Packers Hungary Club

Week 16 – Beharangozó

Minnesota Vikings - Green Bay Packers

2016. 12. 24. 19:00, Lambeau Field, Green Bay

A szezon második alkalommal ad lehetőséget a Packers – Vikings megmérettetésnek. Az előző mérkőzés óta 3 hónap telt el, és mindkét csapat változásokon ment keresztül, ami előnyben és hátrányban is megmutatkozott.

Mi talán kevésbé szívesen emlékszünk vissza az előző találkozóra, amit a Vikingek nyertek meg 17-14-re. Székhelye a vadonatúj U.S. Bank stadion volt, ahol a szezon első, és egyben pályaavató mérkőzése kezdődött. Egyértelmű volt, hogy nem csak az eredmény, hanem a pályaavató buli miatt is nyerni akartak, ami sikerült is nekik.

Bridgewater sérülése miatt Bradford volt az irányító, akinek igencsak jól sikerült a debütálása, 2 TD-t is sikerült passzolnia. Kedvelt célpontjai K. Rudolph és S. Diggs voltak. Összesen 4 alkalommal sikerült a talajra vinnie védelmünknek.

Rodgers egy TD-t passzolt J. Nelsonnak, egyet pedig saját maga futott meg. A szezon legtöbb sackjét (5) ezen a meccsen gyűjtötte be. Védelmük nagyon keményen fogta támadó egységünket, ami kölcsönös volt, a futásuk ellen remekül védekeztünk. Úgy tűnt, mintha a csapat nem szokott volna össze. Rodgers tisztázatlan problémás időszaka ezzel tulajdonképp kezdetét is vette, aminek 4 hete remélhetőleg vége is lett.

Packers előzmények

Múlt héten a Chicago Bears volt az ellenfél, és szintén 3 pontos különbség van az eredményben, de most a mi javunkra.

A védelem, miután magára talált, keményen tartotta a frontot, az első negyedben pont nélkül hagyta az ellenfelet. Ha Ha Clinton-Dix abszolút résen volt, 2 INT-et is szerzett, ami hétre növelte az összesent, és ezáltal a liga második legjobbja lett, osztozva S. Gilmore-ral.

Offense-ünk szereplése látványosabb volt, amihez Ty Montgomery nagy részben hozzájárult futásával és cseles „szökéseivel”. 162 yard futással és 2 TD-vel abszolút kiérdemelte, hogy napokig róla cikkezzenek és beszéljenek a médiában. A.Rodgers hozta a tőle várható teljesítményt, viszonylag élvezhette maga körül a védelmet. Ennek meglett az eredménye is: 252 passzolt és 19 futott yard. Jordy Nelson kezébe nem tapadt a laszti minden elkapásnál, 2 drop is becsúszott, ugyanakkor a sorsot eldöntő passz stabilan megvolt.

Tavalyi szokás szerint az utolsó percre maradt a körömrágás, miután a Bears kiegyenlített, és maradt egy percünk (időkérés nélkül), hogy pontot szerezzünk. Sikerült, nyertünk, de ugyan nem kellene ilyen szinten kísérteni a sorsot.

Vikings előzmények

Az NFC North-ban jelenleg a 3. helyen állnak, és a PO-ba jutáshoz nyerniük kell.

Múlt héten az Indianapolis Colts csapatával játszottak, hazai pályán kaptak ki 34-6-ra. Azon kevés mérkőzések egyike volt, ahol az egyik csapatnak (jelenleg a Vikes) nem sikerült TD-t produkálnia. Gyakorlatilag csak a második félidőben sikerült pontot szerezniük, a harmadik és negyedik negyedben 1-1 field goalt, amivel össze is hozták a 6 pontos végeredményüket.

Az offense nem sokat volt a pályán. Bradford megindulásaitól nem kellett tartani, amiből pont lehetett volna, egyszer fumble-lal, majd INT-el ért véget, végül egy sacket is sikerült a Coltsnak elérnie az irányítón. Alul maradtak mind a passzolt, mint pedig futott yardok tekintetében. Adrian Peterson visszatért a sérültlistáról, de ezen a meccsen nem ünnepelhette a nagy visszatérést. 22 yard futással és egy elvesztett lasztival semmiképp.

Defense egységük a vártnál lényegesen alul teljesített. A Vikings az egyetlen olyan csapat a NFL-ben akinek van 3 DE-je (D. Hunter, E. Griffen, B. Robinson), akikkel 30.5 sack-kel az élmezőnyben vannak. Most egyik játékosnak sem sikerült A. Luckot a földre vinnie.

A Colts már kezdetben magához vette a játék feletti uralmat, és ezt sikerült is nekik végig megtartani.

Ami döntő lehet

Aaron Rodgers sérülése játékról játékra felvillan, bár erről többnyire hárító nyilatkozatot adnak. Kérdés, hogy mennyire komoly és mennyire fogja befolyásolni ez teljesítményét. Az értékelőben megírt negatívum Rodgers és csapata között.

Ha Ha Clinton-Dix  múlt héten két INT-et is begyűjtött, és az élmezőnybe került, mint második helyezett a ligában, azonban a TD még hiányzik a bakancslistáról, érdemes lesz figyelni rá.

Defense tekintetében a Bears a liga kilencedik helyén áll (total def.), amivel a mi kilencedik helyen álló (total) offense sorunk fog szembe kerülni. Mondhatni, hogy két, azonos szintű erősségű vonal fog holnap egymásnak feszülni.

Érdekességek

  • Letroy Guion 2008-2013 között a Vikingek csapatát erősítette.
  • Cordarrelle Patterson (WR) tartja az NFL rekordot  a leghosszabb kickoff visszahordásban, amivel 109 yardos TD-t csinált 2013-ban a Green Bay Packers elleni mérkőzésen.
  • A Vikings csapata abban bízik, hogy ha a Week 2 sikerült nekik, akkor ez is fog.

Összességében

A múlt heti mérkőzést elemezve az volt látható, hogy a Vikings védősora nem tudott mit kezdeni a Colts támadó egységével. Beleképzelni azokba a helyzetekbe Rodgerst, simán nyerhető a meccs. Megfelelő védelmet kapva megvan a képessége, hogy reálisan mérje fel a helyzetet egy passzhoz, de ehhez a védelemnek nagyon oda kell tennie magát. Elkapó embere van, bízni kell bennük, működni kell az összhangnak Jordy és Rodgers között.

Irányítónk ügyesen ki tud mozogni a zsebből, amivel a Vikings nem tudott mit kezdeni az előző héten.

Futójátékunk nyomokban már mutat életjelet, legalábbis tehetséges emberünk van hozzá Montgomery személyében, amire lehet építeni és lehetőségként használni.

Természetes, hogy 3 hónap alatt mindkét csapat sokat változott, ezzel együtt változtak az esélyek is a továbbjutásra. A playoff akkor lesz biztos számunkra, ha ezt a meccset megnyerjük.

A mérkőzést magyar közvetítésben is nézhetitek ma este, a Sport 2 közvetítésében. Vacsorát úgy időzíteni, hogy 19:00-kor kickoff!

  • szcsaba95

    Előző meccsen Cobb egyetlen labdát sem kapott, ő sérült vagy csak így jött ki a lépés? Ha még őt hozzádobjuk a támadóegységhez, akkor szerintem bezúzzuk a Vikingeket, remélem nem lesz sérülés és semmi probléma az utolsó két meccsen. Úgy érzem, ha a csapat bejut a PO-ba, akkor abból SuperBowl lesz.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful