Packers Hungary Club

Week 9 – Beharangozó

Green Bay Packers - Detroit Lions

2017.11.07 02:30, Lambeau Field, Green Bay

Végre eljött az idő, hogy megtudhassuk mire volt elég a pihenő. Csak pihenésre ugyan nem fordíthatják a játékosok a bye week idejüket, komoly felkészülés és fizikális erőnlét fenntartás is szükséges. Biztosra veszem, hogy legtöbb szurkolót az érdekli, miben fejlődött, fejlődött-e egyáltalán Brett Hundley. Tekintsünk vissza a Packers és a soron következő ellenfél, a Lions utolsó villanásaira.

Packers előzmények

Az utolsó mérkőzést a Saints csapatával küzdötte meg a Green Bay Packers, sajnos vereséggel, 26-17 a Szentek javára.

Nem volt egy átlagos meccs, az első félidő remekül,a második kevésbé jól sikerült - rég volt már, elevenítsük fel.

Első negyed: a Packers viszonylag korán került vezető pozícióba Jones-nek köszönhetően. Ügyesen találta meg a menekülő vonalat, és 46 yardot hagyott maga mögött, amit TD-vel koronázott meg. A Saints passzokkal haladt előre, Michael Thomas és Brandon Coleman kapta a legtöbb lehetőséget. Damarious Randall az end zone-ban jól helyezkedett, és így Brees első interception-jét ő tudhatta magáénak. A baj csak az volt, hogy nem tudtak pontokat szerezni ebből a lehetőségből. Néhány yard futás, egy pontatlan passz, és a vége punt. A második lehetőség nem váratott sokat, Davon House szerezte meg a labdát Brees-től. Azonban itt is elhibáztuk, maradt Justin Vogel 41 yardos pántja. A Szentek a passzokat futásra cserélték, amivel folyamatosan haladtak előre. Kamara sokoldalúsága védőinkre komoly feladatot rótt, és így nem sikerült nekik pontot szerezni. 7-0.

Második negyed: a Saintsnek pontokra volt szüksége, és ezért keményen küzdöttek is. Ingram látványosabban került játékba, aminek meg is lett az eredménye, egyenlített. Hundley megpróbált kreatívabban játszani és játszatni társait is, mint pl. Jones futtatása, Cobb és Bennett labdához juttatása, amivel haladtak előre. A második negyed fénypontja azonban mégiscsak Hundley futása lett, amivel megszerezte első NFL TD-jét. 14-7.

Harmadik negyed: a második félidőben a Saints csapata teljesen átvette az irányítást, a hatalmat a játék felett. Ismét előnyben részesítették a passzokat, amik pontosak és kíméletlenek voltak. Brees elsősorban Tedd Ginnt és Michael Thomast használta, illetve a TD szerzéshez Brandon Colemant. A Packers részéről most Kenny Clark volt aki belepiszkált a labda útjába, és így az extra pont ki is maradt. Hundleynak is össze kellett kapnia magát, így ő is visszatért a passzoláshoz, de ebből nem sikerült már pontot profitálni. Viszont Crosbynak a 28 yardos távolság nem okozott problémát. 17-16. Negyedik negyed: Saints részéről változatlanul erőteljes a támadás és a játék birtoklása. Ez azonban kevés a TD-hez, ugyan csak field goal-al, de mégis pontot szereznek, és át is veszik a vezetést. Hundley elfáradt, nem tudott felmutatni semmi extrát, így a támadófal játéka kiszámíthatóvá vált. Brees nem tétlenkedett, ő maga gondoskodott a TD-ről. Sajnos egy interception Hundleynak is beköszönt, de szerencsére a Saints sem tudott élni a lehetőséggel és nem lett az eredményben még nagyobb különbség. 17-26.

Lions előzmények

A Lions utolsó alkalommal a Pittsburgh csapatával mérte össze magát. Ők maguk nem voltak elégedettek sem a játékukkal, sem pedig az eredménnyel: 20-15 a Steelers javára. A 20 pontot Matt Prater (P) field goal-jaival tudták összehozni, és ennyi... Az offense 482 total yard-ja mögött nincsenek pontok. Legnagyobb probléma ezen a meccsen a “red zone csapás” volt, ugyanis egyszerűen nem tudtak mit kezdeni a célegyenesben. Matthew Stafford dobálta a passzokat, ha már a futás nem működött, és célba is ért a laszti, de a red zone-ban az elkapói leblokkoltak, és nem tudtak pontokat szerezni. Marvin Jones Jr. és TJ Jones kedvelt célpontjai voltak, ők emelték az offense színvonalát. M. Jones Jr. felé 11-szer röpült a laszti, ebből 6 sikeres is volt. Számára a meccs legszebb pillanata egy 46 yardos elkapás volt. TJ Jones nyolcszor volt célpont, és ennek pontosan a felét, vagyis 4 elkapást sikerült behúznia. A csapás konkrétan abból adódik, hogy az 5 alkalomból egyszer sem tudtak élni a TD lehetőségével. A harmadik negyedben még ugyan vezetett a csapat (15-13), de egy biztos field goal helyett a bizonytalan TD-t választotta Jim Caldwell. Az erőltetett hívásnak nagy ára volt: 0, azaz nulla pontot hozott nekik. Vitatott hívás, mert vannak olyan alkalmak amikor semmi nem működik, és hát nem ekkor kellene a bizonytalant belőni célnak. Az irányító Matthew Stafford nem mindig kapta meg a megfelelő védelmet, mint ahogy ennél a hívásnál sem, és így egy rá mért sack-kel fejezték be ezt a drive-ot. Mindezt pedig még lehet tovább fokozni azzal, hogy az ellenfél 2 yardos vonalánál voltak már.

A játékgyilkos Golden Tate lett, aki az utolsó negyedben elejtette a lasztit, és egy újabb lehetőségtől fosztotta meg a Lionst.

Ez a meccs a felejtés útjára tért volna, ha nincs JuJu Smith-Schuster. Roethlisberger átadta neki a lasztit, rést talált a védelmen, és futott egészen a saját end zone-ig (97 yardot), TD- szerezve. Erre senki nem számított... Stafford kezéből összesen 423 yard került ki, 47 passzából 27 ért célba, interception ugyan nem lett egyikből sem, de TD se. Glover Quin sikeresen megszerezte egy alkalommal az ellenféltől a labdát, de ebből sem tudtak pontot csinálni.

A Steelers 20 pontjáról is essen néhány szó azért, amit Le’Veon Bell és JuJu Smith-Schuster TD-je, valamint Chris Boswell 2 field goal-jából hoztak össze.

Ami döntő lehet

  • Pihenőhetesek voltak a srácok, valamint a MNF is meghosszabbította a felkeszülési idejüket. A pihenésen kívül gyakorlatokkal is telítve volt az idejük, így Hundleytól jobb teljesítményt lehet várni.
  • Mennyire volt elég ez az idő arra, hogy Aaron Rodgers átadjon Hundleynak a tapasztalatából, ismeretéből. Több játékos, mint Jordy Nelson is kitart az az álláspont mellett, miszerint nem fogják átírni a teljes stratégiájukat. Lesznek ugyan új trükkök, elemek, de nem fognak mindent átírni.
  • Montgomery mentálisan és fizikálisan is 100%-osnak érzi magát. Bizonyítania kell alkalmasságát, és ezért várhatóan mindent meg is fog tenni. A speciális egység edzője, Ron Zook azt mondta, lobbizni fog annak érdekében, hogy Monty ismét az ő csapatát erősítse.
  • Mindenki egy egészséges offense line-t szeretne, és ehhez hozzájárul Morgan Burnett és Vince Biegel is, akik aktív státuszba kerültek.
  • A Lions deffensive line túl tud-e lépni a múlt héten tapasztalt megtorpanásán. Amennyiben nem, remek alkalmak születhetnek arra, hogy a Hundley által vezetett offense hosszú yardokkal haladjon előre.
  • Hétfő esti játék, ami jobban motiválja a játékosokat és több a látogató is.

Érdekességek

  • A Packers -Lions csapatok számára ez lesz a harmadik alkalom, hogy MNF játszanak egymással. Az első 1972-ben volt.
  • TJ Lang most tér vissza először a Lambeau-ra, amióta a Lions leigazolta. 8 évet töltött el Green Bay-ben.
  • Az örök mérleg jelenleg 98-68-7, a Lambeaun játszott meccsek eredménye szerint pedig 33-11-3.

Összegzés

Mike McCarthy kiállt Brett Hundley mellett, és megpróbálta használni az elkapókat és TE - eket egy stratégiai módszerben, ahelyett hogy aggódni kezdene amiatt, hogy hogyan fog javítani a passz elleni védekezésben. A hangsúlyt Aaron Jones-ra fogja helyezi, aki kiválóan kezdett a 100 yardos futásával, mindkét meccsén.  Justin McCray jó a futás blokkolásban, 3 különböző pozícióban is. Talán TE - ként fogják használni a jumbo formációban, ha mind az 5 kezdő visszatér.

2013-ban már volt egy hasonló helyzet a mostanihoz, irányító sérülés miatt. Akkor Scott Tolzien és Seneca Wallace voltak, akik úgymond kisegítették a Packerst, és egészen a wild card -  ig eljutottak abban az évben. A jelenlegi helyzet annyiban más, hogy Brett Hundley nem csupán egy beugró irányító, hanem a csapat része, aki edzett már együtt társaival és 3 éve Rodgers mellett tanul.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful