Packers Hungary Club

Week 17 – Értékelő

Green Bay Packers - Detroit Lions

31 - 24

 

Az alapszakasz utolsó fordulójában a Detroit Lions otthonába látogattunk. Bár azzal, hogy a Giants legyőzte a Redskinst, már a mérkőzés előtt biztossá vált mindkét csapat playoff részvétele, azért a találkozó korántsem volt tét nélküli: a meccs győztese az NFC North trónja mellett a magasabb, 4. kiemelést is megszerezhette, ezzel együtt a hazai pályán vívott Wild Card meccs lehetőségét is. Nem véletlenül választotta ezt a rangadót az NBC a Sunday Night Football főműsoridős sávjába...

A mérkőzés

Mindkét csapat úgy lépett ki tehát a pályára, hogy a csoportriválist le KELL győzni. Ez a kényszer és persze a tét meg is látszódott kicsit a játékon, az első drive-ok mindkét oldalon egyaránt punttal végződtek. A kezdeti puntháború után egészen az első negyed végéig várni kellett egy "rendes" drive-ra, igaz ezt épp a Lionsnak sikerült először összehozni. A 12 playből álló 62 yardos menetelést a negyed vége szakította meg, majd Matt Prater kihagyott mezőnygól-kísérlete zárta le rögtön a második játékrész elején.

Statisztikák

Erre már a Packers is megrázta magát, így a következő drive végén Aaron Ripkowski 7 yardos elkapott TD-jének örülhettünk, ezzel feltéve a táblára a mérkőzés első pontjait.

Ezután a 2. negyedben felgyorsultak az események, hamar jött az egyenlítés a Lionstól, Zack Zenner is futott egy 6 pontot érőt.

A következő vendég labdabirtoklásnál jött a Packers legrosszabb drive-ja a meccsen: a mérleg 5 play, 16 yard, 3 támadó-szabálytalanság, végül a menetelés méltó megkoronázásaként egy 28(!) yardos punt Jacob Schumtól.

Az Oroszlánok egy ilyen adódó alkalmat ki szoktak használni, következhetett tehát Matthew Stafford védjegye, 2 és fél perccel a nagyszünet előtt alig több, mint fél pályát kellett megtenniük a hazaiaknak a vezetés megszerzéséhez. Clay Matthewsnak volt ugyan egy hatalmas interception-lehetősége, de végül nem sikerült feltartóztatni a támadást, így végül Golden Tate elkapott TD-jével 14-7-re módosult az állás.

Szerencsére a maradék 23 másodpercből kihozta a Packers a maximumot, Geronimo Allison hosszú, 39 yardos elkapásával sikerült FG-lőtávba érni, Crosby pedig nem hibázott, 53 yardról bevágta a szépítő 3 pontost, ami az idei szezon leghosszabb mezőnygólját jelentette számára.

A 3. negyed is rögtön egy Sajtfejű pontszerzéssel kezdődött: egy ígéretes hosszú drive végén Adams elkapott TD-jével visszaállt a dolgok rendje, a vezetés újra a Green Bay kezébe került, 17-14.

Ezután ismét egy puntváltás következett, majd a negyed vége előtt 1 perccel a dráma. Stafford egy 30 yardos passzal találta meg Marvin Jonest a pálya jobb szélén, akin Quinten Rollins védekezett. Az átadást nem sikerült megakadályoznia, de alig néhány perccel később ez már senkit sem érdekelt, a fiatal védő ugyanis rosszul érkezett a talajra, valahol a fején-nyakán landolt, így lent maradt a földön. Hosszú percekig feküdt a teljes Packers orvosi stáb gyűrűjében, miközben a játékosok féltérdre ereszkedve aggódtak társukért.

Végül aztán hordágyra rögzítve vitték le a kiskocsival, mint később kiderült, egyből egy mentőig. Az éjszakát egy helyi kórházban töltötte, azóta már Green Bay-ben van, de az állapotáról nem sokat tudni.

Ekkorra már Randall és Dorleant sem volt a pályán, így a negyedik negyedet egy új felállásban kezdte a Packers secondary: Morgan Burnett és Kentrell Brice safety-k szolgáltak slot cornerekként, LaDarius Gunter és a sokoldalú Micah Hyde pedig a pálya szélét őrizték.

A Lions újabb puntja után aztán ismét felpörögtek az események, Geronimo Allison TD-jét (és Crosby kihagyott extra pontját) Prater 54 yardos field goalja követte, majd ismét egy tempós - és sikeres - Packers drive végén Davante Adams duplázhatott, övé lett a 6 és a 2 pontot érő átadás is. Rodgers ezzel kiosztotta idei 40. TD-passzát, ami a legtöbb lett a ligában.

Staffordék újabb menetelésbe kezdhettek a 2 minute warning környékén, de ezúttal mi örülhettünk, a Tate-nek szánt TD-passzból egy Hyde-interception lett. Másfél perc a végéig, joggal gondolhattuk, hogy már zsebben a győzelem.

Egy könnyelmű térdelős drive után Schum egy teljesen értékelhetetlen 18 (!!!) yardos rúgással adta át a labdát az Oroszlánoknak, akik köszönték szépen és szereztek is gyorsan egy TD-t, Anquan Boldin húzta le a hail mary-t, felidézve a tavalyi emlékeket. 7 pont közte, kezdődhetett a körömrágás...

Az onside kicket aztán szerencsére (Brandon Bostick helyett) Richard Rodgers szedte össze, szóval kifújhattunk, tényleg meglett a győzelem.

Pozitívumok

 • Aaron Rodgers továbbra is igazi vezére a csapatnak, ez igazán megnyugtató a rájátszást nézve. Ezen a meccsen 300 yardot és 4 TD-t passzolt, 126-os passer ratinggel.
 • A megtépázott futószekciónkból is minden meccsen akad valaki, aki képes (a helyzethez képest) kiemelkedőt nyújtani, ezúttal a fullback Aaron Ripkowski volt, aki hozzátette a magáét: 9 futásból 61 yarddal a csapat legjobb futója volt.
 • Az újonc Geronimo Allison is rászolgál Rodgers bizalmára, úgy tűnik, meglehet a "B-terv" a hosszú passzoknál, ha Jordy-t leveszik a pályáról.
 • Nelson is összeszedett azért 66 elkapott yardot, külön kiemelendő, hogy nem volt elejtett labdája, mind a 6 felé szálló átadást be tudta húzni.
 • Micah Hyde pedig továbbra is a védelem egyik legsokoldalúbb játékosának bizonyul, hiába dőlnek ki sorra a secondary tagjai, Clinton-Dix és Burnett mellett stabil pontja a hátsó védőszekciónknak, akire mindig lehet számítani.

Negatívumok

 • Továbbra is rengeteg zászló repül a csapatra, ezen mindenképp javítani kell, mert meccsek mehetnek el rajta. Ezen a mérkőzésen is elképesztő, 75 yardot ajándékoztunk a Lionsnak a szabálytalanságokkal...
 • Jacob Schum nem rossz punter, de egy meccsen két 30 yard alatti punt egy tétmérkőzésen már luxus.

Összefoglalás

A lényeg, hogy megvan a győzelem, és ismét miénk Észak trónja! 🙂

Ezzel sorozatban 8. alkalommal jutunk be a playoffba, ami a New Englanddel holtversenyben a leghosszabb ilyen, jelenleg is aktív széria.

Vasárnap este már a Giants jön a Szentélybe, a mérkőzés beharangozóját holnap délelőtt olvashatjátok az oldalon.

 • pepin26

  Kis hiba csúszott a cikkbe: az első Packers TD-t nem futotta, hanem elkapta Ripkowski, de ez amúgy Rodgers statjaiból (4 TD) is kiderült;)

  • Köszi az észrevételt, jogos, az agyam már a következő sorban járt a Zenner TD-nél 🙂

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful