Packers Hungary Club

Amikor Brett Favre nevét halljuk, jogosan gondolhatjuk azt, hogy egy többszörös MVP, 11-szeres Pro Bowler illetve sok más egyéb cím birtokosa álmából felkeltve is ismeri azokat a szakmai kifejezéseket, amelyeket egy jobban informált, az NFL szakmai hátterét szerető néző is tud.
A legendás irányító karrierje során 336 interceptiont dobott, így nem is csoda, hogy nem említik a neve mellett a “taktikus” vagy “game manager” jelzőt, sokkal inkább használják a “gunslinger”, azaz nyers fordításban “fegyverforgató” kifejezést. Természetesen ezt Brett is jól tudja magáról, és erről is említést tett egy 2016-os edzői konferecián a Louisiana State University berkein belül.

Amikor Favre a Packers játékosa lett, fogalma sem volt néhány alapvető, futballban használt kifejezésről, és az idő haladtál egyre kínosabbá vált megkérdezni a kezdő irányítónak, hogy mégis mi a fenét jelenthet például ez a bizonyos nickel defense.

“Azt hiszem a második évemben voltam már Green Bayben és Ty Detmert draftoltuk… Mindig ültem ezeken a meetingeken, és amikor nem tudod, hogy mi történik, az a trükk, hogy tégy úgy, mintha tudnád. Én vagyok a kezdő irányító, és Holmgren meg írkált a táblára, “Nézzétek srácok, a nickel defense bejön. És akkor ezt csináljuk. Így fogunk támadni.” Én meg csak ültem ott, és gondolkodtam, hogy “Állandóan hallom ezt a nickel defenset, de nem igazán tudom hogy miről is van szó.” – mondta az ekkortájt már második Pro Bowljára készülő irányító.

“Aztán Holmgren bedob egy olyat, hogy “Hosszú yardos szituáció, a dime defesene jön be.” Én meg csak néztem, hogy “Dime? Mi a fene az a dime?” – de egyszerűen csak féltem megkérdezni, mert én voltam a kezdő.”

Végül Favre elég bátorságott gyűjtött, hogy a negyedik szezonjában megkérdezze a másodéves Demetert:
-Ty, lenne hozzád egy kérdésem. – mondta Favre
-Miaz?
-Mi az a nickel defense?
-Ez most komoly?
-Persze, komoly vagyok.
-Nos, alapvetően kivesznek egy linebackert, és egy defensive backet tesznek a helyére.”
-Ennyi?
-Ennyi.
-Ez mégis ki a f…t érdekel?

Favre az ezt követő évében elnyerte az MVP címet, talán az újonnan szerzett tudás is hozzájárult a sikeres szezonhoz.

A videó az alábbi linken érhető el.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful