Packers Hungary Club

Week 9 – Értékelő

A Saints elleni zakó után azt hiszem mindannyian abban reménykedtünk, hogy a bye week alatt kicsit összekapja magát a csapat. A szabad hetet kihasználva volt (illetve lett volna) idő kicsit felülvizsgálni, átalakítani, leegyszerűsíteni a playbookot, hogy az jobban feküdjön Hundley játékstílusához. Ám sajnos nem sokat ért a pihenőidő: továbbra is gyakorlatilag kilátástalan a játékunk Rodgers nélkül.

A play-by-play leírás helyett ezúttal íme a mérkőzés videós összefoglalója:

Negatívumok és pozitívumok helyett pedig inkább tekintsük át azokat a dolgokat, melyek döntően befolyásolták a végeredményt, avagy:

Min úszott el a meccs?

  • Az első, és legfontosabb momentum, amit itt ki kell emelnem, az az, hogy a Lions puntere, Sam Martin gyakorlatilag fizetett szabadnapot kapott, hiszen egyetlen egyszer sem kellett puntolnia, a pályára is csak holderként jutott fel - igaz, erre volt jónéhány alkalma, hiszen a Detroit 8 labdabirtoklásából 6 pontszerzéssel végződött (ezen kívül volt még egy kihagyott field goal és egy fumble).
  • Ha már labdabirtoklás, viszonyításképp Packers oldalon ez az arány: 9 drive-ból 3 pontszerzés (1 FG és 2 TD), amiből viszont a 2 touchdown már a 4. negyedben, a garbage time-ban született, amikor a Lions védői gondolatban már az öltözőben ünnepeltek…
  • Az Oroszlánok 10 leghosszabb játékából 6 play is 3rd down szituációból született, (23, 23, 17, 17, 16 és 15 yard), ez teljes mértékben elfogadhatatlan statisztika a védelmünkre nézve, ilyen teljesítménnyel nem lehet meccset nyerni, főleg úgy, hogy nincs Rodgers vezette offense, aki több pontot tegyen fel a táblára, mint az ellenfél.
  • Matthew Stafford szinte teljes nyugalomban passzolhatott a mérkőzésen, a Packers pass rusherei nem igazán tudtak bárminemű nyomást is helyezni az irányítóra. A Lions passzjátékát segítette továbbá a rengeteg Green Bay-i mistackle is, mind a linebackerek, mind pedig a secondary részéről. Ezek együttes következményeként Stafford igen impresszív statisztikát hozott össze: 33 passzkísérletéből 26 sikeres átadása volt (78.8%) összesen 361 yardért, közben 2 TD-passzt is kiosztva. Ezzel 132.4-es passer ratinget dobált össze, ami a 2. legjobb volt a 9. héten, mindössze a Rams irányítója, Jared Goff előzte meg a szinte tökéletes, 146.8-as mutatójával.

  • Brett Hundley bár láthatóan fejlődött a Saints elleni első kezdése óta, és saját elmondása szerint is nagyobb önbizalommal állt már ki erre a meccsre, egyelőre ez még kevésnek bizonyult. A fiatal irányítók tapasztalatlansága érezhető rajta, sokszor túl sokáig tartogatja a labdát, habozik, így odaérnek hozzá. Ez persze valószínűleg főleg amiatt van, mert nagyon szeretne vigyázni a labdára, nem eladni, ami mindenképp becsülendő dolog. Viszont ha már érkezik rá a nyomás (ami a jelenlegi O-fal helyzetünkben azért nem ritkán fordul elő), könnyen összezavarodik és elkapkodja a döntést.
  • Bár összességében szerencsére nem sok yardot adtunk fel a meccsen szabálytalanság miatt (2 büntetésből 20 yard), Mike Daniels teljesen fölösleges kakaskodása miatt egy elhibázott 3. kísérletből first downt kaptak a vendégek, ezzel “átkerült a momentum”, és egy 9 playből álló, 71 yardos menetelés vette kezdetét, végén egy 25 yardos TD-passzal Marvin Jonesnak.
  • A special teamet negatív és pozitív szempontból is ki lehet emelni. A rosszabb “hírrel” kezdve, az első drive-unk végén a blokkolt mezőnygól semmiképp sem jött jól, de természetesen mi másra lehetne ezt is visszavezetni, mint a sérülésekre.. Idén ugyanis Derek Hart már a harmadik long snapperünk (előbb Brett Goode, majd a helyére hozott Taybor Pepper dőlt ki), így nem csoda, ha ezt az amúgy roppant jó időzítést és összhangot igénylő feladatot nehezen hozza még össze az új összetételű LS-P-K trió. Ebben az esetben az volt a gond, hogy Hart hátraadása kicsit rövid is volt, meg alacsony is, ezért a holderként térdelő Vogelnek kellett ügyeskednie, hogy egyáltalán fel tudja állítani a labdát, mire odaér Crosby. Nem sikerült tökéletesen kivitelezni a feladatot, így maga a rúgás sem lehetett teljesen jó, amibe ennek köszönhetően bele tudott érni egy Lions játékos.

Akadtak viszont még olyan megmozdulások, melyek bár végül nem befolyásolták a meccs kimenetelét, mindenképp említést érdemelnek:

  • Az előző hibával szemben viszont a félidő előtti utolsó pillanatokban sikeresen végrehajtotta a speciális egység azt, amin mindenki csak pislogni tudott.. 3rd down. Brett Hundley a pálya közepén találta meg Davante Adamset egy rövid átadással, ami után 4. kísérlet következett, a hátralévő 10 másodperc pedig vészesen fogyott. Ha Rodgers irányított volna, vélhetően egy Hail Mary zárja a játékrészt, így viszont inkább a mezőnygólt választotta a csapat, és itt jött a csoda: a kevesebb, mint 10 másodperc alatt az offense lerohant a pályáról, a field goal csapat fel a helyükre, fel is álltak, és még a rúgás is sikerült:

  • A másik kiemelendő a special team munkájából Trevor Davis játéka, aki hétről hétre egyre jobb a visszahordásokban, ezúttal 7 return során 140 yardot hozott.

Összegzés

Összességében azt láttuk, amire számítani lehetett. Hundley fejlődött ugyan az előző meccshez képest, de persze bőven van még miben javulnia. Rodgerssel a karmester pozícióban el voltunk kényeztetve, most kicsit bepillantást nyerhetünk abba, hogy milyen az, amikor ugyan tehetséges az irányítód, de nem elit. Fény derül a csapat többi hiányosságára is, így öröm az ürömben, hogy ezekből a felfedezésekből talán tanulni is tudunk majd.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful