Packers Hungary Club

Week 14 – Értékelő

Green Bay Packers  - Cleveland Browns

27 - 21

Egy remek kezdő drive után szinte végig futottunk az eredmény után, de a végjátékra ismét összekapta magát Hundley és (a már-már a specialitásának mondható) hosszabbításban újra sikerült kiharcolni a győzelmet. Lássuk, hogy zajlottak a dolgok Clevelandben.

A mérkőzés

Nem csak a hideg miatt, nagy valószínűséggel a házigazdák mérlege miatt is helyenként foghíjas volt a lelátó a FirstEnergy stadionban vasárnap. A hangzavart (már ha egyáltalán lehet annak nevezni) meglepő módon inkább a vendég szurkolók okozták, sokszor és jól hallhatóan kórusban zengett a Go Pack Go! A hazaiak kabala négylábúja is csak unottan kérődzött végig a meccs folyamán a partvonal mellett. A hazai szurkolók kezében ismét feltűntek azok a feliratok, melyek szerint semmi mást nem szeretnének karácsonyra, mint egy(etlen) Browns győzelmet...

Statisztikák

A mérkőzés legfontosabb mozzanatai összefoglalva:

Pozitívumok

 Akadt pár pozitívum:

 • Brett Hundley most határozottan a pozitívumok közé került. S bár a mérkőzés középső szakaszában stagnált kissé a játéka, azonban összességében minden téren jól teljesített. (265 passzolt yard, 3 TD, 31 futott yard és INT-et se dobott)
 • Jamaal Williams személyében végre újra egy megbízható, agilis futót üdvözölhetünk a Packers csapatában. Hétről hétre remek teljesítménnyel rukkol elő az újonc RB és szemmel láthatóan egyre jobban élvezi is a játékot. (Teach me how to Jamaal dance)
 • Davante Adams is szokás szerint hozta a kiváló formáját, ráadásul megint sikerült meccsnyerő emberré előlépnie a hosszabbításban szerzett TD-vel.
 • Clay Matthews végre újra Clayminator módban hasít. Rendkívül keményen harcolt végig a mérkőzés folyamán, az ellenfél irányítójának szinte sosem hagyott egy másodperc nyugtot sem. Jó volt látni a veterán védőnkben újra fellángoló tüzet. (a hosszabbításban az INT-et is ő harcolta ki)
 • A remek elkapó brigádunk többi tagja (Cobb, Nelson, Allison) is újra több szerepet kapott a meccs folyamán, Hundley végre őket is használni kezdte a passzjátékoknál, meg is lett az eredménye( 265 passzolt yard és 3 passzolt TD)
 • Míg védőink újabb 2 labdaszerzést tudtak összehozni, emellett nagyon vigyáztunk a disznóbőrre amíg nálunk volt, a mi oldalunkon nem volt labda vesztés semmilyen formában (se INT, se Fumble) a mérkőzés folyamán.
 • A támadó falunk végre újra rendesen összeállt, Hundley mindössze egyetlen sack-et kapott be az egész találkozó során, ez már nagy fejlődés, ami kell is, mivel a visszatérő A-rodra fokozottan vigyázni kell majd.
 • Kifejezetten tetszenek a tökösebb, bevállalósabb játék hívások, melyekbe újabban beleállunk. Ennyi (sikeres) negyedik próbálkozást rég láttunk egy szezonon belül, mitöbb most még egy (ugyancsak sikeres) fake punt trükköt is ellőttünk, amelyhez hasonlót utoljára 2015-ben láthattunk Tim Masthay jóvoltából a Cardinals elleni meccsen.
 • A védelemben első-második soraiban továbbra is kiemelkedően teljesít Blake Martinez és Clay Matthews, de jó látni, hogy mellette Jake Ryan, Kyler Fackrell és az újonc hibrid safety-linebacker Josh Jones is egyre hasznosabb munkát végez. És persze ne feledkezzünk meg a nagy emberekről se, hisz Mike Daniels, Kenny Clark és a többi pufi fánk is hétről hétre kiválóan teljesít.
 • Trevor Davis lassan (de biztosan) egy igazi visszahordó guruvá növi ki magát, meccsről meccsre jobban teljesít (most összesen 138 yardott hordott vissza), olyannyira, hogy most a meccsen az utolsó kiváló visszahordásának (is) nagyban volt köszönhető a győzelem.

Negatívumok

 • Nem győzzük elégszer dorgálni a corner brigádunkat, míg a futás elleni védelmünk elfogadhatóan "üzemel"(futott TD most sem volt a meccsen az ellenfél részéről), úgy a passzok ellen továbbra sem talált a stáb ellenszert(214 bekapott yard és mindhárom TD elkapásból született). Az tény, hogy a mostani CB brigád messze nem képvisel olyan minőséget mint a korábbi évek-évtizedekben, de amikor sokszor cover 2-ben (CB és safety együttesen zónázik) se vagyunk képesek levédekezni egy WR-t az end zone-unkban, az már elég aggasztó. (a kép csak illusztráció)
 • Úgy látszik a "Meccsközepei offense kóma" nem csak akkor van, amikor Aaron Rodgers irányít. Ezen a meccsen is előjött az (első remek drive után) a bizonyos szezon eleje óta jellemző második-harmadik negyedes offense agonizáció. Reméljük A-rod visszatérésével felfrissül a támadó repertoárunk, mert ez a probléma később komoly gondokhoz vezethet, ha nem orvosolja a stáb.
 • (CB) Davon House kidőlése (gerinc sérülés) a lehető legrosszabbkor jött, az amúgy is harmat gyenge corner brigádnak. A rutinos védő megfelelő helyettesítése rendkívüli fontossággal bír majd, ha egyáltalán sikerül pótolni (minőségben)

Összefoglalás

Ez sem volt egy túl szép győzelem (illetve dehogynem), de most a legfontosabb, hogy megvan! Brett Hundley megtette amit kellett, lehozta az életben maradáshoz szükséges minimum győzelmeket. Újra pozitív a mérlegünk, de egy olyan ellenfél következik, akik épp most kezdenek újra szárnyra kapni. A Panthers idegenben kemény dió lesz, még akkor is, ha Aaron Rodgers vissza tud térni a hétvégére. A győzelmi kényszer súlya egészen az alapszakasz végéig (onnan pedig tovább a rájátszásban is, ha bejutunk)  nyomni fogja a csapat vállát, reméljük nem roppanunk össze e nagy teher alatt. A jó hír az, hogy a matematika azt mutatja, hogy ugyan csekély az esély rá, de nem teljesen kizárt még a csoport elsőség megszerzésének lehetősége sem. Csupán annyi kellene hozzá, hogy a Vikings minden hátralévő meccsét elveszítse, mi pedig mindet megnyerjük. Ugye milyen egyszerű a képlet? 🙂

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful