Packers Hungary Club

Week 9 – Beharangozó

Indianapolis Colts - Green Bay Packers

2016. 11. 06. 22:25, Lambeau Field, Green Bay

Az NFC-ben a helyzet fokozódik. A divízió tavalyi legjobb négy csapatából (Seahawks - Panthers, Packers - Cardinals meccseket rendeztek a divisional roundban) jelenleg csak a Seahawks tanyázik playoffot érő helyen, és ők is gyenge játékot mutatnak (Russel Wilson utoljára a 3. héten passzolt touchdownt érően). A Vikings visszaesésével talán a Dallast kivéve nincs igazán kiemelkedő csapat most, vagyis a címre pályázóknak bele kell csapni a lecsóba. 9 meccsel hátra még nagyon korai ilyenről beszélni, de a Packersnek a saját kezében van a sorsa - a Bears elleni Vikings vereség miatt ugyanis egy esetleges Lambeaui viking skalppal megelőztük a lilákat. Hogy a döntés a mi kezünkban maradjon, a csapat a héten az évek óta stagnáló Coltst fogadja.

14958265_1164650486915348_1238119717_n

Colts előzmények

A Colts Manning visszavonulása óta egy Luck által vezett passing-orientált offense, kevés futójátékkal és szinte nemlétező védelemmel. Robert Mathis (OLB) egy all-pro és Vontae Davis (CB) a kevés shutdown corner egyike, de a többi poszton több a kérdőjel mint a megoldás. A legmegfoghatatlanabb hogy ennek ellenére évről évre a támadó oldalat favorizálják a draftokon, így nem látni mégis mitől lépne előre a csapat. Igazolásokra a GM szerint Luck gigaszerződése miatt nincs pénz, de valójában inkább a béna/budget igazolások után hagyott dead money a probléma.

A fentiek kombinációja azt eredményezi hogy folyton hátrányba kerülnek, és Lucknak folyamatosan TD driveokat kell vezetni. Ezzel alapvetően nem lenne baj, a liga egyik legtehetségesebb irányítójáról van szó, de idén a támadófal egy másodperc időt nem biztosít neki, és a top elkapók sérülései miatt kevesebb a célpontja is. Luck annak ellenére oldja meg a dolgát, hogy messze őt ütötték legtöbbet idén a ligában, az egyetlen gyakori kritika elleni hogy a meccsek elején nehezen lendül be. A Packers elleni meccsre bár visszatért Donte Moncrief (WR), de cserébe T.Y. Hilton (WR) és Dwayne Allen (TE) státusza kérdéses. A wild card már gyakorlatilag elúszott nekik, az egyetlen reményük hogy a 3-5-ös mérlegükkel még utolérhetik az ugyan 5-3-as, de szintén nem túl impresszív Houston Texanst. Ez nem lesz egyszerű, mert már két csoporton belüli vereségük van (Texans és Jaguars), igazi élet-halál harc lesz a vasárnap nekik.

635882000273989890-78-coltssaints-mk

Packers előzmények

Az elmúlt hetek történései után nálunk is talán inkább a csoportgyőzelem felé kell kacsintgatni mint a wild card helyekre. Ebben a legnagyobb akadály sajnos az egész sorokat kiírtó sérüléshullám. A kezdő cornerek és az egész RB szoba elfogyott, McCarthyék patchelgetik a csapatot szorgalmasan. Az olyan egyes sérülések mint Clay Matthews (OLB), JC Tretter (C) vagy Jordy Nelson (WR) már csak a hab tortán.

A csapat játéka azonban a nehéz eredmények ellenére szemmel láthatóan javul. Olyan fiatalok kényszerültek fontos szerepekbe mint a másodéves LaDarius Gunter (snapek közel 100%-át tölti a pályán) és a fullback Aaron Ripkowski, illetve a rookiek közül az 5. körös Trevor Davis (WR), vagy a draftolatlan Don Jackson (RB), Geronimo Allison (WR) és Kentrell Brice (FS). Az ő szereplésük eddig a lehetőségekhez képest pozitív, sajnos olyan idősebb, eddig perifériás játékosokról mint Demetri Goodson (CB) ez nem mondható el. (Goodson egyébként továbbra is kérdéses agyrázkódás miatt, de akárki lesz helyette rosszabb nem lesz tőle a csapat)

5817984037b2d-image

A mérkőzésről

A fentiek alapján tehát a meccsnek a Falcons ellenihez hasonlóan shootout szaga van. Az elit futás elleni védelmünk a nem futó Colts ellen nem fog meccset nyerni, passz-passz-passz a várható script. Nem akarjuk elkiabálni, de a beinduló offensünket sem várhatóan a Colts védelem fogja visszahúzni a földre.

14936961_1164648180248912_1225178013_n

Szerencsére a meccs egy szünet lesz egy nagy utazássorban, hiszen két hete idegenben vagyunk és a következő két hetet is úton töltjük. Rodgers mindig jobb egy hazai lövészpárbajban, nézzük mi fogja eldönteni a meccset.

Ami döntő lehet

1. Beindul-e ismét a pass rush

Írtuk hogy az előző meccsen akadozott a dolog, de a Colts fala pontosan az amit az orvos felír az ilyen problémákra. Ha most nem fog menni, az baj.

2. Kontrolláljuk a birtoklás idejét

Igazából mind a futásnak mind az elkapásnak mennie kell, így az sem dráma ha rövid west-coast passzokkal pótoljuk a futást, és az sem ha erőltetjük. Az azonban fontos hogy birtokoljuk a labdát, öljük az időt. Rá tudjon pihenni a védelem azokra az időszakokra mikor ők kerülnek fel - egy kapkodóverseny Luckékkal nem a legjobb gamescript, rengeteg a tapasztalatuk benne. A visszatérő Ty Montgomerynek ebben mindenképpen nagy szerepe lehet.

3. TY Hilton megfogása

Talán a legjobban teljesítő egészséges cornerünk Ladarius Gunter, ő azonban az egyik leglassabb is - cserébe magas és fizikális, ezért inkább a 6'2 magas Donte Moncriefot fogja ő fogni. TY Hilton viszont igazi mélységi ász, és ezt a feladatot kérdés hogy ki fogja tudni megoldani. Nem lennénk meglepve ha egy safety+cornerback double team egység próbálkozna, ahhoz hasonlóan ahogy Juliot "kezeltük". Nem kívánunk ilyet senkinek, de ha a sérülése miatt ki kellene hagynia a meccset, az sok fejfájást megspórolna Dom Capersnek.

photos-medleyphoto-11965209

4. Davante Adams

Bizonyos szempontból szerencsés a het ellenfélválasztás, mert a Colts is tele van sérültekkel. Vontae Davis agyrázkódás protokollban van, a csapat bízik a szereplésében. Ha így lesz, valószínűleg Jordy Nelsont fogja követni (és ebben az esetben Nelsontól nem számítok nagy meccsre) és Davantenak folytatni kell az elmúlt két heti remek szereplését.

5. Turnover differenciál

A shootoutokat, amikor a védelmek nehezen tudják megállítani a támadást, általában a szerzett labdák aránya dönti el. Idén bár a védelem a szokottnál jobban kényszeríti a puntokat, de szokatlanul kevés az interception. Luck hajlamos könnyelmű lenni, ezt ki kell használni, és Rodgersnek nem szabad fumblezni.

6. Special teams csata

Ez félig-meddig viccként került ide. A komoly része az, hogy a turnoverek mellett az "ingyen TD-k", tehát a visszahordásoknak jelenthetik a meccsnyerő momentumot. Trevor Davis az elmúlt meccsen már közel járt hozzá, de még várjuk az első idei return TD-t. A Coltsról pedig mindenki tudja hogy a trükkös játékok mesterei.

epicfail-0

Érdekes statisztikák

  • Idén már egyszer találkoznunk kellett volna a Coltsal, az előszezont megnyitó meccsen. Cantonban azonban nem sikerült jól a pálya felfestése, így szégyenszemre (és a felkelő magyar szurkolók kínzására) végül elmaradt a meccs.
  • A Packers hagyományosan jó AFC csapatok ellen. 2006-tól tekintve, a legsikeresebb NFC gárda 26-16-al.
  • Az előző héten a csapat három játékosa is első alapszakasz touchdownját szerezte. Jeff Janis, Geronimo Allison és Trevor Davis előtt utoljára 2000-ben vitték ezt véghez, a New York Jets elkapói.
  • Davante Adams franchise rekordot döntött, ő az első Packers WR aki két héten egymás után legalább 12 labdát kapott el. 
  • A tavalyi év egyik rákfenéje a 3d down offense volt. 33,7%-os konverzióval az illusztris 28. legjobb helyet foglalta el a támadósor. Idén 8 hét után vezeti a Packers a kategóriát, 51,6%-al.
  • A Colts-Packers örökmérleg 21-21-1, így a győztes csapat megszerzi a vezetést.
  • Legalábbis reméljük, idén ugyanis már két döntetlen is született. Az overtime szabályok ritkán eredményeznek döntetlen (ez ugyanis azt jelenti hogy 15 perc alatt senki sem jut el FG-ig sem, vagy mindkét csapat első driveja FG és utána semmi). Két döntetlen egymás utáni héten pedig ezelőtt sosem volt (Seahawks - Cardinals és a Redskins - Bengals a 7. és 8. héten) - összesen 2 az ami egy szezonra maximálisan jutott eddig.

Összefoglalás

Egy biztos, jó kis meccsnek nézünk elébe. A fantasy csapatait valószínűleg mindenki telerakta Packers és Lions játékosokkal, már csak végig kell nézni a touchdown parádét, és kiszurkolni a sajtfejű győzelmet. A meccset sport2 is közvetíti, de természetesen az oldalon is lesz chat és stream, ahogy az már szokássá vált.

green-bay-2011-go-pack-go

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful