Packers Hungary Club

Week 10 – Értékelő

Green Bay Packers - Chicago Bears 

23- 16

Jó iramú, izgalmas mérkőzésen sikerült legyőzni a Soldier Fielden a Bears csapatát, így tovább élhetnek a (matematikai) esélyeink az esetleges PO szereplésre. Fontos győzelem volt ez, nem csak azért, mert csoportrangadón tudtunk nyerni, hanem azért is, mert ezzel remélhetőleg átszakadt egy gát, amely további sikerekre adhat reményt.

A mérkőzés

Tipikus novemberi, borongós-esős idő fogadta a csapatokat a chicagói arénában, ahol a rossz idő ellenére természetesen telt ház volt az örök rangadón. A meccs előtti ceremónia a hagyományokhoz híven a szolgálatot teljesítők előtti tisztelgéssel kezdődött. A himnuszt is egy amerikai hadihajó fedélzetéről közvetítették, majd kisebb légi bemutató keretében néhány helikopter is elhúzott a Soldier Field felett. A hangulatra sem lehetett panasz, a hazai szurkolók mellett számottevő létszámú Zöld-Arany szerelésben feszítő szurkolót is lehetett látni a lelátókon.

Statisztikák

A mérkőzés legfontosabb történéseinek videós összefoglalója itt tekinthető meg:

Pozitívumok

Nem csak a győzelem miatt voltak pozitívumok:

 • Brett Hundley játéka egyre "érettebb", s ez végre győzelemben is megmutatkozott. Bár a passzpontossága még mindig nem a legjobb, de a legfontosabb helyzetekben rendre ültek az átadásai, mi több, interceptiont sem dobott a Bears ellen!
 • Végre volt némi agilitás a pass rushunkban is (irányító siettetés), és bár Clay Matthews sajnos ismét némi visszaesést mutat, Nick Perry kiváló formában van, továbbá Mike Daniels is odateszi magát tisztességgel.
 • A futás elleni védelmünk előtt le a kalappal, a Macik legveszélyesebb fegyverét, Jordan Howardot sikerült olyannyira limitálnunk, hogy a Bears sztárfutóvá lett újonca mindössze 54 yardig jutott az egész meccs folyamán és TD-t sem sikerült elérnie.
 • A visszahordásokban továbbra is jól teljesít Trevor Davis, ezen a meccsen 51 yardot sikerült összehoznia.
 • Davante Adams megint meccsnyerő emberré lépett elő, két meghatározó elkapásával (amelyből az egyik TD lett) nagyban hozzájárult a csapat sikeréhez. Egyébként örömteli látni, hogy Hundley és az első elkapó sor között egyre jobb az összhang, ezek szerint jót tett az extra edzésmunka.
 • A futóegységünk teljesítménye megsüvegelendő, Aaron Jones ugyan sérülést szenvedett, de Ty Montgomery és főként Jamaal Williams kiválóan helytálltak. Összesen 160 yardot és egy TD-t pakoltak fel futóink a statisztikába.
 • Meglepő módon ezt a mérkőzést megúsztuk nagyobb emberáldozat nélkül, "csak" (RB) Aaron Jones, (RB) Ty Montgomery és (CB) Kevin King sérült le, az ő sérüléseikről annyit lehet már tudni, hogy Jones valószínűleg több hetes kihagyásra kényszerül, Montgomery borda sérülése pedig nem vészes, lehet a Ravens ellen már pályára is léphet majd. King hátsérüléséről nincs még pontos info. 
 • Tökösebb lett a játékhívásunk, amellett, hogy (nem is egyszer) volt wildcat formációnk (Cobbal), többször nekimentünk negyedik próbálkozásoknak is (sikerrel).
 • Színesebb volt a játékunk, mint az előző meccse(ke)n, jól váltogattuk a futó- illetve a nem megszokott passzjátékokat, látszott, hogy az edzői stáb megfelelően átformálta a stratégiánkat, melynek meg is lett a pozitív eredménye.

Negatívumok

 • Justin Vogel nem rossz punter, viszont pocsék holder. Ez sajnos ismét bebizonyosodott ezen a meccsen is, amikor miatta hibázott megint mezőnygólt Mason Crosby. 
 • A corner brigádunk továbbra sem képes felnőni a feladataihoz, levegőben még mindig nagyon gyenge a védelmünk. 297 yardot szedtünk be passzokból és a Bears egyetlen TD-je is passzjátékból született.
 • Néha az edzői stáb felettébb töketlen tud lenni, ezen a meccsen sajnos többször is előfordult, hogy szegény Hundley azt se tudta, éppen mit csináljon (delay of game, felesleges időkérések, stb.)

Összefoglalás

Megtört a jég, három vereség után fontos és biztató győzelmet aratott a csapat, s ami a legfontosabb, újra van vezére a Packers gárdájának Brett Hundley személyében. Csereirányítónk játéka egyre jobb, érettebb és most már méltán bizakodhatunk a további sikerekben, hisz tovább élnek a PO esélyek (még ha csak matematikailag is). Újra pozitív a mérlegünk, s bár nehéz csaták várnak még ránk (Steelers, Vikings, Panthers, Lions), a soron következő ellenfél, a Baltimore Ravens csapata a Lambeau Fielden nem lehetetlen küldetés. További bizakodásra adhat okot, hogy a Ravensen kívül másik két gyengélkedő alakulattal, a Cleveland Brownsszal és a Tampa Bay Buccaneersszel is összecsapunk majd, utóbbival hazai pályán, előbbivel idegenben. Reméljük a győzelem még inkább összekovácsolja majd a csapategységet és a W révén a csapatmorál is helyrebillen. Tovább kell küzdeni, összpontosítani az előttünk álló feladatokra, le kell győzni a Ravenst hazai pályán! De ez már egy következő történet lesz...

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful