Packers Hungary Club

Week 5 – Beharangozó

 Green Bay Packers at Dallas Cowboys

2017.10.08. 22:25, AT&T Stadium Dallas

Jól és jókor jött a kis Bye Week a Bears elleni győzelem után, mivel így a sérültjeink is kaptak egy kis extra időt a felépülésre. Kissé jobban lehetett rendezni a sorokat a soron következő idegenbeli ellenfélre készülve, aki nem más mint a Dallas Cowboys gárdája. A két csapat NFL pályafutása során ez lesz a harminchatodik találkozó és az összesítésben az idén januári emlékezetes győzelemmel jelenleg a Packers vezet egy győzelemmel. (18-17-0). Ami biztató lehet, hogy az utóbbi időkben méltán tarthatnak a texasi tehenészek a mumusuknak minket, hiszen ebben az évtizedben (2010-től) mindössze egyszer tudtak győzedelmeskedni ellenünk öt vereséggel szemben. Ami még jobb, hogy a számukra 2009 óta otthont adó AT&T Stadium-ban még sosem tudtak felülkerekedni a Green Bay csapatán. A két csapat közös történelme egyébként 1960-ig nyúlik vissza, akkor találkozott először a két együttes és az a találkozó is Packers sikerrel zárult (41 - 7) az akkor még City Stadiumnak hívott létesítményben Green Bayben.

Packers előzmények

Az előző héten könnyűnek tűnő győzelmet arattunk a Bears csapata ellen, ám nem szabad abba a hibába esnünk, hogy túlértékeljük az ott nyújtott játék alapján a csapatunkat. A Chicago rengeteg hibával játszott (főleg az offense) és erősen velünk volt a hazai pálya előnye is. A lélektani előny ugyan nálunk van azután, hogy a dallasi legénység kikapott a legutóbb a Ramstől, de ez kétélű fegyver is lehet. Nem kizárt, hogy hazai pályán pont emiatt még inkább tüzeli majd a Cowboys gárdáját a bizonyítási vágy, nem beszélve arról, hogy a 2-2 -es mérlegükhöz nagyon kellene nekik a győzelem. A sérültjeink állapota azért adhat némi plusz optimizmusra okot, mivel több fontos posztra is várható kulcs játékosok visszatérése a vasárnapi meccsre. A védelemben elsősorban (CB) Quinten Rollins, (CB) Davon House, (LB) Nick Perry teljes edzésmunkát végeztek pénteken és (DL) Mike Daniels játéka is valószínűbbé vált.

A támadó sorban (RB) Jamaal Williams teljes felépülése lényeges, Ty Montgomery játéka ugyanis kétséges a legutóbbi státuszbesorolás szerint. Davante Adams bár jól van, agyrázkódása miatt az ő játéka is kérdéses - ahhoz egy független szakértőnek kell engedélyt adnia. A támadó fal két legnagyobb hiányzója David Bakhtiari és Bryan Bulaga limitáltan edzett a hét folyamán, de sajnos az ő játékukat se várhatjuk száz százalékig biztosra, rajtuk kívül még (LB) Ahmad Brooks van kérdéses státuszban. 

Cowboys előzmények

A Dallas nagy csatában maradt alul legutóbb a felettébb feljavult Los Angeles Rams ellen, de legalább abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy megúszták nagyobb sérülés nélkül a vereséget. Ugyanakkor náluk is több fontos sérülésből visszatérő lesz a hazai meccsre, köztük Sean Lee és Anthony Hitchens (linebackerek), a kiváló újonc (CB) Chidobe Awuzie, (S) Kavon Frazier, a támadó falember Chazz Green és biztosan játszani fog a kisebb mellkas sérüléssel korábban a sérülés jelentésre felkerült sztár futójuk Ezekiel Elliott is. A kezdő jobb tackle La'el Collins  (boka sérülése volt)  teljes edzést csinált egész héten, illetve a veterán (ALL-Pro) támadó falemberük Tyron Smith limitáltan edzett a hét folyamán.

A passz siettetésüket gyengítheti (DE) Charles Tapper kiesése, aki edzés közben eltörte a lábát, így IR-re került, a helyét a hírek szerint David Irving veszi majd át. Anthony Brown nickel corner is felkerült a csütörtöki sérült listájukra boka sérüléssel, viszont a csapat semmi konkrétumot nem tett azóta közzé az állapotáról ezidáig, csupán azt lehet tudni, hogy a legutóbbi tréningen csak limitáltan edzett és utána maradt questionable, azaz kérdéses státuszban. A védőfaluk (DT) Stephen Paea kiesésével gyengülhet, ő ugyanis térd sérülése miatt továbbra is kihagyta az egész heti edzés programot.  A másik kezdő cornerük Nolan Carroll agyrázkódás utáni protokollból jött ki, bár a héten már ő is teljes edzéseket végzett, ettől függetlenül az ő besorolása is egyelőre questionable. 

A mérkőzés

Az előző hetinél sokkal küzdelmesebb összecsapás várható mindkét oldalon. A házigazdák várhatóan nagy iramot próbálnak majd diktálni, amivel ha lépést akarunk tartani, akkor nagy szükség lesz karmesterünk klasszisára és az offense ütőképességére.

Pontokban gazdag mérkőzésre számítunk, a hazaiak középszerű (Dez Bryant és Terrance Williams eddigi teljesítménye alapján) passzjátéka miatt elsősorban a kiváló TE Jason Witten többszöri bevetésére, illetve Ezekiel Elliottra (és alkalmanként) Prescottra épített sok futásra. A mi oldalunkon inkább a passzjáték felé hajlunk saccolásban, mivel ha Montgomery nem tud pályára lépni és az Aaron Jones-Jamaal Williams páros esetleg megilletődik az idegenbeli légkörtől-körülményektől (jó, persze tudjuk azért ez ezen a szinten már nem lehet elvileg tényező), akkor a futó játékunk erősen akadozhat majd, az ellen a futás elleni védelem ellen, ami jelenleg közepesen jónak tartott a ligában(16-ik). A védelmek fontos szerepe se elhanyagolható, mert ha mégsem mennek olajozottan a támadó egységek játékai, akkor bizony a D-k léphetnek elő meccsnyerő egységekké mindkét oldalon. 

Ami döntő lehet

 • Támadó oldalunkon továbbra is a fal a kritikus tényező. Nagy hangsúly van továbbra is Aaron Rodgers megfelelő védelmén. Igaz sack rangsorolásban (és ezáltal passz siettetésben) csak a sereghajtók közt jegyzik, ezidáig a szezonban a Cowboys jelenleg 6 sack-el csak a harmincadikak, de csalóka lehet ez a statisztika jelen esetben. 
 • Viszonylag sokat hibáznak Prescotték idéna támadó játékaik során(eddig négy hét alatt 3 INT és 1 fumble), ami jól jöhet nekünk, ugyanis az ilyen jellegű hibákból szerzett pontjaink aránya igen magas ebben a szezonban.
 • Ezekiel Elliot és a Dallas futójátékának (harmadik legjobb a ligában pillanatnyilag) megállítása a lehető legnagyobb prioritással bír majd. A jelenleg csupán tizenkilencedik helyre taksált Packers futás elleni védelemnek ez lesz a legnagyobb kihívás a mérkőzésen.
 • Bár alapvetően futás alapú hazai támadó játékra számítunk, nem szabad elfeledkeznünk Dez Bryantről, Cole Beasleyről illetve a remek TE Jason Wittenről sem. Ebből adódóan továbbra is meghatározó lehet majd a secondary-nk, azon belül a cornereink hatékonysága (elkapott yardok tekintetében a 11-ik helyre rangsorolják jelenleg a Dallas gárdáját).
 • Mint az a statisztikákból kiderült, Dak Prescott nyomás alatt hibá(k)ra kényszeríthető, ebből adódik, hogy a pass rush (irányító siettetés) is nagy szerepet kell hogy vállaljon a védelmünk oldaláról. Clay Matthews erőre kapásával és Nick Perry visszatérésével, továbbá Mike Daniels esetleges pályára lépésével át kell törni a falat.
 • Játékmesterünk furfangossága, leleményessége és kiváló helyzetfelismerése továbbra is nagy előnyünkre lehet, elég csak vissza emlékeznünk a legutóbbi dallasi mérkőzés történéseire (Field Mary Cooknak.) 
 • Pontosan a legutóbbi Cowboys elleni meccsből kiindulva meg kell, hogy említsük a special team munkájának, azon belül a rugónk Mason Crosbynak a fontosságát. Az ő (eddigi) hibátlan teljesítménye ismét meccsdöntő lehet, ha újra olyan kiélezettre sikerülne a mérkőzés hajrája mint az év elején.

Érdekességek

 • Az AT&T Stadiumban még sosem vesztettünk a Cowboys ellen 2009-es megnyitása óta.
 • A két csapat még sosem végzett döntetlenre a történelem során alapszakasz meccsen. (rájátszásban sem)
 • A legnagyobb arányú győzelmet Aaron Rodgersel értük el a Cowboys ellen, 2010.07.11-én a Lambeau Field-en 45-7 arányban diadalmaskodtunk. Idegenben a legnagyobb arányú győzelmünk 1995-ben még Favre vezetésével jött össze (35-9)
 • A statisztikák alapján a Cowboys hazai pályán ponterősebb, mint idegenben, ellenünk is sokkal több pontot pakoltak fel odahaza. Szám szerint 529 pontot szereztek ellenünk(mi csak 420-at csináltunk náluk), idegenben 279 pont a termésük (nekünk otthon 394).

Összegzés

Nagyon izgalmas meccseket játszottunk az utóbbi években a Cowboysal, most is erre számítunk. Az iramra biztosan nem lesz panasz, a végeredménytől egy nagyon picit tartunk, de természetesen azért egészséges önbizalommal várjuk a vasárnap esti rangadót, amelyet a magyar Sport2 tv élőben közvetíteni fog 22:25 perctől. A mérkőzés ideje alatt továbbra is lesz elérhető élő chat, és stream link a meccshez az oldalon azoknak, akik esetleg nem tudnak TV elé ülni a találkozó idejére. Aki még esetleg nem töltötte ki eheti tippjátékunkat, annak még nem (teljesen) késő, ugyan már egy meccs lement, de a többire még leadhatja voksait itt!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful