Packers Hungary Club

Week 2 – Beharangozó

Green Bay Packers at Atlanta Falcons

2017.09.18. 02:30, Mercedes-Benz Stadium, Atlanta

 

Az első heti hazai pályán aratott győzelem után következik a csapat első idegenbeli mérkőzése: az Atlanta Falcons új stadionjában, a Mercedes-Benz Stadiumban. A tavalyi szezonból még mindig fájó pont az NFC-döntő, amikor is pont a Sólymok vívták ki ellenünk a Super Bowlba jutás jogát, emiatt valószínűleg van némi egészséges “na most megmutatjuk” érzés a srácokban a visszavágóra.

A két csapat 1966-ban találkozott először, azóta pedig egészen kiegyenlített az örökmérleg, a 32 egymás elleni mérkőzésből (melyben 4 rájátszásbeli meccs is benne van) a Packers 17-et, a Falcons pedig 15-öt húzott be. A playoff meccsek aránya 2-2.

Packers előzmények

A Packers az első héten a Seattle Seahawkst fogadta a Lambeau Fielden. Igazi csemege volt a védőfoci szerelmeseinek, a defense mindkét oldalon harapott. Mike Daniels gyakorlatilag mindenütt ott volt: ha kell, futást állított meg, ha pedig csak tehette, akkor Russell Wilsont siettette vagy gyalulta a földbe. Az offense részéről döcögött a játék kicsit, de ez teljesen érthető annak fényében, hogy mennyi változás volt a holtszezonban a támadósorban. A falban is cserélődtek játékosok, természetesen nekik is össze kell még szokniuk, de a legnagyobb változások persze a két új tight end érkezése és Ty Montgomery “teljes munkaidős” futóvá mozgatása.

Martellus Bennett Green Bay-be szerződése óta izgalommal várhattuk, hogy vajon mennyire lesz meg a kémia A-Rod és közte. Ez az első meccsen még nem mutatkozott annyira meg hiszen 6-szor vette célba Rodgers, és ebből 3 elkapás született Bennett részéről, ehhez képest a “jól bevált” elkapóival ezek az arányok Cobbnál 13-ból 9, Nelsonnál pedig 8-ból 7 elkapás.

Montgomery viszont jól szuperált, úgy tűnt, hogy jól is érzi magát a futó szerepben, szóval egyelőre jó döntésnek bizonyulhat az átkonvertálása. Persze felmerül a kérdés, hogy vajon fizikailag mennyire fogja bírni a terhelést, hiszen a Seahawks elleni mérkőzésen is összeszedett már egy kis sérülést, igaz ez végül nem lett komoly, hiszen némi pihenés és lábpróbálgatás után vissza is térhetett a pályára.

Illetve ha már sérülések… A tavalyi szezonhoz hasonlóan idén is a jobbra lévő oldalsávban láthatjátok az aktuális sérültjelentéseket táblázatban összeszedve, a hivatalos meccsstátuszukkal és a rövidítések jelentésével együtt. Ahogy látható, sajnos már most is akadnak néhányan az orvosi szobában kisebb-nagyobb sérülésekkel (többek között a fél védő- és támadófal, valamint az új szerzemény Ahmad Brooks is), reméljük ez a létszám a Falcons elleni meccsen nem fog tovább nőni (számottevően).

Falcons előzmények

Az atlantai gárda múlt héten csoportriválisunkhoz, a Medvékhez látogatott Chicagóba. Az aktuális Super Bowl-vesztes csapat következő szezonbeli első meccse sosem könnyű, de főleg elmondhatjuk ezt a Falconsról, akiknek a “legendás SB-beli összeomlásával” volt tele a sajtó egész holtszezonban.

A végzet majdnem ismét utolérte őket, hiszen a szoros mérkőzés vége felé hiába vezetett 6 ponttal az Atlanta, a találkozó utolsó percében A Bears 1st downhoz jutott a Falcons end zone-jától mindössze 5 yardra. 3 sikertelen Glennon-passzkísérlet után egy egy sack vetett véget a Macik drive-jának, ezzel a fordítási reményeknek és mérkőzésnek is.

A Sólymok eddig szerencsések a sérülések tekintetében, eddig sem volt fontos hiányzójuk és az előző heti meccset is megúszták sérültek nélkül. A Packers elleni meccsre kiadott hivatalos sérültjelentésükön is mindössze 1 kérdéses játékos szerepel: Brian Hill, a csapat negyedik számú futója...

A mérkőzés

Minden bizonnyal nagy légi parádé várható két passz-orientált csapat találkozásából. A Seahawks elleni mérkőzésen nem igazán volt próbára téve a Packers új secondary egysége, de most a tavalyi MVP, Matt Ryan vezette Falcons-támadósor mindenképpen le fogja tesztelni őket…

A másik nagy kérdés (ami természetesen a Weekly Vince rovatban is szóba került), hogy bár a védelmünk igazán odatette magát a múlt héten, vajon ez a jó teljesítmény csak a Seattle kritikán aluli offense falának köszönhető, vagy képesek lesznek a srácok hasonló teljesítményre akkor is, ha egy jobb támadófallal kerülnek szembe? Nos, a válaszra már nem kell sokat várni, magyar idő szerint hétfő hajnalban többek között kiderülhet majd ez is.

Ami döntő lehet

  • Sok passzos meccsre lehet számítani, a secondary-k alapos terhelésre készülhetnek.
  • A Packers védelem ezúttal egy jóval hatékonyabb támadósorral találkozik, itt már jelentősen nehezebb dolga lesz a srácoknak, ha vissza akarják fogni a többek között Matt Ryant, Julio Jonest és Devonta Freemant is soraiban tudó Falcons offense-t, és akkor még a fiatal tight endről, Austin Hooperről szó sem esett, aki egyre inkább megtalálni látszik a közös hangot irányítójával.
  • A Sajtfejű támadósornak is hoznia kell a legjobbját, mert egy Atlanta ellen valószínűleg nem lesz elég a Hawks ellen táblára tett 17 pont. Montgomery remélhetőleg most már az éles meccsen gyűjtött tapasztalatait is hasznosítva még jobb lesz, illetve Rodgers is még jobban és pontosabban osztogatja majd a lasztikat.
  • Persze mindehhez kell a támadófalunk megfelelő munkája, akiket viszont ismét sérülések hátráltatnak...

Érdekességek

  • A két csapat utolsó 10 alapszakaszbeli találkozója során 9 alkalommal is maximum 8 pontnyi különbség döntötte el a győztes kilétét, 6 meccsen ráadásul mindössze maximum 3 pont különbség volt a felek között.
  • A Packers megnyerte az utolsó 7 alapszakasz mérkőzését, ez a második leghosszabb, jelenleg is futó sorozat a ligában a Steelers 8-as szériája után.
  • Ismét lesz családon belüli csata, hiszen Clay Matthews unokatestvére, Jake Matthews a Falcons támadófalában játszik tackle-ként, így akár össze is futhatnak a meccs folyamán néhányszor..
  • A Packers 53-as keretének kétharmadát (36 játékos) a csapat draftolta a ligába. A 2007-es draft óta minden év draftjáról van legalább 1 játékos még a rosteren.
  • Emellett másik érdekesség, hogy a keret majdnem harmada, azaz 17 játékos érkezett 6./7. körben draftolva vagy draftolatlan újoncként a ligába.

Összegzés

Kétségkívül izgalmas mérkőzés várható, amely valószínűleg ezúttal a támadófoci szerelmeseinek kedvez majd.

A mérkőzés magyar idő szerint hétfő hajnal 02:30-kor kezdődik, a Sport TV nem közvetíti majd, de mi  mindenkit várunk majd szeretettel az oldalon stream linkekkel és a szokásos chatablakkal!

Illetve vasárnap 19:00 óráig még fogadjuk a tippeket az eheti tippsorunkon is, szóval ha még nem tetted meg, IDE kattintva kitöltheted az űrlapot.

Go Pack Go!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful