Packers Hungary Club

Week 6 – Értékelő

Green Bay Packers - Minnesota Vikings

10 - 23

Álomból rémálom. Ezzel a szókapcsolattal jellemezhetnénk legrövidebben és legjobban a Vikings elleni csoportrangadónkat. Idegenben (pláne a számunkra eddig mumusnak számító új minneapolisi stadionban) eleve nehezebb meccsre számítottunk, de ami most történt, az a legvadabbik rémálmunk megvalósulása volt és nem a vereség miatt. Nos, akkor lássuk (akinek van elég lelki ereje végig olvasni) részletesen, mi történt a lilák otthonában vasárnap este.

A mérkőzés

Igazi vad tomboló Viking városhoz hasonlatos katlanná változott az új minneapolisi aréna, ahol a hangzavar is további ellenféllé lépett elő a Packers csapatával szemben. Az egyetlen előnye talán az volt a fedett stadionnak, hogy ott az időjárás nem lehetett befolyásoló tényező. Az alaphangulat mindenesetre megvolt egy remek csoportrangadóhoz, amely mindkét csapat számára kiemelt fontossággal bír. Külön pozitívum volt, hogy a U.S. Bank Stadiumba a nap se sütött be (főleg nekünk, miután Rodgers lesérült), nem úgy mint Dallasban.

Statisztikák

A szokásos himnusz hallgatás után mi kezdhettük a mérkőzést támadással, melyet karmesterünk nem túl jól indított meg. Három kísérletből mindössze 8 yardot tudtunk előre haladni, így Vogel megrúghatta első puntját ebben a stadionban. A hazaiak irányítója a beugró Case Keenum, futóit (Murray és McKinnon) felváltva használva próbált előre jutni, de félpályánál ők is elakadtak. Quigley puntja után ismét jöhetett Rodgers és a támadóink. Jól indult a támadásunk, Nelson elkapás majd Aaron Jones futások hozták a first downt, ám a félpályához közeledve érkezett a döbbenet a linebacker Anthony Barr személyében, aki olyan szerencsétlenül vitte földre Rodgerst, hogy az esés hatására (mint az utóbb kiderült) irányítónk a jobb kulcscsontját törte.  TRAGÉDIA!

Nem volt mit tenni, érkezett a helyére Brett Hundley, akinek eddig csupán a garbage time-okban jutott néhány snap és térdelés eddigi NFL pályafutása során. Nem meglepő módon ezután szinte teljesen átálltunk a futójátékra, ami azonban nagyon nem akart menni. Bár Montgomery és Jones mindent beleadtak, sajnos rendre fennakadtak a Vikingek védőin. Vogel tovább csiszolhatta rúgótechnikáját. Szerencsére a mi védelmünk is jól muzsikált, s bár McKinnon és Murray sem kímélte magát, mégis sikerült megállítani a lila futásrohamot. Sajnos a következő támadásunkban egyből kijött Hundley tapasztalatlansága, két Montgomery futás után megkockáztatott egy dobást Geronimo Allison felé, ami végül a kiváló veterán Vikes corner Xavier Rhodes kezében landolt. INTERCEPTION. Onnan aztán (a mi 27 yardosunkról) nem jelentett gondot a TD megszerzése sem, az érdekessége csupán az volt, hogy a futó Jerick McKinnon elkapott passz után rohant be az endzone-unkba. Forbath extra jó. 0 - 7  Szólt a hatalmas kürt.

Az eladott labda után még inkább a futásra koncentráltunk, továbbra is csekély sikerrel, Hundley beszedte az első sackjét is (minden téren debütált) a nagyöreg Brian Robison révén. Előlépett viszont a védelmünk! A következő hazai drive első futás kísérleténél a nemrég TD-t szerző McKinnon nem vigyázott eléggé a labdára, amit Kenny Clark védőfalamberünk szemfülesen kiütött a kezei közül. Clay Matthews felkapta és a mi 19 yardosunkról futókat megszégyenítő iramban nyargalt vele egészen a Vikings 18 yardosáig, ahol viszont az ő kezei közül is kikotorták (Laquon Treadwell) a disznóbőrt, ami végül az oldalvonalon kívülre repült. A remek pozícióból Hundley megszerezte élete első alapszakasz TD-jét, miután Montgomery nem tudta betaposni a hiányzó yardokat, Davante Adamsre ment a sikeres átadás, aki beküzdötte magát a gólvonal mögé. Crosby extra jó. 7 - 7  Mi a szösz?

A vendéglátóink támadói ezután újítani kezdtek: mivel a Murray és McKinnon féle futások akadozni látszottak, előkerültek az elkapók és a kiváló TE Kyle Rudolph. Adam Thielen szedte a passzokat szorgalmasan, Rudolph szintúgy. Mire feleszméltünk, Keenumék máris a 3 yardosunknál jártak. A remek formában levő McKinnonnak ez a 3 yard se okozott gondot, betuszkolta magát ismét a vonalon túlra. Forbath extra megint jó 7 - 14  A lecke ismét fel van adva.

A folytatásban sajnos nem ment olyan jól Hundley-nak, beszedte a második sackjét (Harrison Smith volt az elkövető) és megint csak punt lett a dolgok vége. Joggal bizakodhattunk a védelmünkben, hiszen ha az offense nem is szárnyal Hundley-val, a D még csodát tehet. Nem is kellett sokat várni, a következő hazai támadásban ugyan elvesztettünk egy challenge-et Thielen elkapásánál, ám utána Keenum (Blake Martinez kiváló reflexeinek köszönhetően) dobott egy csúnya INTERCEPTIONT, amit Damarious Randall csípett el. 

38 yardra a lilák gólvonalától nem lehetetlen a küldetés. A two minute warning ráadásul extra időkérést ad. Montgomery betapos pár yardot, majd a Nelsonra küldött 26 yardos passz ül. Huh! Nyolc yard a mennyország. Újra Nelson a célpont, nem sikerül előre haladni. Jonesnak se jön össze másodikra. Harmadikra Montgomery kapja, előre vetődik... a labda a gólvonalon túl! TOUCHDOWN? Elsőre annak tűnik, de a videózás után sajna nem adják meg. Marad a mezőnygól, amit Crosby magabiztosan értékesít. 10 - 14  Nincs elveszve semmi.

A nagyszünet után a hazai játékmester jól keverte a lapokat, kissé háttérbe került a futójáték és inkább Adam Thielenre és Kyle Rudolphra mentek az átadásai, zömmel sikerrel. Védelmünk azonban felszívta magát és a 18 yardosunkon megállította a házigazdák támadását, akik jobb híján kénytelenek voltak megelégedni egy (sikeres) Kai Forbath mezőnygóllal. 10 - 17  Na most mi jön?

Szenvedés. Se a futásaink, se a passzjáték nem akaródzott beindulni. Ami az ellenfél red zone-jában úgy-ahogy működni látszott, az nagy távolságból sehogy se akart menni. Pedig még egy meglepő(?) punt formációs trükk játékot is megpróbáltunk eljátszani Jordy Nelsonnal, de az sem vált be. Case srác viszont továbbra se vett vissza az elánból, tovább hajtotta McKinnont és Murrayt, illetve beépítette a játékba a kiváló fiatal elkapót, Laquon Treadwellt is. A negyed végére sikerült eljutniuk a 17 yardunkra, ám a Martinez vezérelte védelmünk onnan egy inchet se engedett tovább. Forbathnak nem volt nagy kihívás olyan közelről berúgni a mezőnygólt, tíz pont hátrany és maradt egy negyedünk a felzárkózásra. 10 - 20 Vajon mire futja még Hundley tudásából?

A fiatal irányítónk először Jonest futtatta, majd megtalálta egy jó 9 yardos átadással Adamset is, azonban nem örülhettünk sokáig a már-már biztató előre haladásnak, mivel a következő (Jordy Nelsonnak szánt) átadása ismét INTERCEPTION lett. Harrison Smith könnyedén csípte el a gyengécske passzkísérletet, s ha már nála volt a labda futott még vele pár yardot visszafele, egészen a mi 35 yardunkig. A védelem még ekkor is keményen tovább harcolt és megfogta a hazaiak támadását 0 yard előre haladással, Forbath 53 yardról volt kénytelen próbálkozni, sajnos sikerrel. 10 - 23  Elmegy a hajó?

Ezután Trevor Davis ugyan serényen visszahordott 29 yardot a kirúgásból, de sokra nem mentünk vele, továbbra se akart működni A-Rod nélkül a támadó gépezet. Vogel puntja után logikus módon jöttek az időhúzó Vikings futások és az egész meccsre jellemző sok szabálytalanság. A huzavona vége itt is punt lett, maradt 7:22 a kisebb (vagy inkább nagyobb) csodára. De a csoda elmaradt, némi előrehaladást ugyan tudott produkálni az offense, de ez már édeskevés volt még a pontszerzéshez is. A támadásunk vége egy újabb (Everson Griffen jóvoltából) Hundley sack és Vogel punt lett. A lila mezesek folytatták az időhúzást, Murray és McKinnon váltogatásával. 3:20-nál indíthattuk a végső rohamot, ami elsőre biztatónak tűnt, de aztán a változatosság kedvéért ismét egy INTERCEPTIONnel zárult. A Vikings red zone-ban Jordy Nelsonra repülő (túl magas) átadást a cornerback Trae Waynes gyűjtötte be, s ezzel zárta le végleg a mérkőzést, aminek a végén már csupán annak örülhettünk, hogy megúsztuk további sérülések nélkül. VERESÉG.

Pozitívumok

Nehéz egy ilyen meccs után pozitívumokat keresni, de azért szerencsére találni párat:

 • A védelem mindenképpen elismerést érdemel, a tragikus esemény ellenére is szinte végig meccsben tudták tartani a csapatot emberfeletti munkájukkal. 
 • Blake Martinez továbbra is kiemelkedően teljesít (a Vikings ellen 11 tackle, abból 8 egyéni), s bár kisebb hibák nála is becsúsznak (legutóbb egy felesleges bünti), de így is messze a legjobban teljesítő fiatal a védelemben.
 • Az újabb sérülésektől függetlenül a tartalék cornerek is (a helyzethez képest) mondhatni jól helytálltak (Pipkins, Hawkins).
 • Visszahordásban valami megindult, ugyanis kickreturnből 66 yardot sikerült Janisnek és Davisnek összekocogni, ami az eddigiekhez képest rekord teljesítmény.

Negatívumok

 • Az első és legnagyobb negatívumot talán leírni se kell, Aaron Rodgers kiesése leírhatatlanul nagy veszteség a csapat számára.

 •  A-Rodon kívül további sérültjei is voltak a találkozónak, kiesett többek közt a frissen visszatérő David Bakhtiari, Bryan Bulaga, Lane Taylor (így a támadófal tulajdonképpen újra szétesett), Quinten Rollins, Kentrell Brice, Lenzy Pipkins is kiállni kényszerült és Ty Montgomery is sántikálni látszott néha...
 • Szembeötlően sok volt a missed tackle a secondary-ban, ezekből az elvétett szerelési kísérletekből rengeteg plusz yardot hoztak össze a Vikings támadójátékosai.
 • Sajnos a cornereink továbbra se tudják megnyerni az egy-egy elleni harcokat, melynek eredményeképp még mindig róluk kapjuk a legtöbb negatív yardot. (239 yardot kaptak el a Vikingek mellettük)
 • Sok szabálytalanság volt a mérkőzés folyamán mindkét oldalon, a mi oldalunkon ez az Aaron Rodgers sérülés okozta sokknak is betudható (8 szabálytalanságból -92 yard büntetés), ugyanakkor belementek a játékosaink ismét felesleges kakaskodásokba is, aminek az égvilágon semmi értelme nem volt.
 • Brett Hundley-nak jobban kell teljesítenie (erre a meccs után ígéretet is tett), mert ugyan voltak biztató jelek a játékában, de az a 3 INT és 33 átadásból 18 siker némi aggodalomra adhat okot.
 • A támadófal helyzete megint katasztrófa. A három kezdő bástya (Bakhtiari, Taylor és Bulaga) ismételt kiesésével újra marad a toldozás-foltozás, ami Hundley-ra nézve nem ad sok okot az örömre.

Összefoglalás

A csúcsról egycsapásra a gödör aljára zuhantunk. Kezdjünk el kétségbe esni? Pánikoljunk? Hát a helyzet nem egyszerű, az biztos. A mérlegünk jelenleg nem rossz, de nagyon nehéz helyzetben vagyunk, pláne azt figyelembe véve, hogy az idei sorsolásunk bitang erős és a bye week előtt az a New Orleans Saints jön hozzánk, amely feltámadni látszik hamvaiból és Drew Breesel az élen remek támadó alakulattal rendelkezik. A Vikings elleni mérkőzésen Hundley játéka mindenesetre biztató jeleket is mutatott (mitöbb, a meccs után közvetlenül ő maga tett ígéretet, hogy sokkal jobban fog játszani az elkövetkezendőkben), ami alapján tovább élhet a remény számunkra a jó szereplésre. Unatkozni nem fogunk, az biztos.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful