Packers Hungary Club

Week 14 – Beharangozó

Seattle Seahawks – Green Bay Packers

2016. 12. 11. 22:25, Lambeau Field, Green Bay

Az eltelt két hétben a csapat végre visszatalált arra az útra (legalábbis eredményben) amit annyira szeretünk mi, szurkolók. Már akik kitartóan megmaradtak, és mindenféle előítélet és sárdobálás nélkül továbbra is szurkolnak a Packers-nek.

A „hullámvasút effektus” ugyan nem egy kellemes élmény, de ott van a Remény, amit hétről hétre megadunk kedvenc csapatunknak, és maguk a játékosok is önbizalmat kapnak egy győztes meccs után.

Én amondó vagyok, ne ragadjunk le annak boncolgatásában, hogy min múlott a győzelem, csupán dőljünk hátra, élvezzük a játékot, majd vasárnap chips, kóla, sör és szurkolás!

Packers előzmények

packers-taxans

A Texans elleni mérkőzés valljuk be őszintén, nem volt a legizgalmasabb és látványosabb (leszámítva az utolsó perc utolsó másodpeceit), de kit érdekel, ha nem hajszálon múlott az eredmény, ami az áhított W. Az időjárás körülménye nem könnyítette meg egyik csapat dolgát sem. Fagyos labda, fagyos talaj, erről kevesen álmodoznak, de hát a Lambeau így az igazi. Aki ehhez nincs hozzászokva, hatványozottan is kellemetlenül érezheti magát.

Még mindig nem mondhatjuk el a Packers teljesítményéről, hogy stabil és kiegyensúlyozott, de legalább azt tapasztalhatjuk, hogy van még akarás a játékosokban.

Az Offense határozottan jobban élt a lehetőségekkel, ezen a meccsen az ő játékuk volt a dominánsabb. Rodgers passzolt, Jordy Nelson elkapott, Ty Montgomery futott, Cobb  egy elkapott TD-t tudhatott magáénak.

A Deffense hozta a formáját, ugyan kellett nekik egy kis idő amíg felpörögtek, de aztán tartották magukat. Kitűnően csomagolt a Ha Ha Clinton Dix – D. Randall és M. Hyde hármas, valamint a J.Ryan és Burnett páros.

A játék végül nagy izgalmakkal véget ért, és a 13-21 végeredmény nem csak a szerencsén múlott.

 

Seattle előzmények

Panthers Seahawks Football

Múlt héten a Carolina Panthers-el játszottak. Előnyt kovácsoltak a hazai pályából, ahol ebben a szezonban eddig minden meccset megnyertek.  40 pontot írtak fel az eredménytáblájukra, ami ebben a szezonban a legtöbb pontjuk volt. Ezzel szemben a Panthers-nek csak 7 pontot engedtek, semmi többet.

A Diffense abszolút tudta és tette a dolgát, nem hiába a liga legjobbjai közé tartoznak. C. Newton-nak ugyan volt 1-1 hosszú passza, de mivel az elkapások nem valósultak meg, pontot sem tudtak szerezni belőle. A rövid passzok és futások szinte azonnal le lettek oltva, esélyt nem kaptak a támadó sorban állók. K.J. Wright nem is volt a legjobb formájában, és még így is 3 tackle-t sikerült összehoznia.

Az Offense is összeállt ezen a meccsen. Thomas Rawl sérülés miatt kihagyott 7 hetet, amit most nagyon igyekezett behozni: 106 yard futás, 2 TD. Tyler Lockett dinamikus játékával helyt állt az Offense és  a Special Team tagjaként is. Mike Morgan szintén sérült státuszból tért vissza, és mindjárt jókora előnyhöz juttatta csapatát az első play-ben: a 8 yardos vonalnál IC-t fogott, Russel Wilson pedig élt a lehetőséggel.

Szép – szép a győzelem, lehet is örülni neki, bár az örömük nem felhőtlen: kulcsfontosságú játékost veszítettek Earl Thomas személyében, aki törött lábával ebben a szezonban már nem fog pályára lépni. Nyilván, van kivel pótolni, várhatóan Steven Terrel fog helyette játszani.

 

Ami döntő lehet

  1. Abszolút Lambeaufield. Hazai pálya, ahol a Packers játékosok nagyon jól tudnak teljesíteni. Ebben a szezonban 4 alkalmuk volt eddig otthon játszani, és ebből hármat meg is nyertek. Az utazással nekik most nincs gondjuk, az arra fordítandó időt is hasznosan tudják tölteni: gyakorlás, pihenés.
  2. A Seattle idegenben inkább verhető, mint otthon, a 3 vereségből 3 idegenben történt, a döntetlent szintén  vendégpályán játszották.
  3. Russel Wilson-t mennyire tudja kordában tartani a védelem. Kedvelt célpontjai Doug Baldwin és Jimmy Graham, akikre nagyon – nagyon oda kell figyelni.
  4. Mennyire tudjuk a futójátékukat blokkolni. Thomas Rawls nagyon gyorsan ki tud mozdulni és a megfelelő irányba futni.
  5. Offense –ük meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújt, és bár a Panthers ellen jól összeálltak, ez nem egy olyan stabil fal, amibe a mi Deffense-ünk ne találná meg a rést. Ki kell használni a gyenge pontjukat.
  6. Védelmük messze híres és jó a ligában, arra fel kell készülniük Rodgerséknek. A hosszú passzokkal szerezhetünk pontokat elsősorban, de a rövid passzokat és futásokat nem fogja hagyni az ellenfél.

Az időjárás a múlt héthez hasonlóan alakul, csapadékot és -1 Celsius fokot mutat jelenleg az előrejelzés.

Érdekességek

2016 December hónapban a Packers minden meccset megnyert!!!

A Green Bay Packers és a Seattle Seahawks az NFC két olyan csapata, kik az elmúlt 4 évben minden rájátszásba bejutottak.

A Seahawks-nak eddig nem sűrűn kellett hozzászoknia a Green Bay-i hideghez, mindössze ez lesz a harmadik alkalom, hogy decemberi hónapban itt fognak játszani (1990 és 2009 után).

Az elmúlt két hétben a két irányító Total QBR mutatója szerint Rodgers a második helyen áll (91.2), míg Russel Wilson az ötödik (80.5)  a listán.

Összegzés

Ebben a szezonban először találkozunk a Seahawks csapatával, és tulajdonképp jól kirajzolódik a gyenge és erős oldaluk. Tehát tudjuk, hogy mire is számíthatunk tőlük. Amennyiben Rodgers megfelelő védelmet kap, tudja használni a hosszú passzokat, amire vannak vevői, előnyhöz juthatunk.

Védelmünkbe a kulcsfontosságú játékosaink visszatérnek, képességük pedig megvan ahhoz, hogy blokkolni tudják a számunkra veszélyes embereket a pályán. Nick Perry kézsérülése miatt kiesett a játékból, így ő nem tud hozzájárulni a védelmi munkához. Perry egyébként 2012 óta tartozik a ligához, és még egy szezont sem tudott 100 %-ban teljesíteni.

A Seattle Seahawks elengedte Christine Michael-t, aki bizonyára meg akarja majd mutatni, hogy mit is veszítettek vele.

Aaron Rodgers „nagy játékokat” ígért, és ez nem véletlen. Tudják, hogy mindent meg kell tenniük a győzelemért. Kellenek a nagy játékok, kellenek  a további győzelmek, ha idén is a rájátszásba akarunk kerülni.

 

 

 

 

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful