Packers Hungary Club

Week 8 – Beharangozó

Green Bay Packers - Atlanta Falcons

2016. 10. 30. 21:25, Georgia Dome, Atlanta

packfalc

Mintha most kezdődött volna a szezon, de máris a 8. hétnél járunk. Mini bye week után tér vissza a csapat és az Atlanta vendégeként lépünk pályára. Jövőre adják át a Falcons új stadionját a Mercedes-Benz Stadiont, így alapszakasz mérkőzést most játszunk utoljára a sokat látott Georgia Dome-ban. A korábban még a kora esti műsorsávban lévő találkozót a két csapat jó szereplése miatt áthelyezték az késő esti órákra, ami az európai óraátállítás miatt nem a megszokott 22:25-ös időben kezdődik, hanem 21:25-kor.  Jó hír, hogy a találkozót a Sport TV közvetíti, de akinél ez nem elérhető, azok természetesen találnak a szokásos chat oldalon -reményeink szerint működő - stream linkeket.

Ha ez a mérkőzés szóba kerül, akkor a többség azonnal a Matt Ryan-Julio Jones vezette ligaelső passz offense csatáját emeli ki az összes kezdő cornerét nélkülöző Packers ellen. Minden sajtfejű szurkoló most a héten ezért rágja tövig a körmét és remegve várja, hogy Hyde, Gunter vagy bármelyik CB vajon meg tudja-e állítani Jonest. Ha csak erről szólna a mérkőzés, akkor valóban hátrányban lennénk, de nem eszik forrón a kását...

falconsrodgers

Packers előzmények

A csoportunk 2. helyén állunk, jelenleg 4-2 a mérlegünk. Egy vereségre vagyunk a Vikings mögött, amit ha letudnánk az egymás elleni mérkőzésünkön, akkor máris a csoport első helyén találnánk magunkat. De persze addig még sok mérkőzése van mindkét gárdának, de tény, hogy a vergődésünk ellenére sem a playoff szereplésünk, sem a csoport első helye nem került elérhetetlen távolságba. Látva a Vikings kiábrándító támadójátékát a múlt héten, úgy, hogy akkor őket tartották a liga legjobb csapatának elmondhatjuk, hogy itt pillanatok alatt meg tud változni egy csapat - jó és rossz irányba egyaránt. Talán nekünk sikerült elkapnunk a fonalat a Bears ellen, ahol a mérkőzés elején még döcögött a szekér, de a végére szépen összekapta magát a csapat mind védő, mind támadó oldalon. A sérülésekről nem is igazán szeretnék beszélni, hisz az aktuális helyzetről az oldalon folyamatosan tájékoztatunk titeket. Persze látjuk mi is, hogy lassan egy Super Bowl esélyes csapatot összerakhatnánk az IR-listán lévőkből, de ez a foci része. Aki kifut a pályára a csapat színeiben, annak kell jól teljesíteni mert csak így lehetünk sikeresek. Igenis képes a mostani egészséges gárda is arra, hogy januárban is lássunk velük meccseket. Davante Adams lett a hét NFC támadójátékosa, ami egyben mutatja azt is, hogy Rodgers is kezd magára találni. A futóhiány miatt erőltetett passzjátékok végre sikerültek és ez lökést adhat a hátralévő időre. Új futónk (Davis) még nem igazán kapott sok szerepet, de reméljük fokozatosan vesz majd le terhet a Cobb-Montgomery kettősről akik kezdenek elég jó formában játszani ahhoz, hogy csak úgy könnyen zavarjuk be őket a darálóba sérülést kockáztatva. Ezek az újból felbukkanó jó teljesítmények ugyan nem egy világverő csapat ellen sikerültek, de arra mindenképpen tökéletesek, hogy az önbizalom helyreálljon. Biztosak lehetünk benne, hogy az edzői gárda is gőzerővel ezen dolgozik.

falconsnelson

Falcons előzmények

Az idei szezon nem indult épp fényesen a Falcons számára, hisz rögtön egy csoportrangadót buktak a Buccaneers ellen. Ryan ugyan már akkor is 334 yardot passzolt, de a csapat ezután kapta össze magát. A mérlegük jelenleg 4-3, de két hete a Seahawks 2 perccel a mérkőzés vége előtt értékesített field goallal tudott győzni, míg a Chargers hosszabbításban szerzett 3 pontost ellenük, amivel vereséget szenvedtek. Azaz elég jó csapatok tudtak nekik megálljt parancsolni. Matt Ryan jelenleg az elsőszámú MVP várományos. Fantasztikus formában van és ebben jó társra is talált Julio Jones személyében. Idei legjobb mérkőzésük a New Orleans Saints ellen volt, ahol Ryan 503 yardot passzolt, míg Jones 300 yardot hozott elkapással. Döbbenetesen jó számok, amik jól mutatják, hogy ez a 4-3 lehet, hogy nincs a legjobbak között a ligában, de a csapat igen erős és az NFC South első helyére a legesélyesebb.

A mérkőzésről

Matt Ryan eddig 2348 yardot passzolt, Julio Jones pedig 830 yard elkapásnál tart, amivel mindketten elsők a posztjukon. Ez a támadógépezet jön szembe a Packers passz elleni védelmével, ami a 15. jelenleg és mérkőzésenként 242,2 yardot enged. Hát ha csak ezt néznénk, akkor nem lenne fényes a helyzetünk. Csakhogy a Packers O is kezdett magára találni már a Bears ellen és ha a srácok tudják azt a jó formát hozni, amit az előző meccsen, akkor elég érdekes mérkőzésre lehet kilátás, hiszen a Falcons passz elleni védekezése a 31. (!) a ligában 294,3 engedett yarddal meccsenként. Egy jó formában lévő Rodgers és a Nelson, Cobb, Adams, Montgomery elkapónégyes darabokra képes zúzni egy ilyen védelmet. Bár rögtön hozzátenném, hogy míg a macik ellen nyaralgató Nelsont el tudta vinni a csapat a hátán, ezen a mérkőzésen nem engedhetjük meg ezt a luxust magunknak. Itt már kell pár jó mélységi passz és biztos elkapás tőle is.

Atlanta Falcons v Green Bay Packers

Mivel futó poszton a helyzetünk változatlan, ezért a séma várhatóan ugyanaz lesz, mint a múlt héten és döntően a passzjátékok felé fordulunk. Amit alátámaszthat az is, hogy az Atlanta futás ellen lényegesen jobban védekezik és a 9. helyen állnak 91,9 yard/game mutatóval. Nálunk a futás elleni védelem jelenleg TOP 1 és ráadásul úgy néz ki, hogy a két kezdő futójából Tevin Coleman játékára a Falcons nem számíthat. Devonta Freeman is limitáltan edzett, az ő játéka valószínű. Mindez azt mutatja, hogy bizony itt a mérkőzés nagy részében a levegőben lesz a laszti. Ezt a csatát pedig, ha mi akarjuk megnyerni, akkor nagy nyomást kell helyezni Ryanre és hibára kényszeríteni. Ha van elég ideje, akkor meg fogja találni Jonest, aki lássuk be magasabban sorolt játékos, mint a jelenlegi CB gárdánk bármely tagja. Ugyanez fordítva is igaz, hogy meg kell védeni Rodgerst, aki remélem hozza régi-régi önmagát.

Ezennel el is jutottam oda, ami szerintem igazán döntő lehet ezen a mérkőzésen. A két fal teljesítménye! A két fal, ami meg tudja nyerni ezt a mérkőzést nekünk és hát tulajdonképpen ezeken a posztokon elég jók vagyunk hetek óta és ez az, ami bizakodásra adhat okot. Nyilván persze szükség lesz a biztos kezű elkapókra, a cornerek legjobb tudására, de talán ők azok, akik szét tudják szedni az Atlantát. A vereségeik során minden mérkőzésükön legalább 3 alkalommal sackelték Ryant aki az utolsó két meccsén interceptiont is dobott. Reméljük folytatja ezt a remek sorozatot ellenünk is.

falconsjuliojones

Érdekes statisztikák

  • Packers - Falcons örök mérleg jelenleg 17-13, playoff szereplésben 2-1 a javunkra
  • A két csapat utolsó mérkőzésén egy pontgazdag találkozón 43-37-re győztünk a Lambeau Fielden. Ennél több pontot ellenük csak 1966-ban értünk el számszerint 56-ot.
  • A Georgia Dome-ban utoljára 2011-ben találkoztunk és azt a találkozót a Packers nyerte 25-14-re
  • A legutóbbi 17 októberi mérkőzésből a Packers 15 alkalommal győzött
  • Mike McCarthy és Dan Quinn edzőként még nem álltak szemben egymással, Mike McCarthy mérlege a Falcons ellen 4-2
  • A legutóbbi mérkőzésünkkor Matt Ryan 375 yardot és 4 TD-t passzolt. Julio Jones pedig 11 elkapásból 259 yardot és 1 TD-t ért el

Összefoglalás

Ez a meccs más lesz, mint a Bears elleni. Ott azért szorítottunk, hogy a sérülésekkel teletűzdelt csapat sebzett vadként lezúzza a csoportriválist. Ez sikerült, de nincsen vége a szezonnak. Egy nagyon jó támadósorral rendelkező csapat a következő, akik ellen azért is fontos lenne a győzelem, mert egy másik NFC csoportból jönnek, és ha a szezon végén számolgatni kell a továbbjutást, akkor egy ilyen győzelem aranyat érhet. Továbbra is rengeteg a sérült játékosunk, de még mindig vannak olyanok, akik el tudnak dönteni egy ilyen találkozót. A kimagasló támadóegységek és a valamivel gyengébb secondary teljesítmények miatt sokpontos mérkőzésre számítok, aminek a végén akár 3 ponton belüli különbség is elképzelhető. Persze reméljük a mi javunkra...

1105000062-l

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful