Packers Hungary Club

Week 15 – Értékelő

Green Bay Packers  - Carolina Panthers

24 - 31

Izgalmas, igazi brusztolós ki-ki meccset vívott a csapat az ugyancsak Wild Card pozícióra hajtó Carolina Panthers gárdájával. Azonban sajnos még Aaron Rodgers visszatérése sem volt elegendő a győzelemhez a Bank of America Stadiumban. Lássuk részletesen, mi is történt vasárnap a mérkőzésen.

A mérkőzés

Valódi rájátszás hangulat fogadta a pályára vonuló csapatokat a Bank of America Stadionban Charlotte városában, ami nem meglepő, hisz mindkét gárdára életbe vágóan fontos mérkőzés várt a rájátszás szempontjából. Ennek megfelelően mindkét oldalon a lehető legjobb kerettel futottak neki a rangadónak a csapatok. Részünkről a legnagyobb örömet Aaron Rodgers visszatérése jelentette, akiben (valljuk be) mindannyian a megmentőnket vártuk vissza hosszú idő óta...

Statisztikák

A mérkőzés legfőbb mozzanatai egy videóban összefoglalva:

Pozitívumok

 Akadt néhány pozitívum:

 • Aaron Rodgers visszatérésével újra szárnyra kapott a passzjátékunk. Végre mindhárom elit kaliberű elkapónk (Adams, Cobb, Nelson) szerephez jutott, meg is látszott, hiszen mindhárom TD-nk passzjátékból született.
 • Jól összeszedett, megtervezett volt a játékunk. Talán kissé meglepő volt a sok Arod passz (bevalljuk inkább több futásra számítottunk), de hatékonynak bizonyult a játékunk a levegőben is és jöttek belőle a pontok sorra.
 • (LB) Joe Thomas remekül helyt állt a sérülés miatt kieső Jake Ryan helyén, Thomas még Blake Martinezt is felül tudta múlni ezen a találkozón, 9 tackle került be a neve mellé a statisztikába. 
 • Mason Crosby nem hibázott el egyetlen rúgást sem (vicces, de már ennek is örülnünk kell)
 • Clay Matthews újra megmutatta ki a legény a gáton. Évtizedes rutinja folyamatosan megmutatkozott, s ennek Cam Newton nem valószínű, hogy nagyon örült (még ha a meccsen viccesen próbálta is ezt leplezni néha)
 • Davante Adams és Randall Cobb kifejezetten jó napot fogtak ki, míg Nelson kicsit eltűnt. Jó volt látni végre megint Cobb TD-t.

Negatívumok

Sajnos kicsit több volt most a negatívum:

 • Úgy látszik nem szabad túl dicsérnünk senkit, mert azt vettük észre, utána mindig vissza esik a méltatott egyén teljesítménye. Így történt ez most Trevor Davisnél is. Az utóbbi meccseken remekül fickándozó gunnerünk eléggé visszaesett a Panthers ellen, kick offból 0, azaz nulla yardot, punt returnből pedig mindössze 15 yardot tudott összehozni.
 • Aaron Rodgers azt figyelembe véve, hogy milyen sérülés után, és milyen hamar tért vissza, sajnos itt a negatívumoknál is meg említendő. A 3 INT önmagáért beszél (2009 óta nem dobott ennyit egy meccsen) és bizony néha jól látszott rajta a sok meccses kihagyás is.
 • A védelem első vonala feltűnően idegesen játszott. Jól látszott ez a rengeteg neutral zone infraction-ből, mely "bemozdulásokból" bekapott büntetések miatt az ellenfél több alkalommal is first downt "nyert ingyen". 
 • A futójátékunk, bár nem volt rossz, de messze nem hasított úgy, ahogy vártuk, pedig véleményünk szerin lehetett volna több lehetőség benne, tekintve, hogy remek formában van mind a két újonc futónk Jamaal Williams és Aaron Jones is. Arról nem beszélve, hogy ezáltal némi plusz terhet le lehetett volna venni Arod (minden bizonnyal nem tökéletesen gyógyult) válláról is.
 • A futás elleni védelmünk ezen a mérkőzésen nem tudta hozni a kívánt szintet, és bár futott TD-t megint nem kaptunk, de 151 yardot beszedtünk futásokból és az ellenfél új futó felfedezettje Christian McCaffrey szinte megállíthatatlan volt számunkra. A fiatal RB 63 yardot és egy elkapott TD-t jegyzett a meccsen.
 • Justin Vogel sem fogott ki túl jó napot, fiatal punterünk 41 yardot átlagolt mindössze és egyetlen egyszer sem sikerült az ellenfél 20 yardosán belülre juttatnia a disznóbőrt.
 • Már megint és még mindig a cornerek. Sajnos őket már menetrend szerűen be kell, hogy jegyezzük ide. 242 beszedett yard és mind a négy bekapott TD elkapásból született. Mentségükre talán csak annyi szólhat, hogy a hosszú kihagyás után nemrég visszatért (TE) Greg Olsen a szezonja legjobb meccsét produkálta, az ő termetét és agilitását nem egyszerű féken tartani ez tény.
 • Nem szokásunk külön egy embert "keresztre feszíteni", de most meg kell, hogy említsük az újonc safety/LB hibrid Josh jonest, aki nagyon rossz napot fogott ki, két bekapott TD-ben is vastagon benne volt.
 • Csak a szerencsének volt köszönhető (nem a támadó falunknak), hogy Aaron megúszta újabb, vagy a régi rásérülésétől. A Panthers védők érezték a "vér szagát", ment is a pass rush szinte mindig Arodra, a falunk viszont nem volt képes megfelelően megvédeni, ezt jól jelzi a 3 sack és a 7 QB hit is. 
 • Szegény Davante Adams ismét célponttá vált, ezen a meccsen a Panthers LB Thomas Davis targetingelt sisakkal a sisaknak. Ezt legalább észre vették végre a zebrák. (Davis két meccses, ja nem, hanem csak egy meccses eltiltást kapott érte)

Összefoglalás

Keserű szájízzel, de sajnos azt kell, hogy írjuk, a Falcons győzelmével végleg elszálltak a Play Off esélyeink. Ennek megfelelően Aaron Rodgers máris "parkoló pályára" került, hisz semmi értelme tovább kockáztatni nála egy esetleges rásérülést a kulcs csontjára. Marad további két, afféle "becsületbeli ügy" mérkőzés, amit újra Brett Hundley vezényelhet majd le, s mely találkozók arra mindenképpen jók lesznek, hogy a szezon előtt frissen érkezett fiatal újonc játékosok további tapasztalatokat szerezhessenek "élesben", illetve a további keret tagok is kaphassanak lehetőséget a bizonyításra. Mindkét hátra levő derbi csoport meccs lesz, tehát annyi tétje mindenképpen marad a dolgoknak, hogy a csoporton belül hol végzünk majd és milyen mérleggel. Persze lehet, hogy most már inkább előre kéne tekinteni a jövő évi draftra, de ez azért nem a magyar NB1, szóval itt minden meccset nyerni kell, még vesztett helyzetben is, függetlenül  mindentől.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful