Packers Hungary Club

Week 17 – Beharangozó

 Detroit Lions@Green Bay Packers,

2017.12.31. 19:00, Ford Field Detroit

A szezon utolsó mérkőzését nézhetjük meg ebben az évben, amit a Green Bay Packers a Detroit Lions csapatával fog lejátszani.
A szilveszter napjára eső mérkőzésnek azonban már egyik csapat részéről sincs tétje, a rájátszásba egyik csapat sem jutott be. A Packers részéről ez kissé hihetetlen és szokatlan, mivel eddig Mike McCarthy egymást követően 8 alkalommal vezette a csapatot playoffba, ami NFL berkekben a negyedik legjobb eredménynek számít. 10 év bontásban csupán egy év maradt PO nélkül, 2008.

Packers előzmények
A 17. hétre szinte az egész szezon előzményeit figyelembe lehet venni. Volt itt minden: szép győzelmek, csúnya vereségek, sérülések, de hát ez az NFL világa.
Rodgers irányításával jól indult a szezon, a Falcons kivételével minden csapatot sikerült legyűrni. Sérülése nem csak egy szimpla kis sérülést jelentett, hanem konkrétan MINDENT! Ment a fej, ment a láb…


Hundley elsőszámú irányítóvá válása nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Nem tudott még igazi irányítója lenni a csapatnak, sokat kellett és kell is még neki tanulnia. Rodgers sérüléséből adódóan kulcsjátékosok váltak a pályán “inaktívvá”, az a bizonyos kémia, pontosabban bizalom hiánya miatt. Elvárásokat támasztottunk Hundley felé, de ki ne tette volna, hiszen “csak” annyi lett volna a feladata, hogy valahogy -akárhogy- nyerjen meccseket amíg a főnök IR-on van. Nem sikerült mindig… De ne keressünk folyamatosan bűnbakot, hiszen bár mindig benne van a pakliba egy komoly és meghatározó sérülés, erre nem lehet tökéletes B-tervet kidolgozni! Arról nem is beszélve, hogy ez csapatjáték, itt nem egy ember veszít el meccset, hanem egy csapat.
Aaron Rodgers visszatérése sem úgy sikerült, ahogy azt mindenki szerette volna, és a Panthers elleni vereséggel már biztossá vált, hogy a szezonnak innentől nincs tétje.
A múlt heti meccset ismét Hundley irányításával játszotta a Packers, és ebből egy igen nagy és elgondolkodtató lecke kerekedett ki. Kétszer is lenullázni a eredménytáblát, főképp hazai pályán, hát ebből senki nem jöhet ki jól.

Lions előzmények
Nem a mi tisztünk a másik csapat szezonjának értékelése, és mivel a meccsnek nincs is különösebb jelentősége, így ezt a bekezdést csak a minimálisra redukálnám… Velünk szemben szerencsésnek mondhatnák magukat, mert pl. szinte az egész szezont egy irányítóval tudták végigvinni, mert a secondary az egyik legjobbnak mondható, mert azért vannak tehetséges elkapók, ha a futóknak híján is vannak.

Érdekességek
– A két csapat az alapszakaszok égisze alatt 14 alkalommal játszott zárómeccset, amit a Packers vezet 7-6-1 arányban.
– A rivalizálás kezdete 1930, helyszíne az akkori City Stadium Green Bay-ben, a mérkőzés eredménye 47-13 a javunkra. A mostani talákozó lesz a 177. alkalom, a playoff meccseket is beleszámítva.
– Örök mérleg, alap szakaszban: 98-69-7.
– Örök mérleg, a Ford Field-en: 10-5.
– Vince Lombardi és Mike Holgrem nagy nevek mellett Mike McCarthy is büszke lehet arra, hogy Super Bowl-t nyert a Packers csapatával. Az ellenfél a Pittsburgh volt, és ez volt a XLV. SB.

Záradék
Hogy mire is számíthatunk a vasárnapi meccsen? Nem egy izgalmas és pörgős játékra, az biztos. A Packers már out pozícióba tette több játékosát is, akik biztosan nem fognak játszani: D. Adams, J. Evans, A. Jones, J. Nelson, N. Perry, R. Rodgers. Mivel Aaron Rodgers ismét IR – ra került, így Brett Hundley újból kiérdemelte az elsőszámú irányító szerepet.
Ebben a szezonban utoljára és telitorokból GO PACK GO!!!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful