Packers Hungary Club

Week 7 – Értékelő

New Orleans Saints - Green Bay Packers 

26 - 17

 

Küzdelmes mérkőzésen maradtunk alul a Szentekkel szemben, de nem voltunk egyáltalán alá rendelt szerepben a vasárnap esti rangadón, ezt jól jelezte az is, hogy a harmadik negyedig a vendégek végig futhattak az eredmény után és csak a negyedikben tudták megfordítani a meccset. Lássuk akkor részletesen mi történt legutóbb a Lambeau Fielden.

A mérkőzés

Két idegenbeli meccs után a bye week előtt hazatért a csapat a Szentélybe, talán írni se kell, hogy ( a zord időjárás ellenére) természetesen teljes telt ház fogadta a játékosokat a Lambeau Fielden vasárnap este. Az aktuális ellenfél az a New Orleans Saints volt, akik gyenge kezdés után sorban három győzelmet aratva érkeztek Green Baybe, tehát nyugodtan kijelenthető, hogy egy jó formában levő ellenféllel kellett megküzdenie a Zöld-Arany legénységnek. A mérkőzést megelőzően több ismerős arc is feltűnt a pályán illetve a pálya szélén, Bart Starr a legendás Packers irányítón kívül az egykori csapattárs, jelenleg Saints (sérült) John Kuhn is ott volt az eseményen.

Statisztikák

        

A himnuszt és a pénzfeldobást követően Hundley indíthatta útjára támadással az összecsapást és nem meglepő módon futás kísérletekkel kezdtük az első rohamot. Aaron Jones nyitásként futott is egy szép 15 yardos távot, majd két Davante Adamsre küldött sikertelen passz kísérlet után ismét Joneson volt a sor, aki remekül talált magának szabad folyosót a Saints védő falában és 46 yardot sprintelve megszerezte a mérkőzés első TD-ját. Mason Crosby extra sima ügy.  0 - 7  Vezetünk! 

A vendégek karmestere is szépen építgette az első támadásukat, ő is futásokkal alapozott Mark Ingram és az újonc Alvin Kamara révén. Szépen termelték a yardokat, ám az első hosszabb passzkísérletnél rögtön hibázott a rutinos Saints QB és a Brandon Colemannak szánt átadást Damarious Randall csípte el. INTERCEPTION. De jól indul a meccs!

Sajnos a megszerzett labdával nem jutottunk messzire, Jones ugyan két próbálkozásból kitaposott 9 yardot, de a harmadik próbálkozásra Adamsre megküldött passz megint nem ült. Vogel puntja legalább jó messze szált, a vendégek 20 yardosáig.

A folytatásban Ingram küzdött a yardokért, aztán Brees elengedett egy rakétát, ami majd 40 yardot repülve Ted Ginn Jr. kezében landolt. Másodjára Michael Thomast célozta meg a 38 éves veterán irányító, de ezt a passz kísérletet a remekül érkező rutinos cornerünk Davon House könnyedén elcsípte. Még egy INTERCEPTION. Hurrá!

Újabb extra lehetőséget kaptunk a pontszerzésre. De sajnos ezzel sem tudtunk élni. Három Ty Montgomery futás próbálkozás után megint jöhetett Justin Vogel. Kissé aggasztó volt látni, hogy két remek lehetőség így ment kárba. A vendégek irányítója a két INT után érthető módon nem erőltette tovább a passzokat, helyette Ingramot és a kiváló újoncot Alvin Kamarat futtatta. A folyamatos futások (Brees jól mixelte a két futót felváltva) kissé megviselte a front sevenünket, s bár küzdöttek becsülettel, a Szentek szépen haladtak előre. Védőink feladatát tovább nehezítette a tény, hogy Kamara bizony nem csak futásokban, hanem elkapásokban is remekül bevethető volt és kamatoztatta is eme sokoldalúságát.

A második negyed közepére beértek az arany sisakosok a red zone-unkba. Ott aztán a rutinos öreg róka Mark Ingram 12 yardról egy oldalra kivitelezett futással mindenkit becsapott és megoldotta a TD-t. Wil Lutz bevágta az extrát. 7 - 7  Egál. 

A továbbiakban muszáj volt valamit változtatnunk a támadó játékainkon, mivel a statikus csak futás nagy néha egy passz kísérlet séma hamar kifulladt. Jöttek is az új variációk, Jones futásai mellett előkerült Randall Cobb és Martellus Bennett is egy-egy jó átadás erejéig, melyeknek köszönhetően átértünk a Saints térfelére, mitöbb egészen a vendégek 13 yardjáig jutottunk. Mivel Hundley nem tudta megjátszani Nelsont a gólvonalon túl, így a második próbálkozásnál valami mást kellett kitalálni. Ekkor villant valami az A-rod iskola tananyagának "Szemfülesség" fejezetéből, ugyanis Hundley remekül vette észre az adódó lehetőséget és végül ő maga futotta meg a maradék 14 yardot a kissé elalvó new orleansi védők között. Crosby extra ül. 7- 14 Megint vezetünk!

Jót tett a kis pihenő a védőinknek is, erőt tudtak gyűjteni a következő Saints támadásra, s ennek meg is lett az eredménye. Sorra sikerült megfogni az Ingram és Kamara futásokat és a játékba bekerülő (FB) Zach Line és (TE) Coby Fleener sem tudott nagy meglepetést okozni a Defense-ünknek. 

Viszont a mi támadó egységünk se tudott tovább lépni, a sikeres TD után megtorpant a Hundley vezette offense, hiába próbáltuk színezni a játékot Aaron Jones elkapásokkal, illetve az elkapóink bevonásával csak botladoztunk előre-hátra. Szerencsére a védőink továbbra is állták a sarat, így a fehér mezeseknek se sikerült eredményes játékot produkálni. Közvetlenül a nagy szünet előtt végül sikerült elvergődnünk a Saints 41 yardjára, ahonnan Crosby megkísérelt egy 59 yardos mezőnygólt berúgni, ám az sikertelen lett. FÉLIDŐ

A második nagy játékrészt támadással kezdő Breesék elővették azt a játék stílust, ami legfőképpen jellemző rájuk. Jöttek a passzjátékok sorozatban, Tedd Ginn Jr. és Michael Thomas alig győzte elkapkodni őket. Gyorsan a gólvonalunk közelébe értek, ahol aztán Drew "bácsi" a másik kiváló elkapóját Brandon Colemant találta meg egy pontos 22 yardos átadással. A drive végén csupán annak örülhettünk picit, hogy az extra pont (DT) Kenny Clark lapát tenyerének köszönhetően kimaradt, így maradt egy nyúlfarknyi kis előnyünk. 13 - 14  

Pontokat kéne szereznünk. A folytatásban újítani próbáltunk mi is, újonc irányítónkat ekkor passzjátékok kivitelezésére próbálták átirányítani, nemsok sikerrel. A Cobbra, Adamsra és Nelsonra dobott kísérletek csak csekély sikert értek el, ellenben majdnem elvesztettük a labdát egy Hundley fumble után. Nem lankadtak viszont Breesék, egyre jobban belendülve hasították a yardokat, remekül váltogatva a passz és futó játékokat. Csupán a védelmünk emberfeletti munkájának köszönhető, hogy végül a drive-uk csak egy (sikeres) mezőny góllal zárult, melyet Lutz 28 yardról értékesített. 16 - 14  Először vezetnek a vendégek.

Nem volt más választásunk, vissza kellett térni a meccs elején jól bevált recepthez, jöhettek újra az Aaron Jones futások. Jöttek is és (jééé) hozták is megint a yardokat, ahogy kell. Szépen haladtunk, annak ellenére, hogy Cobb majdnem el FUMBLE-zott egy lasztit, amelyet Jahri Evansnek köszönhetően sikerült megtartanunk. Viszont TD-ig nem sikerült eljutni, a Saints 28 yardján megállt a tudomány. Crosby onnan berakta. 16 - 17  Nüansznyi előnyke vajon mire elég? 

Az utolsó negyedre fordulva csúcs sebességre kapcsolt a New Orleans offense, Brees továbbra is remekül váltogatta a passz illetve az ismét előkerülő futó játékokat. A védelmünk próbált mindent megtenni a roham megfékezésére, még az eddigieknél is nagyobb teher nehezedett  játékosaink vállára, hisz ekkor már tudni lehetett, hogy egy esetlegesen bekapott TD, akár a meccs végkimenetelét is eldöntheti. Martinezék ennek megfelelően  küzdöttek is becsülettel (Nick Perry is beköszönt egy sack erejéig Breesnek) , óriási küzdelem folyt minden egyes snap után. 

Meglett az eredménye, a Szentek csak field goal-ig jutottak, amit azonban Lutz 44 yardról bevarrt a sárga villák közé. 19 - 17 

10:21 volt a visszalévő idő a meccsből, nincs veszve semmi (gondolhattuk). Azonban Hundley rutintalansága ekkor kezdett előjönni, a monotonná és ezáltal kiismerhetővé váló futó játékunkat már a kiváló újonc futónk Jones se tudta tovább cifrázni, s a három kísérletből nem sikerült még first down-ig sem eljutni. A védelmünk sem tarthatott ki a végtelenségig, s bár nem adták fel a küzdelmet, a még mindig nagy iramot diktáló Saints támadók végül felrakták a pontot az I-re, Ingram és Kamara fáradhatatlan futó munkája végül meghozta a gyümölcsét, 4:55-nél az egy yardosunkról jöhettek a vendégek. A rövid szituációt szemtelenül maga Brees oldotta meg egy QB sneak-el. Lutz extra jó. 26 - 17   Vége a dalnak? 

Ebben a helyzetben már kockáztatni kellett, a bevállt futó játék felejtős lett. Passzolni kellett. Jöttek is a passzok, először Adamsre, aztán Nelsonra, végül Bennettre. Az utóbbi azonban Martellus helyett (S) Kenny Vaccaro kezei közé érkezett. INTERCEPTION 

A maradék időben már csak néhány first downt kellett megoldania a Saints támadóinak, amiket Mark Ingram könnyedén hozott, így a Two-Minute Warning (két perces figyelmeztetés) után Drew Breesnek már csak térdelnie kellett párat a győzelemért a legvégén. VERESÉG.

Pozitívumok

Újabb vereség, de azért akad jó néhány biztató jel:

 • Aaron Jones teljesítménye továbbra is kiemelkedő. Ezen a meccsen is remek számokat (és pontokat) hozott: 131 yard és 1 TD. Eddigi teljesítményével már a liga legjobbjai közé sorolják a fiatal futót, ami újoncként igen szép eredmény.
 • Blake Martinez teljesítményét hétről hétre csak dicsérni tudjuk, most is ő volt a legkiemelkedőbb a védelemben: 16 szerelés, abból 13 egyéni
 • A secondary még tartalékosan is erőn felül teljesített, igaz, hogy bekaptak 331 yardot, de csak egyetlen passzolt TD-t engedtek az alapvetően passzjátékban erősnek tartott Saints támadó egységnek.
 • Brett Hundley ugyan még mindig a nyomába se ér Aaron Rodgersnek, de egyre biztatóbb, bátor játékot mutat. Az elkapókat  még szerény sikerrel találja meg (a minden bizonnyal edzői utasításra leredukált) passz kísérletei során, de a számára kijelölt játékokat elfogadhatóan vitelezi ki, s néha még pluszt is képes hozzá tenni (futott TD-je)
 • A special team is kezd végre össze rázódni, az extra pont blokkoláson kívül (elsősorban Trevor Davisnek köszönhetően) a vissza hordásokban is egyre jobbak az eredmények.
 • A támadófal sokat javult, David Bakhtiari és Bryan Bulaga visszatérésével jól tudta védeni Hundleyt, az ellenfélnek egyetlen egyszer sikerült sack-elnie (Alex Okafor révén) a mérkőzés folyamán a fiatal irányítónkat.

Negatívumok

 • A (hatékony) passzjátékunk szinte megszűnt Aaron Rodgers kiesése óta. Mint az jól látható volt nem is erőltette túlságosan a passzjáték hívásokat az edzői stáb, de talán jobb is, mivel Brett Hundley még elég pontatlan az átadások terén. Ebben még nagyon sokat kell fejlődnie.
 • Két FUMBLE is volt a mérkőzésen(Hundley, Cobb), ez azért nem megszokott, jobban kell vigyáznunk a labdára, mert a támadó egységünk így sem túl acélos, a helyzetet csak tovább rontaná a jövőben több labda vesztés.
 • Feltűnően gyenge volt a pass rush (irányító siettetés) a részünkről. Breesnek szinte mindig volt elég ideje célpontot találni. Clay Matthews  gyengébb napot fogott ki és Nick Perry is csak egyszer ért oda a veterán QB-re. 
 • A futás elleni védelmünket jól meglepte az Ingram-Kamara páros, a főként passz orientált Saints meglepően sok sikeres futást tudott véghez vinni (2 TD lett futásból)
 • A special team-ünket ugyan összességében megdicsértük, de punt visszahordásban viszont jár a dorgálás, ugyanis az utóbbi két meccsen a 0 yard az arcpirító.
 • A közvetítést elnézve szembeötlően eltűnni látszik a tűz az offense játékosaiból amióta Aaron Rodgers nincs a pályán. Sokszor látni elcsigázott, tanácstalan arcokat (főként a bob csapat) körében. A rossz morál rányomhatja a bélyegét a teljesítményükre a jövőben, ezt nem szabad hagyni.

Összefoglalás

A vereség mindenképpen bosszantó és elkeserítő, de nem szabad, és felesleges túl sokat rágódni rajta. Tovább kell lépni, előre kell fókuszálni a következő feladat(ok)ra, következő mérkőzés(ek)re. A szabad hét további lehetőségeket ad majd a csapategységek (főleg a támadó sor) összecsiszolására. Négy győzelem mellet három vereség a mérlegünk, ez még jó pozíció, akkor is, ha a jelenlegi csoport első Vikings a sereghajtó Brownsal csap majd össze Londonban a hétvégén, illetve a Lions azt Steellerst fogadja, amely felettébb hullámzó teljesítményt produkált az utóbbi fordulókban. A Medvék pedig mehetnek New Orleansba szerencsét próbálni Breesék ellen. Sajnos lassan a matekozást is el kell kezdenünk, ugyanis ha tüzetesebben átnézzük a menetrendünket, akkor jól látszik, hogy pihenő után két csoport rangadó vár ránk, először a Lions itthon, aztán a Bears idegenben. Ha nem akarjuk elveszteni a (PO) reményeket akkor bizony ezen két meccs (legalább) egyikét mindenképp nyerni kellene, tehát a feladat adott. Remélhetőleg a két hét pihenő jót tesz majd a keretnek és a sérült listánk is megfogyatkozik mire újra pályára kell lépnie majd a csapatnak. 

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful