Packers Hungary Club

Kizárólag Green Bayben

Hideg van januárban. És még csak most jön rá, hogy milyen is, az a bizonyos hideg. Ekkortájt általában már a vakációját töltötte, egy meleg, napsütéses helyen a családjával. Talán ez volt az az egy dolog, ami a korai offseason pozitív oldalát mutatta számára az utóbbi 7 évben. Amikor szabad ügynök lett a legutóbbi offseason során, volt egy elhatározása: nyertes csapathoz akar kerülni. Olyan csapathoz, ahol az elvárás hatalmas, mivel ez jelenti a sikerhez vezető utat. Ez az, amit a Packers csapata meg tud adni.

Jared Cook tavaly még a televízión keresztül nézte a Packers játékát, melynek mára már a részesévé vált.

Belépsz az épületbe és bajnoki zászlók. Super Bowl zászlók. Trófeák trófeák hátán. A visszavonult legendák, akiknek a képei ott lógnak a falakon. Ezek azok, amik magával ragadják az embert. Amikor St. Louis csapatának volt a játékosa, általában a Packers meccseket tudta elcsípni egyik csapattársával, aki hatalmas Packers szurkoló.

“Mindenki tudja, milyen az, amikor Rodgers meghúzza a váratlant, megteszi a lehetetlent, te meg csak ránézel a haverodra, és bámultok. Nem hiszitek el. Aztán egyszer csak te is belecsöppensz ebbe a világba, és még mindig nem hiszed el, hogy ez a való élet.”

Amikor leigazolta a csapat, Aaron is felhívta, aki már akkor is hatással volt Cookra. 7 NFL-ben eltöltött év után kapott már telefonokat magabiztos emberektől, de Rodgers magabiztossága más volt, ezt ő is elismerte. Egy igazi vezető, aki mindent megtesz azért, hogy a csapat ott lehessen, ahol nekik kötelező.

“Az első, amit észreveszel Aaronnal kapcsolatban, hogy milyen segítőkész az okosságával. Véletlenszerűen dobál meg kérdésekkel, pl.: “Tehát mi is a jelzése annak, hogy halott lett a játék?” vagy “Ok, tehát az a route, amit futottál miben különbözik attól, amit eredetileg megbeszéltünk?”. A másik, hogy hatalmas önbizalmat ad, és úgy érzed magad miatta, hogy te vagy a legfontosabb ember a szobában. A kulcs ahhoz, hogy a Packers megnyerje a Super Bowlt egyszerűen az, hogy tudd vele tartani a lépést.”

Persze nem csak Aaron varázsolta el, hanem maga a város, és a szurkolók egyaránt.

“Az is elképesztő, hogy egy egyszerű training-camp edzésre elkelt az összes jegy, egy darab üres széket nem lehetett látni. A Packers szurkolók őrültek. A Packers kultúra őrült. A szó lehető legnemesebb értelmében.”

Amilyen különleges volt ez a győzelmi széria, és playoff menetelés ez eddig csapat szinten, olyan különleges ez Jared számára egyéni szinten is.

“Ez lesz a 20. hét számunkra ebben a szezonban – a leghosszabb szezonom. És elmondom nektek: egyszerűen elrepült. Az utóbbi két hónap csak homályként van meg – mint egy nagyon jó álom. Mármint, hol máshol, ha nem egy álomban történik meg, hogy egy hat meccses győzelmi széria után sikerül elérni a playoffot? Hol máshol, ha nem egy álomban kapja el Randall azt a Hail Maryt, a Giants ellen a félidő legvégén? Hol máshol, ha nem egy álomban tart minket össze Rodgers, amikor 12 másodperc van vissza az órából, egy döntetlenre álló meccsen, az NFC első kiemeltje ellen, majd azt mondja – “Menj üresre, majd én megtalállak!” – és ez mind működik?!”

Egyáltalán hol történhet meg ez a szezon, egy álmon kívül? Hát persze, a válasz Green Bay.

“7 éven keresztül voltam az az ember, azon a bizonyos margón. Nem éreztem azt, hogy túl nagy hatással lennék a játékra, és olyan csapatokban játszottam, amelyek nem tapasztaltak sok sikert. Most, a világ legjobb csapatában játszom… a legjobb szurkolóknak. A legnagyobb irányítóval, valaha. Egy dolgot biztosan tudok: Emiatt élvezek minden pillanatot. De hé! Már tudom, hogy milyen a futball januárban – Miért állnék meg itt?”

 

The Players Tribune Jared Cook

 

 

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful