Packers Hungary Club

Week 11 – Beharangozó

Green Bay Packers - Washington Redskins

2016. 11. 21. 02:30, FedExField, Landover, Maryland

Mélyesésben az egész North, a múlt hét győztese a Lions - akik vélhetően csak azért nem kaptak ki mert nem is léptek pályára. A wild card hely távolódik, de a csoportgyőzelemre továbbra is jó esély lehet. Ehhez azonban vissza kell találni a győzelem útjára, el kell kezdeni behúzni meccseket a W rovatba.

15139387_1177262968987433_365617531_n

Packers előzmények

2014-ben a liga egyik legeszségésebb csapata volt a miénk, és ezzel párhuzamosan az egyik legjobb is. Idén az egyik legsérültebb a miénk, és nem is megy a szekér. Tudjuk természetesen hogy sérülések mindig vannak minden csapatnál, de az idei év katasztrófa. A szezon eleji legjobb 3 cornerünk és legjobb 3 futónk kiesett hosszabb-rövidebb ideig (most van visszatérőben Rollins és Starks, hogy legalább egy-egy legyen a top 3-asból). A védelem legnagyobb sztárjai, a fél offensive fal és a frissen igazolt free agent TE sztár sem volt bevethető sokáig.

Természetesen szép lassan ezek a játékosok felépülnek, de kérdés hogy nem lesz-e már túl késő? Hiába lenne a Packers a legjobb csapat az utolsó 2-3 hétben, ha addig eldobjuk minden esélyünket. Ezért harcol most a csapat, hogy a potenciálisan csoportot eldöntő utolsó két hétre (Vikings és Lions elleni meccsek), még benne legyünk a harcban. Az ilyen sorsdöntő, előhozott playoff szerű meccsekből általában jól jövünk ki. Most azonban a csapatnak a hétre kell gondolnia, és azért küzdenie hogy egyáltalán eljussunk odáig.

Redskins előzmények

Az utunkban ugyanis az a Redskins áll, aki 5-3-1 rekordjával is csak csoportharmadik. Erről külön írás is várható, de ennyit érnek az előszezonos "strength of schedule" elemzések. A Packers schedulejét az egyik legegyszerűbbnek tartották, például mert az NFC East mindhárom csapatával vagy a tavaly összeomló Falconssal találkozik. Perpillanat az NFC East a liga legerősebb konferenciája 4 pozitív mérlegű csapattal, a Falcons pedig a liga legjobb támadóalakulata egy feltörekvő védelemmel. Jelenlegi teljesítményel számolva a Packers scheduleja már egyáltalán nem a "könnyebbek" között van.

A Cowboys 8-1es elhúzása után a Redskins wild card helyért harcol - jelenlegi állás szerint ez meg is van nekik, a Giantsel együtt a két Eastes csapat menne a szabadkártyával a playoffba. Cousins ismét "You like that" formában tündököl, és gigaszerződésért harcol. Reed egészséges és a liga Gronkowski mögött legjobb TE-je, és az elkapófegyverek is sokszínűek. A futójátékban Gruden padra ültette a fumble problémákkal küzdő Matt Jonest, és Robert Kelley UDFA parádézik az elmúlt hetekben - mióta kezdő, ő szerezte a 2. legtöbb kontakt utáni yardot. A védelem is sokat fejlődött tavaly óta, sajnos egyik játékfázisban sem mondható azt hogy jelentős előnyben lennénk.

A mérkőzésről

A magyar szurkolók szerencsétlenségére az NFL prime time vasárnap éjjeli meccsnek titulálta a rangadót, így  valószínűleg kevesen nézik élőben. Akik felkelnek/fennmaradnak annak a Sport2-n magyar nyelvű közvetítés lesz, az oldalon pedig chat és stream vár minden kitartó harcost.

Már hozzaszokhattunk az elmúlt hetekben, de ismét sokpontos, shootout meccsre számítunk. Már szinte hozzászoktunk ahhoz is hogy ezeken alulmaradunk, reméljük ez a sorozat megszakad... Nézzük mi is szükséges ehhez.

010716-nfl-kirk-cousins-aaron-rogers-ss-pi-vadapt-664-high-1

Ami döntő lehet

1. Clay Matthews hogyan tér vissza

Hetek óta nem megy a pass rush, és ez bizony erősen visszavezethető Claymaker távollétére. Cousins nyomás alatt nem ugyanaz a játékos.

2. Felrázódik-e a futás elleni védelem

Nagyon jól ment a szezon elején a játék ezen aspektusa, azonban az elmúlt hetekben revertáltunk az elmúlt évekbe: megfogják a srácok a futást 1-2 yardokon, de aztán engednek egy laza 30-70 yardos futást. Ez utóbbival fegyelmezettebnek kell lenni és ismét szezon eleji fényében tündökölne az egység.

mike-daniels-packers-throat

3. Carl Bradford és Joe Thomas

Jake Ryan a csapat legjobb és legtöbb időt pályán töltő linebackere volt idén, most azonban biztosan nem számíthatunk rá. Kérdés hogy az űrt Joe Thomas gyakoribb szereplése (mint múlt héten), vagy a gyakorlócsapatból felhozott Bradford tölti majd be, de valakinek minőségi pótléknak kell lennie.

4. Special Team

A visszahordásunk éledezett az elmúlt, a gunnereink és a kicking team pedig alapvetően stabil volt, aztán jött az elmúlt két heti tragédia. Meccsek múlnak ilyen hibákon, rendet kell rakni.

636146580750195279-uscpcent02-6sc43q1fpn712d9tb2m6-original

5. Ryan Kerrigan kivétele a játékból

Kerrigan azon játékosok neve akiknél a név ismertsége és pályán való teljesítmény nem arányos egymással. A liga egyik legjobb pass rusheréről van szó, és a nem túl egészséges falnak semlegesítenie kell majd.

6. Jordan Reed tartása

Delanie Walker bohócot csinált belőlünk, és most egy nála jobb TE target jön szembe. Az ilyenek Hyde feladatai szoktak lenni, így ezt a nehéz feladatot is várhatóan ő kapja.

7. Josh Norman "kezelése"

Norman, a liga egyik legjobban fizetett cornere, várhatóan Jordy Nelsont fogja követni. McCarthyék két módon is megközelíthetik a helyzetet: több labdát irányítanak a többiek (Cobb, Adams) felé, vagy rájátszanak arra, hogy Nelson megverje Normant.

GREEN BAY, WI - NOVEMBER 10: Jordy Nelson #87 of the Green Bay Packers tries to make a third quarter catch over Brandon Boykin #22 of the Philadelphia Eagles at Lambeau Field on November 10, 2013 in Green Bay, Wisconsin. Philadelphia won the game 27-13. (Photo by Gregory Shamus/Getty Images)

 

Érdekes statisztikák

  • Bár sok kritika éri, az elmúlt négy hétben Rodgers szerezte a legtöbb TD-t, teljesítette a legtöbb passzt, és érte el a második legtöbb passzolt, illetve szintén a második legtöbb futott yardot.
  • A történelem során először találkozik a két csapat egymás utáni szezonban.
  • Az elmúlt 7 Redskins elleni meccsből 6-ot a Packers nyert, 107 ponttal többet szerezve eközben.
  • Morgan Burnett 3 sackje karrierje legjobbja - ezzel idén Landon Collinssal holtversenyben vezeti a posztját.
  • 1990 óta 24-10 a csapat mérlege a vasárnap esti meccseken.
  • A két csapat nevéhez fűzödik a Monday Night Football pontrekordja - 1983 október 17-én 48-47re nyert a Packers a Lambeaun. Micsoda egyedülálló helyzet lenne a Sunday Night Football rekordját is beállítani.
  • Mark Murphy, a csapat elnöke 8 évet húzott le a Washington safetyjeként.

Összefoglalás

Sokmindent kell megjavítani a csapatnál a győzelemhez. A héten sok kritika érte McCarthyt, a játékosok több platformon keresztül kiálltak már mellette. Ez azonban nem jelent semmit, egyetlen helyen tudnak (és kell) hogy megvédjék: a pályán. Bízzunk benne, hogy ez a hét erről fog szólni!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful