Packers Hungary Club

Week 7 – Értékelő

Chicago Bears - Green Bay Packers

10 - 26

4-2 a mérlegünk a 7. hét első mérkőzése után és ez a 26-10 a Bears ellen elég nagy jelentőséggel bírhat még. Gondolhatnánk, hogy kijöttünk a gödörből és most már minden jó lesz, de ezt még azért korai lenne kijelenteni, de az biztos, hogy a csoportunk második helyén tanyázunk és versenyben vagyunk a PO részvételért. Nézzük meg mi minden változott meg a Dallas elleni mérkőzés óta, mi lehet amibe érdemes kapaszkodnunk és mi az amin változtatni kellene a sikeresség érdekében. Értékelünk.

cvqxlnkwiaaqoh3

A mérkőzés

 

A D úgy kezdett ahogyan sokan reméltük és a 3 and out azt eredményezte, hogy hamar jöhetnek Rodgersék. De persze, hogy az első percek se teljenek el izgalom mentesen Davis a punt visszahordásnál elejtette a labdát, szerencsénkre mi szedtük össze.  Az első driveban látszott, hogy azért benne van a játékosokban az utolsó mérkőzés, de azért harapósnak látszott az alakulat. Sajnos a végén Cobb nem tudta behúzni a lasztit így FG lett amit Crosby értékesített. 

 

Statisztikák

stats

cobbjedi

A következő Bears drive sem hozott nekik áttörést és a pályán ismét Rodgersék következtek akik el is jutottak az 1 yardos vonalig, de 4. és 1-re nem sikerült Montgomerynek a TD. A Bears következett akik ugyan ki tudták hozni az endzone közvetlen közeléből, de a drive végén ami végül a félpályáig jutott megsérült Hoyer és ez tulajdonképpen végképp megpecsételte a macik sorsát. A félidő vége előtt még egy two-minute drill erejéig támadhatott az O és sikerült is eljutnunk FG távolságba amit 40 yardról Crosby értékesített így 6:3 lett a félidő.

A második játékrész nem indult valami jól, mert jött egy Rodgers fumble utáni Bears TD, de utána folyamatosan átvettük az irányítást. Montgomery nagy pillanatai következtek. 4 egymást követő playben ő kapta a labdát amiből 2 futás, 2 elkapás volt és a drive vége Adams TD amivel már nálunk volt az előny. A D sem tétovázott és hozzátete a magájét. Parry sack és büntetések miatt 3. és 29-re zavartuk vissza őket ahol már csak a punt pozíció javítását tudták elérni. Nálunk ismét Montgomery és Adams brillírozott és ismét az utóbbi örülhetett egy 6 pontosnak a drive végén. Itt már nem nagyon volt kérdés, hogy egy csapat maradt a pályán aki játsza ezt a játékot és az nem a Bears volt... A védelem teljesítménye ismét egy 3 and out lett ami után ismét egy Packers TD következett, ezuttal Cobb volt az elkapó. A D ezután egy interceptiont húzott be Martinez révén, de azért Crosby igyekezett a mennyországból a földre rántani minket, mert az utolsó touchdownnál sikerült az extra pontot kihagynia és még a végén azért egy FG is kimaradt. De ez most belefért, a vége tehát 26-10 nekünk!

Jordy Nelson elkapása fényképen! Több óra kutatómunkával sikerült egy képet találni ami megörökített egy Nelson elkapást! AZ ELKAPÁST!!!

Jordy Nelson elkapása fényképen! Több óra kutatómunkával sikerült egy képet találni ami megörökített egy Nelson elkapást! AZ ELKAPÁST!!!

A mérkőzés összképét tekintve egy teljesen másik Packerst láthattunk mint korábban. A rengeteg sérült miatt várható is volt, hogy a passzjáték lesz erőltetve ami ezen a napon elég jól is ment. A futásokon Montgomery, Cobb, Jackson rotálás ment, az új játékosunk Davis a mérkőzés elején még nem jutott szóhoz,de a végén már próbáltuk őt is.. (Zsófi viszont már az elején jelezte, hogy a női megérzése azt súgja, hogy pár touchdown megszerzése után a végén garbage time alatt majd ő jön. Zsófi remélem lottózol... 🙂 ) Jól jelzi a különbséget, hogy az első 30 percben összesen csak 7(!) alkalommal futottunk. Rodgers viszont a mérkőzés alatt 56 passzkísérlettel próbálkozott amiből 39 sikeres is lett. Lacy érkezése előtt azért volt pár év amikor nem mentek a futások és akkor is az O dominált ARod vezetésével. Valahogy ide kellene visszanyúlnunk. Gyakorlatilag az összes futónk kidőlt és ha ez ellen már nem tudunk mit tenni akkor fordítsuk ezt a javunkra. Hogyan is gondolom ezt? Egyszerű! Ez az elkapógárda nagyon jó. Valahogy az önbizalom kicsit mostanában elveszett, de ezt vissza kell szerezni. Mivel tehát nem lyukas kezű elkapókról van szó ezért nem kell mást csinálni mint gyakorolni, gyakorolni és gyakorolni! Mivel visszaesik a futójátékok száma és Rodgers 50+ passzkísérletekes meccseket hoz ez azt eredményezheti, hogy a WR gárda és ő is hamarabb megtalálhatja eredeti önnmagát. Én hiszek a fejlődésben amit alátámaszt egy 2. félidő végi statisztika. Rodgers első félidőben 30/19 150 yard, második félidőben 24/18 144 yard, 3 TD! Érezhető volt ahogy a meccs alatt egyre magabiztosabb lesz ő is és az elkapók is. Davante Adams így franchise rekordot ért el hiszen korábban még senki nem hozott 100+ yardot, 10+ elkapást és 2 TD-t egy meccsen. De 3 elkapónk is legalább 10 elkapással jelentkezett és ugyanez a 3 játékos (Cobb, Montgomery, Adams) 100+ scrimmage yardos meccset produkált. Ok, ez most nyilván nem egy Vikings védelem volt, de vanmár mibe kapaszkodni.

montikupac

Pozitívumok

  1. Elkapók-QB bizalom : Ami az előző mérkőzéseken elveszni látszott az ezen a mérkőzésen úgy tűnik visszajött. Ha tényleg a gyengébb szereplés oka a bizalomhiány akkor most ezt talán sikerült helyreállítani
  2. Ty Montgomery : Amikor utoljára super bowlt nyert a csapat akkor abban az évben is sok sérültünk volt. Ami döntött, hogy a cserék akkor előre tudtak lépni és kitűnően helyettesítették a kezdőket. Montgomery a sérülése előtt remek formát mutatott, de azóta háttérbe szorult. Most, hogy szinte minden posztra kell ember így ő ismét reflektorfénybe került és ezt meg is hálálta. Egy nagy meccset játszott és ő talán az egyedüli elkapónk idén akivel Rodgersnek nem lehet problémája.
  3. Védelem : A Dallas elleni meccs után sokan lehordták a védelmet, hogy íme egy nagy csapat  ellen ennyire ment. Most viszont gyakorlatilag lenullázták a Chicago támadósorát. Mindezt úgy, hogy CB poszton igencsak a pad vége játszott.
  4. Davante Adams: Öröm volt azt látni, ahogy Adams előlépett a gyengélkedő Nelson szerepébe. Talán nem túlzás ha azt írom, hogy élete eddigi legjobb meccsét játszotta a fiatal elkapónk, hisz 13 elkapásból 132 yardot és ezzel 2 TD-t hozott össze, ami egyéni csúcs a karrierjében. Reméljük továbbra is ilyen jó formát tud hozni és persze azért reménykedünk Jordy teljesítményének javulásában is. adams-elkap

Negatívumok

  1. Jordy Nelson : Az egyik fantasy csapatom kezdő WR játékosa a mérkőzés alatt az alábbi üdvözlő fotót küldte a csapatom többi tagjának sok sikert kívánva nekik és üzenve, hogy a pihenés után majd valamikor visszatér

hawaii latnivaloi

1 elkapás 9 yardért azért egy ilyen mérkőzésen ahol gyakorlatilag csak passzoltunk tőle rettentően kevés. Talán ő és ARod között még nem jött rendbe a kémia. Ezt igazolni látszik az is, hogy azért többször sikerült elszakadni a védőitől, de valahogy Rodgers nem érezte őt.

Összegzés

A szerkesztői chat szobában MZoli a következőt írta :

Ha van egy 480 lóerős Ferrarim, a dugattyúk hibásak -100 lóerő, ha a kipufogóm is szar -50, ha a sebváltó szarakszik -20, ha a kuplungba is valami az megint -50. Egyenként nem vesztek velük sokat, ha minden rosszalkodik, akkor a Ferrariból Lada lesz.

Ezzel pedig teljesen egyet tudok érteni. A szezon elején az elvárásom az volt, hogy visszaszerezni a csoportelsősséget és biztos PO szereplés ezzel. Azóta annyi sérültünk lett, hogy igazán a PO szereplés elérése is siker. Persze nem kell lemondani a csoportgyőzelemről (főleg látva a tegnapi Vikings támadóalakulatot) csak a helyén kell kezelni a sikereket és a kudarcokat is. Ez a Bears nem egy ligaelit csapat. De mégis ez a győzelem lelkileg helyreteheti a csapatot és a mostani mini bye week alatt sikerülhet valami olyat kitalálni az edzőknek ami sikeressé tehet minket. A Falcons lesz a következő ellenfél akik már jóval nehezebbek lesznek, de van olyan jó ez a gárda, hogy esélyünk azért van a győzelemre. Megyünk tovább, mert még sok van hátra! 4-2 jelenleg, de decembertől kell jól játszani!

Go Packers! 🙂

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful