Packers Hungary Club

Week 13 – Értékelő

Houston Texans - Green Bay Packers 

13 - 21

 

Ez is megvan! Bár kicsit nehezen indult, de végül behúztuk a második (kötelező) győzelmet is. Ahogy a híres wisconsini mondás tartja: "Real men play in the snow", vagyis az igazi férfiak hóban játszanak. Hát ez most újra beigazolódott a Lambeau Field hózivataros rangadóján. 

victory-kep

A mérkőzés

Talán mondani sem kell, hogy a Lambeau Field teljes telt házzal várta ezt a mérkőzést is, ráadásul végre a tipikus Frozen Tundra stílus fogadta a pályára érkező játékosokat. A hangulat szokás szerint frenetikus volt, köszönhetően a liga egyik (ha nem a) legjobb szurkolótáborának.

 

Statisztikák

texans-stats

meccs-beerkezes

Az őrült hangzavarban a Texans kezdhette támadással a mérkőzést a kezdőrúgás után, (a szezon előtt Denverből horror áron leigazolt) Brock Osweiler igyekezett is megszolgálni a pénzét. A szokásosnak mondható kezdeti "bepróbálkozások", mind futásokkal, mind rövidebb passzokkal váltogatva érkeztek, ahogy kell. Ám a védelmünk már ekkor megmutatta, hogy ezen a mérkőzésen bizony nem hagynak sok esélyt a sikeres pontszerzés(ek)re. Őrült birkózások alakultak ki a futás elleni védekezéseknél és a front sevenünk szinte mindig jól "zárt".

pack-d-harcban

A houstoniaknak nagy nehezen sikerült átvergődniük a Packers térfelére, főként Lamar Miller futásainak köszönhetően, de jött az első hiba, Osweiler gyors balra dobott rövid passzát ugyan elkapta Ryan Griffin, de a jó ütemben érkező hazai védő LaDarius Gunter kiütötte (vagy inkább kiütközte) a támadó kezéből a labdát, amit aztán Morgan Burnett szedett össze és ha már nála volt, nyargalt vele jó pár yardot előre, mielőtt kitessékelték a partvonalon. 

burnett-visszavisz2

Sajnos a turnoverből  nekünk sem jött össze a pontszerzés, ugyanis a vendégek end zone-jához érve sikerült nekünk is elfumble-zni a labdát a snap indításakor, a forró krumplit végül Whitney Mercilus szedte össze. Ezután a Texans próbálta színezni a játékot, előkerült a második futójuk Jonathan Grimes és a vendégek irányítója próbálta a másik elkapóját, DeAndre Hopkinst is játékba hozni, csekély sikerrel. Punt váltással zárult le az első negyed, pontok nélkül. 0 - 0

A fordulás után kezdett szépen fehéredni a folyamatos hóeséstől a játéktér, előtérbe kerültek a futások. Előszedtük a rejtegetett titkos fegyvernek még erős túlzással sem nevezhető Christine Michaelt, aki összeficánkolt néhány yardot, majd következtek Ty Montgomery és Jordy Nelson villanásai. A jó tempójú drive-val hamar a houstoni red zone-ba értünk és A-Rod remekül találta meg Randall Cobbot egy 9 yardos TD passzal. Crosby gond nélkül bevágta a jutalomrúgást.  0 - 7 VEZETÜNK!

cobb-td

Az időjárás ekkorra erősen rányomta a bélyegét a játék képére, továbbra is a futások és a biztonsági rövid passzok domináltak a játékok zömében. A Packers védelem jól állta a sarat, védőink elszántságát bizonyította az is, hogy például még a beugró újonc Dean Lowry is sikerrel sackelte Osweilert. A vendégeket az ág is húzta, még a nagyszünet előtt az egyik playben lesérült Braxton Miller, a kiváló újonc elkapójuk, aki a későbbiekben már nem is tudott visszatérni a pályára. A félidő előtt még Julius Peppers is beköszönt Brock fiúnak egy sackkel, de ennél több említésre méltó már nem történt sem a támadóink, sem a birkózós-dögönyözős védelmek csatájában a hosszabb pihenőig. 

A második félidőt nem kezdtük átütő lendülettel, A-Rod beszedett egy sacket, és az első drive-unk punttal végződött. Nem úgy a Texans támadása. Osweiler meglepő módon megkockáztatott néhány hosszabb átadást, amiket a másik kiváló tight end CJ Fiedorowicz rendre le is húzott. Az end zone-unknál aztán ismét a jól megtermett Ryan Griffinre esett Brock választása, aki remekül helyezkedve le tudta rázni magáról a nem túl vérmes Quinten Rollinst és simán elkapta a sarokba lőtt dobást. A vendégek kickere sem hibázott. 7 - 7

Ezen a ponton már sokan bosszankodhattak a támadósorunk visszaesésén, joggal tehettük fel a kérdést: mi sülhet ki ebből a végére? Szerencsére nem kellett sokáig várnunk a válaszra, a negyed végére összekapta magát az Aaron Rodgers vezette offense. A picit haloványabban játszó Davante Adams felé szálló átadások ugyan nem értek el túl nagy sikereket, de az időközben előlépő Jared Cook szépen kapkodta a yardokat.

nelson-elkap1

Az utolsó negyedre fordulva A-Rod is kockáztatni kezdett, hosszabb passzokkal kínálta meg a kiválóan helyezkedő Jordy Nelsont, aminek végül egy szép 32 yardos TD elkapás lett a vége. Crosby sem hibázik. 7 - 14, megint vezetünk!

A végére még a vendégek is próbáltak felpörögni, Osweiler az újonc elkapóját, Will Fullert kereste ekkor a legtöbbet a labdákkal, de a Damarious Randall, Micah Hyde, Morgan Burnett és Ha Ha Clinton-Dix kvartettből felálló hátsó védőalakulatunk remekül helytállt. 8:52-nél ismét a támadóink léphettek pályára, akik meg sem álltak a vendégek 3 yardosáig. Jól felépített drive-val haladtunk át az ellenfél térfelére, ahol Jeff Janis kapott egy trükkös átadást Aaron Rodgerstől, amivel kis híján be tudott sprintelni a célig. A pár yardos szituáció megoldását megint Aaron Ripkowskira bízták, aki nem vallott szégyent, Kuhnt idéző módon szépen bedöngölte az újabb TD-t. Crosby extra pontja ismét jó: 7 - 21

rip-esik-3

Jöhetett a végjáték, a Texans nem adta fel! A vendégek karmestere jól mozgatta Jonathan Grimest és Ryan Griffint, mi több, a 2 minute warning után egy újabb hosszú (44 yardos) passzal jól találta meg az ezidáig szinte észre sem vehető DeAndre Hopkinst, aki egy testcsellel megverte két védőnket (Micah Hyde-ot és Damarious Randallt) és meg sem állt az end zone-unkig, TD. Az extra pontot viszont kihagyta Nick Novak, így 13 - 21

Ekkor már a vendégek mindent egy lapra feltéve onside kickkel próbálkoztak, amit Davante Adams magabiztosan szedett össze. 1:50 a kijelzőn és mi támadhattunk. Futtattuk Christine Michaelt és vele az órát, a Texans kénytelen volt kikérni az összes időkérését. 0:12-ig lepergett az óra, egy utolsó kétségbeesett sok hátrapasszos játékkal még megpróbálkoztak a houstoniak, ám csupán egy burleszkbe illő, mosolyfakasztó befejezésre futotta csak belőle, ami a végén egy szabálytalan előrepasszal érvénytelen is lett. GYŐZTÜNK!

arod-orul-fut-ki-stadionbol

Pozitívumok

  1. Jordy Nelson végre régi önmagát idézte, szerencsére ismét megvolt közte és Aaron között az a bizonyos "kémia", ennek meg is lett az eredménye:
    jordy-stats
  2. A Defense emberfeletti munkát végzett ezen a meccsen is, a sérülésből visszatérők (Jake Ryan, Damarious Randall, Clay Matthews) tovább lendítettek a védelem dinamizmusán, illetve a beugró másodvonalasok (Joe Thomas, Corey Linsley, Jason Spriggs, Dean Lowry, LaDarius Gunter) is remekül helytálltak. 
  3. Aaron Rodgers is kijönni látszik a hullámvölgyből, meccsről meccsre hozza a tőle elvárható kiváló teljesítményt, egyre jobban "érzi" az elkapóit és a futójátékoknál is remekül használja a (szinte) semmiből előkerült Aaron Ripkowskit, ráadásul Jared Cookkal is egyre jobban megvan az összhang.
  4. A szakmai (háttér) stáb munkáját elfelejtettük már múlt héten is kiemelni-méltatni, pedig mind az offense, mind a defense oldalon kiváló munkát végeztek, végeznek a koordinátorok. Dom Capers és Edgar Bennett is megérdemli az elismerést, nem beszélve a mostanában hideget-meleget kapott vezetőedzőről, Mike McCarthy-ról, aki ugyan nem tett semmi látványosat hozzá a dolgokhoz, de tartotta a hátát akkor is, amikor a csapat gödörben volt. 

Negatívumok

  1. Még mindig sok a büntetésből beszedett negatív yard és továbbra is legfőképpen egyéni hibákra vezethetők vissza. Ezeket hamar orvosolni kell, mert akár meccs vagy meccsek is mehetnek el a későbbiekben ilyen aprónak tűnő, ámde fontos momentumokon.
  2. A futójátékunk továbbra is gyengécske, bár a kipróbálásra hozott Christine Michael szemmel láthatóan nagyon hajt, Ty Montgomery és Aaron Ripkowski is "besegít", de hosszabb távon a visszatérő James Starksra sem lehet kizárólag alapozni a futásainkat, mert az ő teljesítménye is erősen hullámzó. 
  3. A speciális egység ugyan kissé javuló tendenciát mutat minden téren, de messze nincs még azon a szinten most sem, ami elvárható lenne. Az mindenesetre biztató, hogy nem engedünk már annyi yardot visszahordásban, mint eddig és a rúgásaink is mind bemennek.

Összefoglalás

Egy viszonylag könnyűnek mondható ellenfelet győztünk le itthon, a mutatott játékunk képe azonban hagy maga után némi kivetni valót. Az első negyed botladozásai nem voltak túl biztatóak, de a legfontosabb most természetesen az, hogy megnyertük ezt a meccset is, ám ugyanakkor már erősen figyelgetnünk kell a csoportriválisainkat. A Vikings ugyan kikapott, így őket már befogtuk, de sajnos a jelenlegi csoportelső Lions győzni tudott a Saints ellen, ami azt jelenti, hogy továbbra is tartja az előnyét a vezető pozícióban. Viszont érdemes már a másik csoportokra is oda-oda kacsintgatni, mivel az eddig esélytelennek tartott esetleges Wild Card pozíció is egyre elérhetőbb lehetőséggé érik. Amennyiben hozni tudjuk a hátralevő meccseinket, abban az esetben ha nem is tudjuk megszerezni a csoportelsőséget, még mindig meglehet a rájátszás, ha a másik csoportokban botlik pár csapat. Persze erre nem lehet építkezni, és a lényegen nem változtat, miszerint a hátralévő mérkőzéseinket (lehetőleg) mind meg kell nyerni. Kemény dió lesz a következő ellenfél, hisz a héten a csoportját 8-3-1-es mérleggel vezető Seattle Seahawks látogat Green Bay-be, de mint azt tudjuk, a Szentélyben még a legkeményebb csapatok is térdre kényszeríthetők...

go-pack-go

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful