Packers Hungary Club

Week 13 – Beharangozó

Tampa Bay Buccaneers @ Green Bay Packers

2017.12.03. 19:00, Lambeau Field, Green Bay

 

 

Az utolsó lehetőségek csatája következik az NFC wild cardért - vereség esetén mindkét csapatnak csoda kell. Valószínűleg kevesen gondolták szezon előtt, hogy ezen a meccsen az 5-6 Packers és a 4-7 Buccaneers fog összecsapni. Pedig de.

Packers előzmények

Ennek persze Packers oldalról a legfőbb oka a Hall of Famer irányítónk kiesése. Hundleyval az élen teljesen felemás játékot mutat a támadósorunk, egyik pillanatban ugyanúgy menetelünk mint a 12-essel, a másikban három playen kapunk sorban sacket. Minden drive külön kaland, sosem tudni hogy óriási TD vagy banális hiba lesz a vége - teljesen új módokon élhetik át a meccseket a Packers szurkolók.

Ha ez nem lenne elég, mintha a tavalyelőtti szezon inverzét élnénk: ezúttal mindenki sérült, csak az elkapók nem.  Hosszú idő után először a toldozott falunk nagy részére számíthatunk - csak a jobb tackle Bakthiari hiányzik a "rendes" kezdőből. Ez nem csak Williamsek fontos a futásokhoz, de Hundleynak is annyira kell a védelem amennyira csak lehetséges, hiszen láthatóan így sem bízik meg a falban.

Érdekes módon az elkapók közül nem Jordy Nelson, hanem Davante Adams aki mostanában valódi első számú elkapóként teljesít - egyszerűen sokkal jobban érzik egymást Hundleyval mint Jordy. Adams termelése gyakorlatilag feljavult Hundleyval, pedig a csapat összpasszteljesítménye látványosan romlott.

A támadósor hullámzása mellé beáll a védelem is. Már többször írtunk a pass rush és a coverage kapcsolatáról, és továbbra is bajban vagyunk ezen a téren - blitz nélkül is több nyomás kellene az irányítóra, vagy tovább tartani a falban a védőket.

Buccaneers előzmények

Nem fényesebb a helyzet a piros kalózoknál sem, akik az elmúlt hetekben Fitzpatrick formára vágott szakállát csodálhatták a pályán Winston sérülése miatt. Velünk ellentétben azonban ők nem is biztos hogy olyan rosszul jártak ezzel - Ryan 2 meccset nyert meg a 3-ból amin kezdett, míg Winston mérlege 2-4 volt. Ennek ismeretében talán nem is akkora dráma, hogy a hírek szerint Jameis a hétvégén kezdeni fog. Szezon előtt rengeteget vártak a Tampa támadóegységétől, de ebből nem sok realizálódott. Winston két történelmi kezdő év után idén pontatlan és sorban hozza a rossz döntéseket, amiben persze nem segít hogy a futójátékuk a 28. "legjobb" az NFL-ben.

Ez a folyamat kihatással van Mike Evansre is, aki bár a liga egyik leglevédekezhetetlenebb embere (nemcsak 6'5, de gyors és nagyot is ugrik), közelébe sem ér tavalyi szezonjának. DeSean Jackson nyári igazolása több helyet hivatott létrehozni neki, de sem ő, sem a futók nem tudják ezt kihasználni. Talán a tight end játék váltotta csak be reményeiket, amiben mind Cameron Brate mind az újonc OJ Howard jeleskedik.

Ami az igazi katasztrófa a Buccaneersnél persze az a védelem - az egyetlen erős egység a linebackereké, ahol Lavonte David és Kwon Alexander is ligasztár -  ők azonban eddig sokat kihagytak. A secondary viszont folyamatos mélyponton, se TJ Ward sérülésével az egyetlen biztos pontra sem számíthatnak.

Ami döntő lehet

 • Hundley és a sackek. A Buccaneers védelme egyértelműen aggresszív passzokkal támadható, de a front 7 oda tud érni az ellenfél irányítójához - Brettnek le kell vetkőznie a sackgyűjtéses tendenciát és gyorsan kell szabadulni a lasztitól.
 • Jameis Winston kiváló irányító, de jelenleg félig sérült és idén borzasztó formában van. Ha a meccs elején könnyen engedünk néhány sikerest passzt amivel megtalálja a ritmust akkor megtalálja a ritmusát és az előbbi fog érvényesülni, de ha megkeserítjük az életét az elején akkor nem fog tudni kilábalni belőle.
 • Nem csak nálunk vannak fontos hiányzók, az ellenfélnél is. Az offensive linejukból két kezdőre nem számíthatnak, az egyikőjüket a nekünk jól ismert Evan Dietrich-Smith fogja pótolni. "EDS" alapvetően center, de most guardként kerül majd bevetésre, várhatóan az ellen a Mike Daniels ellen aki jól ismeri az edzésekről - ezt ki kell használni.
 • Ty Montgomerytől idénre elbúcsuztunk, Aaron Jones még nem épült fel teljesen - Jamaal Williamsre hárulhat így ismét a futómunka dandárja, akinek egyszerűen fogalmazva egészségesnek kell maradnia, mert nemnagyon van mögötte depth.
 • Az elmúlt években a tight endek levédekezése okozott problémákat, idén azonban eddig mindenkit sikerült semlegesíteni. A Cameron Brate OJ Howard duó nagy teszt elé fogja állítani a safetyket és a linebackereket.

 • A Steelers ellen a csapat megnyerte a mindig fontos turnover harcot, de képtelen volt pontokat felrakni a nyert driveokból. A jó mezőnypozíciókat ki kell használnunk.
 • Mike Evans a liga egyik legjobb elkapója, és az elmúlt években nem is lett volna esélyünk olyan embert ráállítani aki fizikailag megközelíti. Idén itt van a 6'3 magas Kevin King, de kérdés hogy meg merjük e kockáztatni. House vagy Randall valószínűleg szorosabban tudja fogni, de az ő magasságukkal az 50-50 labdák inkább 80-20 labdák lesznek Evans javára.

 

Érdekességek

 • 1977 és 2001 között a két csapat egy divízióban szerepelt - az NFC Centralban.
 • A közös múlt miatt sok meccset vívtunk egymással, a mérleg 31-21-1 ide, 1990 óta pedig 14-1es hazai sorozatban van a Packers.
 • A Packers megnyerte az elmúlt 8 meccsből 6-on a turnover csatát, vagyis több labdát szerzett mint adott el.
 • A csapat linebacker edzőjét (Winston Moss) 1987-ben a Buccaneers draftolta a draft második körében.
 • Sok Packers játékos Floridai származású, például Geronimo Allison, Ha ha, Justin Vogel, Justin Mccray vagy Damarious Randall.
 • Blake Martinez 11 meccsünkből 6-on is több mint 12 tacklet szerzett.
 • Eddig a Packers kapta a 4. legkevesebb yardnyi büntetést.
 • A támadósorunk minden logikát megcáfolva a hosszabb driveok során veszélyesebb - 8 TD-t szereztünk olyan driveokban, amik több mint 10 playt igényeltek, ezzel holtversenyben a harmadikak vagyunk. Ez az ilyen drivejaink 40%-a.

Összegzés

Fogalmazhatunk úgy is, hogy a Packersnek kicsit korán kezdődik a playoff - tavalyhoz hasonlóan hamar rákanyarodtunk a győzelmi kényszer útjára. Tartsatok velünk a célegyenesben is.

A mérkőzés magyar idő szerint vasárnap este 19:00-kor kezdődik, a Sport TV nem közvetíti majd, de mi mindenkit várunk majd szeretettel az oldalon stream linkekkel és a szokásos chatablakkal!

Go Pack Go!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful