Packers Hungary Club

Week 4 – Beharangozó

Chicago Bears at Green Bay Packers

2017.09.29. 02:25, Lambeau Field, Green Bay

A vasárnapi Bengals elleni meccs után most csak egy rövid hét, mindössze néhány nap állt a csapat rendelkezésére, hogy felkészüljenek a következő ellenfélre, aki nem más, mint a Chicago Bears.

A két gárda évtizedekre (pár év híján egy egész évszázadra) visszanyúló rivalizálását azt hiszem nem csak a Packers (és Bears) szurkolóknak, de általánosságban az NFL-t kedvelőknek se nagyon kell bemutatni. Aki esetleg nem olvasta volna még, vagy a rangadó előtt felfrissítené az emlékeket, azoknak ezúton is ajánlom korábbi írásunkat a témában, melyet IDE kattintva olvashattok. Ezek tudatában nem meglepő, hogy az összes NFL-csapat közül a Macikkal játszott a legtöbb alkalommal a Packers. Az örökmérleg jelenleg 94-94-6, miután a tavalyi 2 alapszakaszbeli meccs megnyerésével sikerült kiegyenlítenie a Sajtfejűeknek.

Packers előzmények

Múlt héten ha nagy nehezen is, de sikerült legyőzni a Bengalst, ezzel Aaron Rodgers nem csak az utolsó skalpot pipálhatta ki a listájáról, de megszerezte első hosszabbításos győzelmét is.

A mérkőzés során elég felemás képet mutatott a játék. Az elején még nem tűnt úgy, hogy gond lehetne majd, gyorsan sikerült válaszolni a Tigrisek első TD-jére, de aztán valami megtört, az előrehaladási kísérleteink rendre kudarcba fulladtak, míg az ellenfél 14 pontot tett a táblára. A nagyszünet a lehető legjobbkor jött, az edzők rendet tettek a fejekben, így a második félidőben sikerült ledolgozni a hátrányt. A túlórázás pedig végül nekünk kedvezett, az addigra pont felpörgő csapat megállította az elfáradó Cincinnati offense-t, a mi támadóink pedig befejezték a mérkőzést.

A rengeteg hiányzót leginkább a támadófalban érezte meg a csapat, a többi poszton elég jól sikerült helyettesíteni a kezdőket. Az O-fal viszont siralmas, Rodgerst 6-szor vitték földre a Bengals védői, valamint a futásokhoz sem nagyon jön össze a blokkolás. Persze ekkora sérüléshullámnál inkább az a meglepő, hogy még valahogy ki tudjuk adni azt az 5 embert, úgy tűnik idén rajtuk söpör végig a tavalyi CB-balszerencse… (erről olvashattok a héten Vince rovatában is) Jason Spriggs és Kyle Murphy IR-en, Bulaga és Bakhtiari neve pedig szintén hetente visszatér az Orvosi szoba szekcióban, ráadásul a Bears elleni meccsen is nagy valószínűséggel nélkülöznünk kell majd őket, ugyanis mindketten “doubtful”, azaz kétséges státuszt kaptak a mérkőzésre. Rajtuk kívül Davon House biztosan nem öltözhet majd be, Mike Daniels és Nick Perry játéka pedig kérdéses.

Bears előzmények

A Macik jó szájízzel érkezhetnek a Lambeau Fieldre, hiszen bár 1-2-es mérlegükkel jelenleg az NFC északi csoportjának utolsó helyén tanyáznak, múlt héten nem kisebb skalpot gyűjtöttek be, mint a Steelers (szintén hosszabbításos meccsen).

Náluk sem mondható épp kiegyensúlyozottnak a szituáció… Első héten a Falconst látták vendégül és épphogy kikaptak, második héten viszont a Buccaneerstől kaptak jókora verést. A harmadik játékhéten pedig jött a már említett Pittsburgh elleni győzelem. Szóval ki tudja, hogy ezúttal melyik arcukat láthatjuk majd a Szentélyben.

A Bears oldalán nem várható túl sok hiányzó, mindössze 4 név szerepel a sérültjelentésükben: Quintin Demps safety biztosan kihagyja a meccset, a linebacker Nick Kwiatkoski játéka kétséges, a támadófalból pedig Hroniss Grasu és Josh Sitton státusza kérdéses.

A mérkőzés

Érdekesség, hogy Rodgers eddig 18 alkalommal játszott a Bears ellen az alapszakaszban, melyek során 14 győzelem mellé mindössze 4 vereség társul. Azonban ami az igazán érdekes ebben az az, hogy mind a 4 elvesztett mérkőzéshez valamilyen rendkívüli körülmény kapcsolódik:

 • 2008. december 22.: Rodgers rookie éve, amikor még messze volt a jelenlegi formájától. Mi sem mutatja ezt jobban, hogy 13 interceptiont dobott abban az évben - ennyit azóta egyik szezonban sem hibázott.
 • 2010. szeptember 27.: A büntetések meccse. Ezt a mérkőzést nem a Bears nyerte meg, hanem a Packers veszítette el. A-Rod hiába passzolt 316 yardnyit, saját maguktól ő sem menthette meg a csapatot, ami franchise rekord 18 büntetést nyelt be azon az estén.
 • 2013. november 4.: A mérkőzés, amikor világszerte sok millió Packers szurkoló egyszerre szisszent fel. A meccs első drive-jában ugyanis megtörtént a baj: Shea McLellin földre vitte Rodgerst, akinek az ütés következtében eltört a kulcscsontja.
 • 2015. november 26.: A Hálaadás esti monszun. Egész nap ömlött az eső, a rossz körülményekhez pedig a Bears tudott jobban alkalmazkodni. Igazi fizikális mérkőzés volt, amit Rodgers sem úszott meg: az egyik, kezére kapott ütéstől 3 ujját nem érezte a meccs további részében.

Ezek alapján tehát a Macik joggal reménykedhetnek benne, hogy hátha ezúttal is melléjük áll a szerencse és most is adódik valami speciális helyzet, amiből ők jöhetnek ki jobban.

Ami döntő lehet

 • Az O-fal helyzetet itt is meg kell említeni, ugyanis a két kezdő tackle, Bakhtiari és Bulaga valószínű hiányzásával és az első számú cseréik IR-re kerülésével ismét igen nehéz lesz majd megvédeni Rodgerst a sackektől. Jobb oldalt a múlt heti tapasztalatok alapján valószínűleg Justin Mcray, egy átképzett csere guard fog kezdeni. A bal oldal még problémásabb, itt vagy a practice squadból felhívott Adam Pankey kezd (aki ugye nem volt elég jó hogy bekerüljön az 53-as keretünkbe), vagy az az Ulrik John akit a héten hoztunk el az Arizona Cardinals practice squadjából, tehát vélhetően még a rendszert sem ismeri rendesen. Sok TE és RB blokksegítségre lesz szükség...
 • A Bears secondary a múlt héten Ben Roethlisbergernek mindössze 56.4 %-os passzpontosságot engedett, és bár Antonio Brown 10 elkapással zárt, az összes többi receiver 14 labdából 4-et kapott csak el. Ha most is tudják majd hozni ezt a szintet, akkor a Packers elkapóknak nehéz estéje lesz..
 • A futójáték megállításával akadtak gondjaink az utóbbi mérkőzéseken, most pedig a Jordan Howard - Tarik Cohen duó érkezik a Lambeau-ra, mindenképp kulcsfontosságú lesz, hogy őket limitáljuk, amennyire csak lehet.
 • Ami viszont számunkra jelenthet előnyt, hogy az ellenfél irányítója, Mike Glennon nem éppen elit QB, viszonylag könnyen bele lehet hajszolni a rossz döntésekbe. A fiatal secondary-nk most megmutathatja, hogy mit tud, főleg, ha az előbb említett rossz döntésekbe a passzsiettetőink is segítenek belekényszeríteni a Macik karmesterét.

Érdekességek

 • Ez lesz a riválisok 195. találkozója, ha a Packers győz, akkor 1932 óta most először veheti át a vezetést a két csapat örökmérlegében.
 • A rájátszást is beleszámolva, zsinórban 6 megnyert hazai meccsnél tart a Green Bay.
 • Mivel a múlt héten nem jött össze a sack Matthewsnak, ezért még mindig aktuális, hogy 1 zsákolásnyira van attól, hogy övé legyen a legtöbb sack a franchise történelmében.
 • A legutóbbi 9 összecsapás során a Packers 240, a Bears 120 pontot tudott összesen feltenni a táblára.
 • A McCarthy-érában 16-7 az eddigi állás a Macik ellen, ahol az utóbbi 14 meccsből 12-t a Sajtfejűek nyertek.
 • Csütörtök esti rangadó lévén ez a mérkőzés is a Color Rush jegyében fog zajlani, tehát a Packers tiszta fehér, a Bears pedig tiszta sötétkék szerelésben fog pályára lépni.

Összegzés

A csoportrangadók amúgy is mindig izgalmasak, de a Bears elleni találkozóknál valahogy mindig ott van egy kis plusz. Nem hiába ez az NFL történetének leghosszabb rivalizálása…

A mérkőzés magyar idő szerint péntek hajnalban 02:25-kor kezdődik, a Sport TV is közvetíti majd, de mi is mindenkit várunk majd szeretettel az oldalon stream linkekkel és a szokásos chatablakkal!

Illetve vasárnapig még fogadjuk a tippeket az eheti tippsorunkon is, szóval ha még nem tettétek meg, IDE kattintva kitölthetitek az űrlapot. Figyeljetek a határidőkre, mert ezen a héten is van egy londoni meccs!

Go Pack Go!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful