Packers Hungary Club

Week 13 – Értékelő

Tampa Bay Buccaneers - Green Bay Packers  

20 - 26

Nyögvenyelős, de rendkívül fontos győzelmet húzott be a csapat a vasárnapi hosszabbításos Öböl háborúban. Óriási harc volt, főleg a védelmünk küzdött nagyot, úgy érezzük nem túlzás azt írni, hogy ezt a győztes meccset főként nekik köszönhetjük, de lássuk mi is történt vasárnap a Szentélyben.

A mérkőzés

December elejéhez képest viszonylag enyhe időjárás fogadta a Lambeau Fieldre kiérkezőket, persze nem csupán ennek volt köszönhető a telt ház, hisz még a legzordabb környezeti körülmények közt is mindig dugig van a legendás stadion minden egyes hazai meccsen. A mérkőzés előtt feltűnt a pálya szélén az egykori ketrecharcos bajnok Chuck "The Iceman" Liddell is, aki családjával együtt nagy Packers rajongó. A másik érdekesség a TV közvetítői állásban volt, Greg Jennings (a visszavonult) egykori Packers játékos személyében, aki a FOX szakkommentátoraként vett részt az eseményen.

Statisztikák

 

Ha másért esetleg  nem is annyira, de a végjátékért mindenképpen érdemes újra megnézni a legfontosabb pillanatait a győztes mérkőzésnek:

Pozitívumok

Nem meglepő módon most több volt a pozitívum:

 •  Megkérdőjelezhetetlenül az első helyen a védelem, azon belül a front seven munkáját emeljük ki, Mike Daniels, Kenny Clark, Dean Lowry, Clay Matthews, Jake Ryan és Blake Marinezzel az élen. Betyáros teljesítménnyel járultak hozzá a csapat győzelméhez, Lowry visszahordott TD-je amellett, hogy nem mindennapos jelenség, úgy véljük a meccs forduló pontja is volt egyben.
 • Hundley játékát teljes joggal lehet bírálni ezután a mérkőzés után, azonban most mi mégis pozitívumként (is) említjük és nem csupán a lábon "kihordott" extra yardjaiért, hanem legfőképpen azért mert nem esett szét a meccs végére, s bár a passzjátékban nem igazán jeleskedett, de képes volt összességében annyit hozzá tenni a támadásainkhoz, ami a végén elég lett a győzelemhez.
 • Bár a meccsnyerő ember (RB) Aaron Jones lett, de azért a másik futónk Jamaal Williams nevét is szeretnénk kiemelni, hisz ő is remekül teljesített (ismét)
 • Blake Martinez továbbra is kiemelkedően szerepel,  még mindig ő csinálja a legtöbb szerelést a védő oldalunkon (most 12 volt, amiből 6 egyéni)
 • Trevor Davis visszahordásai már kifejezetten veszélyesnek mondhatók, remekül találja meg a szabad útvonalakat a cingár gunner-ünk, most összesen 123 yardot sikerült kificánkolnia a Kalózok ellen.
 • Végre valami történt a pont rúgásoknál is, Mason Crosby mindent berúgott hiba nélkül. Remélhetőleg ez mostmár így is marad a jövőben. 
 • A Pass rush a visszatérő Clay Matthews révén új életre kelt, a veterán klasszisunk kiváló munkát végzett végig a meccs során, hozzá méltó 7 tackle és 2,5 sack került a neve mellé a statisztikákba.
 • A védelem mellett a speciális egység munkáját is meg kell, hogy dicsérjük, kezdve azzal, hogy mindösszesen 32 yardot engedtek visszahordásokból, ugyanakkor Davis 123-at cipelt előre. Crosby nem hibázott a rúgásoknál és Kyler Fackrell révén még egy blokkolt punt is volt, ami aztán végleg a hab a tortán.

Negatívumok

 • A passz elleni védekezésünk továbbra sem éri el azt a szintet, mint amire szükség lenne. Megint rengeteg yardot (összesen 270 yardot passzoltak sikeresen ellenünk) kaptunk be, és mind a 2 TD passzjátékból született, mitöbb a futásban legjobb eredményt produkáló (RB) Peyton Barber kapta el a legtöbb passzolt yardot is (41-et), ami azért elég ciki a secondary-nkre nézve valljuk be.
 • Sajnos feltűnően sok volt a szabálytalanság a Packers játékosok részéről mind a védő, mind a támadó oldalon. Ezekből a büntetésekből számottevő mennyiségű (-47)  negatív yardot "termeltünk", ami az akadozó játékunkat még inkább nehezítette.
 • A passzjátékunk szinte teljesen "elsikkadt" erre a derbire. Látszott, hogy nem is akarják erőltetni Hundleyre a dobálásokat, inkább a viszonylag jól muzsikáló futásokra építették a támadásainkat. Ez működhetett egy (futás elleni védelemben pillanatnyilag 24. helyre rangsorolt) Tampa Bay ellen, azonban egy komolyabb futás elleni védelem ellen(pl. a 7. helyre mustrált Browns run defense ellen)  már kellenek majd a (pontos) passzok is. 
 • Sérülés ugyan nem volt (hála az égnek) sok a mérkőzésen, de az azért aggasztó, hogy néhány kulcs, kezdő játékos volt kénytelen befejezni korábban a mérkőzést, vagy csak limitáltan játszani a meccs végéig (LB Jake Ryan, CB Davon House, DL Kenny Clark, LB Nick Perry)
 • A Hundley féle hullámvasút sajnos még mindig tud időnként zuhanó repülésben üzemelni, a mérkőzés derekán sokszor előfordult a 3 and out a támadóinknál, amiket persze részben lehetett a nem megfelelő play hívások rovására írni, de párszor kifejezetten tanácstalannak tűnt Brett fiú a snap-eket követően, a dobásai is elhamarkodottak és pontatlanok voltak. A meccs második felére ezt némi read optionnal kezdte orvosolni és mintegy saját vésztervként hellyel-közzel működtek is a futásai (66 yardot nyargalt össze). Azonban ezek a bevállalt QB futások felettébb rizikós játékok, még úgy is, hogy a fiatal csere irányítónk köztudottan erős "futóművel" van megáldva.
 • A kiváló elkapóink átlag feletti képességei nagyon limitáltan voltak csak kihasználva ezen a találkozón, persze tudjuk, hogy azt kellett játszanunk ami (viszonylag) jól ment és ez most inkább a futó játék volt, de ennek ellenére egy Nelson-Cobb-Adams triót így (mondhatni) hagyni pamlagon heverni nagy vétek! Pláne annak tudatában, hogy a Tampa Bay a 31. helyre van rangsorolva a passz elleni védekezésben jelenleg.
 • Brett Hundleyt muszáj itt is megemlítenünk. Ugyan a játék stílusát nagyban befolyásolja az edzői stáb (főként Mike McCarthy) játék hívásai, azonban értetlenül állunk azelőtt a forma hullámzás előtt, amit még így is produkál. Persze jobb az, ha egy győztes meccsen játszik gyengébben, mint egy vesztesen jól, de azért ekkora fluktuációt produkálni hétről hétre már-már művészet. (Steelers ellen 245 yard passzolt yard 0 INT, a Kalózok ellen 84 yard 1 INT)

Összefoglalás

Röviden, tömören úgy is summázhatnánk ezt a rangadót, hogy hoztuk a kötelezőt annak érdekében, hogy megmaradjanak a Wild Card reményeink. Viszont nagyon jó volt látni, hogy a csapat milyen elszánt és egységes a siker érdekében, ez a tűz kelleni fog a folytatásban is, amikor a Browns (nem túl acélos) csapata vár ránk Cleveland-ben. Reméljük nem mi leszünk akik összehozzák a nyeretlen Barnáknak a hőn áhított győzelmet, pláne most, hogy a csoportunkban a Lions botlott (köszönjük Ravens), illetve a konferencián belül a Vikings megtette nekünk azt a szívességet, hogy elverte a Falcons csapatát. Igaz a Saehawks, a Rams és a Saints is nyerni tudott, és a héten ugyan kikapó Panthers-el (akikkel még mi is meccselünk) együtt igen erős mérleggel állnak, de nekünk most a legfontosabb lehozni a hátra levő meccseket győzelemmel, aztán meglátjuk mennyire szegődik mellénk (esetleg) a szerencse is. A jó hír, hogy minden jel arra mutat, Aaron Rodgers a Panthers ellen már visszatérhet, ám addig még MEG KELL NYERNÜNK egy meccset!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful