Packers Hungary Club

Week 13 – Beharangozó

Houston Texans at Green Bay Packers

2016.12.04. 19:00, Lambeau Field, Green Bay

15319613_1195807160466347_88560337_n

A 13. játékhéten végre ismét hazatér a csapat a Szentélybe, miután az elmúlt három hetet utazgatással töltöttük. Ezúttal az NFL legfiatalabb csapatát, a Houston Texanst látjuk vendégül a Lambeau Fielden. December lévén most már hivatalosan is elkezdődik a playoff hajrá, szóval mindenképp parázs mérkőzésre van kilátás. Tekintve, hogy a Texans csak 2002 óta tagja a ligának, nem meglepő, hogy velük találkozott a Packers a legkevesebbszer az NFL-csapatok közül, mindössze 3 alkalommal. A találkozók örökmérlege 2-1 a Sajtfejűeknek, ám érdekesség, hogy az egyetlen meccs, ami Texans győzelemmel zárult, pont a Lambeau Field gyepén zajlott. A másik kettő mérkőzést a Packers idegenben tudta megnyerni.

Packers előzmények

A Packers a múlt heti, Philadelphiában aratott győzelmével megtörte a 4 meccses vereségszériát, ezzel életben tartva a rájátszásba kerülés reményeit. A csapat 5-6-os mérleggel áll jelenleg csoportharmadikként a Lions (7-4) és a Vikings (6-6) mögött. Sajnos még egy esetleges 6 meccses győzelmi sorozattal sem egyszerű a csapat helyzete. A csillagok kedvező állásával még meglehet a csoportgyőzelem, és talán ez lenne a könnyebb út, mivel tekintve az NFC East megerősödését, könnyen lehet, hogy mindkét wild card hely abból a divízióból kerül feltöltésre.

Sérültfronton szokás szerint most sem állunk valami fényesen, ahogy Packers-szurkolói körökben mondani szokás: ismét kinyitott a kórház a város szélén… Az IR-listán lévőket nem számolva is elég sok játékosunk bajlódik kisebb-nagyobb sérülésekkel, persze ez a szezon ezen szakaszában ez nem meglepő. Szerencsére a sérülteket többé-kevésbé elég jól sikerült pótolni az eddigi meccseken is, leszámítva persze a siralmas secondaryt, oda viszont végre visszatérhetett Randall és Rollins. És bár tudjuk, hogy a Philly elkapósora nem éppen veretes, azért jó volt látni a minőségbeli javulást a hátsó alakulatunk táján is.

secondary-640x480

A Sajtfejű szurkolók rémülten konstatálhatták tegnap este, hogy a hivatalos sérültjelentés szerint többek között Aaron Rodgers is questionable, azaz kérdéses státuszt kapott a meccsre, ám ez több, mint valószínű, hogy csak formaság. Hiszen Mike McCarthy is azt mondta a sajtótájékoztatón, hogy jól néz ki A-Rod sérült combja, és valószínűleg játszani fog, ráadásul így a playoff-hajrában szerintem hat lóval se lehetne visszatartani a pályáról vezérünket 🙂

Texans előzmények

A Texans csoportja, az AFC South is egész hasonlóan áll, mint az NFC North, adott három csapat (Texans, Titans, Colts), akik közel azonos mérleggel versengenek a divízióbajnoki címért, és van a Jacksonville Jaguars, az AFC South Chicago Bearse, aki 2-9-es mérleggel a csoport alján tanyázik. És ahogy a Nemzeti Főcsoportban, úgy az AFC-ben is van egy divízió, amit akár 3 csapat is képviselhet januárban, ez pedig az AFC West a Raiders-Chiefs-Broncos trióval.

/az összeesküvés-elméletek kedvelőinek csak halkan jegyezzük meg: NFC North - AFC South, NFC East - AFC West… úgy tűnik, az ellentétek tényleg vonzzák egymást 😀 /

Ha a Houston eddigi szezonját egyetlen szóval kellene leírni, a tökéletes kifejezés a hullámvasút lenne. Az idei 11 mérkőzésük eredménye: W-W-L-W-L-W-L-W-W-L-L. (reméljük a sorminta még egy L-betűvel folytatódik…)

Sérültek terén a Texans még rosszabbul áll, mint a Packers. Elég, ha JJ Wattot említjük, kinek neve egybeforrt a Houstonnal, viszont most szeptember óta az oldalvonal mellől nézheti csak a meccseket, miután hátsérülése miatt IR-listára került. Rajta kívül viszont még 11 játékos van a texasiak sérültlistáján, és legalább 15 másik játékos küszködik kisebb-nagyobb sérülésekkel. (Ezek a számok a Packersnél: 4 IR-listás, legalább 11 egyéb sérült játékos.)

top100_150709

Ami döntő lehet

 • Aaron Rodgers (és a Packers O-fal) vs. a Texans pass rush
  A-Rod nagyszerűen játszott az Eagles ellen, 39 próbálkozásból 30 sikeres passzal 313 yardért, 2 TD-vel. A QB-edző, Alex Van Pelt szerint Rodgers legjobb idei teljesítménye volt a múlt heti, azt hiszem ezzel nem is vitatkozhatunk. A Houston passzsiettető részlege alaposan megérzi Watt hiányát, 20 sackkel a liga 26-ik helyén tanyáznak. Engedett total yardokban és engedett passzolt yardokban viszont egyaránt a top 5-ben vannak, szóval azért közel sem szabad leírni a védelmüket.
 • Davante Adams vs. Johnathan Joseph
  A harmadéves elkapó az előző, sérülésekkel tarkított, szenvedős szezonja után élete formájában van, ragad a kezéhez a labda, a route-jait is jól futja. Ennek köszönhetően A-Rod bizalmát is elnyerte, gyakorlatilag az egyik elsődleges célponttá nőtte ki magát. Idén eddig 58 elkapásból 776 yardot és 8 TD-t szerzett, ezzel jó úton halad az 1000 yardos szezon felé. Adamsre valószínűleg Joseph, a 32 éves, kétszeres Pro Bowler veterán cornerback fog figyelni, aki bár tapasztalt, de az utóbbi 32 meccsén mindössze 1 interceptiont sikerült szereznie.
 • Packers pass rush vs. Brock Osweiler
  A Philly elleni meccsen magára talált a Sajtfejű pass rush: négyszer is sikerült földre vinni Carson Wentzet, további 8 QB-hit kíséretében. Clay Matthews hihetetlen erőről tanúbizonyságot téve, “fél kézzel”, összeszorított fogakkal is, de ott maradt a pályán, és szívét-lelkét kitette a csapatért. Peppersnek zsinórban 2 meccs óta sikerült sacket szereznie, plusz Perry és Daniels is kitett magáért. A Texans támadófala a liga középmezőnyébe tartozik, Brock Osweiler viszont nem viseli túl jól a nyomást: 72.2-es átlagos passer ratingjével és 13 dobott INT-jével egyaránt “vezeti” a ligát, persze negatív értelemben.

13295249_f520

 • Packers secondary vs. DeAndre Hopkins
  A fenti statisztika fényében kijelenthető, hogy a botladozó Packers secondary-nak ennél jobb matchupja már nem nagyon lesz idén, szóval várhatóan (remélhetőleg) megvillan majd egy-két játékosunk. Osweiler szenvedéséből következik, hogy Hopkinsnak sincs nagy szezonja. A tavalyi 19, 20 yardnál hosszabb elkapását idén csak 5 ilyen követi, 40 yard feletti elkapása pedig egyáltalán nincs még, szemben a tavalyi 3-mal, és mindössze egy olyan meccse volt idén, amikor elérte a 100 elkapott yardot (a második héten a Chiefs ellen).
 • Lamar Miller vs. Packers run defense
  A Miamiból igazolt ötödik szezonjában járó futójátékos személyében kincsre lelt a Houston, az idei 881 futott yardjával 5. a ligában a futók között. Az egyik alappillére lett a Houston offense-ének (Osweiler teljesítményét látva mondjuk nem is csoda), a Texans 11 meccséből 8 alkalommal is legalább 19 labdát kapott. Ezzel szemben a Packers futás elleni védelme még mindig a liga legjobbjai között van. A múlt héten 3.4-es yardátlagon tudták tartani a Sasok futóit, és ami még fontosabb: egyetlen 9 yardnál hosszabb futást sem engedtek.

920x920

Érdekes statisztikák

 • A McCarthy-érában a Packers 29-13-as mérleget tudhat magáénak decemberben, ez a 3. legjobb a ligában.
 • A hazai meccseket tekintve a mérleg még ennél is jobb, a Fagyott Tundrán 18 győzelem mellett mindössze 3 vereség van a csapat statisztikáiban ebben az időszakban, ami a Patriots mellett holtversenyben a ligában a legjobb.
 • A Lambeau Field is egy elképesztő sorozatot tudhat magáénak: immáron zsinórban 323 teltházas alapszakasz mérkőzés volt a stadionban, A Texans elleni lehet a 324.
 • Bár nem statisztika, de érdekes tény, hogy a Packers jelenlegi védőkoordinátora, Dom Capers volt a Houston Texans első vezetőedzője, még 2001 és 2005 között.

Összefoglalás

Decemberre fordult a naptár… Az NFL-es közhelyek szerint ilyenkor kell jól játszani, hogy a januári meccseket ne a kanapéról nézze a csapat. Most már nem sok hiba fér bele a hátralévő 5 alapszakasz mérkőzésen, de szerencsére ezt persze nagyon jól tudják játékosaink is. 🙂 Minden bizonnyal mindent beleadnak majd, hogy ne szakadjon meg a 2009 óta tartó playoff részvételes sorozat.

A Sport TV ezt a mérkőzést nem közvetíti, de mi mindenkit várunk majd szeretettel az oldalon stream linkekkel és a szokásos chatablakkal!

gopackgo

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful