Packers Hungary Club

Week 1 – Értékelő

Seattle Seahawks - Green Bay Packers

9 - 17

 

Fontos győzelem az első fordulóban hibákkal, sok-sok birkózással és küzdelemmel! Talán nem nagy túlzás azt kijelenteni, hogy a szezonnyitó hétvége legnagyobb csatározását hozta a Seahawks - Packers mérkőzés. Elég vegyes képet mutatott elsőre a csapat, de most úgy gondoljuk, helytálló az a közhely, miszerint (ennyire a legelején) a győzelem a fontos. Azt sem árt még inkább nyomatékosítani, hogy milyen sokat érhet majd ez a győzelem az alapszakasz végén. 

A mérkőzés

Igazi fieszta hangulat fogadta a Lambeau Fielden a Seattle Seahawks csapatát, ami nem meglepő, hisz hosszú volt a böjt a szurkolóknak január óta. A kezdés előtt a pálya szélén egy régi ismerős arc is felbukkant, talán csak azért volt szomorú a jelenléte, mert immár biztosan tudjuk, hogy mezben soha nem láthatjuk többé újra a pályán. Minden jót James Jones és köszönünk mindent!

Statisztikák

Ahogy az várható volt, nem esett egymásnak a két gárda, inkább csak kezdeti puhatolózásokkal indult a mérkőzés, aminek aztán majdnem szívinfarktus közeli helyzet lett a vége Packers oldalról. Talán az lehetett meglepő kicsit, hogy a Seahawks első támadásában nem a futóit küldte harcba, hanem inkább a tight end Jimmy Graham, illetve az elkapó Doug Baldwin mozgatásával próbálkozott. Eredménytelenül. Nick Perry hamar beköszönt Wilsonnak egy sackkel, ezután jöhetett Aaron Rodgers és a mi támadósorunk. 

Kíváncsian várhattuk a megerősített offense első idei drive-ját, ami eleinte biztató rövidpasszos (Nelson majd Cobb) játékokkal iramodott meg, de aztán érkezett egy elképesztő Aaron Rodgers interception, amit az újonc védőfalember Nazair Jones csípett el a Seattle védőfalában és amelyet a 138 kilós óriás meglepő gyorsasággal hordott vissza a Packers end zone-ba. HIDEGZUHANY!

Csak a visszahordás közben történt szabálytalanság (vitatható) bírói ítélete mentette meg a helyzetet és Davante Adams kakaskodása a vendégek újonc cornerbackjével, ami végül a rookie CB Jeremy Lane (szintén vitatható) kizárását eredményezte a további játékból.

A TD ugyan érvénytelen lett, de a labdát a vendégek kapták meg. Ekkor gondolta úgy a sötétkék sisakosok vezetőedzője Pete Carroll, hogy be kell vetnie Eddie Lacy-t. Azonban rögtön villant a kiváló védelem az oldalunkon és esélyt sem adtak a (még mindig jól láthatóan túlsúlyos) mackós mozgású Lacy-nek. 

A folytatásban két dolog is bebizonyosodott: a tengeri sólymok támadófala idén sem áll a helyzet magaslatán, továbbá Packers részről a (DT) Mike Daniels - (LB) Nick Perry - (ILB) Blake Martinez tengely lehengerlő formában kezdi a szezont. Már ekkor jól látszott, hogy Russell Wilsonnak ezen a meccsen ismét a túlélésre kell játszania. Sajnos a hazai támadóalakulat továbbra sem tudta kihasználni a harapós védelem adta lehetőségeket, és bár a frissen futóvá avanzsált Ty Montgomery mindent megpróbált, állta a sarat a vendégek futás elleni védelme is. A védelmek domináltak a mérkőzés ennek a szakaszában mindkét oldalon, melynek többszörös punt váltás lett az eredménye, de pontok nem. A két harmadon át tartó birkózást végül a fehér mezesek irányítója törte meg, amikor megtalálta a legjobb elkapóját Doug Baldwint egy mély jobb oldali hosszú passzal, amivel elég közel tudtak férkőzni a hazaiak sárga villáihoz és végül egy 33 yardos sikeres mezőnygóllal zártak a nagyszünet előtt. 3 - 0

A második játékrészre joggal várhatta minden Zöld-Arany szurkoló a feltámadást a támadóbrigádtól, melyet a fantasztikus formában lévő hazai front seven alapozott meg. Mike Daniels bomba formában terrorizálta a vendégek karmesterét, aminek meg is lett az eredménye egy fumble formájában. A remek pozícióban (Seahawks 6 yardosán) megszerzett labdát aztán Ty Montgomery pontokra váltotta idei első futott TD-jével. Crosby sem hibázott, megvan a vezetés! 3 - 7

A vendégek azonban nem estek össze, Wilson ekkor jól kezdte használni a harmadik számú futóját Chris Carsont (miközben Eddie Lacy továbbra is csak szenvedett) és jól váltogatta az elkapóinak szánt passzokat is, minek eredményeképpen ismét field goal távolságig küzdötték magukat. Stephen Hauschka utódja az ex-Viking rúgó Blair Walsh 21 yardról nem hibázott. 6 - 7

Azonban Aaron Rodgers is kezdett ekkorra magához térni és végre igazi önmagát mutatta. Meg-megtalálta új TE-fegyvereit Lance Kendrickset és Martellus Bennettet is egy-egy rövid passzal, de amikor kellett, saját lábon is megfutotta a kellő yardokat a sikeres továbbhaladáshoz. A vendégek védelmét eddigre már az ág is húzta, nem kímélték a sérülések, sorra potyogtak ki a meghatározó játékosok a játékból (Jarran Reed, Michael Bennett, Frank Clark). Meg is látszott a játék képén a vendégek defensive falának gyengülése, amelyet tovább puhítottak Ty Montgomery egyre sikeresebb futásai. Aztán végre újra működött a Rodgers-Nelson kémia, karmesterünk 32 yardos hajszálpontos TD passzal "lőtte be" a rutinos veterán elkapónkat a Seahawks end zone-ba. Crosby sem tud hibázni. 6- 14

Nyolcpontos előnnyel fordulni a negyedik negyedre már-már megnyugtató lehet, de nem a Seattle ellen! Azonban a Mike Daniels vezette hazai védelem és az életre kelt támadóegység hamar eloszlatta a kételyeket. A-Rod új erőre kapott és remekül fűszerezni kezdte a játékot, váltogatva a futásokat (Montgomery) rövid passzokkal (Cobb, Bennett, Nelson), melyeket rendre sikerrel hajtottak végre, jól haladva ezzel előre. Igaz, TD-ig nem jutott el az offense, de Mason Crosby 40 yardról fontos 3 pontot írt fel az eredményjelzőre. 6 - 17, jöhetett a végjáték.

Szűk nyolc perce maradt Russell Wilsonnak a kisebb csodára, amelyet végül nem tudott véghez vinni, köszönhetően az eddig szinte szóba se került Packers secondarynek, akik a finisben hozzátették a magukét a meccshez. Az egész meccsen akadozó futójáték helyett (és persze a vészesen fogyó idő miatt) a vendégek karmestere az elkapóit próbálta elérni rövidebb-hosszabb átadásokkal. A séma döcögősen, de működni látszott, ám a kulcsjátéknál végül remekül helyt állt a Ha Ha Clinton-Dix - Kevin King - Morgan Burnett trió, egy szenzációs artista mutatvánnyal felérő szereléssel.

A maradék alig több, mint 6 percet már csak le kellett managelni, a nyugati partiak időkéréseit sorra ki kellett csalni, amit az eddigre belelendülő Aaron Rodgers már simán megoldott néhány first downnal. Jöhetett a végére a térdelés és a gratulációk. GYŐZELEM!

Pozitívumok

 • Az első és legegyértelműbb nagy pozitívum a front seven, azon belül is Mike Daniels (1,5 sack) és Nick Perry (1,5 sack) munkája volt kiemelkedő.
 • A futás elleni védelmünk kiválóan helyt állt, az egész meccsen mindössze összesen 90 yardot engedtek az ellenfél futóinak.
 • Aaron Rodgers kiváló helyzetfelismerése továbbra is fenomenális, nagy előny ez a kezében, amit mindig kegyetlenül ki is használ. (pl. Jordy Nelson TD)
 • Jordy Nelson továbbra is a legmegbízhatóbb "fegyvere" A-Rodnak, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a meccsen véghezvitt ÖTSZÁZADIK sikeres elkapása.
 • Bár a vendégek passzjátékának szinte teljes megbénításának a kulcsa is a remek pass rush volt, ennek ellenére említést érdemel a Packers secondary munkája is. 
 • Az új punter Justin Vogel elfogadhatóan teljesített, 5 puntból összesen 219 yardot rúgott (a leghosszabb 57 yard volt), ráadásul többnyire elég jól sikerült pozicionálnia a lövéseit.
 • Ty Montgomery futómunkája külön említést érdemel, igaz az elején kicsit dadogott, de a meccs második felére "bemelegedett" - nagyon jól és eredményesen játszott. Igaz csak 54 yardig jutott, de ugyanakkor egy nagyon fontos futott TD-t szerzett.

Negatívumok

 • A támadófal eleinte láthatóan nem volt a helyzet magaslatán, Aaron Rodgers nem kapta meg a kellő védelmet, ennek megfelelően karmesterünk nem is tudott kibontakozni a meccs első szakaszában, pontatlan volt és dekoncentrált.
 • A speciális egység kereken 0, azaz NULLA yardot teljesített visszahordásokban (kickoff és punt együttvéve)
 • Clay Matthews játéka továbbra is csalódás, veterán klasszisunk még mindig messze a tőle elvárható szint alatt teljesít. Ráadásul a frissen igazolt veterán Ahmad Brooks is hamar sérülést szenvedett, ami tovább gyengítheti a passz siettetésünket.
 • Továbbra sem tudjuk kordában tartani az indulatokat, ismét több kisebb-nagyobb "balhé" volt a mérkőzés folyamán (Davante Adams, Randall Cobb, Martellus Bennett), melyekből szükségtelen büntetéseket szedtünk be.

Összefoglalás

Nem adta magát könnyen a Seahawks csapata, de végül kibrusztoltuk a győzelmet. Óriási csatában szereztük meg az értékes diadalt. A csapat még messze nem mutat tökéletes játékot, de a néhol aggasztó hibák mellett sok a biztató jel is. A védelem első vonala határozottan lelkesítő, de a támadóegységnek még össze kell rázódnia. Az út legelején járunk, az első lépést sikerrel tettük meg, menni kell tovább. A következő túra sem lesz sétagalopp, az Atlanta Falcons csapata odahaza bitang erős ellenfél. Ennek ellenére nem feltett kézzel, hanem a revans egészséges reményében kell útra kelnünk, hogy legyen esélyünk meglepetésben részesíteni az atlantaiakat az új stadionjukban...

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful