Packers Hungary Club

Divisional Round – Beharangozó

Green Bay Packers at Dallas Cowboys

2017.01.15. 22:40, AT&T Stadium, Arlington

Üdvözlünk minden Packers Szurkolót, ez itt a Playoff! Nyersz és mész tovább, vagy veszítesz és mész haza. Itt már csak a legjobbak vannak, itt minden arról szól, hogy nyerni kell.

A Wild Card meccs után második körben a Dallas Cowboys csapatát kell legyőznie a Packersnek, és ez nem lesz a könnyű meccsek egyike. Akkor sem, ha a hajrában összeszedte magát a csapat, és A-Rod betartotta szavát, miszerint minden következő mérkőzést meg fognak nyerni.

Két, hasonló erősségű és képességű csapat egymásnak feszülése következik, így valószínűleg nüanszok dönthetnek majd a győztes kilétéről.

Packers előzmények

 Múlt héten a New York Giants csapatát fogadta a csapat, és olyan hatást gyakoroltak az egész Ligára, amelyről még a hét vége felé is folyamatosan kapunk híreket. A Wild Card mérkőzés a szokásos döcögéssel indult, de ezúttal hamarabb felpörgött a csapat, és nem csak bebiztosította a vezetést, hanem meg is tudta tartani a magas pontkülönbséget. Nem tűnt könnyű meccsnek, hiszen egy rendkívül erős védelemmel kellett szembenézni. De Aaron Rodgers tett egy ígéretet, és ehhez most nagyon komolyan tartotta is magát. Kifárasztották a Giants védelmét, átvették az irányítást és szórták a pontokat. A második negyed utolsó 5 másodpercében az a Hail Mary! Ez remélhetőleg visszaadta az utolsó maréknyi önbizalmat is Rodgersnek, és ezzel a határozott tempóval juttatja tovább meccsről meccsre a csapatot.

Cowboys előzmények

 Az utolsó meccsüket a Philadelphia Eagles ellen játszották még az alapszakasz utolsó játékhetén. Nekik már nem volt igazán tétje a találkozónak, hiszen az első kiemelés már zsebben volt. Ez meg is látszott: 27-13 a Philadelphia javára. Tony Romo is végre pályára léphetett és játszhatott, helyet cserélve Dak Prescottal.

Összességében az alapszakaszt tekintve elégedett lehet Jason Garrett, hiszen a 21 éves rookie irányítója a PO-ig juttatta a Cowboyst. Prescott is annak a fajta szerencsének köszönheti a lehetőséget, ami annak idején Tony Romonak is megadatott: a kezdő irányító lesérülése.

Prescott eddig nagyon határozottan menetelt előre, megtalálta az összhangot játékostársaival. Talán a Dallas az NFL egyik legnagyobb meglepetés csapata idén, hiszen két újonc játékos is kiemelkedő teljesítményt nyújtott egy csapaton belül, ráadásul mindkettőjük neve szóba kerül az MVP várományosok között is.

Ami döntő lehet

 Mennek az esélylatolgatások mindkét félnél. Dallas részéről mindenképp előny lesz a hazai pálya. Prescott a playoffban ugyan még tapasztalatlan, ám eddigi határozott játékát nem biztos, hogy ez befolyásolja.

A Cowboys csapatában nincs kiemelkedő defensive back, ami Aaron Rodgersnek lehetőséget ad arra, hogy alaposan szétdobálja őket.

Van viszont egy kitűnő rookie running backjük Ezekiel Elliott személyében, akinek a megállítására nagyon rá kell állni.

Számítani lehet arra, hogy Elliott futásával majd megpróbálja a Dallas összezavarni a D-t. Futásra számítunk, és passz lesz belőle.

A folyamatos haladás nagyon fontos lenne részünkről, tartani egy 4 legalább yard/playes átlagot.

Julius Peppersre nagy felelősség hárul. Egyrészt Clay Matthews válláról kellene (szó szerint) levennie a felelősség nagy részét, másrészt pedig Perrynek is kell a segítség, akinek a keze nincs teljesen rendben. Peppers a szezon második felétől remek formában van, amire mindig nagy szükség van.

Kulcsfontosságú játékosunk, Jordy Nelson lesérült, ezt a meccset egész biztosan kihagyja. Amennyiben Cobb és Adams a múlt heti formáját képes hozni, ezzel ez a lyuk be van foltozva.

Érdekességek

  •  53 PO meccset játszott eddig a Packers, ebből 7 alkalommal volt a Dallas az ellenfél. 3 győzelem, 4 vesztes mérkőzés után most lehet egyenlíteni.
  • Egyenlő a mérleg azonban az összes mérkőzés tekintetében, ugyanis a 2 csapat eddig 34 alkalommal állt fel egymással szemben, és pontosan 14-14 a mérleg.

Összegzés

Amennyiben az offense stabilan képes összeállni, és Rodgers is megtalálja az összhangot a WR-ekkel, már csak pakolni kell a pontokat a táblára. Adams szépen felfejlődött az elkapások tekintetében, Montgomery színt vitt a futójátékba, ezek a szeletek nagyban hozzájárulnak a kerek egészhez.

A mérkőzés vasárnap, tehát ma este 22:40-kor kezdődik és a Sport 2 közvetíti, de mi is mindenkit várunk majd szeretettel az oldalon stream linkekkel és a szokásos chatablakkal!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful