Packers Hungary Club

Sorry Story

“Azt hiszem, mi Packers drukkerek elromlottunk” – mondta Michael Hunt, aki LB-ként játszott a Green Bay-ben, 1978-1980 között.
“Nem hiszem, hogy a rajongók értenék, milyen nehéz is nyerni, kapni egy esélyt Super Bowl-ra minden évben” -mondja Gary Ellerson, a Packers egykori RB-je a ‘80-as években.
Nem volt mindig ilyen jó. Nem volt mindig Discount Double-Checks és Lambeau Leap. Volt az az idő, amikor a Packers egy bocsánat kéréssel tarozott az NFL felé, ami Vince Lombardi emlékét szégyenyíti meg.
Nem volt derűs Devine -nel és egyik Packers edzővel sem. Köztük Lombardi, Holmgren végezte győzelemmel Green Bayben.


Phil Bengtson 1968-’70 0 20-21-1
Dan Devine 1971-’74 1 25-27-4
Bart Starr 1975-’83 1 52-76-3
Forrest Gregg 1984-’87 0 25-37-1
Lindy Infante 1988-’91 0 24-40-0

1968-1991 között a Packersnek 4 győztes szezonja volt. Kétszer teljesítették az alapszakaszt, és pontosan egy alkalommal jutottak be a PO-ba. Több mint 30 QB-t használtak el, néhánynak úgy tűnt, fogalma sincs a passzoláshoz.
Borzalmas trad-ek voltak, felejthető draft pick-ek. Az elnökségben nem volt vezető, nem volt vezető az öltözőben, és nem volt tehetséges játékos a pályán.
“Káosz volt a szervezetben”- Dave Begel elmondása szerint. “Az volt a káosz ideje. Ők voltak a gázos csapat. Borzalmas csapat volt.”
Bob Harlan idején még mélyebbre süllyedt a csapat, 37 évig vezette az egységet és most nyugdíjazott elnök.
“Én voltam annó a ‘70-es és ‘80 -as években a SB-on, láttam az új felszereléseket, és azt gondoltam: “Nem vagyok biztos benne, hogy valaha is ilyen kemények leszünk, úgy mint a régiek”-mondta Harlan. “Úgy tűnt, nem találjuk az utat a sikerhez.”


A változás akkor kezdődött, amikor Lombardi színre lépett az 1967 -es szezon után, aki leszerződött Phil Bengston-nal, a defensive koordinátorral. 3 évvel később, Bengston 20-21-1 es rekordot állított fel, majd őt váltotta Dan Devine.
Devine egészen a PO- ig vitte a Packerst 1972 ben, 10-4-es mérleggel, ám a Washington Redskins legyőzte őket. A Packers gyenge pontja volt, hogy nem tudták megvédni az irányítót.
Miután annyira nem működött a passzjáték, Devine elcserélte a következő évi trade-et öt magas pick-re, cserébe a 34 éves John Hadl-ra.


“El lettünk árulva ezzel a trade-del”- mondta Chaster Marcol, a Packers kickere (1972-1980). “Ilyen szamárságot régóta nem hallottam.”
Devine mégsem aggódott emiatt. Lemondott a ’74 -es szezon után, és elkezdte az edzői munkát a Notre Dame-mal.
Starr a megmentő?


Egy hirtelen kötött szerződés után vakon bíztak Bart Starr munkájában, az eredményes irányítóban, aki öt NFL címet nyert Lombardi idejében, és ő volt a legértékesebb játékos a SB I-II -ben.
Starr egy ikonikus személyiség volt, de csak egy éves edzői tapasztalattal, és egy tehetségtelen csapattal a nyakában. Évekkel később bevallotta, korai volt még a vezető edzői pozíció.
Az ígéretes QB Lynn Dickey került a csapathoz, aki azonban súlyos sérülést szenvedett, eltört a lába, amikor egy támadó játékos a földre vitte. Ekkor 24-6- ra kikaptak a Rams csapatától Milwaukee-ban.
Dickey a szezon hátralevő részében már nem is játszott, az oldalvonalról figyelt 1978-ban. Bár Ellerson úgy gondolta, hogy Dickey a legmélyebben passzoló QB a Packers történetében, Dickey ezt megkérdőjelezi.


“Annyira akartam nyerni, és tudtam, hogy tökéletesnek kell lennem”- mondta. “Ha nem vagyok tökéletes, talán nem is nyertünk volna.”
1968 és 1991 között 32 quarterback játszott a Packers csapatában. A teljesség igénye nélkül, név mellett a meccsek száma látható.

Jim Del Gaizo, 8 meccs
Blair Kiel, 8
Rich Campbell, 7
Chuck Fusina, 7
Don Milan, 7
Dennis Sproul, 6
Frank Patrick, 4
Alan Risher, 3
Randy Johnson, 3
Vince Ferragamo, 3
Bill Stevens, 3
Bill Troup, 2
Brian Dowling, 2
Rick Norton, 1
Steve Pisarkiewicz, 1
Sajnos a rossz teljesítmény és fegyelmezetlenség miatta Packers nevetség tárgya volt az NFL-ben.
“Természetesen semmit se tettünk a tiszteletért.” mondta Marcol, “mert az egész bűzlött”.
A liga körüli helyzet vicc volt: a többi csapat edzői azzal motiválták a játékosokat, hogy trade-del fenyegették őket: Green Bay-be fogtok kerülni!”
“Visszagondolva a Packers játékára, nem volt egy igazán tetszetős fajta”-Dickey elmondása szerint. “ Az edzők fenyegették a játékosokat, hogy Green Bay-be kerülnek, ez olyan volt nekünk mint a kút mélye, a világ vége.”
A rajngók szintén elvesztették a bizalmat.
“Sokat hallottam levelekről és telefonhívásokról” – Harlan. “Azt hiszem a legrosszabb az volt, hogy a játékosok elhitték, hogy már soha nem fognak profi módon játszani, hogy a Packers túl messze került a ligától.”
Dickey -vel ’78-ban a Packers 6-1 -es mérleggel kezdett, de az utolsó nyolc meccsen már csak 2-5-1 -et tudtak hozni, így a PO nem lett meg.


Miután 5-11 -el álltak 1979 -ben, Starr draftolta a tackle Bruce Clark -ot, első körben az 1980-as drafton, betömve ezzel egy hiányzó pozíciót. Clark azonban visszautasította, és helyette leigazolt a Kanadai ligába.
Az 1980-as szezon Marcol-lal kezdődött, fantasztikus játékával legyőzte a Chicago Bears csapatát.
A Packers végül mégis kevesebb pontot szerzett, mert az utolsó három csapattól kikaptak és ezzel a sor végére kerültek.
Teljesen szétestek, és elveszítették magabiztosságunkat. Van az a pont, amikor az edzőket kell hibáztatni.
Begel: Bart kemény helyzetbe került, kétségtelenül. Semmit nem tett, hogy jobbá tegye ezt a helyzetet. Rosszabbá tette. Soha nem volt olyan tökös, hogy válallja a felelősséget a történtekért.
Begel közellenséggé vált, mert lehúzta Bartot.
Az acsarkodás egyszer mégiscsak véget ért, és kibékültek Begellel.
Starr végre valahára bejuttatta a Packerst a PO-ba 1982-ben.
Kialakult egy jó offense Dickey-vel, aki 1983-ban 32 td- vel rekordot állított fel. Sajnos a defense még mindig nem volt toppon.
Az edzőtáborban minden évben sokan lesérültek, és ez hátráltatta a csapatot a fejlődésben.
1983: A Packers 8-7 -el állt, és újra lehetőségük volt eljutni a PO-ig ,ehhez csak a Bears csapatát kellett legyőzniük, az alapszakasz utolsó meccsén. A Green Bay vezetett is 21-20 ra, de a defense gyengesége problémát okozott. Starr elvétett egyidőkérést, a Bears pontot szerzett, és átvette a vezetést. 10 másodperc volt vissza, amikor J G szerzett egy fumblet, és ennyi volt. Robert J Parins másnap lapátra tette Starrt.
A Packers Forrest Gregg-hez fordult, aki a Cincinatti Bengalst egészen a Super Bowl-ig tudta vezetni. Mindez nagyon szépnek, már túl szépnek is tűnt, hogy Gregg a Packershez szerződött.


“Forrest nagyon kemény volt, sokat követelt,” nyilatkozta Ellerson. A szó szoros értelemben féltettem a srácokat. Hangosan kiabált, szerette volna helyre tenni a tiszteletet a szívekben.”
“Olyan fiaink voltak, mint Frankie Neal, aki odasétált egy nap Forresthez, és azt mondta: Ezdő, miért csinál úgy az arcod mindig, mintha rángatózna?” Mindenki elhallgatott. Forrest azt válaszolta: “Ha kaptál volna néhányszor a fejedre Carl Ellertől, mint ahogy én is, a te arcod is rángatózna, akárcsak az enyém”.
Gregg csapata nem volt hijján a küzdelemnek, de hiányzott belőlük a fegyelem, különösen ha a Bears csapatával játszottak. Nem szerette egymást a két csapat edzője sem, a rivalizálás igencsak intenzív volt.
Két 8-8-as szezon után a Packers 1986-ban 4-12- re állt, így lett a Packers történelmileg az első csapat, aki 12 vesztett meccsel állt a szezonban. Gregg lemondott 1987-ben.

Lindy Infante követte a poszton, 1988-ban, ám vele is 4-12-ig jutott csak a csapat.
Következő évben, Don Maykowski volt az irányító, akivel 10 játékot meg tudott nyerni a Packers, először a 17 év alatt.
De a vidámság nem tartott sokáig, mert Infante az utolsó két évben siralmas eredményt produkált.
Néhány héttel a ’91-es szezon után Ron Wolf kapott esélyt megfigyelni és értékelni Infante-t, az edzőit és a játékosokat a gyakorlattól egészen a meccsig.
Ronnak volt néhány döbbenetes megfigyelése. Eldöntötte ebben a pár napban, hogy ide hozza Brett Favre-t (Atlanta Falcons kezdő qb-ja volt) és elengedi Lindy Infantét.


A sötét éveknek ez a trió vetett véget: Wolf, Holmgren, Favre. És ez így van Ted Thompson, Mike McCarthy és Aaron Rodgers hármasával.
A Packersnek van egy erős vezetése, stabil és sikeres kultúrája. Ez nem ok a hitre,és az is lehet, hogy hamarosan megcsúsznak.
Harlan: “ez egy ismétlődő periódus. A rajongóink megszokták a győzelmet. Nem fognak majd foglalkozni vele, ha ismét erősek leszünk.”
Ne legyen természetes, hogy nyernek. Élvezni kell amíg lehet!

K&O

Forrás:https://twitter.com/garydamatogolf

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful