Packers Hungary Club

Week 4 – Értékelő

Chicago Bears - Green Bay Packers 

14 - 35

Őszintén szólva kiélezett(ebb) örök rangadóra számítottunk, de a csoport rivális támadó egysége (élükön Mike Glennonal) megkönnyítette a dolgunkat a (történelmi) százkilencven ötödik összecsapáson. Billent az örök mérleg is, immár a Packers vezet 95 győzelemmel a Macik 94 diadalával szemben, s ezeken kívül 6 döntetlen szerepel még a statisztikában.

A mérkőzés

A múlt heti (meglepően nagy) forróság után áprilisi bolondozást idéző viharos idővel készült a green bayi időjárás vasárnap, de ez természetesen nem rettentette el a kisváros fanatikus szurkolóit, szokás szerint teljes telt ház várta a chicagoi alakulatot a Lambeau Fielden. A vihar végül ugyan megérkezett és némi extra szünetre kárhoztatta a csapatokat, de szerencsére hamar odébb állt és a mérkőzés annak rendje-módja szerint folytatódhatott.

Statisztikák

A pénzfeldobást szerencsésen megnyerő vendégek rendkívül taktikus és furfangos húzással térfélt választottak, így mi kezdhettük támadással a mérkőzést. Nem túl meglepő módon futásokkal alapoztunk, Ty Montgomery révén, aki serényen össze is trappolt rögtön 24 yardot, majd egy-két Randall Cobb elkapással, illetve egy szép Martellus Bennett féle 24 yardos előrehaladással máris ott teremtünk a Macik red zone-jában. Ott aztán Davante Adamsen volt a sor, aki biztos kézzel húzta le A-rod 5 yardos passzát a gól vonalon túl. Crosby hamar bemelegíthetett egy (sikeres) extra pontal.  0 - 7  Jó kezdés.

A folytatás sem alakult rosszul, legalábbis a mi szempontunkból, ugyanis rögtön az első snap után lecsapott Clay(minator) Matthews a pepecselő-szöszmötölő-tétovázó Mike Glennonra és történelmi sack-forced fumble-QB hit kombót vitt véghez a vékony dongájú vendég irányítón, amelynek eredményeként a labda először a földön, majd a végén a rávetődő Jake Ryan kezei közt landolt. FUMBLE

A remek pozícióban megszerzett labdát hamar újabb pontokra váltotta a jó formában kezdő támadó alakulat, másodszorra Randall Cobb kapta a kezei közé a Bears end zone-ban a tojás lasztit, amit természetesen Aaron vágott hozzá. Crosby továbbra se hibázott.  0 - 14  Mint egy álom. Nem is lehetne jobb. Vagy mégis?

Glennon meglódulni látszott kiváló elkapója, Deonte Thompson, Kendall Wright és az ugyancsak remek futó Jordan Howard egy-egy remek produkciójával, ám a második first down után (már field goal távolságban) második és 14-nél Mike fiú úgy döntött át vállt gurulós focira és az alacsonyan feladott snap után sípcsonttal, azaz (európai focis szakszóval élve) "csizmaszárral" akkorát rúgott a tojáslabdába, hogy az átpattant a Packers védők orra elé, ahol Blake Martinez minden további nélkül felkapta és megmutatta a zebráknak, hogy ez most akkor bizony már a mienk! FUMBLE  2.0 

Sajnos az újabb lehetőséget már nem sikerült a negyed végéig kihasználni, a chicagoi védelem összekapta magát és sikeresen kivédekezte az újabb rohamot. A második negyed punt váltással indult, mindkét oldalon a védelmek domináltak, de aztán megint érkezett Glennon, aki a változatosság kedvéért egy mély hosszú passzal próbálkozott, ami Markus Wheaton helyett a remekül helyezkedő Haha Clinton-Dix kezébe érkezett meg. INTERCEPTION  Cutler szindróma? 🙂

Ezt a lehetőséget aztán újra megragadta a hazai offense, Rodgers a legmegbízhatóbb fegyverét Jordy Nelsont húzta elő az arzenálból és egy csodás 58 yardos passzal kínálta meg amit miután biztos kézzel elkapott, még jó pár futott yarddal meg is toldott a 87-esünk. Jordynak egészen a sötétkék mezesek 2 yardosáig sikerült elérnie, miközben két Bears védőt is be ültett kicsit a hintába. 

A maradék két yardot az időközben lesérült Montgomery és ugyancsak kidőlt backupja Jamaal Williams helyére beugró Aaron Jones oldotta meg meglepő könnyedséggel átmasírozva a vendégek védő falán. Crosby ezt az extrát is bevágta. 0 - 21  Nyeregben vagyunk!

A folytatásban Glennon (nem meglepő módon) a futóit dolgoztatta, az újonc Tarik Cohen és a remek formában levő Jordan Howard azonban nem váltotta meg a világot, csekély sikerrel haladtak csak előre. A mi támadóink is megpihenni látszottak kissé, ugyanis játékmesterünk sem jutott el first down-ig a következő drive-ban. A Justin Vogel punt után azonban a Medvék karmestere megrázta magát és 1:41-el a nagyszünet előtt elővéve tight end-jét Zach Millert,  jó drive-ot vezetve sikerült eljutnia a Green Bay 20 yardosán belülre, ahol végül kilőtte az alsó sarokba futó Kendall Wrightot, akiről bizony Damarious Randall csúnyán lemaradt. Connor Barth is berúgta az extrát. 7 - 21 Jöhetett a szünet.

A második nagy játékrészt támadással kezdő Bears próbálta újabb játékosok bevonásával (pl. a futó Benny Cunningham és a harmadik számú  elkapó Josh Bellamy) megzavarni a hazai védelmet, illetve Glennon váltogatva a passz és futó játékokat próbált gyorsabb tempóra kapcsolni. Az erőltetett tempó azonban hamar akadozni kezdett és amerészen bevállalt 49 yardos mezőnygól kísérlet se jött össze Connor Barthnak. MISSED FIELDGOAL. 

Érkezett a hazai offense és remekül haladt. Aaron "Showtyme" Jones tovább brillírozott, újonc státuszát meghazudtolva kiválóan találta meg a futható lyukakat a vendégek védő falán. Nelson és Adams is szorgalmasan kapkodta el a yardokat, talán egyedül Cobb tűnt el egy picit a képből. Sajnos a Chicago 16 yardosánál jött a dráma, Davante Adams egy sikeres elkapás után hatalmas ütést kapott sisakkal a nyakára a későn érkező linebacker Danny Trevathantől. Adams azonnal összecsuklott és hordágyon hagyta el a pályát, majd mentő autóban a stadiont. 

Síri csend lett a Szentélyben, de a mérkőzést folytatni kellett. Aaron Rodgers, bár láthatóan aggódott elkapója miatt, vérprofihoz méltón fejezte be a támadást egy hajszálpontos passzt adva a remekül üresbe futó Jordy Nelsonnak. Crosby extra jó. 7 - 28  Mégsincs önfeledt ünneplés.

A szeles város játékmestere szerencsére folytatta a bénázást és a következő támadás során ismét dobott egy interceptiont, amit a tavalyi szabad ügynök felfedezettünk (S) Kentrell Brice kapott el, s indult meg vele visszafele, nyerve még további pár yardot  Rodgerséknek, akik immár komótos tempóban főként Aaron Jonest futtatva araszoltak tovább előre. A negyed végén még előkerült Randall Cobb is egy pazar 26 yardos elkapás erejéig, amivel vészesen közel kerültünk a Macik gól vonalához a fordulás előtt. Az utolsó játékrész elején aztán megint Jordy Nelson kapta a főszerepet, érkezett a szokásos Rodgers passz, ami meglepően üresen találta a vendégek end zone-jában Nelsont, még a közelében se volt senki a kiváló elkapónknak. Crosby extra sima ügy. 7 - 35 

A Medvék még becsületből tovább vitték a játékot a maradék időben, s meglepő módon előkerült az egy héttel korábbi Steelers verő taktika, melyben ismét Jordan Howard és a futó egységüké lett a főszerep. A kissé megfáradt hazai front seven nem tudta már elég hatékonyan féken tartani a jól váltogatott futók diktálta tempót és végül Howardnak sikerült a Packers gólvonalán túlra küzdenie magát, ám ez már csak szépségtapasznak volt elegendő, jöhetett a Hundleytime. A legvégére még Benny Cunningham kapott pár lehetőséget a garbage time-ban, de néhány összerohangált yardnál többre már neki sem futotta a tudományából. A közben Adamsről érkező jó hírek aztán végül mégiscsak szépéé tette a lefújás utáni ünneplést.  GYŐZELEM!

Pozitívumok

Győztes meccs után mindig könnyebb egy kicsit a pozitív dolgokat kiemelni, ennek megfelelően volt mit elégedett bólintással konstatálni:

 • A viharvert (kb. a csere cseréinek a pótlói + a szertáros és vízhordó fiú) támadó fal kellemes meglepetésként viszonylag tűrhetően megállta a helyét, Rodgers ugyan továbbra is túlélő módban kényszerült végig tolni a meccset és be is szedett két sack-et, de ez ennél a falnál még jónak mondható teljesítmény. Érdekességként megemlítjük, hogy mivel Lane Taylor volt az LT, így 5 guard-al állt fel az offense fal a teljes mérkőzés folyamán.
 • Clay Matthews mint a Főnix madár, hamvaiból feltámadva újra régi önmagát idézi, ráadásul sikerült a franchise sack rekordot is megdöntenie, a történelmi hetvenötödik zsákolás szenvedő alanya Mike "TheFumbleKing" Glennon lett.
 • Az újonc beugró futó Aaron Jones remekül helyt állt, első éles bevetésén máris 49 yardig jutott és még egy TD is összejött neki. Ha Montgomery és Williams nem épül fel a hétvégéig, akkor a Cowboys (jónak mondható) futás elleni védelmét is próbára teheti majd az ifjú tehetségünk.
 • A futás elleni védelmünk ugyan a statisztika szerint nem teljesített túl fényesen(103 engedett yard és 1 TD), mégis pozitívumként kell, hogy megemlítsük őket, mivel sikerült elég szépen megfogni a vendégek tehetséges futóját Jordan Howardot, aki az előző héten szanaszét futotta a Steelers védelmét.
 • Az offense játéka végre egyenletes, hullámvölgymentes volt, minden negyedben sikerült pontokat felpakolni az eredményjelzőre és már a meccs elejei "megtorpanás" sem volt tapasztalható.
 • Igaz a cornereinket negatívumként említettük(nem véletlenül külön), viszont a safety-jeink munkáját dícséret illeti, Haha Clinton-Dix végre kezdi ProBowler formáját villantani, ennek megfelelően szedett egy INT-et a mérkőzésen, illetve a tavalyi  felfedezettünk Kentrell Brice  meghálálni látszik a belé fektetett bizalmat, Morgen Burnett pedig továbbra is hozza a tőle megszokott remek formát.
 • Jordy Nelson fáradhatatlanul termeli a TD-ket, remek formáját tartva továbbra is a legmegbízhatóbb fegyvere Aaron Rodgersnek.
 • Martellus Bennett végre kezdi felvenni a ritmust és egyre több jó elkapást és ezzel egyre több hasznos játékot produkál a veterán TE.
 • Elhatároztuk, hogy Mason Crosbyt egészen addig dicsérni fogjuk amíg nem hibázik. 🙂 Továbbá újra említést érdemel Justin Vogel is, aki kiegyensúlyozott teljesítményt produkál, 47 yardos átlaggal 60 yard körüli puntokat rugdos folyamatosan. 
 • Blake Martinez határozottan szintet lépett, egyre jobb teljesítménnyel rukkol elő hétről hétre az ifjú linebacker a Bears ellen ő szerezte a legtöbb tackle-t, szám szerint hetet.

 

 

Negatívumok

 • Sajnos a corner brigád továbbra sem képes felvenni a harcot az aktuális ellenfél elkapóival szemben, 218 yardot és egy TD-t szedtünk be erről az egységről úgy, hogy Mike Glennonak szemmel láthatóan rossz napja volt.
 • Múlt héten elkiabáltuk a visszahordásaink javulását, ugyanis kick return-ből továbbra sem voltunk képesek még egyetlen inch-et sem előre haladni az egész eddigi szezonban. (punt return-ből is csak 5 yard jött össze ezen a meccsen)
 • Hatalmas ütést kapott a mérkőzésen Davante Adams, aki ugyan már kijöhetett a kórházból és mint kiderült semmi komoly sérülése nincs, mégis kérdéses lehet a játéka a Cowboys ellen az agyrázkódása miatt, ami beigazolódott.
 • A sérülések továbbra sem kímélik a csapatot, most a változatosság kedvéért az első számú futónk Ty Montgomery szedett be bordatöréseket, illetve a második számú futónk Jamaal Williams pedig térdsérülést szenvedett. Davante Adams esetéről nem is beszélve.
 • Damarious Randall nem elég, hogy gyengén szerepel, a hírek szerint a kritikát is rosszul tűri, az a hír járja, hogy fegyelmezetlen, a viselkedésével gondok akadtak.

Összefoglalás

Picit a szerencse is mellénk állt a nagy csoport (és örök) rivális elleni hazai rangadón, így elhamarkodott lenne ez alapján megítélni a továbbiakban a csapat teljesítő képességét. Fontos győzelmet arattunk, hiszen egy csoport ellenfél legyőzése mindig nagy fegyvertény, de nem szabad elfelejtenünk, hogy erős az idei menetrendünk és a rengeteg sérülés továbbra is meghatározó tényező. Az igazán nagy megmérettetés csak most következik, el kell látogatnunk az eddig ugyan vegyes eredményeket mutató, ámde hazai pályán mindig nagyon veszélyes Dallas Cowboys otthonába.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful