Packers Hungary Club

Week 3 – Beharangozó

Cincinnati Bengals at Green Bay Packers

2017.09.24. 22:25, Lambeau Field, Green Bay

 

A múlt heti atlantai vendégeskedés után visszatér a csapat a Szentélybe, hogy hazai pályán fogadja az idén eddig gyengélkedő Cincinnati Bengalst.

Nem mondhatni, hogy örök riválisok lennének a csapatok, ugyanis a 2 gárda eddig mindössze 12-szer találkozott egymással. Perspektívába helyezve a dolgot, a Packers a liga 31 másik alakulata közül csak kilenccel játszott 12 vagy kevesebb alkalommal. A tucatnyi mérkőzés örökmérlege 7-5 (talán meglepő módon) a Bengals javára. Szerzett pontokban is bőven vezetnek a Tigrisek: az ohiói csapat 264, a Sajtfejűek pedig 219 pontot tettek fel a táblára az eddigi meccsek során. Ezen eredmények kozmetikázására most jó esély nyílhat a hétvégén.

Packers előzmények

Előző héten azt írtam a Falcons elleni beharangozóban, hogy remélhetőleg nem fog tovább nőni a meccs után az orvosi szobába került játékosok száma. Ehhez képest ezen a héten gyakorlatilag dupla hosszú a névsor… Persze ebben semmi meglepő sincs a “rutinos” Packers szurkoló számára, csak a szokásos tizedelődés zajlik most is. Azt hiszem mindannyiunk nevében mondhatom, hogy közel sem fájna annyira a múlt heti vereség, ha minden játékosunk egészségesen jött volna le a pályáról… De persze ezen már nem tudunk változtatni 🙂

A meccs többi negatívumán viszont javíthatunk: a secondary-nek van még hova fejlődnie, valamint a speciális egység is segíthetné jobban is a támadósor munkáját néhány visszahordással, hogy jobb mezőnypozícióból kezdhessük a támadásokat.

Martellus Bennett sajnos továbbra sem érzi még Rodgers labdáit, első héten 6 labdából 3-at kapott el, a második mérkőzésen pedig 11 felé szálló labdából mindössze 5 lett sikeres elkapás. Azonban ez is egy olyan dolog, ami kiforr majd idővel, ahogy egyre jobban összeszokik majd A-Rod az új szerzeménnyel.

Bengals előzmények

A Bengalsnak (és szurkolóiknak) nem indult jól a szezon. Két hazai pályás meccsel kezdték az alapszakaszt, ahol előbb a Ravens ütötte ki őket 20-0-ra, majd következő héten az immár Deshaun Watson által vezetett Texans győzte le őket 13-9-re.

A Ravens védelem könnyedén terrorizálta Daltont a tapasztalatlan támadófala mögött, 3 interceptiont és 1 fumble-t kikényszerítve, ennyi turnover mellett a Baltimore már minimál üzemmódban is nyerni tudott a hátsérüléséből visszatérő Flaccoval.

A Houston ellen már valamivel jobban muzsikált az ohiói gárda, a turnovereket sikerült 1 John Ross fumble-re visszaszorítani, viszont TD-t ezúttal sem sikerült szerezniük, mindössze 3 mezőnygóllal tudtak 9 pontot feltenni a táblára. Ezzel a Cincinnati lett az 1939-es Eagles óta az első olyan csapat, akik úgy nyitják 2 hazai meccsel a szezont, hogy egyiken sem sikerült az endzone-ba jutniuk.

A mérkőzés

Ezzel a “teljesítménnyel” a Bengalsnak a tökutolsó helyet sikerült kiérdemelnie a ligában az offense-ek rangsorában (a szerzett pontok alapján listázva). Passzolt és futott yardok tekintetében pedig egyaránt a szintén nem túl előkelő 21. helyen állnak. A futás elleni védelem a támadósorhoz hasonlóan a lista végén kullog a 2 meccs alatt engedett 325 yardjával, a passz elleni D viszont hasít, mindössze 209 yardot engedtek a 2 mérkőzés során, 58.5%-os sikeres passz aránnyal és csak egyetlen passzolt TD-t nyeltek be, ezzel ligaelsők.. Összesítésben (engedett pontok alapján) az egész előkelő 9. helyen tanyáznak a védelmek rangsorában.

A Packers helyezései a fent említett kategóriákban a következőképpen alakulnak: 40 szerzett pontunkkal a középmezőnybeli 15. helyen állunk, a védelmünk a 43 engedett ponttal szintén a 15.. A passzolt yardok tekintetében az igen előkelő 6. helyet érte el a Rodgers vezette offense, 143 futott yardunkkal viszont csak a nem túl fényes 25. helyet sikerült elérni. Bár mint több helyen is írtuk, a secondary-nak van még hova fejlődnie, passz elleni védekezésben mégis jól állunk, 358 engedett yarddal a 9. helyen állunk. 231 futott yardot engedtünk, ezzel a 20. pozíciót birtokolja a csapat.

Ami döntő lehet

  • A fentieket összegezve érdekes lesz látni a mi jól működő légi egységünket a Tigrisek jól működő passz elleni védekezése ellen, valamint a Cincinnati gyengécske támadóegységét a mi egész jól muzsikáló védelmünk ellen.
  • Ehhez kapcsolódik, hogy a védelmünk hétvégén újra jó napot foghat ki, jó lenne megismételni a Seahawks elleni teljesítményt (illetve persze azt sem bánnánk, ha az ohiói offense is az első heti formáját hozná)
  • A támadófalunk sajnos továbbra is eléggé megtépázott, Bakhtiari és Bulaga is sérülésekkel küszködnek, Spriggs pedig most került IR-re. A Falcons ellen meglátszott a hiányuk, 3-szor is sackelték Rodgerst, remélhetőleg a hétvégén már visszatérhetnek kezdő tackle-jeink a pályára.
  • Bár az előző 2 meccsükön mondhatni döcögött a Bengals offense, A.J. Green akkor is A.J. Green… A secondary-nknak tehát fel kell majd kötni a felkötnivalót, ha egy ilyen jó elkapót limitálni akarnak.

Érdekességek

  • A Lambeau Fielden utoljára 1995-ben sikerült legyőzni a Cincinnatit, ugyanis azóta mindössze egyszer láttuk őket vendégül (2009-ben), de akkor ők nyertek.
  • A McCarthy-érában (2006 óta) 15-7 a csapat mérlege hazai pályán az AFC-beli ellenfelek ellen. Ez a .682-es győzelmi arány a Philadelphiával holtversenyben a 3. helyre elég az NFC-ben, a Seattle és az Arizona után.
  • Az AFC North ellenfelek ellen viszont 4-4-es a mérleg ebben az időszakban.
  • A 7 legutóbbi Packers-Bengals találkozó során 6 alkalommal is maximum 1 TD-nyi különbség volt a 2 csapat között.
  • Clay Matthews a 74 sackjével mindössze 1 egységnyire van attól, hogy megelőzze Kabeer Gbaja-Biamilat (74.5) és ezzel övé legyen a legtöbb zsákolás a csapat történelmében.
  • Packers győzelem esetén Aaron Rodgers kipipálhatja az utolsó (előtti) csapatot is a ligában, az összes többit már sikerült legyőznie. Reméljük nem lép majd Brett Favre nyomdokaiba, és a Packers kimarad majd a listájáról...

Összegzés

Minden bizonnyal izgalmas mérkőzés várható, remélhetőleg persze Packers győzelemmel a végén, hogy megszakítsuk a Bengals elleni vereségszériát (a legutóbbi 3 meccsünket ugyanis ők nyerték).

A mérkőzés magyar idő szerint vasárnap este 22:25-kor kezdődik, a Sport TV nem közvetíti majd, de mi mindenkit várunk majd szeretettel az oldalon stream linkekkel és a szokásos chatablakkal!

Illetve vasárnapig még fogadjuk a tippeket az eheti tippsorunkon is, szóval ha még nem tettétek meg, IDE kattintva kitölthetitek az űrlapot. Figyeljetek a határidőkre, mert ezen a héten már londoni meccs is lesz!

Go Pack Go!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful