Packers Hungary Club

Week 16 – Értékelő

Minnesota Vikings - Green Bay Packers

25 - 38

Hat fordulóval az alapszakasz vége előtt elég reménytelennek látszott a csapat idei PO szereplése. Ekkor jött Rodgers és a "Run the Table". Kicsit más volt ez mint a korábbi RELAX és rajta kívül ebben talán csak a legoptimistább szurkolók hittek. Na meg a csapat! Eltelt 5 forduló és ott tartunk, hogy a szezon talán leginkább érdektelen értékelőjét írom hiszen a 6 győzelemből már 5 a zsebben és már minden szurkoló oroszlánokkal álmodik, minden tekintet a sorsdöntő Lions elleni utolsó fordulóra irányul. De azért tekintsünk kicsit vissza erre a mérkőzésre már csak olyan nézőpontból is, hogy hol is tartunk.

 

A mérkőzés

Tulajdonképpen írhatom, hogy úgy folytattuk a Vikings ellen mint ahogy a Bears ellen befejeztük. Az első pillanattól érezhető volt Rodgers nyugodtsága, magabiztossága és annak ellenére, hogy az első drive nem hozott pontokat bizakodva várhattuk a mérkőzés hátralévő részét. Segítette ezt a védelem határozottsága is akik Schum puntja után rögtön egy 3 and out kezdést produkáltak. Persze ez egy csoportrangadó és azért itt még nem dőlhettünk hátra.

Statisztikák

A következő támadásunkban már pontokban is megmutatkozott a két csapat közti különbség. Előbb Jordy Nelson majd Adams szerzett touchdownt, amire az első negyedben a Vikings mindössze egy field goal választ tudott adni, így a mérkőzés elején már volt egy magabiztos előny. A térfélváltás után is maradt a magabiztos játékunk. A szezon egyik legröhejesebb labdavesztését produkálta Easton amit Clark szedett össze és a Rodgers-Nelson páros büntette TD-re. Később pedig Matthews sack következett és utána egy összeszedett fumble ami végén Rodgers futott 6 yardos touchdownt. Ezekre egy field goal és egy TD válasz érkezett így a félidő 13-28.

A második játékrészben kicsit kiengedett a csapat a magabiztos vezetés tudatában, de a vége még úgy sem tudott szoros lenni, hogy R. Rodgers TD elkapására jött még két Vikings TD. A vége 25-38. 

 

Pozitívumok

  1.  Magabiztos támadósor. Aaron Rodgers MVP formában játszik és ezt a címet meg is kapná, ha a szezon elején is ezt a játékot láttuk volna tőle. Érezhetően vezére a csapatnak és húzza magával a többieket. Ha döcög is a védelem a támadók olyan sok pontot tudnak feltenni amire már nincs válasza az ellenfélnek. Ismerős ez a közelmúltból...
  2. Támadófal. Rodgers sikerének egyik kulcsa a támadófal. Kevesebb szó esik róluk mint a pontokat termelő játékosokról, de néha emberfeletti amit művelnek. Igen van 1-2 sack és néha odaérnek ARod-hoz, de összességében kényelmesen várhatja az elkapók elszakadását és van ideje jó döntéseket hozni.
  3. Sztárjaink jó formában. Rodgerst már itt meg sem említem, de a mérkőzés másik két kiemelkedő játékosa Clay Matthews és Jordy Nelson volt (többek között). Ők meghatározó játékosai a csapatnak és a jó szereplésük döntő lehet a hátralévő mérkőzéseken.
  4. Geronimo Allison. Randall Cobb kiesése kis riadalmat keltett a mérkőzés előtt, de a hiánya miatt több szerephez jutó Allison jól helytállt és fontos elkapásokat hozott. Míg a szezon elején szinte minden elkapónk betlizett addig most a beugró ember is magabiztos formában játszik
  5. Front 7. A komplett védelem azért még nem szerepelhet a pozitívum oldalon, de a front 7 azért már kezd magára találni

Negatívumok

  1. Secondary. Győzelem ide vagy oda ha az ellenfél játékosai közül valaki 200 yard feletti elkapást és 2 touchdownt produkál akkor valami nagy gond van... Tulajdonképpen egész szezonban a CB poszt ami nagyon gyenge eredményeket hoz. Itt javulni kell, nincs mese.
  2. Hullámzó futójáték. Igen, tudom a sérülések, Montgomery még nem kész futó és Christine Michael még mindig egy nagy kérdőjel, de ez amit ezen a meccsen hoztunk az később kevés lesz. 15 futásunk volt 40 yardért míg a Bears ellen csak Monti hozott 162 yardot. Kellene egy kis kiegyensúlyozottság mert, ha nagyon egysíkú a játékunk akkor könnyebben védekeznek ellenünk ezt pedig nem szeretnénk szóval valami kell futás terén.
  3. Davante Adams. Tulajdonképpen nem sok kellene hozzá, hogy azt írjuk "Davante Adams sztárelkapó". Mondjuk csak annyi, hogy el kell kapni a labdákat. Volt olyan meccse ahol elit magasságokban játszott, de az, hogy 2 meccsen 3 TD menjen el rajta az már kicsit sok. De a tehetség megvan csak össze kell kapnia magát.

Összefoglalás

Megvan az 5. győzelem a tervezett hatból! Magabiztos és ellentmondást nem tűrő győzelem amibe most a hibák belefértek. Kovács Sanyi szerint is a Packers az egyik csapat akitől most tartani kell mindenkinek. Legyen az, hogy ez a teher a Lions vállát nyomja. 🙂 Magyar idő szerint január 2.-án 2:30-kor kezdődik a csoportrangadó, ami egyben csoport döntő is lesz. Azt mondanám, hogy talán mi vagyunk az esélyesebbek, de ott már nem a Vikings lesz az ellenfél...

Go Packers!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful