Packers Hungary Club

Week 6 – Beharangozó

Dallas Cowboys at Green Bay Packers
2016.10.16., Lambeau Field, Green Bay

week6lead

A szezon hatodik heti deribje, ami a korai bye-week miatt a Packers ötödik mérkőzése, ismét a Lambeau Fielden kerül megrendezésre. Több szempontból is érdekes és izgalmas mérkőzés vár azokra, akik vasárnap este fél 11 tájékán a Sport tv-re kapcsolnak, ugyanis a mérkőzést magyar kommentárral élvezheti az, akinek erre van ingerenciája. Aki eredeti nyelven szeretné élvezni a mérkőzést, annak természetesen lesz stream az oldalon.

Ha röviden össze akarnánk foglalni mi vár ránk ezen az estén, csak rá kell nézni a statisztikákra: futásokból a liga legtermelékenyebb offense-ze néz szembe a liga jelenlegi legjobb futás elleni védelmével. Ám ezt a hangzatos statisztikát azért illik a helyén kezelni. A Packers védelem még nem találkozott ilyen domináns rushing csapattal (leszámítva Adrian Petersont és a Vikings együttesét, de a második héten Peterson a mérkőzés közben megsérült), a Dallas pedig még nem állt szemben ilyen erős futás elleni védelemmel.

A számok nyelvére lefordítva az újonc Ezekiel Elliott nevével fémjelzett dallasi futójáték eddig a 20. (Bengals), 24. (Beras), 30. (Redskins) és 31. (49ers) helyen rangsorolt futás elleni védelmekkel nézett szembe. Első héten a Giants ellen vereséget szenvedtek (12. hely a kérdéses statisztikában). Top10-es védelemmel szemben még nem mutatta meg a gárda mire képes a földön.

Dallas Cowboys v Green Bay Packers

Másik oldalról se mondható el, hogy elit futóegységekkel szemben álltak fel a Packers védői. A Lions 23., a Giants, 27., a Jaguars 30., míg a Vikings egyenesen tök utolsó a mérkőzésenként futásokból elért yardokban. Ez a mérkőzés mindenképp fokmérő lesz mindkét csapat számára.

Packers előzmények

A csapat bár 3-1-es mérleggel áll jelenleg az NFC North második helyén, azért több dolog miatt is kissé kényelmetlenül fészkelődnek a drukkerek a fotelben egy-egy mérkőzés előtt. A legfontosabb talán Aaron Rodgers látványos "szenvedése". A csapat rendíthetetlen szobra, az alappillére nem áll olyan biztos lábakon, ahogy azt mindenki természetesnek vette pár éve. Volt itt minden az utóbbi években, szenvedő secondary Collins után, gyenge futás elleni védelem, Lacy előtt űr a futójátékban, de egy mindig biztos volt: Aaron Rodgers odaáll és 100 feletti passer ratinggel lehozza a szezont.

Most, hogy Lacy kezd újra magára találni egy éves szenvedése után, a secondary is elkaristol, Nelson is felépült, most a nagy vezér nem érzi a pályát, úgy ahogy azt megszoktuk. Passzainak alig több mint 56%-a talál elkapóra, amivel a szégyenletes utolsó helyet foglalja el a minden mérkőzésen kezdő irányítók között. Igen, szörnyű ezt kimondani, de jelenleg a statisztikák alapján Aaron Rodgers a liga legpontatlanabb irányítója.

20120924200452

Pedig a fal sem rossz előtte, sőt! Sitton váratlan és meglepő kivágását követően is magasan jobban teljesít ez az egység, mint tavaly. Az előző fordulóban az összes irányító közül Rodgersnek volt a legtöbb ideje megszabadulni a labdától, ehhez képest hozza ezt a 56,1%-os pontosságot. Holott ő pont arról híres, hogy a leglehetetlenebb szituációkból is képes centire pontosan passzolni, miközben egy sisakos vadember lóg a fél hátán. Érthetetlen.

A probléma ugyanaz amit tavaly emlegettünk folyamatosan, a mélységi játékok egyszerűen nem működnek. Akkor Nelson hiányát láttuk emögött, most viszont ezzel nem lehet takarózni. Jordy Nelson ugyanis ott van a pályán, s bár kisebb sérülések néha hátráltatják (a felkészülés alatt megsérült a ACL-szakadásmentes térde), de ezek nem jelenthetnek akadályt. Egy szemléletes statisztika ezzel kapcsolatban: az négy mérkőzés alatt Rodgersnek 10 olyan passza volt, ami legalább 20 yardot ért, 25 irányítónak van több a ligában. Jó, ebben benne van sok irányító, aki még nem volt bye-week-en, de ez akkor is elgondolkodtató adat.

Rodgers legendásan érzékeny a sokat emlegetett kémiára, ami közte és az elkapók között hivatott a sikeres passzjátékot szolgálni. Lehet ebbe csúszott valami hiba, nem tudom. Egy biztos Rodgers fejében nincs minden rendben, és egyelőre reménykedhetünk csak, hogy ahogy halad a szezon előre és jönnek a győzelmek ez szép lassan javulni fog. Elvégre nem most, majd januárban kell jól játszani.

Mert akárhonnan nézzük a 3-1 az mégiscsak 3-1, ami egy teljesen vállalható mérleg a szezon ezen szakaszában. Ott tart a csapat ahol tartania kell. Mind az offense, mind a defense részéről vannak még megingások, érthetetlen megmozdulások, de a szezon elején ezek még beleférnek. Egyértelműen az NFC North trónjának visszaszerzése a cél ebben az évben, hiszen a wild card helyekért öldöklő küzdelem lesz. Az Eagles sokkal jobb az újonc irányítójával, mint várni lehetett, a Seahawks vezeti a csoportját, de nem szabad leírni a jelenleg negatív mérleggel álló Cardinalst sem. A déli csoportból vélhetően csak egy csapat jut tovább, de a másik háromban van két olyan gárda minimum, akik joggal pályázhatnak a wild card helyek egyikére. A Giants ellen van csak meg a lépés előny.

Cowboys előzmények

A Dallas szintén egy vereséget szenvedett eddig a szezon folyamán, de mivel ők még nem voltak pihenőn e mellé 4 győzelem társul. Ezzel a 80%-os győzelmi mutatóval jelenleg vezetik a csoportjukat, de nem sokkal van lemaradva a már említett Eagles sem.

A dallasi futójáték gyakorlatilag ott folytatja, ahol Murray távozása után abban hagyta. A fal remekül nyitja a lyukakat, 2.5 yardot átlagol Elliott az első kontakt előtt, ami egészen elképesztő, főleg ha hozzá vesszük, hogy újonc futóról van szó. Kereken 5 yardot átlagol futásonként, ami bőven egy elit átlag. Mindezt eléri úgy, hogy rendesen tömik labdával, az eddigi öt forduló alatt csak Melvin Gordon (Chargers) kapott több labdát a kezébe mint Ő.

Nem véletlen, hogy a Dallas ekkora hangsúlyt fektet a futójátékra. A csapat korszakos irányítója, Tony Romo sérült, másrészt az offense-fal adott hozzá, hogy sikeresen teljesítsék a futójátékokat. Apropó Romo, Jerry Jones a napokban kijelentette, hogy amint Romo egészséges lesz újra ő fogja fogadni a snapeket. Mindezt tette annak ellenére, hogy az negyedik körben kiválasztott Dak Prescott 69%-os pontossággal passzolt úgy 1239 yardot, hogy nem adta el még a labdát.

bryantnoncatch

Ami számunkra még fontos, hogy a Fagyott Tundrán bemutatott "nem elkapások" királya Dez Bryant vélhetően kihagyja majd a mérkőzést. Bár hivatalosan a státusza kérdéses, több insider is arról beszélt nem fog pályára lépni. Persze ez nem jelenti azt, hogy egészen biztosan így lesz, de az tény, hogy a Bears elleni találkozón megsérült Bryant a héten már edzésmunkába állhatott és elmondása szerint jól érzi magát.

A mérkőzésről

A már a felvezetőben említett futás kontra védelem fronton fog eldőlni a mérkőzés várhatóan. Kulcsfontosságú tényező lesz, hogy a Packers védőfalának legjobb tagja, Mike Daniels mit fog tudni kezdeni az elitnek mondható dallasi támadófallal. A Packers védelme ezen az estén igazi kihívás elé fogja állítani a Cowboys támadóit, ugyanis sem pass rush, sem futás elleni védekezés terén jónak számító a defense-zel még nem került szembe a Boys idén. Dak Prescott hiába hozta le eddig 4-1-re a Romo nélküli mérkőzéseket, komoly nyomás ellen eddig még nem kellett bizonyítania. Amennyiben a futójátékot sikerül normális szintre redukálni, avagy a mérkőzés korai szakaszában számottevő előnyre szert tenni, akkor az eddig bevált dallasi biztonsági (futásokat támogató) passzjáték kevés lesz az újonctól.

Viszont ezt úgy kell majd abszolválni, hogy a védők oldaláról, a legrutinosabb cornerback, Sam Shields fog hiányozni, a támadók oldaláról pedig a frissen igazolt tight end, Jared Cook és a második számú futó, James Starks nem lesz ott a pályán.

A vészforgatókönyv szerint, futóposzton Randall Cobb és Ty Montgomery is bevethető lesz, ha Lacy idő előtt kidőlne vagy elfáradna. Szakáll Kapitány legalábbis ezt vázolta fel legutóbb, ami sok trükkös játékra ad lehetőséget, ami viszont nem az erőssége a konzervatív hívásokról híres McCarthy-nak. Ha nem lenne elég, hogy Starks teljesen kiesett, a héten Lacy is szenvedett a térdével ezért ő sem nevezhető teljesen egészségesnek, így várhatóan Rodgers kezébe kerül a mérkőzés eldöntése, és túlnyomó részben a passzjátékra lesz helyezve a hangsúly ezen a találkozón.

eddielacy

A Cowboys jelenleg a 19. az engedett passzolt yardok listáján, mérkőzésenként 261 yardot engednek a levegőben, érdekesség, hogy Aaron Rodgers még idén egyetlen mérkőzésen sem passzolt ennyi yardot.

Van még három érdekesség amiről feltétlen szót kell ejteni a találkozó kapcsán. Az egyik, hogy Mike Pennel négy mérkőzéses eltiltása lejárt ezért semmi akadálya nincs annak, hogy pályára lépjen a védőfalban, ám senki ne lepődjön meg ha Capers nem dobja egyből a mélyvízbe. Nem szokása a csapatnak ilyen kihagyások után egyből számottevő snapszámot biztosítani a visszatérő játékosnak.

A másik nem közvetlenül a mérkőzéshez kapcsolódik, de a mérkőzés félidejében Brett Favre egy ünnepség keretében veheti majd át a Hall of Fame tagságért járó gyűrűjét. Ezzel ő lesz a 2016-os class harmadik olyan játékosa, aki az ékszert ezentúl büszkén viselheti majd.

favre-hof-ring-left-800

És ha ez még nem lenne elég, ezen a héten a Packers a Throwback mezében lép pályára. Az 1927-48-as szerelést idéző navy blue mezt másodszor húzzák magukra a játékosok, tavaly az ötödik héten a Chargers ellen debütált a megújított harmadik felszerelés.

Érdekes statisztikák

  • A két csapat örökmérlege 17-16 a Packers javára, ám a legutóbbi öt mérkőzést mind a Sajtfejüek nyerték.
  • A harmadik mezben eddig 8-3-as mérleget ért el a Packers, 2010 óta veretlen (5-0) ezekben a felszerelésekben.
  • Zsinórban ez lesz a harmadik hazai mérkőzése a csapatnak, a következő héten szintén otthon játszunk, 1963-ban fordult elő utoljára, hogy négy egymást követő mérkőzést játszott hazai pályán a csapat. Akkor az első négy hétben léptünk pályára otthon.
  • Mike McCarthy még nem vesztett mérkőzést Jason Garrett (Cowboys HC) ellen vezetőedzőként (4-0).
  • A jelenlegi keretből öt játékos származik Texasból, a Boys hazájából (Crosby, Goode, Goodson, Banjo, Ripkowksi).
  • 2006 óta egyetlen csapatnak van csak jobb mérlege október hónapban, mint a Packersnek (29-9, .763), a New England Patriotsnak (36-7, .837).
  • Amerikában a mérkőzést a FOX közvetíti majd, így a pályaszéli riporter az az Erin Andrews lesz, akit anno még a Munn korszak előtt összebonoráltak Aaron Rodgers-szel, és aki köztudottan hatalmas Green Bay drukker.

erin-andrews-foxsports

Összegzés

Mindenféleképpen egy parázs, pontokban gazdag mérkőzésnek lehetünk majd tanúi, ami mindkét csapat számára vízválasztó lesz. A Packers védelméről ki fog derülni mit tudnak egy elit futó ellen, a Boys pedig egy kőkemény védelemmel szemben bizonyíthat a földön.

A győzelem mindkét csapat számára égető, az NFC North élén a Vikes veretlenül (5-0) trónol, nem lenne célszerű kétmérkőzéses hátrányba keveredni velük szembe. A Dallas nyakán pedig ott liheg az Eagles, akik csoporton belül még nem meccseltek.

Az biztos hogy egyik csapat jó szériája meg fog szakadni, idén a Packers eddig veretlen a Lambeau Fielden, a Cowboys viszont még nem kapott ki idegenben. Minden azon fog múlni Aaron Rodgers milyen napot fog ki, mennyire fogja érezni az elkapóit, ugyanis running back poszton most nagyon rövid az a pad. Én hiszek benne, hogy így lesz és Rodgers elhallgattatja a kétkedőket, legalább a jövőhétig. Szerinted?

1105000062-l

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful