Packers Hungary Club

Weekly Vince – 11. hét

Annak, hogy a szezon elég rosszul alakul, megvan az a nagy előnye, hogy érdekes és változatos kérdéseket feszegethetünk wild card helyektől draftolásig, amikre más szezonokban ilyenekre nem is gondolunk. Lássuk a heti válogatást:

Én úgy gondolom, hogy ezzel a verséggel el is szállt minden reményünk a Playoff-ra. Főleg azért, mert nagyon úgy néz ki, hogy a csoportunkból csak az első fog bejutni. Már csak a csoda segíthet…. esetleg pont Pittsburgh-ben?? Ti hogyan látjátok esélyeinket a PO-ra? – Dandy73

Nevezhetjük csodának, vagy nevezhetjük bravúrnak, de a továbbjutásunkhoz valóban kell egy olyan bravúrgyőzelem amire nem számítanánk – például a Steelers ellen idegenben, ami Rodgerssel sem lenne sima vendég. Matematikailag bőven a huntban vagyunk, egyetlen meccsel lemaradva a wild card helytől. Sajnos a nagyobb probléma nyilván a mutatott játék.

Mindazonáltal nem érzem azt, hogy a csoportunkból csak egy fog bejutni. A Falcons és a Panthers van jelenleg a két wild card helyen, és mindkét csapatnak nehéz meccsei vannak hátra, köztük a csoportrangadók az idén kiváló Southban egymás ellen illetve a Saints ellen. Emiatt jó esélyjel az egyiket kiboxolják innen, kérdés hogy ki ragadja meg az alkalmat? A Seahawkst a sérülések Legion of Boom mentesítették, a Redskinsnél az offense hullik, a Cowboysnál Zeke (vagyis mondhatni itt is az egész offense), így nem örömmel néznek előre a következő meccsekre. A Lions viszont nem játszik már pozitív mérlegű csapattal – így sajnos arra nagyon is jó esélyt látok hogy a divizónkból ketten is továbbmenjenek, pechünkre azonban lehet hogy ebben nem leszünk benne.

Azt is hozzá kell tenni, hogy schedule szempontból szerencsénk van. Ha a 13. és 14. héten az elég rossz formában lévő Tampát és a Brownst be tudjuk gyűrni, és Rodgers visszatér a 15. héten hogy ismét felborítsa az asztalt, az 5 győzelem. Kellenek hozzá jó meccsalakulások, de 10-6al bőven be lehet jutni – mind 2016-ban mind 2015-ben elég volt ez NFC wild card helyhez. Ahhoz hogy ezt kihasználjuk, váratlan fejlődést kell mutatnunk.

Szia! Úgy gondolom, hogy ez a szezon már csak arra jó, hogy egy jó draft pozíciót szerezzük. Az lenne a kérdésem, hogy szerinted melyik az a csapategység ahová el kellene lőni az első körös cetlit? Üdv – Martin

Bár ez természetesen mindig elsősorban az épp ott rendelkezésre álló emberektől függ, én már legalább három éve nagyon bízok egy erős pass rusherben. Ennek több oka van, az egyik az ahogy te a kérdésedben megközelíted. Ennek a csapategységnek véleményem szerint erősödnie kéne, és az nagy hatással lenne az egész csapatra, hiszen a 3-4 védelem lételeme egy erős és mély OLB csoport. Az én szememben azonban ennél fontosabb ok, hogy melyik pozícióból hol lehet kiváló embereket találni. Ha végignézünk a liga legjobb sackgyárosain, gyakorlatilag mindenki első körös – a legtöbben ráadásul top első körösök. Középső linebackerek, safetyk, elkapók és futók között évről évre bukkannak fel a hátsó körös, sőt, draftolatlan tehetségek akik akár a legjobbak közé is beverekszik magukat. Ezért ha nincs nagy tehetségbeli különbség, akkor az OLB húzás mindig jó.

Persze itt jön be az a része a dolognak, hogy hiába gondolja és fontolja ezt meg valaki, attól még nem biztos hogy a drafton OLB-t kell húzni. Nemcsak a játékosok tehetsége derül ki utólag, de az is hogy mi lesz a következő év hiányposztja. Két szezonnal ezelőtt senki nem gondolta volna, hogy WR problémáink lesznek, és tavaly meglepetés volt a cornerback krízis. Tehát needektől függetlenül, a legjobb irány a lehető legjobb játékos draftolása, mert a legjobbra úgyis szükség lesz.

Üdv! Mi a véleményed Dom Capers munkáságáról? Benne van még pár év hogy irányítsa a védelmet és szolgálja a Packers-t, vagy ideje nyugdíjba vonulnia? – Token

A kérdés az, hogy ki jönne helyette? A szezon végén érdemes leülni és szétnézni hogy a 3-4 koordinátorok közül van-e olyan aki elég jó, és valamiért nincs állása, vagy váltana. Sajnos a probléma az, hogy az elmúlt években a jó defensive coordinatorok mind vezetőedzők lettek: Dann Quinn, Sean McDermott, stb. Egy épp bizonyított, jó védelmet felépített embert nem fogunk tudni áthozni ugyanarra a pozícióra, hiszen ő előrébb lépne. Mivel az egyetemi védekezés más kávéház, a kérdés tehát gyakorlatilag az, hogy előléptetünk vagy áthozunk-e mástól egy pozícióedzőt? Ha ebből válogatunk, akkor az mennyire előrelépés? Mivel Capers nem olyan fiatal, és előbb utóbb úgyis le kell cserélni, én úgy közelíteném meg a dolgot ahogy a Chargers is tette. Megvárni míg egy ilyen védelmi guru megbukik vezetőedzőként, és akkor elhozni. Ők Gus Bradley volt Seahawks koordinátort szerezték így meg, akinek először a Jaguars vezetőedzőjeként kellett megbuknia hogy más csapat DC-je legyen. Tehát lényegében azt tanácsolnám szeretett csapatunknak, hogy figyeljék a szezon után és a következő években a hasonló elbocsátási híreket.

Szia Vince! Én is mint sokan úgy gondolom, hogy MM hibázott amikor Hundley-ra alapozott, A-Rod kiesésénél! Egy parás irányító, nem NFL, és nem Packersbe való képességekkel! A kérdésem az lenne, hogy nem lett volna okosabb dolog az FA piacról egy jó-jobb képességű irányítót elhozni (McCarron, Garoppolo). Vajon MM beismeri, hogy mellélőtt, és a 3 év Hundley-ba fektetetett munka, pont annyit ér, mint dögkutyának az epilátor? – Zoli

Pontosan itt a probléma: McCarron és Garoppolo nem az FA piacon voltak. Az egyikük a Bengals játékosa, a másikuk a Patriotsé volt, és egy 33.-36. picket kellett a 49ersnek fizetnie érte. McCarron a hírek alapján hasonló “összegbe” került volna a Brownsnak. Ez orbitális ár, mert:

  1. Hiába tradelsz értük, nem tudnak azonnal kezdeni. Garoppolo 3 hete tanulja a 49ers playbookot (ami finoman szólva nem a legkomplikáltabbak egyike) és még nem tudja eléggé hogy játsszon.
  2. Így ha Rodgers visszatér, 4 meccsért fizettünk volna egy olyan picket, pickeket, ami évekig olcsó rookie szerződésen fog játszani.
  3. Ha pedig Rodgers nem tud visszatérni, akkor McCarronnal vagy Garoppoloval sem kerülünk Super Bowl közelébe sem, vagyis ismét felesleges volt a pick kidobás.

Amit szerintem teljesen érthető és logikus felróni McCarthynak, hogy miért alapozott ennyire Hundleyra a keret kialakításánál. Arod kiesésénél már késő volt, ott már nem lehetett mit tenni.

Szia Vince! A kérdésem az lenne: Miért engedték el Taysom Hill-t? A preseason meccseken is feltűnt, mennyire másabb személyiség mint Hundley! A Hundley féle buliba el sem mennék de ahol Hill ott van az biztosan pezseg az élet! Persze ennek a játékhoz semmi köze de lehet emiatt nem vállalta a vezetés? A játékolvasása a mozgása és a dobásai is sokkal gyorsabbak mint Hundleynél! Ráadásul ebben a helyzetben egy önbizalommal rendelkező ne adjisten népszerű játékos másképp teljesítene mint a mi zsákos Brettünk? – Sándor

Taysom Hill egy 27 éves rookie, aki egy kis főiskolában sem nyújtott semmi emlékezeteset. Nem emlékszem olyan irányítóra a preseason meccseinken, aki az ellenfél 4. számú védelme ellen (tehát azon játékosok ellen, akik ugye nem kerülnek keret közelébe sem, hanem repülnek első szűkítési lehetőségnél) ne magabiztosan villogott volna. A döntési folyamat a vezetőség részéről ilyen helyzetben viszonylag egyszerű – a 24 éves Hundleynak és Callahannek több mindent tudok tanítani, és jobb fizikai állapotban vannak. Ahogy írtam az előző kérdésre, inkább ezért lehet “megróni” a stábot ha az okokat keressük, hogy miért nem volt jobb ez a csereállomány. Én nem érzem hogy Hill bármilyen szinten minőségi változást hozott volna, itt inkább olyan alternatíva merülhet fel hogy egy veteránt tartani (a la Ryan Fitzpatrick a Bucsnál). Hogy ezt ők mennyire tartják hibának az majd akkor derül ki, amikor Hundley szerződése lejár. Ha idén draftolunk egy QBt akit jövőre Hundley mögött nevelünk cserének, vagy ne adjisten jövőre draftolunk csere QBt, az azt jelenti hogy a vezetőség úgy gondolja majd továbbra is ez a helyes út. Ha Hundley távozása után igazolunk egy idősebb QBt, akkor azthiszem az egyfajta elismerése lesz annak hogy hibáztak.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful