Packers Hungary Club

Week 7 – Beharangozó

New Orleans Saints - Green Bay Packers

2017.10.22. 19:00, Lambeau Field, Green Bay

Két idegenbeli mérkőzés után ismét hazatér a csapat és a Bye Week előtti utolsó feladat a Saints legyőzése lesz. A két csapat egymás elleni mérlege alapján a Packers az esélyes, hiszen a 24 eddigi összecsapásból 16 alkalommal jöttünk ki mi győztesen, míg ellenfelünk győzelmei száma 8.

Mielőtt nekiláttam a beharangozó írásának azon gondolkodtam,hogy vajon hányszor fog szerepelni Rodgers és a sérülése az írásomban? Végül is ez egy új mérkőzés... Na majd kiderül.

Packers előzmények

A 6. játékhéten vereséget szenvedtünk a csoport rivális Minnesota Vikings csapatától. Az eredmény még nem is lenne nagy baj, viszont hosszú hetekre kidőlt Aaron Rodgers. Kulccsonttörés dobókarnál, műtét, több hét kihagyás, sőt mára már IR is... Hát ezek a Packers előzmények. A liga legjobb irányítójának elvesztése nyilván izgalmasabbá teszi az eddig sem túl unalmas szezonunkat. 

Nyilván erre a hírre minden Packers szurkoló felkapja a fejét. Sokan temetni kezdték az évet, mások még ennél is továbbmenve már jó draftpozícióról elmélkednek. Érdekes. Nyilván az irányító az egyik legfontosabb eleme a játéknak, de úgy tűnik, hogy sokaknál most esik le mi az, ha megsérül egy kezdő játékos. Amikor a csapatból kiesett egy ligaelit tackle, majd még egy, majd a tartalékuk és szinte kihalt az egész falunk akkor mindenki a falat szidta (szidja most is), hogy milyen rosszak és Ted Thompson alkalmatlanságát ecsetelik. Pedig egyszerűen nem lehet elvárni, hogy a cserék cseréje ugyanolyan jó teljesítményt nyújtson mint a kezdőink. Most pedig, hogy Rodgers kiesett nem sokan tudják elképzelni, hogy a csereirányító sikerre vihet minket. Pedig jelenleg 4-2 a mérlegünk és nem állunk rosszul a csoportgyőzelemért vívott harcunkban. Többször adtunk hangot neki, hogy Hundley jó irányító és más csapatoknál akár kezdő is lehet. Most kapott egy nagy lehetőséget amivel megalapozhatja a jövőjét és bizonyíthat. Az ő személye az amiért ma elmondhatjuk, hogy jobb helyzetben vagyunk irányítóposzton mint a korábbi kulcscsonttörés alkalmával. Akkor Wallace mágus volt a "megváltó"... 

Hundley teljesítménye amúgy nem is volt rossz ahhoz képest, hogy egy ilyen rangadón kellett hirtelen beállnia. Most, hogy majd a kezdőcsapattal fog edzeni és lesz idő felkészülnie várhatóan még sokat fog javulni.

Nyilván Rodgers volt a legnagyobb áldozat a Vikings elleni mérkőzésen, de sajnos rajta kívül többeknek is idő előtt befejeződött a meccs sérülés miatt. A névsort már meg sem próbálom leírni, mert lassan könnyebb lenne az egészséges játékosokat felsorolni, de természetesen a héten megtaláljátok a naprakész sérült listát a főoldalon lévő Orvosi szobában.

Saints előzmények

Miközben Rodgers sérülését nézegettük a létező összes kameraállásból addig azért zajlottak tovább az NFL eseményei. Többek között a Saints is pályán volt és megtette nekünk azt a szívességet, hogy alaposan földbe döngölte a csoport rivális Detroit Lions együttesét.

Kicsit döcögősen indult a Brees csapat szezonja, mert az első két forduló vereséget hozott a Vikingstől és a Patstől, de azóta egyre jobban magukra találnak és azóta 3 győzelmet gyűjtöttek amiben sikerült legyőzni a csoportrivális Pantherst, lenullázni a Dolphinst és 52 pontot felpakolni a fent említett Lionsnak.

Ahogy évek óta ezt megszokhattuk tőlük a támadósoruk kiemelkedő. A szerzett pontokat tekintve jelenleg a 4. helyen állnak a ligában. Sérülteket tekintve lényegesen jobbak nálunk, hisz csak pár játékosuk szerepel a sérült listán és ők legalább tudnak edzeni.

Ami döntő lehet

Egy Drew Breese vezette offense ellen mindig kiemelten fontos a hatékony secondary. Jelenleg a 16. helyen vagyunk engedett passzolt yardokat illetően, de a sok sérülés nem fest rózsás képet a vasárnapi meccs előtt a számunkra. Nyilván ezzel együtt a pass rush is fontos szerepet kap, mert egy ilyen klasszis irányítónk nem szabad sok időt hagyni célpontot találni. Viszont a Saints védelme sem az az acélos. Ha Rodgers kifog egy jó napot akkor akár könnyen romba is dönthetjük a védelmüket.  Ha Hundley nyugodtan tud játszani és a falunk is megvédi őt akkor bármilyen kimenetel elképzelhető.

A turnover mutató jelenleg a Saints javára billen (+6 és +3). Nagyon vigyáznak a labdára, eddig összesen 3 labdavesztésük volt, míg a Packersnél 8. Azt hiszem nem csak erre a mérkőzésre igaz, hogyha valamit keresni akarunk még a szezonban akkor ezen javítanunk kell.

Érdekességek

  • Ez lesz a 25. mérkőzésünk a New Orleans ellen és a mérleg jelenleg 16-8 a Packers javára
  • Bart Starr is ellátogat a mérkőzésre, de hogy miért is pontosan arról  itt olvashattok bővebben.
  • Brett Hundley kezdőként még soha nem vesztett alapszakaszmérkőzést
  • Drew Brees eddig 2 interceptiont dobott a Packersnek, míg Hundley egyet sem a Saintsnak

Összegzés

Rodgers sérülése után egy héttel hazai pályán kell bizonyítani a csapatnak. Nagy kérdés, hogy Hundley mennyire tud összeszedett lenni és átvenni az irányítást, mert mostantól ez az ő csapata lesz. Mivel mindkét csapatnak a támadósor az erőssége ezért nagy valószínűséggel egy pontgazdag találkozót láthatunk remélhetőleg hazai sikerrel. De ami talán ennél is fontosabb, hogy a következő héten bye week és lesz egy kis idő összefoltozni a sérülteket valamint a csereirányítónkkal felkészülni egy kemény hajrára.

A mérkőzés magyar idő szerint vasárnap este 19:00-kor kezdődik, a Sport TV nem közvetíti, de a szokásos oldalon találhattok majd linket és természetesen lehet élőben is beszélgetni.

Go Pack!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful