Packers Hungary Club

Week 8 – Értékelő

Green Bay Packers - Atlanta Falcons

32 - 33

Általában egy vereség után nem vagyok túl kiegyensúlyozott, a világ szürkébb, nem értem hogy a sport istenek és a szerencse miért pont az én csapatom ellen szövetkeztek, és azon pörgök mit lehetett, kellett volna másképp tenni a győzelemhez. Sosem volt még részem olyan vereségben ami után jobban éreztem volna magam, mint a mérkőzés előtt. Egészen mostanáig. Ha tovább olvastok, kiderül miért.

Oct 30, 2016; Atlanta, GA, USA;  Green Bay Packers wide receiver Jordy Nelson (87) runs past Atlanta Falcons strong safety Keanu Neal (22) after a catch during the first quarter at the Georgia Dome. Mandatory Credit: Dale Zanine-USA TODAY Sports

A mérkőzés

Az offense által mutatott bíztató jelek már a meccs elején megjelentek. Az első két Packers drive TD-vel ért véget és sorban konvertáltuk a 3. próbálkozásokat - mikor volt ilyen utoljára? Még egy Jordy Nelson hosszú elkapást is láthattunk végre, Ty Montgomery szerepét a backfield elkapásokban pedig meglepetésre Davante Adams vette át. Itt meg kell említeni, hogy az elmúlt két mérkőzésen az edzői stáb kiválóan válaszolt a Dallas meccs után megfogalmazott kritikáim egyikére.

Statisztikák

Aaron Rodgers 246 passzolt yard, 60 futott yard, 4 TD.

Davante Adams 12 elkapás 74 yard

Jordy Nelson 4 elkapás 94 yard, TD

Julio Jones 3 elkapás 29 yard

Aaron Ripkowski 6 futás 34 yard

Devonta Freeman 11 futás 35 yard, 1 TD

A szezon addigi pontjáig látványosan erőltettük "az ideális Green Bay játékot", vagyis a futó és passzjáték kombinációjával, no huddle tempóval történő előrehaladást, és az egyéni párharcok megnyerésével az akaratunk rákényszerítését az ellenfélre (újabb, vagy annyira a taktikai részekbe nem belemerülő olvasóinknak: a no huddle koncepció lényege hogy miután a támadósor megcsinálta a játékot, nem állnak össze körben, "huddleben", megbeszélni mi legyen a következő lépés, hanem azonnal felállásba sietnek hogy folytassák a következő játékkal). Ez gyönyörű, ideális és ligaelit amikor működik, de sajnos már egy ideje nem ment - ilyenkor pedig sokkal több egyedi game planningre és sematikus trükkre van szükség. Nos, örömmel jelentem hogy McCarthyék vagy olvassák a Packers Hungary Clubot vagy egész egyszerűen értenek hozzá, és megváltozott a támadó hozzáállás. Playről playre az edzői stáb ügyesen cserélgette a felálló személyzetet, mindig behozva azokat a játékosokat akik az adott playt a legjobban meg tudják oldani.

temp161030-packers-falcons-2-siegle-23-nfl_mezz_1280_1024

Ennek a hozzáállásnak több előnye van:

  1. Frissebbek a támadójátékosaink
  2. Jobban lehet sémázni az ellenfélre
  3. Az adott playre ideális emberek vannak benn
  4. Többet pihen a védelmünk, mert tovább birtokoljuk a labdát

A jelenlegi csapat erősségeinek (védelem, támadófal, az elkapók különbözősége) tehát ez sokkal jobban megfelel. Természetesen hátrányai is vannak, minthogy az ellenfél védelme is frisebb marad, tud cserélni, kevesebbszer tudjuk elkapni őket 12 játékossal vagy Rodgers megfigyelési és változtatási képessége kevésbé van kihasználva. De ha nem tudjuk a no huddlevel megoldani az első first downokat és rögtön puntolunk, akkor a no huddle előnyeiből egyik sem érvényesülne.
A Packers támadósora magabiztosan haladt, de sajnos ahogy várható volt a Falcons támadósor sem maradt el ebben. Matt Ryanék a liga eddigi legjobb egysége, úgy vezetnek rengeteg statisztikai mutatóban hogy már a Seahawksnál és a Broncosnál is játszottak idegenben. Matty Ice jelenleg a liga egyik legjobb QB-ja, Julio pedig Calvin Johnson a legkülönlegesebb atletikus szörnyelkapója. Sokat aggódhattak a meccs előtt a szurkolók miatta, de a meccs alatt Ladarius Gunter és a safetyk kiváló munkát végeztek. Gunter fizikalitása nagyon jó matchup Julio ellen, de a sebességével nem tudna egyedül mit kezdeni, ehhez kellett a safety segítség. Várható módon ez a dupla figyelem megnyitotta másoknak a meccset, kevesebb ember maradt Sanura, Hooperre és a futókra. Falcons részről főleg ők mozgatták a láncokat, és mindkét fél szinte minden támadása pontot ért.

temp161030-packers-falcons-2-siegle-31-nfl_mezz_1280_1024
A félidő végén még 27 másodperc is elég volt egy field goalt érő drivehoz, 24-19el fordultak a csapatok. A meccs fordulópontja a második félidő első driveja lehetett volna, mikor bár az addigi magabiztos menetelést folytatva két first downt is szereztünk, végül puntolni kellett. Egy TD ezen a driveon tetemes előnyt eredményzett volna a csapatnak, sajnos ehelyett a punt után a Falcons szerzett TDt és folytatódott az adok kapok.
A hajrára fordulva még egy Aaron Rodgers read optionnel megszerzett két pontos kísérletet is bevetettünk, a végjátékban a Falconsnak 4 perce maradt 6 pontos Packers vezetésnél. A korábbiakban megfelelően nem Juliora, hanem Sanura és Freemanre építették a driveot, és sajnos végig is értek. Az első félidőben elég volt 27 másodperc, a másodikban sajnos 31 is kevés volt egy Packers field goal drivera, így egy ponttal kikaptunk.

Pozitívumok

1. Aaron Rodgers: Kezdjük az egyértelművel. Arod úgy játszott ahogy egy kétszeres MVP-nek kell.

temp161030-packers-falcons-3-siegle-6-nfl_mezz_1280_1024

2. Julio és Freeman megfogása: A liga talán legjobb elkapója és egyik legjobb futója rossz statisztikai napot zárt. Ezt nem sok más csapat fogja idén elérni (érdekesség hogy Julio utoljára ellenünk több mint 250 yardot szerzett. Most 29-et).

3. Davante Adams: Egyre magabiztosabb a harmadéves elkapó, ismét 12 elkapással zárt, és kulcsszituációkban mozgatta a láncokat. Ha nem jönnek elő a dropok, akkor úgy tűnik végre beváltja Adams a benne rejlő potenciált.

4. Rookie WR-ek: Ismert NFL mondás a "next man up", vagyis hogy sérülés esetén a következő embernek kell fellépnie. Cobb és Montgomery ideigelens és Abbrederis végleges kiesésével a rotációból az 5. körös Trevor Davis és az undrafted Geronimo Allison került a rivaldafénybe. Mindketten egy-egy TD-vel válaszoltak, főleg Davis teljesítménye volt bravúros, aki két oldalvonal melletti bravúrelkapása mellett egy nagy punt returnt is bemutatott.

temp161030-packers-falcons-2-siegle-76-nfl_mezz_1280_1024

5. Jordy Nelson: A fiatalok mellett egy öreg rókát is meg kell említeni, leginkább egyetlen megmozdulás miatt. Ez a megmozdulás azonban egy olyan 58 yardos elkapás volt, amit már 2 éve nem láthattunk tőle. Ahhoz hogy a támadósorunk maximálisan teljesítsen, szükség van egy olyan Jordyra aki meccsenként hoz egy ilyet.

Negatívumok

1. Pass rush: Egyszerűen nem értünk oda eleget, 2 sacknél sajnos többel kellett volna segíteni a fiatal cornereket. Az igazsághoz hozzátartozik hogy Clay Matthews, a védelem legnagyobb sztárja pont innen hiányzott.

2. Nick Perry: A pass rush csapatból kiemelendő Nick Perry, ő ugyanis nem csak nem ért oda, sajnos idén először a futás elleni védekezésben is hibázott. Az idei elit futás elleni védekezésünk két dolgon nyugszik: a D-line és az inside linebacker sor betömi a középső futásokat, és az outside linebackerek "sets the edge", azaz figyelnek arra hogy ne essenek abba a csapdába hogy túlfutnak befelé pass rush vagy belső futás veszély miatt (overpursuit). Sajnos a séma és a Falcons eddig ismeretlen cserefutója, Terron Ward kétszer is becsalta Perryt középre, és utána két nagy futás következett: kirobbant a szélre és megkerülte Perryt. Az igazsághoz hozzátartozik hogy Wardról a rendelkezésre álló tape és felkészülési lehetőség 0 volt, és Perry eddigi kiváló szezonja nagy valószínűséggel folytatódni fog - de neki is jót tenne egy Clay a másik oldalon.

temp161030-packers-falcons-2-siegle-88-nfl_mezz_1280_1024

3. Knile Davis: Annyira nem sikerült a beilleszkedés, hogy azóta már el is küldtük. Sőt, azóta már a Jets is elküldte.

Összegzés

Ahogy írtam az elején, főleg az offense teljesítményét és az edzői gárda hozzáállását látva, a sérülteket figyelembe véve a vereség ellenére én örültem ennek a meccsnek. Miután a Bears megverte a Vikingst, még inkább örülök - a csoportot vezető Minnesotai gárda így ugyanis továbbra is lőtávolsagon belül, egy Vikings elleni hazai győzelemmel már meg is előznénk őket.

Csak egy dolog kellene nagyon, hogy a sérülések ne egyes posztokat irtsanak ki teljesen, hanem ha vannak is, inkább szétszóródott jelenségek legyenek...

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful