tűnt. Ha sikerül elérni, hogy a végjátékra passzjátékra kényszerüljön a Minnesota, az már félsiker.

#3 Sam Bradford megnézte Clay Matthews gametape-jét. Állítólag 6-8 hét, mire felépül.

Van, aki egy egész életen át keresi az igazi társát. Clay Matthews már megtalálta és az OLB pozíció az. Csak az nem vette észre Matthews bombaformáját Floridában, aki nem nézte a meccset. Kellett is a jó teljesítmény tőle, mert az idősek nem bírják már a meleget… Reméljük Minnesotában vége van már a nyárnak!

#4 Eddie Lacy ennyi fogyó után már olyan karcsú, mint egy Sherman tank.

dietanvagyok

“Yard diétán vagyok! Az edző azt mondta, azokat nyugodtan falhatom!”

Matek feladat: Ha egy elsőéves ex-Crimson Tide futó 44 yardot kombinált a Vikings ellen, akkor egy negyedéves hányat fog? Válasz: 176 yard, de a 200-at is elfogadjuk! Egy valami egészen biztos, Lacy sem mondana nemet egy sajtbureszre.

#5 Jordy Nelson annyira jó, hogy Adams is csak egyszer ejtette el a labdát!

Annyira kellett már egy hatékony harmadik downos játék, mint egy korty friss levegő! A Jaguars ellen végre voltak láncmozgatós hosszú drive-ok, bár ahhoz továbbra is ragaszkodott a csapat, hogy a saját red zone-ból nem illik kihozni a labdát. Nelson és Rodgers kezdik érezni egymást, meg hát Devon House-nak is biztos nagyon hiányzott már, hogy közelről nézhesse Nelson játékát. Ha minden meccsen szerez egy TD-t Nelson, akkor a kevés yard fölött is nagyvonalúan szemet hunyok.

Szóval van 5 nyomos okunk, hogy le fogjuk győzni a Minnesota Vikings-ot, azonban mégis mindenkit arra biztatnék, hogy keljen fel és nézze meg a mérkőzést, mert véleményem szerint az év legkeményebb védelme ellen lépünk pályára és meg lennék döbbenve, ha a második 2 minute warning-ra már tét nélküli lenne a meccs.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful