Packers Hungary Club

Wild Card Round – Beharangozó

New York Giants at Green Bay Packers

2017.01.08. 22:40, Lambeau Field, Green Bay

 

Az előételt megettük, következik a főfogás! A múlt héten Detroitban megszerzett győzelemnek köszönhetően a rájátszás első, wild card körében hazai pályán fogadhatjuk a New York Giants csapatát.

A két csapat hosszú közös múltra tekint vissza, 1928 óta 60-szor találkozott egymással a 2 gárda, az örökmérleg 32-26-2 a Packers javára. Az említett 60 mérkőzésből 7 a playoff keretein belül zajlott, 4-3-as Sajtfejű vezetéssel. Érdekesség, hogy minden alkalommal, amikor a Packers és a Giants találkozott a rájátszásban, akkor a rangadó győztese később a végső győzelmet is megszerezte (a 60-as évekig NFL-bajnoki cím, később pedig a Super Bowl).

Packers előzmények

A Packers idei szezonja a szériákról szólt, legyen az vesztes vagy győztes… 4-2-es mérleg után jött sorban 4 vereség, és vele együtt a (jogos) szurkolói kritikák. Ezután megrázta magát a csapat, és a szinte lehetetlent teljesítve sikerült a csodás feltámadás: a Green Bay zsinórban 6 győzelemmel zárta az alapszakaszt.

Persze ez korántsem jelenti azt, hogy hibátlanul játszottak volna a srácok, viszont mindig  akadt valaki, aki előlépett, és teljesítményével a hátán vitte a csapatot.

A secondary az egész szezon során gyakorlatilag romokban volt, az elátkozott cornerback poszton aki pályára lépett, az előbb-utóbb az orvosi szobában találhatta magát. 16 meccs után eljutottunk oda, hogy a rájátszásra már a safety-knek kell besegíteniük a széleken is, mert különben nincs meg a CB-létszám… Ez önmagában nem sok jót jelentene egy Odell Beckham Jr.-ral felálló támadósorral szemben, de (szerencsénkre) idén döcög az Óriások szekere is…

Másik biztató tény, hogy az offense-ünk - különösen a légi-szekció - ezzel szemben magára talált a szezon végére, Rodgers neve pedig már az MVP-találgatásoknál is fel-felmerül. Szerzett pontok tekintetében a 4., total yardokban a 8., passzolt yardok szerint pedig a 7. legjobb a csapat a ligában, a 40 passzolt TD-nknél pedig egyetlen másik alakulat sem szerzett többet.

Giants előzmények

A Giantsnek is volt ugyan idén egy 6 meccses győztes szériája, ám azt azért hozzá kell tennünk, hogy amíg mi a 6 győzelmünkből 3-at playoffba kerülő csapatok ellen szereztünk (Texans, Seahawks, Lions), addig az ő 6 “skalpjuk” között nemhogy rájátszás csapat nincs, de még pozitív mérleggel álló sem. Persze a 11-5-ös mérlegüket nem lehet elvitatni tőlük, ahogyan azt sem, hogy oda-vissza sikerült térdre kényszeríteniük az NFC egyik idei topcsapatát, a Dallas Cowboyst.

Az Óriásoknál pont fordítva áll a helyzet, mint Green Bay-ben: az akadozó támadógépezet mellett egy, a liga legjobbjai közé tartozó védelem tartja a frontot, ami gyakorlatilag az összes fontos statisztika szempontjából top5 vagy legfeljebb top 10 az NFL-ben…

A mérkőzés

A szezon során egyszer már meglátogattak minket az Óriások, és a 23-16-os győzelmünk után nem is távozhattak jó emlékekkel, na de hol van már az október, hol van már az 5. játékhét…

Összevetve az eddigieket, jelenleg úgy állunk, hogy (az overall O-kat és D-ket nézve) a liga 8. Packers offense néz majd szembe a liga 10. Giants védelemmel, valamint a 25. NYG támadóegység a 22. GB defense sorral. Egyik csapatnak sem lesz tehát könnyű dolga, úgy is mondhatnánk, hogy megtalálta a zsák a foltját…

Ami döntő lehet

 • Aaron Rodgers vs. Landon Collins
  Rodgers azon van, hogy az alapszakasz végére felépített kiváló formáját átmentse a playoffra is. Immár 245 passz óta nem dobott interceptiont, ez a Packers történelmének 2. leghosszabb ilyen sorozata, 1964-ben Bart Starr egészen 294-ig jutott. Labdabiztossága mellett 40 TD-passzt is kiosztott, passer ratingjének szezonátlaga pedig 104.2 lett, ami a 4. legjobb a ligában. Most viszont többek között a frissen Pro Bowlba válaszott Landon Collins próbálja majd megkeseríteni az életét, aki szintén brillírozott idén: 125 tackle, 4 sack és 5 interception áll a neve mellett.
 • Jordy Nelson vs. Janoris Jenkins
  Az év visszatérő játékosa címének fő várományosa 97 elkapással 1257 yardot és 14 TD-t szerzett, ez utóbbi számmal a liga legjobbja. További impresszív adat, hogy a Packers utolsó 10 meccséből 7-szer is sikerült legalább 90 yardnyi elkapást jegyeznie. Jenkins az előző Giants@Packers meccsre szívesen emlékezhet vissza, az idei 3 labdaszerzéséből ugyanis kettőt is A-Rodtól kaparintott meg még az 5. héten. A Jenkins - Collins - Rodgers-Cromartie trió járult hozzá a legtöbbel ahhoz a védelemhez, ami a második legalacsonyabb, mindössze 75.8-as átlagos passer ratinget engedi az ellenfél irányítóinak.
 • David Bakhtiari vs. Olivier Vernon
  Bár az 5. heti találkozón Vernont sikerült meggátolni abban, hogy földre vigye Rodgerst, a szezonja során így is 63 tackle-t és 8.5 sacket sikerült szereznie, előbbi karriercsúcs, utóbbival pedig vezeti a Giants házi ranglistáját. Az offense fal a Packers egyik olyan része, amit bár szintén sújtottak a sérülések, mégsem érkezhetett rá sok panasz az év során. Bakhtiari és Bulaga a fal két szélén biztosította a stabilitást, hiszen egyikük sem hagyott ki egy meccset sem idén. Davidet éves munkájának elismeréseként elsőszámú tartalékként jelölték a Pro Bowlra.
 • Clay Matthews vs. Eli Manning
  A Giants támadófala is szépen megvédte az ifjabbik Manninget, 22 engedett sackjük a ligában a 3. legkevesebb. (A Packers ebben a tekintetben a 18. helyen végzett, 35 engedett sackkel.) Ha nem is sikerül földre vinni a 10-est, a pass rush mindenképp elengedhetetlen lesz a sikerhez, ezzel besegítve a foghíjas secondary-nknek. Különösen annak tudatában, hogy Manningnek 20 turnoverje volt idén (16 interception és 4 fumble), a Packers védelem pedig az utóbbi 4 meccsen 13 labdaszerzést eszközölt ki...
 • LaDarius Gunter vs. Odell Beckham Jr.
  A Packers másodéves cornerbackje az első meccsen elég jól szerepelt Beckham mellett, 5 elkapásból 56 yardot és 1 TD-t szerzett, ami teljesen vállalható. Perspektívába helyezve a dolgot, rá egy hétre a Ravens ellen 8 elkapásból 222 yardot és 2 TD-t hozott össze a fiatal elkapó… Gunternek és a komplett hátsó védőszekciónak fel kell majd kötnie a felkötnivalót, hogy megismételhessék Beckham ilyen mértékű limitálását.

Érdekes statisztikák

 • McCarthy lett a 4. olyan edző, aki egy franchiset 8 egymást követő évben is playoffba juttatott, előtte ez csak Tom Landry-nek, Chuck Nollnak és Bill Belichicknek sikerült.
 • Az idei 6 meccses győztes szériával a Packers lett az egyetlen olyan csapat a ligában, akinek 8 szezon óta minden évben van egy legalább 4 mérkőzéses győztes sorozata.
 • A McCarthy-éra alatt 11 szezonból 9-szer sikerült rájátszásba jutni, ez a legtöbb playoff szereplés, amit egy Packers edző magáénak tudhat, mióta 1933 óta létezik az NFL rájátszás.

Összegzés

Eljött a várva várt playoff, innentől ez a mostani, és minden következő meccs automatikusan a szezon legfontosabb rangadója lesz. Nincs kifogás, nyerni kell, és kész! Közben a Seattle Seahawks győzelmével az is kiderült, hogy ők mennek majd a következő körben a Falconshoz, a mi meccsünk győztese pedig Dallasba. De ne szaladjunk ennyire előre, csak szépen sorjában...

A mérkőzés vasárnap, tehát ma este 22:40-kor kezdődik és a Sport 2 közvetíti, de mi is mindenkit várunk majd szeretettel az oldalon stream linkekkel és a szokásos chatablakkal!

Valamint Debrecenben közös meccsnézést is szervezünk, ha esetleg a környéken laksz, IDE kattintva olvashatsz erről bővebben.

Go Pack Go!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful