Packers Hungary Club

NFC Championship – Beharangozó

Green Bay Packers at Atlanta Falcons

2017. 01. 22. 21:05 Georgia Dome, Atlanta

Már csak 4 csapat van versenyben az 51. Super Bowl címért és ebben szerencsére benne vagyunk mi is. A szezon olyan szakaszában járunk ahol már nem lehet hibázni, ahol a sérülések okozta fájdalmat félre kell tenni és ahol csak a 100%-os teljesítmény az ami sikerre vezethet.

Az álmunkhoz vezető úton az Atlanta Falcons csapata következik. Az az Atlanta Falcons akit a szezon egyik legjobb játékosa vezet majd ellenünk.

Packers előzmények

A múlt héten az NFC főcsoport alapszakaszának legjobbját sikerült legyőznünk idegenben. A mérkőzés nagyon feszült volt végig ahol az utolsó pillanatban szerzett field goal döntött a javunkra. Sokan azt mondják, hogy ez a Dallas elleni mérkőzés sokat kivett a csapatból, de úgy gondolom a pozitív hatása az sokkal nagyobb. Egy fantasztikus sorozat áll a hátunk mögött és ez a siker bebizonyította, hogy sokra képes ez a csapat. (már, ha volt aki kételkedett még ebben). Rodgers egyszerűen korszakos zseni ami elvitathatatlan tőle. Bármelyik mérkőzést képes megnyerni és ehhez erős hátteret ad az egész O neki. A támadófal megadja a megfelelő védelmet és az elkapók és a TE-k is végre magabiztosan elkapják a labdákat. Még a kihalóban lévő futójátékunk is hozzá tud tenni annyit a mérkőzéshez amivel még pont össze tudjuk zavarni a védelmet. A védelem még nem egy ligaelit, de van egyre több pozitív jel és már nem csak a Front 7 részéről hanem a védelem hátsó felétől is. Valami nagyon összeállt nálunk...

Falcons előzmények

A Falcons 2. helyen végzett az NFC főcsoportban ezért a Wild Card héten pihenni tudtak. Ez jót is tett a csapat sérültjeinek, hiszen az NFC döntő előtt nincsen (!!!) játékosuk a sérült listán. A Divisional Round mérkőzésükön a Seattle Seahawks csapatát fogadták akik bár 7 pontos előnyt tudtak szerezni az első negyedben utána már nem voltak igazán ellenfelei a Falconsnak. Azt korábban is tudtuk, hogy a Matt Ryan-Julio Jones vezette O az egyik legjobb a ligában, de ezen a mérkőzésen a védelmük is összeállt. Ryan félelmetesen gyorsan szabadul a labdától amit az elkapói rendre elkapnak. A támadófalnak szinte esélye nincs odaérni hozzá. 338 yardot és 3 TD-t passzolt a mérkőzésen mindezt 8 különböző elkapónak. Nem véletlen tehát, hogy sokan a végső győzelemre is esélyes csapatként emlegetik őket.

Ami döntő lehet

Mind futásban, mind passzolásban a liga 5 legjobb csapata között van az Atlanta. Annyiban talán hasonlít a két csapat, hogy leginkább az O dominál és a védelem a sebezhető pont. A passz elleni védekezésben mi a 31. helyen vagyunk míg ők a 28. helyen amiből látható, hogy egy roppant érdekes találkozónak nézünk elébe hisz mindkét csapatnál kiugróan jó formában lévő QB dobál.

Fontos lenne tehát a Front 7 részéről Ryan siettetése és nyomás alatt tartása. Ha oda tudnánk hozzá érni akkor remélhetőleg sikerül hibára kényszeríteni. Mindemellett valahogy össze kell szedni magát a secondary egységünknek. Több jó elkapó is van a Falconsnál akik bármikor képesek nagy játékra. Őket meg kell próbálni leszedni a pályáról.

Ami nagy különbség viszont a két csapat között az a futójáték. Míg nálunk nem igen van addig az ellenfélnél ott van Freeman aki 1500+ totál yardot hozott a szezonban és Coleman aki szintén 900 yard felett teljesített. Mindkét futójukat sokszor használják elkapóként is így különös figyelem kell a csapattól az irányukba.

A Cowboys ellen már jól bevált recept itt is hasznos lenne : Az elején megszerezni a vezetést és a kezünkben tartva a meccset, az idővel megfelelően játszva lehozni azt. Persze ezt könnyű így leírni, de úgy gondolom, ha a Falcons szerez több mint 1 labdabirtoklásnyi előnyt akkor hazai pályán borzasztó nehéz lenne ezt visszavenni tőlük. Persze nálunk van egy Aaron Rodgers...

Összegzés

Azt gondolom ez az a mérkőzés ahol bármi megtörténhet. A fogadóirodák ugyan a Falconst hozzák sokkal esélyesebbnek, de a Packers a szezonban már megmutatta párszor, hogy nem szabad leírni. Mivel mind a két csapatnál a védelem a gyengébb és a támadósor erős ezért valószínű, hogy sok pontos mérkőzés lesz az esti találkozó. Remélhetőleg a végén Green Bay győzelemmel 🙂

A mérkőzést a Sport TV élőben közvetíti, de a honlapunkon a szokásos oldalon lesz stream link (mobilra is!) és chat ablak ahol a mérkőzés alatt ki lehet beszélni a látottakat.

Go Pack Go!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful