Packers Hungary Club

Week 10 – Beharangozó

Green Bay Packers at Tennessee Titans

2016.11.13. 19:00, Nissan Stadium, Nashville

pack-titans

A 10. játékhéten Nashville-be látogat a csapat, a Tennessee Titans vendégeként. A két gárda összesen 11 alkalommal találkozott eddig, a mérleg 5-6 a Titans javára. Igaz, ha ragaszkodunk a jelenlegi Tennessee Titans csapathoz (hiszen a franchise eredetileg Houston Oilers, majd Tennessee Oilers néven futott), akkor még rosszabb a helyzet, 2001 decembere óta a 4 találkozóból 3-at elveszített a Packers. Viszont a legutóbbi mérkőzést, 2012. december 23-án jókora fölénnyel, 55-7 arányban megnyerte a sajtfejű alakulat, némi revansot véve a korábbi 3 vereségért. A Tennessee gárdája tehát messze nem lebecsülendő ellenfél, annak ellenére sem, hogy az idei szezonban ők is botladoznak rendesen.

Titans előzmények

A Titánok eddigi teljesítménye elég vegyes képet fest, ha nagyon lesarkítva (laikus szemmel) nézzük, mondhatnánk azt is, a könnyebb ellenfeleket legyűrték (Browns, Dolphins, Jaguars), ám a nívósabb csapatok ellen (Raiders, Colts, Vikings, Chargers) rendre alul maradtak. Ez persze elég nagy túlzás, hiszen az NFL-ben bármi megtörténhet és annak az ellenkezője is. Mindenesetre rendkívül fontos mérkőzés ez nekik is, hisz a 4 győzelem mellett 5 vereség a mérlegük, egy olyan csoportban, ahol a csoport élén levő Texans is csak 5-3-mal áll, mögötte a Colts és a Titans is 4-5-tel, tehát van még esélyük (ha nem is sok) egy rájátszást érő csoport első hely megszerzésére. 

Némi aggodalomra adhat okot, hogy a fiatal karmesterük (QB) Marcus Mariota játéka az utóbbi meccsekre feljavulni látszik, bár a statisztikák szerint az ő teljesítménye is elég hullámzó.

mariota

Sztár futójuk Demarco Murray egyenletes teljesítményt nyújt,  

murray-titans

míg az elkapó gárda igencsak vegyes eredményeket produkál (persze ebben Mariota adott formája is erősen közrejátszik). Sérültek terén viszonylag jól állnak (például hozzánk képest), mindkét kezdő futójuk (Murray és Henry) is harcra kész, illetve a kezdő TE-jük Delanie Walker is teljes edzésmunkát végzett, ami azt jelenti, vele is számolni kell majd. Sajnos a támadófaluk két meghatározó embere (OT) Jack Conklin és (G) Quinton Spain is játékra kész a legutolsó sérültjelentések szerint. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Titánoknak is sorsdöntő lehet ez a mérkőzés, tehát a részükről is késhegyre menő küzdelem várható. Pici reményt adhat az a tény, hogy a legutóbbi meccsen a Chargers annak ellenére gázolt át (mondhatni) simán rajtuk, hogy Mariota talán az idei szezonja eddigi egyik legjobbját nyújtotta, mégis alul maradtak, s ez talán nyomot hagy bennük egy kicsit.

Packers előzmények

A mi előzményeinket nem nagyon kell ecsetelni, két vereség egymás után, de mekkora különbséggel! (és nem kifejezetten a pontszámra gondolunk). A rengeteg sérült miatti csapat toldozás-foltozás erőteljesen folytatódott-folytatódik, és lassan a kiesők közül is kezdenek vissza-vissza térni kulcsfontosságú játékosok, viszont erre nagyon nagy is a szükség, hiszen most már szinte biztos, hogy csak a csoportgyőzelem jelentheti majd a PO szereplést, amihez minden meghatározó player kelleni fog. A győzelem nekünk is létszükséglet innentől, nem alapozhatunk a csoportriválisok további esetleges botlásaira (pláne nem úgy, hogy a Lions is kezd ébredezni, még ha a Vikings leolvadni is látszik), a saját kezünkbe kell vennünk a sorsunkat, viszont a győzelmi kényszer  sajnos még több plusz terhet rakhat a csapatra. A sérültjeink közül (OLB) Clay Matthews, (TE) Jared Cook és (CB) Damarious Randall hiánya továbbra is égető lesz, továbbá (RB) James Starks

Sep 15, 2013; Green Bay, WI, USA; Green Bay Packers running back James Starks (44) during the game against the Washington Redskins at Lambeau Field. Green Bay won 38-20. Mandatory Credit: Jeff Hanisch-USA TODAY Sports

és (S) Micah Hyde játéka is kérdéses még sajnos. Jó hír azonban, hogy (DT) Letroy Guion, (WR) Randall Cobb, (G) TJ Lang és (CB) Quinten Rollins bevethető. A védelem stabilitása jó alapot adhat, de rendkívül nagy hangsúly helyeződik majd a támadó és nem kevésbé az újabban igencsak gyengélkedő speciális egység munkájára is! A Titansra jellemzőek a sokpontos meccsek, főleg amikor otthon játszanak, tehát most is döntő lehet egy esetleges adok-kapok kimenetelében a ponterősség, illetve a kemény(ebb) védelem, illetve a labdaszerzés és a labda megbecsülése (igen, igen közhelyes felsorolás és szinte minden meccsre igaz, de jelen esetben többszörös szorzóval számíthat majd) lehet a döntő.

A mérkőzésről

Két hullámzó teljesítményű irányító nagy harcára számíthatunk, reményeink szerint A-Rod rutinja felülkerekedik majd és Mariota játékát megfelelően limitálni tudja a védelmünk.

pack-titans-beharang-kep-2

A Titánok stadionja nem a leghangosabbak közé tartozik, a szurkolótáboruk sem a legvérmesebb, tehát várhatóan a hangzavar tényező sem játszik majd nagy szerepet, marad a tiszta taktikán és kivitelezésen a hangsúly. Bár Aaron 5 INT-nél tart már idén, ne felejtsük el, hogy a Tennessee ifjú karmestere is nyolcat produkált összesen. Ebben a meccsben sok minden benne lehet, akár fergeteges adok-kapok pont dömping vagy pontszegény birkózás is és meccsdöntő lehet egy-két nagyobb hiba is, mind a védelemben, mind a támadó sorban, vagy éppen a speciális egységnél.

Ami döntő lehet

1. A Titans futóit (Murray, Henry) meg kell fogni

Szerencsére a futás elleni védelmünk továbbra is dominál, de nem szabad elbíznunk magunkat, hiszen elég a Cowboysos Elliotra gondolni, aki szétfutott minket és bizony DeMarco Murray sem éppen egy reumás öszvér...

2. A special team teljesítménye

Elkeserítően nagy hibák jellemezték az utóbbi meccseken a speciális egységet, ezek a továbbiakban nem megengedhetőek, gondoljunk csak bele, ha szigorúan vesszük, a legutóbbi mérkőzésen a kirúgás utáni visszahordott TD meccsdöntőnek bizonyult a végén. Ron Zook kénytelen lesz felkötni a saját és játékosai gatyáját, ha hosszabb távra tervez a csapatnál...

3. Aaron Rodgers

Sajnos a sztárirányítónk formájának hullámzása hétről hétre meghatározó tényezőként bukkan fel, amihez mi szurkolók nem vagyunk hozzászokva. Bár a futóink továbbra sem lesznek mérvadók, az elkapó gárdánk teljes lesz ma, így ismét joggal várhatjuk A-Rod feltámadását, vagy legalább egy egyenletes szint teljesítését. 

4. Secondary

Bár tutira megkóstolják a futás elleni védelmünket (várhatóan már a legelején), minden bizonnyal a passzjátékokból is a maximumot próbálja majd kihozni Mariota, ennek ellensúlyaként ismét nagy feladat hárul az eddig vegyes képet mutató secondarynkre. Rishard Matthews és Tajae Sharpe nem számítanak elit elkapóknak a ligában, de ettől függetlenül nagyon oda kell majd figyelni rájuk.

Érdekes statisztikák

 1. Utoljára 1992-ben tudott a Packers nyerni a Titans ellen idegenben alapszakasz mérkőzésen (16-14)
 2. Az utóbbi hat egymás elleni mérkőzésből a három Lambeau Fielden játszott meccs volt a leg pontgazdagabb, majdnem dupla annyi pont volt mint a másik három mérkőzésen.
 3. 2012 óta az első alkalom, hogy a csapat három meccset vív egymás után idegenben, és ez mindössze harmadszor fordul elő a Packers teljes történelmében eddig.
 4. Aaron Rodgers amikor legutóbb a Titans ellen játszott (2012), 342 yardot dobált össze (38 kísérletből 27 sikeres passz, 0 INT), melyből 3 TD  és 125,1-es QB pass rating lett.
 5. Amióta Titans néven fut a csapat, csak egyszer volt hosszabbításos mérkőzése a Packers ellen (2008-ban), de akkor végül vesztettek ellenünk (19-16)
 6. A legnagyobb arányú pontkülönbség a 2012-es meccs végeredményében volt a két csapat közt a történelem során, 38 ponttal bizonyult jobbnak a Packers (55-7)
 7. Ha most nyer a Packers, akkor az örök mérleget (a Titans, Oilers elődjével együtt) egálra hozza (6-6)
 8. A Packers Titans ellen idegenben eddigi legnagyobb elért pont különbségű győzelme 13 pont volt (1972-ben 23-10 arányban nyert a Green Bay az Astrodome stadionban)

Összefoglalás

Viszonylag könnyű ellenfélként prognosztizált csapat a Titans a sorsolásunkban, de ez a csapat jelenlegi helyzetében és állapotában messze nem igaz. Hatalmasat kell küzdenünk majd, ha ki akarjuk kaparni a gesztenyét idegenben, egy olyan csapat ellen, akik ellenünk az utóbbi években rendszerint vérmesen helyt álltak. A "most vagy soha" szituáció náluk is adott, ezért is várható nagy harc a ma esti derbin.

Sajnos a magyar sport tv csatornán nem lesz látható a mérkőzés, de a szokásos chat linken természetesen a stream is elérhető lesz majd. Söröket, üdítőket, rágcsákat bekészíteni, órákon belül indul az eheti háború! 

go-pack-go-packers-graphic

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful