Packers Hungary Club

Week 10 – Beharangozó

Green Bay Packers at Chicago Bears

2017.11.12. 19:00, Soldier Field, Chicago

Ezen a játékhéten majdnem egy hónap után ismét idegenbeli mérkőzés következik a csapat számára, ezúttal Chicagóba utazunk a Medvékhez, az idei első visszavágónkra (az odavágót mi nyertük, 35-14 arányban).

A 4. játékhéten sikerült átvenni a vezetést az örökmérlegben, így jelenleg 95-94-6 az állás a lassan százéves rivalizásban - a Packers javára.

Packers előzmények

A két csapat idei első találkozása óta lejátszott 4 mérkőzés során először idegenben legyőztük a Cowboyst, ami után joggal hihettük, hogy sínen vagyunk, ilyen csapattal irány a playoff! A következő héten viszont a Vikings otthonában beütött a krach, Rodgers kulcscsontja eltört, innentől pedig zsinórban 3 vereségen vagyunk túl (Vikings, Saints, majd múlt héten a Lions ellen). Hundley ugyan fejlődik, és egyre kevésbé lehet mondani, hogy rajta menne el a meccs, ám A-Rod kidőlése óta valahogy minden széthullott. Az offense kémiájának megtörése az irányítócsere miatt nyilván érthető, de sajnos a defense sem tudja hozni azt a szintet, amivel kompenzálhatná a kevés feltett pontunkat.

A sérülések sajnos továbbra is sújtanak minket, most épp Bryan Bulagát, Morgan Burnettet és Quinton Dialt kell biztosan nélkülöznünk a találkozón, Ahmad Brooks, Justin McCray és Joe Thomas játéka pedig kérdéses.

Bears előzmények

A Medvék is pont 4 mérkőzést játszottak a 4. hét óta (hiszen nekik is ebben az időszakban volt a bye weekjük), ők 2 győzelemmel (Ravens, Panthers) és 2 vereséggel (Vikings, Saints) abszolválták ezt az utóbbi majd’ másfél hónapot. Ők viszont éppen most jönnek majd vissza a pihenőhétről, így volt alkalmuk felkészülni a jelen állapotában verhető Green Bay ellen.

Az irányítókérdéssel náluk is voltak kérdőjelek, igaz nem sérülés miatt. Az első 4 héten még Mike Glennon irányította a támadósorukat, aztán az 5. játékhéttől az újonc Mitch Trubisky kapta meg a lehetőséget és a bizalmat, azóta ő a kezdő QB.

Sérültekkel ők sem állnak fényesen, kezdő tight endjük, Zach Miller például nemrég szenvedett horrorsérülést, így a szezonban már egész biztosan nem játszhat, de könnyen lehet, hogy a karrierjének is vége. De IR-en van többek között Cameron Meredith, Kevin White és Quintin Demps is.

A hétre kiadott sérültjelentésük alapján 7 játékosnak kérdéses a játéka: Bryce Callahan és Sherrick McManis (DB), Tom Compton és Kyle Long (OL), Roy Robertson-Harris (DL), Dion Sims (TE) és Danny Trevathan (LB).

A mérkőzés

Ez a meccs mindkét csapat számára létfontosságú, ha legalább a matematikai esélyt meg akarja tartani a playoff elérésére.

Packers győzelem esetén véget vethetnénk a 3 mérkőzéses vereségszériának, ha viszont a Bears győz, beérheti a Packerst a 4-5-ös mérleggel.

A mi szempontunkból mindenképp kulcsfeladat a Medvék futójátékának limitálása a Jordan Howard - Tarik Cohen duó ugyanis alaposan meg tudja nehezíteni a védelmek dolgát.

Másik részről pedig a mi offense-ünknek (főleg az O-falnak) kell felkötni a gatyát, ugyanis a Bears védelem jó… Sok mutatóban top 10-es helyen állnak a ligában, szóval kijelenthető, hogy az eddig mutatott támadójátéknál jóval több kell majd, ha eredményesek akarunk lenni.

Érdekes statisztikák

  • Brett Hundley csak a harmadik Packers irányító lesz az utóbbi 26 évben, aki kezd a Bears ellen (Favre és Rodgers után).
  • Ez tehát 52 Medvék elleni meccset jelent, melyeken mindössze 2 különböző kezdő QB volt a Packers részéről.
  • Az utóbbi 6 évben minden alkalommal nyert a Packers Chicagóban.
  • 2001 óta ez lesz az első Packers@Bears mérkőzés, melyet novemberben rendeznek meg, előtte 1992-ben volt erre példa. Mindkét mérkőzést a Green Bay nyerte.

Összegzés

Ahogy a cornerbackünk, Davon House is elmondta az egyik interjújában a héten:

“4-4-es a mérlegünk, és elvesztettünk 2 csoportrangadót. Azt hiszem innentől minden meccset meg kell nyernünk.”

A mérkőzés magyar idő szerint vasárnap este 19:00-kor kezdődik, a Sport TV nem közvetíti majd, de mi mindenkit várunk majd szeretettel az oldalon stream linkekkel és a szokásos chatablakkal!

Illetve este 19:00-ig még fogadjuk a tippeket az eheti tippsorunkon is, szóval ha még nem tettétek meg, IDE kattintva kitölthetitek az űrlapot!

Go Pack Go!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful