Packers Hungary Club

Week 12 – Értékelő

Green Bay Packers  - Pittsburgh Steelers

28 - 31

Meglepetés. Annak ellenére, hogy ismét vereséget szenvedett a csapat, kellemes meglepetést okozott a rajongóknak és kevésbé kellemes meglepetést a Steelersnek a sajtfejű gárda. Most már nyugodt szívvel írhatjuk, hogy a Hundley-hullámvasút teljes kapacitással üzemel. A múltheti mélyrepülés után meglepően jól szerepelt mind Hundley, mind pedig az egész támadóegységünk. Reméljük viszont, hogy ez a nagy ingadozás beáll egy egyenletesebb szintre a jövőben, de most nézzük, mi történt vasárnap éjjel Pennsylvaniaban.

A mérkőzés

Csípős hideg fogadta a Heinz Fieldre kilátogatókat vasárnap este, csordultig megtelt a pittsburghi stadion, helyenként több Packers rajongót is fel lehetett fedezni a lelátókon, akik néha a hangjukat is meglepően hangosan hallatták. A helyszínen voltak a Steelers legendás visszavonult játékosai is, akik a jelenlétükkel nagyban emelték az esemény hangulatát. A stadionon kívül egyetlen érdekes Packers vonatkozású momentum történt, ugyanis Mike McCarthy édesapja kocsmájában minden Zöld-Sárga színben pompázott és mindenhol a Mike felirat virított (ezt a TV közvetítés során többször is mutatták). Mint az köztudott Mike McCarthy pittsburghi származású, így mondhatni "hazatért" erre a meccsre szülővárosába.

Statisztikák

Végre egy meccs, aminek a legfontosabb történéseinek videós összefoglalóját szívesebben nézhetjük vissza:

Pozitívumok

A vereség ellenére most viszonylag sok volt a pozitívum:

 • Nem esünk ismét abba a hibába, hogy nagyon megdicsérjük Hundleyt (azt vettük észre, ha dicsérjük, akkor utána bénázik), inkább azt írjuk: most jobban sikerült kiviteleznie a játékokat és sokkal koncentráltabban játszott mint a Ravens ellen, s ennek meg is lett az eredménye: 245 yard, 3 TD, 0 interception
 • Jamaal Williams, az egyetlen épkézláb bevethető futónk kitett magáért, jól állta a sarat és szép eredményeket produkált (21 futásból 66 yard és egy TD)
 • Davante Adams menetrendszerűen kerül be megint a pozitívumokhoz, ismét remekül játszott. (82 elkapott yard és egy TD)
 • Blake Martinez a másik oldal hőse, akit ugyancsak meccsről meccsre ki kell, hogy emeljünk. Hihetetlen amit művel a pályán a védelemben, mindenhol ott van, mindenhova rendre odaér, folyamatosan ő a D motorja. Ezen a találkozón 15 szerelést vitt véghez, amelyekből 12 egyéni volt, ráadásul még egy interceptiont is leszedett. 
 • A futás elleni védelmünket alapvető esetben itt most nem említenénk meg, mivel mondhatni átlagos (hol jobb, hol gyengébb) teljesítményt nyújtottak a mérkőzés folyamán, azonban az a nem mindegy, hogy ki ellen! Ugyanis azt a ligaelit Le'Veon Bellt sikerült 100 yard alatt tartani, akit még egy top run D is megszenved minden alkalommal. Bell TD-t sem tudott szerezni ellenünk, tehát a fanyalgók jobb, ha ezt mérlegelik, mielőtt bármit is mondanának/írnának.
 • Trevor Davis visszahordásai egyre reménykeltőbbek, ugyan nem sikerült kiugróan nagy futást csinálnia, de végre látszik, hogy agilisabban áll a dolgokhoz, mint korábban és mindent megpróbál-megtesz, akár pár yard kicsikarására is.
 • Labdaszerzésben továbbra sem állunk rosszul, ezen a derbin is sikerült három turnovert produkálni.
 • Jót tett Justin Vogelnek a múlt heti dorgálásunk, a Steelers ellen egyből 48,2 yardot átlagolt 5 rúgásból.  🙂
 • Sérülések terén is szerencsésen megúsztuk a pennsylvaniai kiruccanást, az első hírek szerint senki se szenvedett sérülést. Egyedül Damarious Randall töltött némi időt az öltözőben a meccs közben, de állítólag neki is csak kisebb izomgörcse volt és később vissza is térhetett a pályára.

Negatívumok

 • A passz elleni védekezésünk továbbra is katasztrofális, (annak ellenére is, hogy most Antonio Brownt kellett volna féken tartani) a 351 yard és 3 TD jól mutatja ezen egység rendkívüli gyengeségét.
 • Nem ártana kezdeni valamit a mezőnygól-kísérletek eredményességének javítására. Crosby egyre rosszabb tendenciával (és egyre több hibával) rugdossa a field goalokat. Tudjuk, hogy ez nem feltétlenül csak és kizárólag az ő hibája (többször panaszkodott már Vogelre, hogy rossz holder), de az ilyen helyzetekben elhullajtott pontokon meccsek mehetnek el. (íme példának a mostani mérkőzés például) 
 • Továbbra is túl sokszor zsákolják be az irányítónkat. A Ravens elleni meccsen több alkalommal is saját magának köszönhette Hundley a sackeket, de most a bekapott négyből talán csak egy, max kettőnél volt ő a ludas. Ez sajnos azt mutatja, hogy a támadófal még mindig nem elég stabil, több kulcs falember is csak szabálytalanságok árán tudta legtöbbször megvédeni a fiatal irányítónkat.
 • A pass rush továbbra se működik, mi több, azt kell hogy írjuk, szinte nincs is. Jól mutatja az OLB poszt gyengeségét, hogy az egyetlen sacket Mike Daniels szerezte a Steelers ellen, ő pedig ugyebár elsősorban védőfalember. Persze tudjuk, Clay Matthews kiesése is erősen rányomta a bélyegét erre a dologra.
 • Sajnos a D által megszerzett labdákkal továbbra sem tudunk sokat kezdeni. Megint lehetőségünk volt extra támadásokat vezetni a Steelers labdavesztéseiből, de nem tudtunk élni velük. Ezeket a védelem által nyújtott pluszokat meg kellene ragadni és pontokra váltani, mert ugyancsak meccset eldöntő momentumok lehetnének.

Összefoglalás

A Heinz Fielden így ki lehet kapni, ez nem szégyen. A gond az, hogy ezzel a vereséggel még messzebb sodródtunk a rájátszást jelentő pozícióktól. A helyzet még nem reménytelen, de a hátralévő meccseken már elvileg nem szabadna hibáznunk, hiszen az NFC-ben idén (is) nagyon nagy a harc a Wild Card helyekért. A csoportgyőzelem ebben a szezonban már sajnos csak hiú ábránd lehet, azonban a Lions még bőven befogható (a lépéselőnyüket ledolgozhatjuk ellenük az alapszakasz záró fordulójában), s egy esetleges jó mérleggel (és a másik NFC csoportokban szereplők botlásaival) a Wild Card hely se teljesen reménytelen. Ha az offense és Hundley tovább tudja vinni ezt a formát, amit a Steelers ellen hozott, a védelem pedig tartani tudja legalább a jelenlegi nívót, akkor igenis van még mit keresnünk ebben az idényben! A következő összecsapás ismét a Lambeau Fielden lesz, az ellen a Tampa Bay Buccaneers ellen, akik 4-7-es mérleggel hozzánk hasonló hullámvasúton ülnek, tehát a kalózok verhetők hazai pályán. Persze nem szeretnénk abba a hibába esni, mint a Ravens meccs előtt, így óvatosan inkább csak annyit írnánk: nem lehetetlen legyőzni őket. Nagy feladat vár mind az edzői stábra, mind pedig a játékosokra, reméljük jól fel tudnak majd készülni a floridai gárda ellen a hétvégéig.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful