Week 7 – Értékelő

Green Bay Packers – Houston Texans 35-20

A Buccaneers elleni csúnya vereség után ismét idegenbe látogatott a csapat. Az előző két meccsen hiába tűnt úgy, hogy Bill O’Brien régóta esedékes kirúgása után magára talált a Texans, a Packers az ismét szenzációs Davante Adams és Jaire Alexander vezetésével gyakorlatilag esélyt sem hagyott a hazaiaknak.

A meccs

Már az első félidőben komoly előnyre tett szert a Packers: a csapat két TD-t is szerzett már, Davante Adams és Jace Sternberger révén, mire a Texans a második first downját összehozta. A hazaiak ezután is csak egy kihagyott mezőnygólig jutottak, míg a vendégeknél Malik Taylor is megszerezte első NFL-touchdownját, vagyis a szünetben már 21-0 volt az állás.

A harmadik negyedben szépített ugyan a Texans, de erre Rodgers és Adams egy 45 yardos touchdownnal válaszolt, majd két hazai mezőnygól után a sérült Aaron Jonest remekül helyettesítő Jamaal Williams touchdownja szinte lezárta a meccset. Azért csak szinte, mert egy Texans TD után nem sikerült összeszedni az onside kicket, de a következő playből sikerült visszaszerezni a labdát, ezzel véget is ért a meccs.

Hosszú összefoglaló:

Pozitívumok

  • Természetesen Davante Adamsszel kell kezdeni a sort: 196 elkapott yarddal egyéni csúcsot döntött, gyakorlatilag minden playben tisztára játszotta magát. 13 elkapásából 7 third downnál jött. Meg kell említeni, hogy a Texans legjobb CB-je, Bradley Roby sérülés miatt hamar kiszállt, de az ilyen formában lévő Adamst kevesen tudták volna megállítani.
  • Aaron Rodgers élete egyik legrosszabb meccse után 283 yardig és 4 TD-ig jutott, ugyanakkor azt is meg kell jegyezni, hogy most is kicsit pontatlanabb volt, mint az első négy meccsen. Ezzel együtt, mindössze 9 rossz passza volt, ebből kettőt az elkapók ejtettek el.
  • Ki kell emelni a támadófalat, ahonnan sérülés miatt hiányzott a legfontosabb ember, David Bakhtiari, így Rick Wagner játszott jobb, Billy Turner pedig baloldali tackle-t, méghozzá remekül: a hazai védők összesen csak hatszor tudták siettetni Rodgerst. Wagner például sokszor nézett szembe egy az egyben J.J. Watt-tal, aki egyszer sem tudott odaérni az irányítóhoz.
  • Jamaal Williams kiválóan pótolta a kisebb sérülés miatt pihentetett Aaron Jonest: 77 futott és 37 elkapott yardig jutott. Ugyan nem annyira robbanékony, mint Jones, de a mostani teljesítményével jelentősen gyengítette futótársa alkupozícióját a szerződéshosszabbítási tárgyalásokon, és közben persze növelte saját jövőbeni fizetését is.
  • A védelem idei egyik legjobb meccsén van túl, főleg ha az első három negyedet nézzük (a negyedik már szinte garbage time volt). Persze nem voltak hibátlanok, de nulla ponton tartották a hazaiakat az első félidőben, újra volt pass rush (13-szor volt Watson nyomás alatt, ebből 4-4 Za’Darius Smith és Kenny Clark nevéhez köthető), és a Texans futójátékát is ellehetetlenítették.
  • Jaire Alexandert megint csak külön ki kell emelni, hiszen idei játéka alapján nem túlzás a liga legjobb cornerbackjei között emlegetni. Hamar eljutott oda, hogy az irányítók már nem is nagyon néznek felé. Az elmúlt három héten top elkapókat nullázott le: Calvin Ridley-vel szemben 23 coverage snapje volt, 5 célbavételből 0 elkapás, Mike Evansnél 19/1/0, most pedig Will Fullernél pedig 28/1/0 a mérlege.
  • Jó munkát végzett a védőfal is: Kenny Clark újra a régi önmagát idézte, de Kingsley Keke és Montravius Adams is egyre megbízhatóbb teljesítményt nyújt, előbbi főleg a passz-, utóbbi pedig a futójátékokban.
  • Preston Smitht is végre ebben a listában lehet említeni: sacket ugyan nem ért el, de a futás ellen kiválóan védekezett, és Krys Barnes sackje is nagyban neki volt köszönhető. A negyedik negyedben pedig egy negyedik kísérletnél úgy védekezett le egy option játékot, ahogy azt tanítják.
  • Sérülése után most játszotta első meccsét az újonc Kamal Martin, és a pályán töltött 29 snap alatt olyan játékot láttunk tőle, amit Packers-linebackertől évek óta nem: rendszeresen a line of scrimmage környékén állította meg a futókat, nem 4-5 yard után. Olyan robbanékonyságot mutatott, ami kifejezetten biztató a jövőre nézve.
  • Több kiegészítő ember is nagyon jól szállt be a játékba, az idei hetedik körös újonc Vernon Scottot, valamint a meccset végleg lezáró fumble-t kierőszakoló, a gyakorlócsapatból csak a meccsre felhozott Henry Blacket külön is érdemes kiemelni.
  • Jelentősen csökkent az elrontott szerelések száma a korábbi meccsekhez képest. A 7 ugyan még mindig nem kevés, de ezek többsége most olyan játékosokhoz volt köthető, akik általában elég keveset vannak a pályán.

Negatívumok

  • Védekezés a pálya közepén – Deshaun Watson 23 passzt indított ide, ebből 17 sikeres lett. A linebackerek, Raven Greene, valamint a Darnell Savage sérülése miatt játszó Will Redmond is sokat hibázott.
  • Ty Summersről egyre inkább kiderül, hogy csak a special teamben tud jól játszani: Krys Barnes sérülése után került pályára, de többször lemaradt a futóról, passzjátékoknál pedig rendszeresen szem elől tévesztette emberét.
  • A special teamet is el kell marasztalni két játék miatt: előbb a gyakorlócsapatból erre a meccsre felhozott Dexter Williams rontotta el a blokkját, ezért tudták JK Scott puntját blokkolni. A végén pedig az amúgy a védelemben jól játszó Chandon Sullivan nem tudta összeszedni az onside kicket.
  • Marquez Valdes-Scantling ismét szinte teljesen eltűnt, egyetlen elkapása sem volt: az egyetlen felé tartó, elkapható labdát is elejtette. Egyre nyilvánvalóbb, hogy a második számú elkapó szerepére nem ő lesz a megoldás.

Összegzés

Több kezdő is hiányzott sérülés miatt a Packersből, így előzetesen lehetett kicsit tartani a meccstől. A csapat azonban a meccs nagy részében magabiztosan játszott, és végül sima győzelmet aratott. A jövő héten pedig következik egy csoportmeccs, hazai pályán a bye weekről visszatérő Vikings ellen.

Kommentek