Packers Hungary Club

Weekly Vince – 13. hét

Mennyi esélyünk van bejutni a playoffba? – Peti

Sokkal több lenne ha a Saints nyert volna a Falcons ellen. Kamara első drivebeli sérülése kicsit megbicsaklotta a  Saints gépezetet és ez sokba kerülhet nekünk. A Falcons ugyanolyan mérleg esetén előttünk jut be, és így maradtak egy meccsel előttünk (ha nyerünk).

A Seahawks vagy a Carolina megszorítására továbbra is jó az esélyünk. A Seahawks ellen miénk a tiebreaker (őket ugye megvertük), a Panthers ellen még hátravan a meccsünk, így a miénk lehet a tie breaker. Lényegében a következő forgatókönyvek legalább egyikének kell teljesülnie ezen csapatok megelőzéséhez:

  • Megnyerjük hátralévő meccseinket (Browns, Panthers, Vikings, Lions), és a Panthers kikap a Vikings vagy a Falcons ellen is.
  • Megnyerjük a hátralévő meccseinket és a Seahawks elveszít két meccset a Jaguars, Rams, Zeket épp visszakapó Cowboys és Cardinals ellen.

A probléma ugye az, hogy eközben a heti győzelme miatt az Atlanta is megelőzné ezeket a csapatokat, így könnyedén hármas tie breakerbe futhat a dolog. Ezt a sok egymás elleni hátralévő meccs miatt egyelőre nehéz számolgatni, de ha a 3 riválisból 2 ellen miénk a tie breaker, az alapvetően azért adna esélyt ugyanolyan mérleg esetén. Az biztos, hogy a Packersnek minden meccset nyernie kell – kezdve a vélhetően utolsó Rodgers mentes meccsel, a Browns ellen.

Szia Vince! Én a magam részéről Egyrészt örülök a győzelemnek, és örülök a csapat teljesítményének is Hundley-val egyetemben. Úgy gondolom, hogy mindig a legjobb Green Bay van fenn a pályán, és most ez az elérhető legjobb Packers. A mi csapatunk. Másrészt nem értem azokat a szurkolótársaimat, akik személyeskedésig menő vitákat, nota bene, veszekedéseket gerjesztenek az éppen aktuális irányító teljesítményével, személyével kapcsolatban.

Elgondolkodtam a pszichológiai hadviselés kérdésén egy kicsit, ami túlmenne a trash talkon egy ici-picit… Van valami a szabálykönyvben, például az arcfestésről? Pl.:

Mennyire lehetne ezt használni? 🙂 Üdv, és vidám SBW-t – Attila

Azt gondolom van egy nagyon jól megfigyelhető minta, amely csapattól, sőt sporttól független. Ha nem sikerül elérni a szurkoló által kitűzött cél egy szezonban, vagy akár egy meccsen, akkor a reakció tipikusan kétféle. Van aki szélesebb kontextust és körülményeket nézve felmenti a csapatot és szereplőit az adott elmaradástól, van aki pedig keresi a felelősöket és változásokat követelne – természetesen felelőst mindig lehet találni. Amellett hogy a két nézőpont kiválóan tud ütközni minden társalgási fórumon, a legnagyobb frusztrációforrás talán az, hogy mi mint szurkolók nem tudunk mit tenni. Én úgy gondolom az igazság valahol a kettő között van. Gondolhatjuk-e azt jogosan hogy mi itthonról néhány meccset megnézve jobban látjuk mit kéne tenni mint akiknek ez élete munkája? Nemhinném. Gondolhatjuk-e azt jogosan hogy minden rendben van és tökéletesen tette mindenki a munkáját? Ezt sem hinném. Amit tehetünk, hogy kivárjuk a folyamatot.

Az arcfestést sajnos teljesen betiltotta az NFL, így olyanokat sem láthatunk ma mint Tim Tebow vagy Greg Hardy csíkjai pár évvel ezelőtt. Ugyanakkor pont idén kezdenek lágyulni az ilyen “fontos” szabályok. Mind tudjuk hogy a TD ünneplést már engedélyezik, de talán többek figyelmét elkerülte hogy az arcfestést is szabályozó “uniform violations policy” is lazább lett picivel – konkrétan a cipők tekintetében. Idén már többféle színű cipőt, akár üzeneteset is használhattak a játékosok – amennyiben az is illeszkedik a színsémához és nem ítéli a liga politikailag vagy társadalmilag offenzívnek. Ezt a vonalat folytatva könnyen el tudom képzelni ahogy az arcfestést is visszaengedik a ligába, de azt gondolom hogy ha az általad illusztrált képek felé menne el ennek a gyakorlati használata, gyorsan szigorítanának is ismét rajta. Egy Raiderst mondjuk megnézve az ember ilyen festéssel, de azért elnézve a képeket én túlságosan nem hiányolom :D.

Üdv. Mit gondolsz, idén lesz-e kivágás a csapaton belül? Én egyedül Cobb-ot tartom esélyesnek (a jelentősebbek közül) több indokból is. 3 sztárgázsis elkapó luxus lenne egy csapatnál, drága a mutatott játékához képest, van mögötte a rosteren egy Allison aki már mutatott valamit, továbbá jövőre több értékes játékossal kellene hosszabbítani és nem ártana “spórolni kicsit”, a drafton meg tudnánk akár a 2.-3. körben is jó WR-t húzni pótlásnak. Nelson-t szerintem nem küldjük el, hiába öregebb, van még benne pár jó év (lásd Fitzgerald). – Tamás

Érdekes gondolat, és ahogy talán pont múlt héten írtam Cobb valóban nem ért fel ahhoz a pénzösszeghez amit kap. Ennek ellenére azt gondolom az elengedése nem túl valószínű – bár felszabadítanánk vele 5 milliót, azért dead cap is maradna utána (3,25). Az elsüllyedt költség miatt tehát az eldöntendő kérdés ebben a pillanatban inkább az, megér-e egy év Cobb 5 milliót? Amire a válasz az FA elkapók szerződéseit és teljesítményét vizsgálva könnyedén az hogy igen.

Nelsonban szerintem is van még 1-2 jó év, de Fitzgerald szerintem nem egy jó hasonlat. Larrynél sosem annyira számított az atletikussága, a kezei, a route running tudása és a contested catchei miatt vált az NFL legjobbjává. Nelson játékának fontos eleme a sebesség is, az pedig jobban kopik. Így bár Jordyt jó és hasznos elkapónak tartom továbbra is, nemhiszem hogy 34-35 évesen olyat tudna hozni mint Fitzgerald. Az sem tölt el maximális biztonsággal hogy pedzegette már hogy a szerződése lejárta után el kell gondolkodnia a karrierjéről – ezzel akár a visszavonulásra is utalhatott.

Nyilván ez Randalltól is függ, de ami egy okos húzás lehetne az esetében az egy olyan hosszabbítás, amely keretében valamennyit a jövő évi salaryjából a következő évekre vonatkozó signing bonussá konvertálunk – ez szabadítana fel helyet a cap alatt, és Cobb még csak 27. Ez persze akkor járható út, ha Cobb is belátja hogy a következő szerződése nem 10 milliót fog átlagolni évente.

Szia Vince, az én kérdésem a rostere vonatkozik,vagyis igazából a szabad ügynökökre. Te kiket és hogy próbálnál megtartani,figyelembe véve a jövő évi/2019/ szabad ügynökeinket is? Idén szerintem prioritás: Adams,Linsley,mindkettő fiatal és Burnett,ő meg tapasztalt és mindenképpen kellene a DB sorba. Jövőre viszont olyan szabad ügynök cunami lesz, hogy előre félek: Matthews, Cobb, Nelson, Haha, Montgomery, Ryan. 3 nagyon megfizetett elkapónk biztos nem lesz,de lehet,hogy 2 sem,te mit gondolsz erről? Üdv és köszi a választ, meg azt a sok munkát amit belefektettek ebbe a honlapba! – Green & Gold

Szia, először is köszönjük a dícséreted! A listán végigmenve Linsleyben az is “jó” hogy relatív olcsóbban megtartható mert idén volt a talán legrosszabb éve. Adams már nehezebb lesz, de Cobb és Nelson lejáró szerződése miatt meg kell tartani – a fenn vázolt Cobb idei átstrukturálás segíthetne ebben, és Nelsont pedig hagyjuk jövőre sétálni (ehhez idén húznánk pótlást). Burnett abszolút minőséget képvisel a “box safety” hibrid poszton, bár ha sokat kérne ő talán feláldozható – Josh Jones elég jó volt ugyanebben a szerepkörben. A cornerek kálváriája miatt persze inkább megtartanám őt is…

Akikről nem írtál, de free agentek és megtartanám őket az Jahri Evans guard és Davon House. Idén mindkettő nagyon csapatbaráti szerződéssel nyújt jó illetve megfelelő teljesítményt, ha hasonló feltételekkel meg tudjuk őket tartani az hasznos. Richard Rodgers sem hiszem hogy túl nagy FA érdeklődésre számít, olcsón pedig megtartható red zone fegyvere lehet.

2019 valóban necces lesz, Matthews, Haha és Montgomery  szerződése lehet gigantikus vagy viszonylag olcsó is, attól függően hogy jövőre mit mutatnak. Matthews teljesítménye elég hullámzó az elmúlt két évben, Haha és Montgomery pedig idén eddigi legrosszabbját mutatta – ha jövőre is hasonló lesz akkor lefelé menő trendként értékelheti a piac és olcsón megtarthatóak, ha jók lesznek, akkor sztárgázsit várhatnak. Ez az NFL szerződések furcsa szépsége egyébiránt, hogy lehet egy csapat pont azzal jár jól, ha egy játékosa egy évben rosszul játszik, és egy olcsó szerződésen teljesedik igazán ki – gondoljunk csak Jordy Nelson első szerződésére. A másik oldal pedig az, hogy egy kiváló szezon árthat a csapatnak azzal, hogy ez alapján árazódik valaki be – lásd Cobb jelenleg élő kontraktusa.

 

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful