Packers Hungary Club

Week 17 – Beharangozó

Green Bay Packers at Detroit Lions

2017.01.02. 02:30, Ford Field, Detroit

 

Elérkezett az NFL alapszakasz utolsó játékhete, melynek során az Oroszlánbarlangba utazik a csapat, Detroitba. A Bears után a második legtöbb meccset a Lions ellen játszotta a Packers, szám szerint 174-et, beleszámítva azt a 6-ot is a ‘30-as évek elejéről, amikor még Portsmouth Spartans néven futott a franchise. Az örökmérleg 99-68-7 a Packers javára.

Érdekesség, hogy zsinórban a 4. szezonban játszunk az NFC North bajnoki címért a 17. héten, szóval nem mondhatjuk, hogy az alapszakaszok vége unalmasan telne a Green Bay háza táján… Az utóbbi 3 ilyen mérkőzésből kettőt nyertek meg a Sajtfejűek. További érdekesség, hogy 1993 óta most először fordul elő, hogy Detroitban játszik a csapat a szezon utolsó meccsén.

Packers előzmények

Múlt héten a Lambeau Fielden fogadtuk a Minnesota Vikings csapatát, és le is győztük őket 25-38-as végeredménnyel. Összességében elmondhatjuk, hogy a szezon végére összeért a csapat, a 4 meccses vereségszéria után valami megmozdult és igencsak összekapta magát a társaság. Hol van már a Redskins otthonában “összehozott” negyedik vesztes meccs, pedig alig több, mint egy hónapja történt. Akkor gyakorlatilag reménytelennek tűnt a rájátszás, sokan temették is már a szezont (jó Packers szurkoló módjára), mondván: ugyan már, még ha a hátralévő 6 mérkőzésünkből valami csoda folytán mind a 6-ot meg is nyernénk, akkor sem biztos a playoff…

És most itt vagyunk a szezon utolsó játékhetén, 5 meccsből 5 kipipálva, ma este pedig az Oroszlánok otthonában bizonyíthatják be a fiúk, hogy sosem szabad feladni, mert ez a csapat szó szerint bármire képes. A dolog pikantériája, hogy igazából még a győzelem sem feltétlen szükséges a továbbjutáshoz, ugyanis már a kezdőrúgás előtt eldőlhet a playoff részvételünk, de erről bővebben később.

A sérülteket tekintve is mondhatni egész jól állunk, a legtöbben fel is épültek az utóbbi hetekben, pótolhatatlan hiányzóink nincsenek már.. A kidőlő kezdőjátékosok helyére beálló cserék többé-kevésbé remekül helyt tudtak állni, ezáltal értékes tapasztalatokra váltva a megnövekedett játékidejüket. Ezzel sikeresen előnyére fordította a csapat a már-már szokásos éves sérüléshullámot.

Lions előzmények

A múlt heti, dallasi mérkőzésükön az Oroszlánok az első félidőben remekül tartották magukat a ligaelső Cowboys ellen, a második negyedben még vezettek is egy ideig. Aztán beütött a krach, a nagyszünet után 21-21-es állásról hagyták a dallasiaknak, hogy 21 megválaszolatlan pontot pakoljanak fel a táblára, ezzel egyértelmű, 42-21-es arányú győzelmet aratva.

Ahogy a Packers a szezon közepén, most a Lionsra mondható, hogy saját magukat hozzák nehéz helyzetbe, hiszen a szezon eleji hullámzó forma után összehozott egy 5 meccses győztes szériát, de aztán az utóbbi két mérkőzésüket elveszítették: előbb a Giants, múlt héten pedig a Cowboys otthonában kaptak ki. A Vikings leolvadása után ők vették át a csoportelsőséget, és az utóbbi hetekben magabiztosan vezették is az északi divíziót, ám mostanra még az is előfordulhat, hogy rájátszásba sem jutnak.

A mérkőzés

Az utolsó hétre maradt tehát a döntés, hogy ki ülhet idén az NFC North trónjára. Most már nincs “majd jövő héten javítunk”, vagy “majd legközelebb jobban sikerül”... És bár a playoff részvétel már a meccs kezdése előtt meglehet, azért mennyivel jobb lenne csoportelsőként továbbjutni…

A rájátszásba jutásunk lehetséges verziói:

 • a 3. seedet kétféleképpen érhetjük el:
  - Packers W vagy T (döntetlen) és 49ers W a Seahawks ellen
  - Packers W és 49ers-Seahawks döntetlen
 • a 4. seedhez “csak” egy Packers győzelem kell, vagy egy döntetlen a Detroittal
 • a 6. seedre van néhány forgatókönyv:
  - a Giants legyőzi a Redskinst
  - Seahawks W vagy T a 49ers ellen + Buccaneers W a Panthers ellen + Redskins-Giants döntetlen
  - Jaguars W vagy T a Colts ellen + Buccaneers W + Redskins-Giants döntetlen
  - Eagles W vagy T a Cowboys ellen + Buccaneers W + Redskins-Giants döntetlen
  - Texans W vagy T a Titans ellen + Buccaneers W + Redskins-Giants döntetlen

Ezeknek a lehetséges kimeneteleknek lehet szurkolni. Mint látható, egy esetleges ma esti Green Bay győzelemmel elérhetnénk a 3. vagy a 4. kiemelést is, ami biztosítaná a hazai pálya előnyét a Wild Card körre.

Ami döntő lehet

 • Aaron Rodgers a 4-6-os kezdés óta MVP-szinten játszik, a múlt heti, Vikings elleni 347 passzolt yardos, 5 TD-s teljesítménye után például egyaránt bezsebelte a hét NFC támadója és a hét FedEx Air Player-e címet is. Az előző Detroit elleni mérkőzésen 205 yardot és 4 TD-t passzolt, ezzel 129.3-as passer ratinget összehozva. Glover Quin a Lions sérülésekkel küzdő secondary-jének egyik alapköve. Stabil kezdőjátékosként 61 szerelés, 2 interception és 1 kierőszakolt fumble áll a neve mellett az Oroszlánok eddigi 15 meccsén. Valószínűleg az ő feladata lesz a hosszú passzok lehetőségének limitálása.
 • Mike McCarthy szerint a héten nagyobb hangsúlyt fektettek az edzéseken a futójátékok gyakorlására, miután a Vikings ellen mindössze 13 futása volt a csapatnak. Mivel James Starks még mindig az agyrázkódás protokoll alatt van, továbbra is Ty Mongomery lesz az elsőszámú futó, aki a Bears elleni karriernapja után a Vikings ellen nem sokat tudott felmutatni. Christine Michael továbbra sem kapott eddig túl sok lehetőséget, talán most a Lions ellen többet láthatjuk már.
 • Jordy Nelson a Bears ellen felejthető teljesítményt nyújtott ugyan, de az egyetlen igazán fontos, győzelmet érő 60 yardos passzt magabiztosan behúzta. A Minnesota ellen viszont brillírozott, 9 passzból 154 elkapott yardot és 2 TD-t szerzett. Davante Adamst is meg kell említenünk, akinek mindössze 34 yard hiányzik az első 1000 yardos szezonjához. Mindkettejük mellett szerepet kaphat majd Darius Slay, a Lions defense legnagyobb playmakere, feltéve, hogy felépül annyira a térdhajlítóizom sérüléséből, hogy játékra kész állapotban legyen.
 • Nelson és Rodgers mellett a Vikings elleni meccs harmadik szárja Clay Matthews volt, aki régi önmagához visszatérve igazi szörnyetegként terrorizálta a Vikingek támadósorát. Ezúttal a sérült ujjú Stafford retteghet majd tőle, akinek 1 passzolt TD mellett 5 labdaeladása volt az utóbbi 3 mérkőzésén.
 • Eric Ebron, Anquan Boldin és Marvin Jones mellett továbbra is Golden Tate Stafford kedvenc célpontja, a 3 detroiti évéből ez a 2. hogy meglett neki az 1000 elkapott yard. A Packers secondary ismét nagy teszt előtt áll, hogy az említett elkapósort semlegesítse.

Érdekes statisztikák

 • A McCarthy-érában elég impozáns a csapat Lions elleni mérlege: 17-4-es arány, a Packers javára.
 • A 17 győzelemből 9 alkalommal győzött legalább 10 pontos különbséggel a Packers, négyszer pedig legalább 20 ponttal kaptak ki az Oroszlánok.
 • A Packers jelenleg 5 meccses győzelmi szériában van, ami a leghosszabb jelenleg is futó ilyen sorozat az NFC főcsoportban.
 • Ezzel a Packers az egyetlen olyan csapat a ligában, akinek zsinórban 8 szezon óta minden évadban sikerül összehozni egy legalább 4 meccses W-szériát. Ez amúgy az utóbbi 11 szezonból 10-ben is sikerült a csapatnak.
 • Ez lesz idén a Packers 6. főműsoridős mérkőzése, az eddigi 5 találkozó mérlege 3-2.

Összefoglalás

A naptári év ugyan véget ért, de a szezon még korántsem, és minden esély megvan rá, hogy jövő héten is legyen még mit beharangoznunk.

A mérkőzés hajnalban, 02:30 kezdődik és a Sport 2 közvetíti, de mi is mindenkit várunk majd szeretettel az oldalon stream linkekkel és a szokásos chatablakkal!

gopackgo

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful