Packers Hungary Club

Week 5 – Értékelő

Green Bay Packers - Dallas Cowboys

35 - 31

Ahogy arra számítottunk, óriási küzdelemben, de sikerült újra legyőzni a Dallas Cowboys gárdáját és ismét saját otthonukban. Szokás szerint nagyon izgalmas, jó iramú mérkőzést vívtunk a texasi csapattal és szokás szerint a fináléban hágott a tetőfokára az izgalom, amelynek a végén megint mi örülhettünk. Lássuk akkor mi is történt vasárnap éjjel Dallasban.

A mérkőzés

Csordultig megtelt a nyolcvanezer fő befogadó képességű AT&T Stadium vasárnap a nagy meccsre, ami nem annyira meglepő, az azonban inkább az volt, hogy bizony szemmel láthatóan rengeteg Packers szurkoló vegyült a hazai kék-fehér rajongók közé a lelátókon. Kicsit jobban utánanézve a dolgoknak, viszont egyből kiderül, hogy amerika szerte Texas államban van az egyik legnagyobb rajongó bázisa a Sajtfejeknek (természetesen Wisconsin után) attól függetlenül, hogy Dallasban (és közvetlen környékén) értelemszerűen a Cowboys tábor a legnépesebb.  A csodaszép stadion ragyogóan festett a dallasi napsütésben kívül-belül, de belül a napfény a meccs folyamán időnként zavaró tényezővé vált a játékosok és játékok kárára. 

Statisztikák

A rák elleni harc mellett a másik állandó októberi hagyomány se lett elfelejtve, a Salute to Service (Tisztelgés a szolgálatot teljesítőknek) jegyében aktív állományban levő nemzeti lobogót tartó amerikai katonák mögött álltak karöltve a játékosok a himnusz alatt, így tisztelegve a szolgálatot teljesítőknek.

A mérkőzést a hazai csapat kezdhette támadással és mint az várható volt, hamar megmutatták, hogy ők bizony nem fognak finomkodni és tapogatózni, azonnal nagy iramot diktáltak. Természetesen sztárfutójukkal nyitottak, ám Ezekiel Elliott nem tudott áttörni a meccsre jól felkészült Packers védelmén, védőink rendre megfogták, így Dak Prescott kénytelen volt valami (illetve valaki) mással próbálkozni. (WR) Brice Butlert vette célba egy hosszú átadással, amit a másodvonalas elkapó le is húzott és megtoldotta még jó pár yardal, meg sem állt a mi 30 yardosunkig, ahol végre Haha Clinton-dix kitessékelte az oldalvonalon túlra. Ekkor ismét Elliott lett a főszereplő, aki óriásit küzdve 3 downból 9 yardot tudott előre haladni. Ekkor meglepő módon a dallasiak nekimentek a negyedik próbálkozásnak és Elliott bepréselte magát a hiányzó egy yardra. A támadásba aztán bekerült (TE) Jason Witten is egy jó 14 yardos elkapással, no meg Elliott tovább gyötörte a yardokat rendületlenül. Vészesen közel kerültek a gólvonalunkhoz, mi több a TD is meglett, a rövid passzt végül Cole Beasley kapta el két yardról az end zone-unkban, ahol Davon House nagyon lemaradt róla. Az extra is bement. 0 - 7  Csattant a tehenész ostor a hátsónkon.

Ha meccsben akartunk maradni, gyorsan kellett válaszolni. Hála az égnek ez sikerült is. Jó és pontos játékkal kezdtük mi is az első támadásunkat, a meglepetés futónk Aaron "Showtyme" Jones, újonc mivoltát meghazudtolva profi módon taposta a yardokat játékról játékra. A gyors screen passzok is rendre ültek, hol Davante Adams, hol Randall Cobb, majd egy megnyújtott hosszú Lance Kendricks kezei közt. Négy perccel a negyed vége előtt már mi is a vendéglátóink red zone-jában futhattunk neki az első és goalnak. A touchdown passzt nem is kaphatta más, mint a múlt heti meccsen agyrázkódást szenvedett, de hamar visszatért Davante Adams, aki biztos kézzel szedte le az átadást. Teljes mégsem lehetett az örömünk, ugyanis Mason Crosby meglepő módon mellé rúgta az extrát. 6 - 7  Felvettük a kesztyűt.

A kék csillagosok támadó egysége tovább robogott, Elliott futásai mellett előkerült a veterán elkapó Dez Bryant  és a továbbra is biztos kezű Witten. Sajnos a védelmünk ekkor még nem tudta felvenni a hazaiak által diktált erős tempót, a negyed végére már többek közt Keith Smith fullback jóvoltából a 26 yardosunknál járt az ezüst sisakos offense. A fordulás után megint a "Gonosz törpe" Cole Beasley lett a nyerő ember, öt yardról is behúzta a futás játékot imitáló Prescott passzát, Dan Bailey nem hibázta el az extrát.   6 - 14  kapaszkodhatunk.

A mi támadó egységünk lendülete azonban megtörni látszott, A-rodot kétszer is sack-elték (először Tyrone Crawford, majd David Irwing) és csupán egy rossz passzig jutott karmesterünk. Dak Prescotték viszont nem lankadtak, érkezett az újabb Cowboys roham. Elliott ugyan nem tudott nagy távolságokat befutni, de csapata úgy látszott megelégszik a sok kicsi sokra megy elvvel, ennek megfelelően sorra hozta a pár yardokat. Amikor kellett, akkor a hazai játékmester is megtett pár yardot lábon, hisz neki se jelent gondott egy kis futkározás. Az end zone-unknál aztán előkerült a rutinos veterán Dez Bryant, akit jól talált meg Prescott egy tíz yardos átadással, Bailey továbbra sem hibázott. 6 - 21  Szöknek a tehenészek.

Méltán rághattuk a körmeinket, hogy vajon lesz-e elég a támadóinkban a folytatáshoz? Lett! Karmesterünk össze kapta a brigádot és remek drive-ba kezdett. Aaron Jones talpalt ezerrel, Randall Cobb és Davante Adams , illetve Richard Ríodgers elkapott, s a két perces extra time outra máris az ellenfél harmincegy yardján voltunk. Ott Jones tovább tolta a biciklit, egy remek elkapást(!) is bemutatott, majd utána meg sem állt, csak a gólvonalon túl. Fene megette Crosby megint kihagyta az extrát 12 - 21 Katarzis 

A nagyszünet előtt még 0:53-nál megpróbált egy gyors attack-ot a vendéglátók támadó egysége, de a nagy igyekezetnek csupán egy FUMBLE lett a vége. A második nagy játékrész kezdetén jól tudtuk, gyorsan pontokat kell szereznünk, ha meccsben akarunk maradni a vérmesen hadakozó texasiak ellen. Ennek megfelelően A-rod keverni kezdte a kártyáinkat, sorra jól húzta elő az adu ászainkat Martellus Bennett, Jordy Nelson és a továbbra is remek játékot produkáló Aaron Jones személyében. Sajnos TD-ig így se jutottunk el, de legalább Crosby berúgta a mezőnygólt 22 yardról, ami a két elhibázott extra után már megváltásként hatott. 15 - 21 Kapaszkodunk

Ezután végre megakadt a hazai támadó gépezet is, védőink három sikertelen kísérlet után hamar leparancsolták a pályáról a megfáradni látszó Prescottékat.A mi offense-ünknek viszont ekkor lódult meg igazán a szekér. Aaron Rodgers ugyan megint beszedett egy sack-et, de azután Jones kiváló futásaival és egy kockázatos, de sikeres negyedik és egy kivitelezésével (fél pályánál), plusz A-rod csibészes futásaival és Adams újabb remek elkapásával végül közel tudtunk férkőzni a negyed végéig a hazaiak gól vonalához. Ott nem is volt kérdés ki lesz a célpont, az utolsó negyed első játékában menetrendszerűen érkezett Jordy Nelson és a 10 yardos lézer passzt biztos kézzel ölbe kapta. Végre Crosby sem hibázott. 22 - 21 Először vezetünk a meccsen!

Innentől a hazaiak futhattak az eredmény után, ráadásul számolniuk kellett a szárnyra kapott offense-ünk veszélyességével is a végjátékban. Rengeteg idő maradt még (14:54), tehát sok lehetőség maradt mindkét oldalon. A Cowboyok megiramodtak, de Elliott továbbra sem tudott eléggé nagy játékot csinálni, maradtak a nyúlfarknyi futott yardok és az ugyancsak rövidke Witten elkapás(meg egy sikertelen Kentrell Brice-nak köszönhetően). Ekkorra a  védelmünk is erőn felül teljesített, látszott, hogy mindent bele adnak Matthewsék, sajnos a nagy igyekezetben Morgan Burnett lesérült, de legalább a támadás megakadt field goal távon. Dan Bailey a Dallas kickere 43 yardról berakta a sárga villák közé. 22 - 24

11:45 az óriás kijelzőn, rengeteg idő. A kissé elkényelmesedő támadó egységünk meglepő módon nem jut semmire, három kísérletből mindössze 4 yardot tudtunk előre haladni. Szerencsére Justin Vogel jól alá durrantott a disznó bőrnek, ami 59 yardot szállva a hazaiak 13 yardosáig repült, ahol Jeff Janis remekül érkezett Ryan Switzer visszahordóra és további -1 yardot sikerült hátratolni az ellent. Itt kezdett megugrani a vérnyomás, fokozódtak az izgalmak. Több mint tíz perc a meccsből és a Cowboys támadott két pontos hátrányban. Mint azt a beharangozóban említettük Dak Prescott viszonylag könnyen megzavarható irányító, ekkor igazolódott be ez a feltevésünk. Az egy éves rutinnal rendelkező Prescott megpróbált egy kockázatos átadást Terrance Williams elkapója felé, ami (Clay Matthews hathatós közreműködése révén) kipattant Williams kezéből, egyenesen Damarious Randall markába, aki meg sem állt vele a Dallas end zone-jáig. INTERCEPTION.

Crosbyt nem hagytuk újabb extra pont kísérletet rúgni, inkább bepróbálkoztunk a két pontossal. Sikertelenül. 28 - 24 Mi lesz még itt?A hazaiak azonban nem estek össze, a támadóik új erőre kapva meneteltek előre. Elliott aprította a yardokat, Witten is szedte a passzokat és még a második számú futójuk Alfred Morris is szerephez jutott pár játék erejéig. Viszont volt sikeres Challenge is  mindkét oldalon, igazi késhegyre menő küzdelemmé vált a találkozó. A sok futással értelemszerűen ölte az időt a Cowboys, aminek az eredménye képpen az utolsó két perces figyelmeztetésre értek a red zone-unkba. Elliott be vergődött a 2 yardunkra, de ott megállt a tudomány. Jött viszont a Dak rafkó, mivel Bryantet sem sikerült megjátszania a hazaiak irányítójának, úgy döntött ő maga futja meg a TD-t 11 yardról. Az ötlet sajnos bevált. A Fake hand off után szinte érintetlenül benyargalt a gól vonalunkon túlra. Bailey extra jó.  31 - 28  Vérnyomásunk az egekben.

1:13 mire elég? Aaron Rodgersnek? MINDENRE! MINDENRE IS! Egy időkéréssel habzsi-dőzsi. Indul a Packers express, Adams, Bennett elkapás 14-14 yard és oldalra kilépve óra megáll. 

Aaron Jones betapos még 17 yardot, kikérjük az időt. 0:29-nél harmadik és nyolc a Dallas 30 yardosán. Pulzusunk minimum 150-200. Rodgers nem talál üres embert, megfutja maga oldalra a first downt. 0:21, három kísérlet, de ha nincs TD, nem marad idő felállni a mezőnygólhoz. Elsőre Adams a célpont... incomplete. Most vagy soha! Újra Adamsra megy a passz... MEGVAAAN! Az újonc Cowboys corner Jourdan Lewis másodszorra lemaradt a nyurga elkapónkról.

Crosby bevágja (végre) az extrát. 35 - 31  Jöhet egy hazai Hail Mary? Ó nem nem. 0:11-nél Jason Garrett  a passzjáték helyett inkább egy Benny Hill paródiába illő sok hátra passzos játékot hív, ami rögtönzött rugby-ből átmegy a végére profán burleszkbe. 

GYŐZELEM!

Pozitívumok

 • Amitől (vagy akitől) a leginkább tartottunk az szerencsére nem következett be, s bár Ezekiel Elliott 116 futott yardig jutott, de TD-t nem sikerült szereznie és ez mindenképpen sikerként könyvelhető el! A futás elleni védelmünknek sikerült viszonylag jól féken tartani a dallasi sztár futót.
 • A mi oldalunkon az újonc beugró Aaron "Showtyme" Jones továbbra is remekül helyt állt, általa a futó játékunk a helyzethez mérten remek statisztikát jegyzett a meccsen
 • Aaron Rodgers, az Aaron Rodgers. Bár sokat kapott ezen a meccsen is (4 sack, 6 QB hit), mégis megmutatta klasszisát és a legtöbbször (volt, hogy vert helyzetből) sikerült megoldania a legnehezebb játékokat is. (Pl: a legvégső roham, ahol kevesebb mint másfél perc alatt vitte TD-ig az offense-t és még ő maga is megfutott egy first downt).
 • Davante Adams nem csupán játszott, hanem meccsnyerő emberré is elő tudott lépni, ami egy agyrázkódás protokollból frissen visszatérő játékostól igazán megsüvegelendő teljesítmény.
 • Az a furcsa helyzet állt elő (nem először), hogy egy egységet mind a pozitívumoknál, mind a negatívumoknál meg kell, hogy említsünk. A special team rugója Mason Crosby ugyan picit fekete bárány lett, de végre megtört a jég és Jeff Janis révén végre volt 17 yard kick return (visszahordásunk). Hurrá! 🙂
 • Blake Martinez tovább tündököl, Jake Ryannel ketten ők voltak a tackle machine-ok a meccsen (Martinez 12 amiből 7 egyéni, Ryan 7 abból 5 egyéni)

Negatívumok

 • Kicsit túl dicsértük ezidáig a kickerünket Mason Crosbyt, aki most a Dallas ellen két extra pontot is elhibázott, mentségére szóljon, hogy a holdere (Justin Vogel) néha még szemmel láthatóan körülményes. Persze ettől még ejnye-bejnye Crosby! 🙂
 • A sérülések tovább tizedelik sorainkat, ezúttal Morgan Burnett, Damarious Randall és mint a meccs után kiderült Kevin King dőlt ki, utóbbi agyrázkódás gyanúval.
 • A támadófal (tudjuk már lerágott csont) továbbra sem az igazi, a beszedett 4 sack jelzi, hogy messze nem képvisel még elegendően magas szintet az irányítónk védelmében.
 • Kicsit több volt újra a szabálytalanság is részünkről, ezt most betudjuk a nagy iram okozta feszültségnek, de reméljük a jövőben tartani tudjuk a higgadt magatartást minden helyzetben.
 • A corner brigád ugyan valamivel jobban teljesített, mint eddig, de Randall, Hawkins és Rollins még mindig sorra veszti el az egy az egy elleni párharcokat az aktuális ellenfelekkel szemben, amikből sorra kapjuk a TD-ket.

Összefoglalás

Minden jó, ha a vége jó és most sem lehet panaszunk, mert bár a szívinfarktus közeli állapot megint megvolt a végjátéknál, de újra mi örülhettünk, sikerült behúzni a Cowboys ellen a W-t. Ezzel átvettük a vezetést a csoportban, de nem szabad hátra dőlnünk, hiszen a nyomunkban "lohol" a Lions és a hétfői (illetve nálunk már kedd hajnali) kiszenvedett győzelmével a Vikings csapata is. Utóbbiak otthonába látogatunk a következő fordulóban, ahol Sam Bradford ismét kidőlt, de nem alábecsülendő a helyére eddig mindig kiválóan beugró Case Keenum vezette lila offense, illetve az évről évre jól teljesítő védelmük sem. Tehát akkor a hétvégén irány a szomszéd állam, irány Minnesota!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful